Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#251813 Thanos, πρεπει αυτη να ηταν η χειροτερη ατακα "μπαινω στην κουβεντα" ever. Δεν λεμε για rottweiler, για κατασπαραγμενο παιδακι λεμε. :slap:

According to a CDC study into fatal dog attacks on humans between 1979 and 1998, Rottweilers and pit bull-type dogs were responsible for more than half (67%) of all deaths. In the years from 1993 to 1996 Rottweilers were responsible for half of all deaths. They concluded that "fatal attacks on humans appear to be a breed-specific problem (pit bull-type dogs and Rottweilers)...." They also wrote that:

"It is extremely unlikely that they accounted for anywhere near 60% of dogs in the United States during that same period and, thus, there appears to be a breed-specific problem with fatalities."
https://en.wikipedia.org/wiki/Rottweiler#Temperament
Άβαταρ μέλους
By bill33
trident1971 έγραψε:Thanos, πρεπει αυτη να ηταν η χειροτερη ατακα "μπαινω στην κουβεντα" ever. Δεν λεμε για rottweiler, για κατασπαραγμενο παιδακι λεμε. :slap:

Θέμα:Τι κατοικίδιο συντηρούμε
:roll:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
junior gt έγραψε:http://www.stokokkino.gr/article/1000000000031605/Giati-oi-skuloi-epitithentai-se-mikra-paidia-kai-ti-prepei-na-kanoun-oi-enilikes

Δυο πραγματα σημειωσα (ανησυχητικα για εμενα) απο αυτα που γραφει ο τυπος.

Πρωτον,
οτι θα πρεπει να υπολογισουμε το "στρες του σκυλου" κλπ, το οποιο το θεωρω |λογοκρισία|, αλλα τουλαχιστον το αποδιδω σε πελατειακη λογικη "αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει". Αν ελεγε κατι διαφορετικο θα πεφτανε πανω του ολοι οι "φιλοζωοι".

Δευτερον, το γεγονος οτι αν ηταν αδεσποτα θα τα ειχαν ηδη στείλει, ενω τωρα δεν υπαρχει σαφες νομικο πλαισιο μια και ηταν δεσποζόμενα. Τα σκυλια ΙΜΗΟ εφοσον εχουν σκοτωσει και οχι απλα δαγκωσει εν αμύνη, πρεπει να θανατωθουν, και οχι να ξαναγυρισουν να "φυλανε" τον ιδιο ή καποιο άλλο χωρο, ο δε ιδιοκτητης να χρεωθει ενα φονο εξ αμελειας για να μαθει (και αυτος και οι υπολοιποι) πως οταν υπαρχει και αλλος κοσμος γυρω, τα δενουμε.

Σε καθε περιπτωση, ο ιδιοκτητης φερει στο ακέραιο την ευθυνη για το χαμο του παιδιου.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#251868 Aς πω και γω τις σκέψεις μου.. Κατά πρώτον trident κακώς "την είπες" στον Θάνο, για κατοικίδια μιλάμε εδώ, το ότι η κουβέντα με το μοιραίο είναι - μερικώς - λανθασμένα εδώ, δεν έχει να κάνει με τον πανέμορφο κούταβο του Θάνου. Θάνο να τον χαίρεσαι, με προσοχή και αγάπη πάντα.

Κατά δεύτερον, το "στρες του σκύλου" πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας, δεν έχει μιλιά για να μας πει τι νιώθει ο σκύλος, οπότε "μαντεύουμε" με τη φωνή του και τη στάση του. Τα 3 σκυλιά μου - γερμανικοί ποιμενικοί - όταν ακούν τις καμπάνες της εκκλησίας ουρλιάζουν σαν λύκοι, σεληνιάζουν, τους "χτυπάει" στον εγκέφαλο. Όταν είναι τα πιτσιρίκια στην αυλή και φωνάζουν/τρέχουν, το 1 κάθεται από μακριά και συνεχίζει τον ύπνο του, τα άλλα 2 είναι στη πόρτα και λυσσάνε (για να παίξουν). Το κάθε ζωντανό έχει και αυτό τον χαρακτήρα του. Υπάρχουν μπούσουλες και κανόνες, όπως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για τίποτα δεν πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι.

