Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#24390 Ποιό 0W-30? To 9000 ή to INEO First?

Πάντως αυτό είπε και ο άνθρωπος!
Εσείς στην Αγγλία "καλά κάνετε και χρησιμοποιείτε 0W – 30, αλλά για μας εδώ δεν κάνει" :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#24394 Και για Ελλάδα ισχύει αυτό, δεν αλλάζει κάτι. Αλλά δυστυχώς οι αντιλήψεις αλλάζουν Πολύ δύσκολα. Το 0-30 είναι πιο δυνατό από το 5-30 στις δύσκολες συνθήκες, φαίνεται και στην τιμή αυτό.

Μιλάω πάντα για το 9000, δεν έχω δει το data sheet του ineo first για να συγκρίνω.

Επίσης, σε διαφορετικές χώρες μπορεί να υπάρχει διαφορετική ονομασία του ίδιου λαδιού. Αυτό είχα παρατηρήσει πριν μερικά χρόνια όταν συνέκρινα λάδια της Τοτάλ στην Αγγλία/Γαλλία/Αυστραλία.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#24408 Αν αυτά βοηθάνε, ρίξε μια ματιά όποτε έχεις καιρό. :innocent:

Total Quartz Ineo First 0W-30 Data Sheet

Total Quartz 9000 Energy 0W-30 Data Sheet
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#24516 Ποιό είναι λοιπόν το χούι της Peugeot, αλλά και της Citroën, με το 05/30; Ρωτάω, δεν υπονοώ κάτι...

Μία λογικοφανής εξήγηση θα ήταν ότι ενώ το 0/30 έχει κάποια οφέλη, πιθανόν έχει άλλα μειονεκτήματα in the long run, τα οποία είτε: α) εντείνονται στις ελληνικές συνθήκες, είτε β) παραβλέπονται λόγω της ανάγκης καλύτερου λαδιού σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Απλά υποθέσεις κάνω... Η επιμονή της PSA κάπου πρέπει να εδράζεται, ιδίως όσο προτείνει το φθηνό λάδι. Εκτός κι σν ποντάρουν σε μελλοντικές βλάβες, ή θεωρούν ότι το ελληνικό "κοινό" φρικάρει έστω και με ελάχιστη αύξηση κατανάλωσης λαδιού (αν ισχύει).

Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι οι μέσω νετ εμπειρίες δεν αποτελούν καθόλου αντικειμενικό δείγμα, σε καμία χώρα. Από την άλλη, για να είμαι δίκαιος, είχα ακούσει ότι η Peugeot κάποτε πρότεινε 05/40... Ομοίως, κάτι αντίστοιχο η Mazda με το RX-8.

Να προσθέσω, τέλος, ότι η φιλολογία περί THP με οδήγησε σε ερωτήσεις κατά καιρούς σε εξουσιοδοτημένο για επιπλέον ελέγχους και συντήρηση (με το αζημίωτο), για να λάβω την απάντηση ότι τα προβλήματα για τα οποία ανησυχώ συμβαίνουν σπάνια (έξω τουλάχιστον το νετ).

Αντίθετα, όταν άλλαξα σκάστρα επειδή είχα "παρασυρθεί", όχι μόνο η δική μου ήταν σε τέλεια κατάσταση, αλλά το αμάξι ψόφησε στις ψηλές. Έτσι, σταμάτησα να ασχολούμαι, και η "ενισχυμένη" σκάστρα κοσμεί το ψυγείο μου.

Δεν αμφισβητώ κανέναν, αλλά...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#24518 Το 5/30 είναι φτηνότερο τόσο απλό.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#24584 Αυτό το έχω ξανακούσει αλλά δεν κατάλαβα το σκεπτικό. Το ότι είναι φθηνότερο τι ακριβώς σημαίνει; Σκέφτεται η PSA την τσέπη μας και δεν θέλει να μας χρεώνει με ακριβά λάδια; Βγάζει περισσότερο κέρδος πωλώντας φθηνά (και για κάποιους ακατάλληλα) λάδια;

Νομίζω πως θα ήταν προς το συμφέρον της PSA αν πρότεινε ακριβότερα λάδια. Έστω ότι δουλεύει τα λάδια με mark up 50% τότε σε ένα 5λιτρο που της κοστίζει 16€ θα έχει μικτό κέρδος 8€ ενώ σε κάποιο ακριβότερο που της κοστίζει 20€ θα έχει ΜΚ 10€. (Κόστη και περιθώρια υποθετικά νούμερα).

Σε ποιό από τα δύο αποκομίζει περισσότερο κέρδος; Ποιό έχει συμφέρον να προωθήσει μέσω του δικτύου της;

Αυτά φυσικά μη συνυπολογίζοντας και το αυξημένο κόστος που θα είχε από καλύψεις εγγυήσεων από βλάβες κινητήρων λόγω μη κατάλληλου λαδιού.

