Deleted User 1 έγραψε:Tο πρόβλημα με το λάδι δεν είναι η δυσκολία εξαγωγής και προώθησης. Είναι τα δεδομένα χαρακτηριστικά του έλληνα ελαιοπαραγωγού-επιχειρηματία. Κλασικά νομίζει ότι επειδή έχει καλό προϊόν έχει πιάσει τον παπά απ' τα @@, είναι φυσικά κοντόφθαλμος και στερείται βασικών γνώσεων πάνω στο επιχειρείν. Δυστυχώς ακούω διαρκώς κι από νέα παιδιά ότι αν δεν πάει καλά η (όποια) δουλειά, θα πάω στο χωριό να βγάζω λάδι λες και είναι στον αυτόματο η κότα με τα χρυσά αυγά.
κοίτα ο μέσος τύπος πάει απλά στο χοντρέμπορο της περιοχής του βγάζει καλό βγάζει κακό παίρνει μία στάνταρ τιμή και στη συνέχεια όλο αυτό το συνονθύλευμα ραφινάρεται και τυποποιείται
οπότε δε πα να χεις καλό προιόν ή όχι και τόσο καλό δεν έχει σημασία, δε το ψάχνει δεν ασχολείται δε τον ενδιαφέρει
εγώ σου λέω ας έβρισκε και μερικά μαγαζιά να τα τροφοδοτεί ο ίδιος έστω και χύμα
αυτά με το "θα πάω στο χωριό" ειδικά όταν το ακούω από στόματα παιδιών πόλης (κι εγώ βέβαια τέτοιος είμαι) , αλλά και από μεγαλύτερους ανθρώπους πολύ απλά δε τους παίρνω στα σοβαρά γιατί κανείς δεν αντιλαμβάνεται τι πάει να πει αγρότης, αλλιώς δε θα έλεγε αυτές τις πίπες, θα γίνεις αγρότης όταν το τελευταίο πράγμα που φύτεψες ήταν οι φακές στο βαμβάκι που ήταν εργασία στο δημοτικό;

εγώ πάντως λέω να το συνεχίσω σαν πάρεργο όπως κάνει τόσα χρόνια και ο πατέρας μου, είναι κρίμα να ερημώσει το μέρος και είναι και το μόνο πράγμα που για μένα έχει αξία στο χωριό μου, σου φέρνει κάνα επιπλέον εισοδηματάκι (με λεμονο-πορτοκάλια επίσης) και βγαίνοντας στη σύνταξη έχεις και εξασφαλισμένο χόμπι
να πω ότι θα πάω να γίνω αγρότης είναι αστείο, αυτό βέβαια που θα ήθελα να κάνω γιατί το βρίσκω γαμάτο (συμπληρωματικά βέβαια με κύρια δουλειά) είναι να έπαιρνα μια κλούβα, να γινόμουν παργωγός-πωλητής λαϊκής και να έπαιρνα πάγκο στη λαϊκή κοντά στο σπίτι μου κάθε σάββατο , γουστάρω πολύ λαϊκή
θα έφευγα παρασκευή απόγευμα από αθήνα να πάω χωριό θα γέμιζα τη κλούβα, θα ερχόμουν το επόμενο πρωί και κατά το μεσημεράκι εκεί στις 3 θα συνέχιζα τη μέρα μου σπίτι μου πλέον.
θα φώναζα και κάνα φιλαράκι να αράζουμε εκεί να να πίνουμε και κάνα καφέ/μπίρα θα του έκανα και πρόσληψη ανιδίκευτου εργάτη 4ωρου μη μας πιάσει το ικα
γαμώ Dodger έγραψε:Oi περισσότεροι, που έχουν ελιές και βγάζουν λάδι, τους ενδιαφέρει να πουλήσουν 70 ευρώ τον τενεκέ και τέλος. Τι εξαγωγές, τι πιστοποιήσεις..
σωστό, μην ξεχνάμε και ότι ότι πουλήσεις έτσι θα είναι μαύρο, αλλιώς τρέχα γύρευε, θα σου τα φάει όλα το κράτος