Όσον αφορά το δέσιμο, κτλ, χωρίς να δούμε που τα είχε τα σκυλιά ο τύπος στη Κοζάνη, αν πήγε το πιτσιρίκι και άνοιξε τη πόρτα, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

Πάντως, αν το/τα σκυλι/ά μου είχαν προκαλέσει -τέτοιο- θάνατο, θα τα θανάτωνα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dodger έγραψε:Aς πω και γω τις σκέψεις μου.. Κατά πρώτον trident κακώς "την είπες" στον Θάνο, για κατοικίδια μιλάμε εδώ,

Δεν την "ειπα" ακριβως στον Πάνο, περισσοτερο σχολιασα την (ατυχη για εμενα δεδομενων των συνηθηκων) εισαγωγη που εκανε. Ουτε καν θα ασχολιομουν με το θεμα αν γινοταν 3-4 σελιδες πριν.

Dodger έγραψε:Κατά δεύτερον, το "στρες του σκύλου" πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας, δεν έχει μιλιά για να μας πει τι νιώθει ο σκύλος, οπότε "μαντεύουμε" με τη φωνή του και τη στάση του. Τα 3 σκυλιά μου - γερμανικοί ποιμενικοί - όταν ακούν τις καμπάνες της εκκλησίας ουρλιάζουν σαν λύκοι, σεληνιάζουν, τους "χτυπάει" στον εγκέφαλο. Όταν είναι τα πιτσιρίκια στην αυλή και φωνάζουν/τρέχουν, το 1 κάθεται από μακριά και συνεχίζει τον ύπνο του, τα άλλα 2 είναι στη πόρτα και λυσσάνε (για να παίξουν). Το κάθε ζωντανό έχει και αυτό τον χαρακτήρα του. Υπάρχουν μπούσουλες και κανόνες, όπως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για τίποτα δεν πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι.

Αλλα σκυλια ουρλιαζουν οταν ακουνε γυφτο με μεγαφωνο :lol:
Δεν θα ελεγα οτι συμμεριζομαι την αποψη σου για το στρες, με τη λογικη οτι μπορει να εκπαιδευτει ο σκυλος να μη δνει σημασια σε καμπανες παιδακια κλπ αλλα μονο σε πραγματικες απειλες. Εδω εχει την ευθυνη το αφεντικο του.
Η κλασικη ατακα κάθε (μά καθε) βλαμμενου που κυκλοφοραει με κτηνοσκυλα χωρις λουρι, οταν σε βλεπει να μαζευεσαι καπως, ειναι "μη φοβασαι, δεν δαγκωνει". Ειμαι 100% σιγουρος πως αμα γινει δικη, το ιδιο θα λεει ο τυπος. "Δεν ειχαν δαγκωσει ποτε".

Dodger έγραψε:Όσον αφορά το δέσιμο, κτλ, χωρίς να δούμε που τα είχε τα σκυλιά ο τύπος στη Κοζάνη, αν πήγε το πιτσιρίκι και άνοιξε τη πόρτα, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

Κρινοντας απο ο'τι εχει δει ο καθενας μιλαει. Προχειροκατασκευες "φραχτες" εχω δει απειρα σε χωρια. Δεμενα δεν ηταν σιγουρα.

Dodger έγραψε:Πάντως, αν το/τα σκυλι/ά μου είχαν προκαλέσει -τέτοιο- θάνατο, θα τα θανάτωνα.

Αμην. Αν ρωτησουμε 100 ατομα βεβαια, μη νομιζεις οτι θα κλινουν οι περισσοτεροι προς αυτο. :(
Η κλασικη ατακα κάθε (μά καθε) βλαμμενου που κυκλοφοραει με κτηνοσκυλα χωρις λουρι, οταν σε βλεπει να μαζευεσαι καπως, ειναι "μη φοβασαι, δεν δαγκωνει".
Άβαταρ μέλους
By Dodger
trident1971 έγραψε:Δεν θα ελεγα οτι συμμεριζομαι την αποψη σου για το στρες, με τη λογικη οτι μπορει να εκπαιδευτει ο σκυλος να μη δνει σημασια σε καμπανες παιδακια κλπ αλλα μονο σε πραγματικες απειλες. Εδω εχει την ευθυνη το αφεντικο του.