Θα μ’ ενδιέφερε να ακούσω το σκεπτικό. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#24882 Εχοντας αναρωτηθει γιατι η Lion (κατα το παρελθον) προτεινει το 5W30 και οχι το 0W30 κατεληξα (αυθαιρετα ?) στο συμπερασμα οτι αν προτειναν το 0W30 μαλλον κανενας δε θα αλλαζε λαδια σε αυτους. Αν πουλανε (χωρις την εκπτωση εστω) 17€ το λιτρο το 5W30 τοτε το καλυτερο 0W30 θα επρεπε να το δινουν 30€ /λιτρο. Ακομα και μια αλλαγη λαδιων (που λογος για full service) θα ηταν δυσβασταχτη για τον οποιονδηποτε και θα κατελειγε να εδιωχνε τον πελατη ο οποιος θα πηγαινε στη Shell της γειτονιας να της βαλει τα Helix που του πουν αυτοι. (αληθεια ποσο εδινε η Lion το 0W30 ? γνωριζει κανεις?)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#25087 Ο συλλογισμός ορθός, αλλά βασίζεται σε λανθασμένα δεδομένα. :s_no

Από τα 17€ (του INEO ECS 5W-30) έως τα 30€ (του 9000 ENERGY 0W-30) υπάρχει διαφορά ~75%.
Είδες πουθενά να υπάρχει τέτοια διαφορά τιμής μεταξύ των λαδιών;

shop.oil-center.de
INEO ECS 05W-30 --> 25,99€
9000 ENERGY 0W-30 --> 26,50€
Διαφορά τιμής 2%

e-bay (Αμφότερα από τον ίδιο πωλητή)
INEO ECS 05W-30 --> 24,00€
9000 ENERGY 0W-30 --> 24,00€
Διαφορά τιμής 0%

Κάτι αλλο πρέπει να συμβαίνει και υποψιάζομαι ότι αυτό ίσως είναι το προφανές. Ότι δηλαδή η PSA πράγματι θεωρεί ότι το λάδι που ταιριάζει καλύτερα για τον THP είναι το INEO ECS 5W-30. Ίσως να είναι λανθασμένη η εκτίμησή της, ή να κρύβονται άλλες άγνωστες σκοπιμότητες, αλλά αφού δεν έχουμε εσωτερική πληροφόρηση, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#25118 Συμφωνώ (προφανώς) με Pitt. Να αναφέρω πάντως ότι το ίδιο ακριβώς λάδι (05/30) η Citroën το πουλάει 10€ το λίτρο. 35€ διάφορα στην αλλαγή λαδιών δηλαδή...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#25124 Νίκο, τα 17€/L που έγραψε ο Mosaicm διευκρίνισε ότι είναι πριν από την έκπτωση.
Τελευταία φορά που αγόρασα λάδια από την Lion ήταν πριν από 3 χρόνια και μου τα χρέωσε 14,66€/L.

Εσύ τι λάδι βάζεις;
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#25263 E, το INEO ECS 5W-30, σε εξουσιοδοτημένο. Όχι γιατί "αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι", αλλά γιατί είναι το εγγύτερο συνεργείο στο σπίτι μου, και εδώ που τα λέμε τα τυπικά service της Citroen είναι ψιλό-φθηνά, all things considered.

Θα κάνω βέβαια μια ερώτηση στο επόμενο σέρβις για τα 0/30 βέβαια, αλλά μπορώ να φανταστώ την απάντηση.

Εμένα άλλο με καίει τώρα... μάλλον χάνει λίγο αέρα το πίσω αριστερά λάστιχο (χτυπάει το TPMS ανά 20 μέρες), και "φοβάμαι" να πάω σε βουλκανιζατέρ για επισκευή, καθώς ο τελευταίος στο ξεζαντάρισμα έκανε τον αισθητήρα να χορεύει πιρουέτες στον αέρα... (τον πλήρωσε βέβαια, αλλά είχα αγοράσει λάστιχα από αυτόν)... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
NickNT έγραψε:Εμένα άλλο με καίει τώρα... μάλλον χάνει λίγο αέρα το πίσω αριστερά λάστιχο (χτυπάει το TPMS ανά 20 μέρες), και "φοβάμαι" να πάω σε βουλκανιζατέρ για επισκευή, καθώς ο τελευταίος στο ξεζαντάρισμα έκανε τον αισθητήρα να χορεύει πιρουέτες στον αέρα... (τον πλήρωσε βέβαια, αλλά είχα αγοράσει λάστιχα από αυτόν)... :lol:

Τυχερός είσαι. Ο άνθρωπος έχει πλέον αποκτήσει εμπειρία με τους αισθητήρες σου. :whistlink:

Σχετικά με το TPMS, σου προώθησα ένα mail για να δείς τι σημαίνει στην πράξη ο νόμος του Murphy. Απίστευτο ε; :slap:
Για να δούμε τι άλλο θα γίνει μεθαύριο που θα τα περάσω...
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
Pitt έγραψε:Ο συλλογισμός ορθός, αλλά βασίζεται σε λανθασμένα δεδομένα. :s_no

