Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#249460 http://www.amazon.it/gp/aw/s/ όλα σε ένα τακτοποιημενα και πχοιοτητα ανάλογη αν όχι καλύτερη των ποιο ακριβων. Δοκιμασμένη εδώ και ένα 4μηνο

< >
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimitrisB έγραψε:Tην περασμένη Κυριακή, βρέθηκα σε χώρο έκθεσης, όπου προσφερόταν και (self-service) καφές.
Υπήρχαν 2 Krups Dolce gusto αυτόματες μηχανές , με πολλές και διαφορετικής ποικιλίας κάψουλες της Nespresso, αλλά και Buondi.

Dolce Gusto . Nespresso.
Άβαταρ μέλους
By mirage
funkyreverend έγραψε:Οι νότιοι όταν με βλέπουν να φτιάχνω φρέντο εσπρέσο (με πάγο από το σπίτι κάθε μέρα, 365 το χρόνο) από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο ζηλεύουν, οι βόρειοι όλη τη χρονιά με λένε τρελό και άλλα επίθετα πίσω από την πλάτη μου.

Και όσοι έχουν έρθει Ελλάδα για κάποιον περίεργο λόγο μου ζητάνε να τους φτιάξω φραπέ μέτριο με γάλα. :hmmm:

Ρε μιράγκε δώσε καμιά ιδέα τιμής, μοντέλα, θέλω εγκεκριμένα πράγματα από τα αρρωστ...ε, από τους συμφορουμίτες.We fear no expenses σαν το Τζουράσικ Παρκ, αλλά δεν θα δώσω χιλιάρικο.

Ρώτα τον δρ. Θα σε κατατοπισει.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#255657 Οταν έχεις φτιάξει αυτόν τον διπλό espresso:

Εικόνα

και το καϊμάκι του είναι τόσο πυκνό , που η κουταλιά της ζάχαρης "στέκεται" για 3-4 sec πάνω και μετά.... "βουλιάζει", .....

Εικόνα

αναρωτιέμαι:
Ως πότε θα συνεχίσετε να φτιάχνετε espresso με μηχανές τύπου νεσπρεσσο κλπ ..... αηδίες!??? :iconcool:

:s_coffee , :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By g8777
#255660 Ελπιζω να μην ειναι με τον καφε του Λιντλ αυτο, γιατι εμενα μου βγηκε μουφα. Ηταν ηδη μπαγιατικος οταν τον ανοιξα και τωρα η κρεμα του εχει προσδοκιμο ζωης λιγοτερο και απο το κιντερ στο σπιτι του Γκεακου. Αλλα --------->τον πληρωσα--------->θα τον φτιαξω.
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 15 Μάιος 2016, 12:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#255663 Tελευταία ημέρα σήμερα του coffee festival στο γκάζι, έχω κωδικό εισόδου δωρεάν, όποιος θέλει να πάει ας μου στείλει pm να του τον στείλω.

http://www.athenscoffeefestival.gr/
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
g8777 έγραψε:Ελπιζω να μην ειναι με τον καφε του Λιντλ αυτο, γιατι εμενα μου βγηκε μουφα. ..........

:lol:
Αν θές το πιστεύεις: ΝΑΙ, με του Lidl είναι και ιδού η απόδειξη :

Εικόνα

Και , για την ακρίβεια, στο μύλο κόβω: 2/3 απ τον κόκκινο και 1/3 απ΄τον κίτρινο, που βγαίνει πιό "ξανθός" αλλά είναι πιό αρωματικός. Το σκούρο χρώμα , οφείλεται στο καβούρδισμα του κόκκινου, που είναι "dark".
Τέσπα, κάποιοι θα "μειδιούν " για τον καφέ και την ποιότητά του, αλλά ... προσπαθώ να πείσω το "κοινό" πως , με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την εκπαίδευση, το αποτέλεσμα είναι κλάσεις ανώτερο απ τις αυτόματες μηχανές.