Δεν υπάρχει εκπαιδευτής που θα κάνει το σκυλί να μην αντιδράει στους ήχους της καμπάνας. Αφού τον ενοχλεί, πως να το κάνουμε; :lol: Ίσως το ότι δεν είχες ποτέ σκύλο, να μη μπορείς να το καταλάβεις/δεχτείς. Υπάρχουν σκύλοι που πας δίπλα τους, ουρλιάζεις, χτυπάς χέρια πόδια και δεν αντιδρούν, εκπαιδευμένοι ή μη, είναι ΚΑΙ θέμα χαρακτήρα - ένας τέτοιος είναι ο Ραλφ (γερμανικός ποιμενικός) που έχω ή ο Πούτιν (ασιατικός ποιμενικός), στον Ντιέγκο όμως, ίδιας ράτσας, αν τα κάνεις αυτά, θα κάνει τον ζογκλέρ, θα χοροπηδάει. Στον μολοσσό δε, που είχαμε, θα σε αποτελείωνε χωρίς μα και μου.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#251880 Δεν ειχα ποτε σκυλο γιατι θελει περιποιηση και βολτα και βαριεμαι. Εχω αρκετους φιλους με σκυλακια, μια χαρα τα παμε.
Προτιμουσα παντα τα γατια ώς πιο ανεξαρτητα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
htanso21 έγραψε:Μιας και λέμε για Ροντβάιλερ, απο εδω ο Eddie!
Εικόνα
3 μηνών κούταβος!

Ηρθε εχθές σαν αντικαταστάτης του Rexάκου :(

Κουκλι ειναι, να ειναι γερο κ χαρουμενο :thumbsup:
Στο συμβαν που συζηταμε , οι εχοντες σκυλια πιστευετε οτι μπορει το ενα σκυλι να παρασυρθηκε απο το αλλο;

@
Juniorgt
Γιατι αναφερεις οτι η συγκεκριμενη ρατσα δεν ειναι για παιδια;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#251897 Γιάννη επειδή ξέρουμε ελάχιστα τι να πεις;Τόσα και τόσα μπορεί να έγιναν.Πχ εγώ έγραψα για φασαρία απο μουσική βαρελότα κλπ.Σε τέτοιες περιπτώσεις τα σκυλιά αναστατώνονται .Μπορεί το παιδάκι να πήγε κοντα τους για να παίξει ή να άρχισε να τους γαβγίζει όπως κάνουν πολλοί,ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν.Μπορεί να τους πέταξε κάτι σε στυλ παιχνιδιού που να τα εξόργισε.
Τι να λεμε τώρα;Χάθηκε με πολύ άσχημο τρόπο ένα μωρό παιδί. :( :(
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#251902 Η ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου είναι πάνω από τη ζωή ενός ζώου. Ας το αντιληφθούν αυτό ζωόφιλοι και μη.
Τα σκυλιά και τα γατιά δεν είναι παιδιά. Και όταν κάποιος τα αντιμετωπίζει έτσι, τότε θέλει βοήθεια. Έχω φίλη που παραδέχεται πως το γατί της, είναι σαν παιδί της. Αρρωστημένη κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#251906 προφανως και η ζωη του ανθρωπου ειναι πανω απο του ζωου...
"αιμοβορο" ροντβαιλερ που δεν με εχει μυρισει ποτε του πινει νερο απο τη χουφτα μου....
Γερμανικος ποιμενικός 35 κιλών και 16 χρονων σημερα εχει μεγαλωσει κι εχουν μεγαλωσει μαζι του 3 παιδια. Και αλλα 30 στο καμπινγ... οκ ειναι λιγο ατσαλος κι οταν παιζει μαζι τους δε το εχει με το φρεναρισμα και τα ενιοτε τα σβαρνιζει... Αλλα ΠΟΤΕ δεν εχει δαγκωσει κανένα, ακομα κι οταν απο το κεφαλοκλειδωμα πνιγωταν και του ειχε γινει μπλε η γλωσσα.... Ποτέ προφανως δεν ηταν "φυλακας"... Σημερα παει για ευθανασια... κατερευσε πλεον και δεν αντεχω πλεον να τον βλεπω να σερνεται κατω.... και να μη μπορει να σηκωθει στα ποδια του να φτασει το κουβα να πιει νερο....
Άβαταρ μέλους
By junior gt
gianik έγραψε:
htanso21 έγραψε:Μιας και λέμε για Ροντβάιλερ, απο εδω ο Eddie!
Εικόνα
3 μηνών κούταβος!

