https://jimmuclarku.blogspot.com/
.
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Ανάκτορο Νέστορα (δεν ξέρω αν έχει ανοίξει, έκαναν επισκευές και έβαζαν στέγαστρο)
Καταρράκτες Πολυλίμνιο
Νέδα
Αρχαία Μεσσήνη
Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας
Βοϊδοκοιλιά
elvet έγραψε:Εγώ είχα αφήσει το αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα μπροστά στο Νέο λιμάνι (στο ελεύθερο πάρκινγκ), εκεί που φεύγουν για Ιταλία. Εχει πολλά αυτοκίνητα και κίνηση όλο το 24ωρο
Για να κάνω διαχείριση χρόνου, για πείτε πόσο μακρυά είναι το Νέο Λιμάνι από το παλιό Λιμάνι. Πόσο εύκολα μπορεις να παρκαρεις εκει τις μερες εκεινες.
belgarion έγραψε:Προτάσεις για φαγητό,ενδιαφέροντα μέρη κλπ στην Μεσσηνία?Θα μείνουμε 2 μέρες Μεθώνη και 2 Καλαμάτα με σκοπό να δούμε και Πύλο,Κορώνη και ίσως και μια ημερήσια εκδρομή προς Καρδαμυλη-Αρεόπολη.
.
+ σε αυτα που ειπε ο Nass, αλλα οι αποστασεις ειναι μεγαλες και οι δρομοι με στροφυλικια κουραστικα για Αεροπολη που ειναι στο αλλο ποδι και εχει και το σπηλαιο Δυρου....κ.λ.π.
.
1. Μεθώνη, το κάστρο
2. Καλαμάτα, το ιστορικό κέντρο, το πάρκο ΟΣΕ, το στρατιωτικό μουσείο
3. Αρχαία Μεσσήνη
4. Πολυλίμνιο (στην κατηφόρα, η δεξιά πλευρά)
5. Στο λουξ ξενοδοχείο των Κωνσταντοπουλαίων για καφέ (θέλει τηλεφωνικό ραντεβού)
6. ΑΝ κάνεις μπάνιο, η Γιάλοβα και η Βοιδοκοιλιά
< >

Γιάλοβα

Καταράκτες Πολυλίμνιο
Ούτε από εδώ ήθελα να βγω. Αν και ήταν σαν να μπήκα σε κατάψυξη

Το δωμάτιο μου με θέα στο όρμο του Ναυαρίνου

belgarion έγραψε:Ευχαριστώ πολυ για τις προτάσεις ,θα αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.Μόλις φθάσαμε Μεθώνη και λέμε αύριο να δούμε Πύλο,Γιαλοβα κλπ.Για Αρεόπολη είναι μακριά μάλλον απο Καλαμάτα αλλά μια εκδρομή Καρδαμυλη Στουπα αξίζει και είναι εφικτή?
.
H δυσκολη διαδρομη ειναι απο Καλαματα μεχρι Στουπα, μετα ανοιγει ο δρομος μεχρι την Αρεοπολη.
Την εχω κανει Αυγουστο ημερησια απο Καλαματα, μεχρι το σπηλαιο του Δηρου και πισω.
Fiat Panda 7,6l/100km
,η φώτο είναι από την πλάγια που πάει προς το Παλαιό κάστρο αλλά δεν έφθασα ως επάνω. Και μια φωτό από την λιμνοθαλλσσσα της Γιαλοβας
και μια του κόλπου του Ναυαρινου από ψηλά 
.
Γενικά έχει ομορφιές κι αυτό το πόδι με χωριά με πύργους και παραθαλάσσια κλπ.
Και τον αγαπημένο μου κόλπο δίπλα στο κάμπινγκ δελφίνια.