Μήπως κάτι δεν κάνεις καλά, επειδή σε έχουν συνεπάρει και.... αποπροσανατολίσει τα. "σμούθια"? :hmmm:

@ 21 : Παναγιώτη, είχα πάει στο φεστιβάλ το 2012 και ήταν .... απογοήτευση. Για μιά φορά ίσως αξίζει, 2η φορά όμως ... :thumbsdown:
Καλά να περάσεις! :)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#255676 Καταρχην πώς τον συντηρεις μετα το ανοιγμα του; :hmmm: Εγω πηρα μονο την αριστερη συσκευασια και η μιση ποσοτητα πηκε σε ταπερ στην καταψυξη ενω η υπολοιπηστη συντηρηση σε δυο παλιες συσκευασιες Illy των 250 γρ. Εξαρχης δεν μου φανηκε πολυ σοι η δουλεια γιατι η βαλβιδα εκτονωσης της συσκευασιας πρεπει να αφηνε αερα να μπει μεσα, οποτε αν ειχε μεινει και καιρο στην αποθηκη καλα κρασια. Ο καφες δεν ειναι ασχημος ακομα και ετσι (σχετικα μικρη πικριλα και απουσια ξυνιλας), απλα δεν βγαζει κρεμα σε ο,τι κοψιμο δοκιμασα. Υποθετω αν ειναι προσφατα συσκευασμενος θα ειναι πολυ καλυτερος, αλλα το εμπιστευεσαι να ξαναπαρεις;
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#255687 Οταν :
1/ Αγοράζεις τη συσκευασία, τη... ζουλάς . Αν δεν βγάλει μυρωδιά, σημαίνει πως είναι ακόμα αεροστεγής και ασφαλής η συσκευασία.
2/ Η ποιότητα , δεν διαφέρει καθόλου απ΄την αντίστοιχη των Lavazza, Segafredo, Kimbo, που οι τιμές (των "φτηνών" κατηγοριών τους) είναι διπλάσιες +.
Και αφού έχουν δοκιμαστεί οι επώνυμες και έγινε αντιπαραβολή αποτελέσματος αλλά κυρίως, γεύσης :
Ναί, θα τους ξαναγοράσω απ΄το ΣΜ . :innocent:

Δεν κάνω τίποτε άλλο για τη συντηρησή του μετά το άνοιγμα, απ΄το να κλείσω τη συσκευασία καλά διπλώνοντας 2-3 φορές το "άνοιγμα", να το συγκρατήσω με το αυτοκόλλητό του (και όταν χαλάσει με λίγο σελοτέιπ) και στη συνέχεια να τον βάλω σε 2η πλαστική σακούλα του ΣΜ και ... σο ντολάπι.
Οι γνώμες διίστανται για την αξία της αποθήκευσης σε ψυγείο, έχουν δοκιμαστεί και .... διαφορά δεν είδα.
Αλλά , ... οχι και την κατάψυξη!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#255691 Α οκ. Την πατησα. Στο τεστ ...ζουληγματος η συσκευσια αριστα τρια. :lol:

Για την καταψυξη ισως και να εχεις δικιο, μαλλον για ψυχολογικους λογους το εκανα. :oops:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#255751 για αποθήκευση, υπάρχουν κάτι κλιπς στο ΙΚΕΑ που κλείνουν καλά τη συσκευασία, τουλάχιστον καλύτερα από τα σιλοτέιπ...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
dimitrisB έγραψε:Οταν έχεις φτιάξει αυτόν τον διπλό espresso:

Εικόνα

και το καϊμάκι του είναι τόσο πυκνό , που η κουταλιά της ζάχαρης "στέκεται" για 3-4 sec πάνω και μετά.... "βουλιάζει", .....

Εικόνα

αναρωτιέμαι:
Ως πότε θα συνεχίσετε να φτιάχνετε espresso με μηχανές τύπου νεσπρεσσο κλπ ..... αηδίες!??? :iconcool:

:s_coffee , :s_howdy

Μπορεί να είναι γαματος κ το καϊμάκι φαίνεται σούπερ, μόλις όμως βάλεις ζάχαρη δε χάνεις αυτομάτως τη γεύση του καφέ?
Μου θυμίζει τα Φρέντο καπουτσίνο με σαντιγί, μαύρη ζάχαρη κ σκόνη σοκολάτα..... Ανάθεμα κι αν λέγεται καφές αυτό το πράμα κι όχι γαλακτομπουρεκο.
Εγω τουλ μονο σκέτο μπορώ να πιω.

Τεσπα, τι μηχανή-μυλο χρησιμοποιείς?