Ηρθε εχθές σαν αντικαταστάτης του Rexάκου :(

Κουκλι ειναι, να ειναι γερο κ χαρουμενο :thumbsup:
Στο συμβαν που συζηταμε , οι εχοντες σκυλια πιστευετε οτι μπορει το ενα σκυλι να παρασυρθηκε απο το αλλο;

@
Juniorgt
Γιατι αναφερεις οτι η συγκεκριμενη ρατσα δεν ειναι για παιδια;

Γιάννη στο λινκ που παρέθεσα ο κτηνίατρος λέει ότι το κάθε σκυλί αντιμετωπίζει διαφορετικά διάφορες καταστάσεις που νοιώθει άβολα ή περίεργα.
Πιστεύω ότι το ροτβάιλερ έχει περισσότερες πιθανότητες σε τέτοιες περιπτώσεις να επιτεθούν. Είναι ο χαρακτήρας τους τέτοιος. Δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Το ίδιο και τα πιτ μπουλ. Και τα Ακίτα. Και τα Ελληνικα ποιμενικά. Πολύ λιγότερο τα Γερμανικά ποιμενικά. Μιλάω για ράτσες από τις λεγομενες άγριες που γνωρίζω, που έχω ζήσει μαζί τους και τα έχω μεγαλώσει εγώ.
Λένε σε αυτό παίζει ρόλο ότι τα σκυλιά που ανέφερα πριν σε αντίθεση με τα γερμανικά ποιμενικά, έχουν λιγότερο χρόνο στο dna τους σαν οικόσιτα, σε σπίτια με παιδιά κλπ. Τα ροτβάιλερ πχ διαδώθηκαν τη δεκαετία του εξήντα και του εβδομήντα με πικ σε σπίτια σαν οικογενειακά σκυλιά κλπ τη δεκαετία του ενενήντα. Αντίθετα τα Γερμανικά ποιμενικά έχουν τέτοια παράδοση από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
Και βέβαια ούτε το γερμανικό ποιμενικό που έχω τώρα θα το αφήσω να παίξει με τα παιδιά χωρίς να είμαι κι εγώ μπροστά σε διακριτική τουλάχιστον επίβλεψη παρόλο που μεγαλώσανε μαζί. Με το πόιντερ όμως που έχω στο χωριό θα τα αφήσω.
Και ας τα ξέρει λιγότερο. Παίζει τεράστιο ρόλο η ράτσα του σκύλου και στο χαρακτήρα του και στη διαχείρηση των ενστίκτων του.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#251939 Εικόνα

R.I.P..... σημερα....
Ο περι ου ο λογος...
Στη φωτο περσι στα 15 του με καταρακτη και εξαιρετικά μειωμενη ακοη κατι που τον εκανε να τρομαζει και προφανως να γρυλιζει, οταν ξαφνικά σε εβλεπε διπλα του...
Του φωναζες απο μακρυα να καταλαβει ποιος ειναι και μετα πλησιαζες....
Εξ ου και δεμενος πλεον για λογους ασφαλειας, και δικης του και δικης μας...

Το παιδι και το σκυλι οπως το μαθεις.....

Αν το μαθεις φυλακα ειναι φυλακας
Αν το μαθεις του καναπε ειναι του καναπε...