Από τα 17€ (του INEO ECS 5W-30) έως τα 30€ (του 9000 ENERGY 0W-30) υπάρχει διαφορά ~75%.
Είδες πουθενά να υπάρχει τέτοια διαφορά τιμής μεταξύ των λαδιών;

shop.oil-center.de
INEO ECS 05W-30 --> 25,99€
9000 ENERGY 0W-30 --> 26,50€
Διαφορά τιμής 2%

e-bay (Αμφότερα από τον ίδιο πωλητή)
INEO ECS 05W-30 --> 24,00€
9000 ENERGY 0W-30 --> 24,00€
Διαφορά τιμής 0%

Κάτι αλλο πρέπει να συμβαίνει και υποψιάζομαι ότι αυτό ίσως είναι το προφανές. Ότι δηλαδή η PSA πράγματι θεωρεί ότι το λάδι που ταιριάζει καλύτερα για τον THP είναι το INEO ECS 5W-30. Ίσως να είναι λανθασμένη η εκτίμησή της, ή να κρύβονται άλλες άγνωστες σκοπιμότητες, αλλά αφού δεν έχουμε εσωτερική πληροφόρηση, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Το περιμενα οτι θα το λεγατε αυτο
Ο λογος που το εγραψα και το πιστευω αυτο που εγραψα ειναι ο εξης
Οταν αποφασισα να το γυρισω σε 0w30 quartz 9000 ειχα δει οτι ο Γκαγκασταθης το πουλουσε 17€ (νομιζω) (το 5w30 τι εδινε 10 περιπου τοτε). Ξαναλεω τοτε (σημερα το 0w30 το πουλαει 10+) . Αν λοιπον ο Γκαγκασταθης με τις τοτε τιμες πουλουσε διπλασια σχεδον το 0w30 , γιατι να μην το εκανε η Lion ? Φυσικα ειναι αυθαιρετη σκεψη γιατι δε γνωριζω ουτε ποσο πουλουσε , ουτε ποσο τωρα πουλαει η Lion το 0w30.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#25359 http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=24587
Nα..το 2010 o Γκαγκασταθης το πουλουσε 20 ευρω !!!

Το 2011 το πουλουσε 27€
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.ph ... start=2240

Και το 2012 μιλώντας ολοι μας για τα ιδια πραγματα στο 4tforum εκανε 14€/λιτρο
http://www.4tforum.gr/phpBB3/report.php?f=15&p=2603078

Μαλιστα στο post του drdino η τιμη του 0w30 απο το 5w30 ηταν διπλασια . Γιατι οχι και στη Lion λοιπον ?
Άβαταρ μέλους
By zonas
#25380 http://1.bp.blogspot.com/-46atYFUfywE/T_2p2D8ZRoI/AAAAAAAADyw/NMtwjGKd3po/s640/DSC_0886.JPG

Πήγα χθες στην αντιπροσωπεία για τον καθαρισμό. Το κόστος ανήλθε περί τα 180 και περιελάμβανε αλλαγή λαδιών, φίλτρο αέρος και λαδιού (μου είπαν ότι έπρεπε να γίνουν αυτά παρόλο που έγιναν το Καλοκαίρι. Τα υπόλοιπα είναι σπρεύ κλπ και εργασία.

Στην πορεία όμως ανακαλύφθηκαν:

1. ο σωλήνας εισαγωγής αερός που είναι στην εικόνα κάτω από το κίτρινο ματσούκι ήταν σπασμένος και μου τον είχε δέσει ο προηγούμενος μηχανικός εν αγνοία του υπεύθυνου. Το ήξερα και εγώ βέβαια...
Αποτέλεσμα να βγαίνει από κει αέρας κλπ. Κόστος το σετ 150

2) το σωληνάκι που είναι κάτω αριστερά δίπλα στην ηλεκτροβάνα αλλάχτηκε γιατί από κει βγαίνουν λάδια και μπορεί το αμάξι να πάρει φωτιά...
Για να αλλαχτεί αυτό πρέπει να βγει και ο μπροστινός προφυλακτήρας.

3) Δυστυχώς όμως κάποια άλλη στιγμή (γιατί πρέπει να αλλάξω και λάστιχα) θα βγάλουν όλο το turbo και θα τον πάνε σε κάποιο εξωτερικό συνεργάτη ειδικό γιατί υπάρχει πρόβλημα γενικά λειτουργίας.
Αυτό φαίνεται στο θόρυβο που κάνει το πρωι που είναι τραχύς.
Αλλιώς ένας νέος κοστίζει 2000.

4)Πρέπει να αλλάξω και δισκόπλακες. Σε φρεναρίσματα σε μεγάλες ταχύτητες εμφανίζεται το γνωστό ταρακούνημα.

Αυτά...

Pitt μπορείς να κάνεις εσύ τα γνωστά κυκλάκια στις εικόνες για να δείξεις στους αναγνώστες τα σημεία βλάβης. Αν θες κύκλωσε όλην τη μηχανή...