Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#249322 Γενικά δεν βλέπω γιατί να πληρώσει γι αυτό το πράγμα που μπορείς να το φτιάξει και σπίτι σου.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By drdino
mirage έγραψε:Γενικά δεν βλέπω γιατί να πληρώσει γι αυτό το πράγμα που μπορείς να το φτιάξει και σπίτι σου.

< Note 2 >

Και να βάλει άφθονη κινόα, ε μιράζ;;;;;
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Anonymous Founder έγραψε:Ένα πακέτο μακαρόνια των 500 γραμμαρίων, μαζί με μια ωραία σαλτσούλα, δίνει 4 μερίδες. Οτιδήποτε άλλο είναι υπερβολή.
Επιπλέον, υπερβολή είναι και οι σάλτσες με κρέμα γάλακτος και αλλαντικά του σωρού, οπως βλέπω στην φωτογραφία (αν δεν κάνω λάθος).

Στην Αμερική με είχαν πάει σε Ιταλικό εστιατόριο και όταν τους εξήγησα ότι αυτό που τρώνε δεν έχει καμία σχέση με την ιταλική κουζίνα παρεξηγήθηκαν. Μερίδες για άλογα (και εγώ τρώω πολύ) εκατομμύρια επιλογές και άσχετα υλικά του στυλ ναπολετάνα και καλά αλλά με κεφτέδες, λουκάνικα παστράμια και μπολικο γράσο. Αλλά το συνθετικό τσάι ήταν με υποκατάστατα ζάχαρης! :lol:
Αηδίες και ξεράσματα δλδ. Και είμαι και χοντρός άνθρωπος, έτσι;

Αυτό που βλέπω στη φωτό είναι μια από τα ίδια στη λογική.

Η δική μου προσέγγιση στο ιταλικό είναι η εξής:
Αρχικά κοιτάζω τον κατάλογο. Αν υπάρχουν περισσότερες από 10-12 επιλογές στα ζυμαρικά απλά φεύγω.
Αν από τις 10 επιλογές, παραπάνω από τις 5 περιέχουν κρέμα γάλακτος πάλι φεύγω.
Πάντοτε την πρώτη φορά παίρνω φρέσκο ζυμαρικό (κάνει τεράστια διαφορά ΙΜΗΟ) με την απλούστερη δυνατή κόκκινη σάλτσα (ιδανικά, αν υπάρχει gnocchi rossi). Σκέτα, χωρίς τυριά και σαχλαμάρες. Είναι ταυτόχρονα όλη η ουσία της ιταλικής κουζίνας αλλά και η βάση της.

Αν δεν ξέρουν να φτιάξουν τη βάση ή διαφωνούν με την προσέγγιση του απλού τότε δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά (όλη η ιστορία έχει να κάνει με την ανάδειξη των γεύσεων από τα μυρωδικά, τα φρέσκα λαχανικά και ειδικά τις ντομάτες, όπως και σε όλη τη λεκάνη της μεσογείου, τα οποία που να χτυπάνε τον κώλο τους οι βάρβαροι του βορρά με τις κρέμες και τα γράσα τους δεν τα βρίσκουν).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#249336 Λοιπόν, αυτό που γράφεις για τις κρέμες γάλακτος και τις πολλαπλές επιλογές ισχύει γενικώς, αλλά ειδικώς... υπάρχει ένα ιταλικό που πηγαίνω συνέχεια και δεν περνάει τα κριτήρια!
:lol:
Βέβαια εγώ παίρνω πάντα το ίδιο πιάτο, Linguine con Frutti di Mare, κοινώς μακαρονάδα με θαλασσινά. Η μαγεία είναι η απλότητα και τα φρέσκα όστρακα.
Συμφωνώ απολύτως πάντως, στις ΗΠΑ δεν έφαγα ούτε μία φορά ζυμαρικά, δεν άντεχα το τόσο λίπος, προτιμούσα noodles ή κάτι αντίστοιχο.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
mirage έγραψε:Γενικά δεν βλέπω γιατί να πληρώσει γι αυτό το πράγμα που μπορείς να το φτιάξει και σπίτι σου.

Προσωπικά έχω βράσει τόνους από ντομάτες για να πετύχω την ιδανική κόκκινη σάλτσα και δεν τα έχω καταφέρει (ας πουμε 2 φορές στη σειρά :lol: ), τουλάχιστον όχι όπως μερικές από αυτές που δοκίμασα στην Ιταλία σε κάποια (όχι όλα) εστιατόρια αλλά και σε μερικά (λίγα, δυστυχώς) εδώ στην Ελλάδα.
Πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ικανότητα του να επιλέξεις τα σωστά υλικά, το ταλέντο να ξέρεις πως να το στήσεις και πότε πρέπει να το σηκώσεις αλλά και να διαχειρίζεσαι σωστά το σκόρδο (που στην Ελλάδα δεν ξέρουν τίποτα παραπάνω από σκορδοστούπια και σκορδαλιές). Ίσως έχει να κάνει και με την ποσότητα, βέβαια... (αλλιώς είναι για το σπίτι αλλιώς στο μαγαζί).
Άβαταρ μέλους
By mirage
#249340 Αυτό το πράγμα ποιότητα δεν έχει... Οπότε σπίτι σου στάνταρ θα το έφτιαχνες καλυτερα

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Anonymous Founder έγραψε:Λοιπόν, αυτό που γράφεις για τις κρέμες γάλακτος και τις πολλαπλές επιλογές ισχύει γενικώς, αλλά ειδικώς... υπάρχει ένα ιταλικό που πηγαίνω συνέχεια και δεν περνάει τα κριτήρια!
:lol:
Βέβαια εγώ παίρνω πάντα το ίδιο πιάτο, Linguine con Frutti di Mare, κοινώς μακαρονάδα με θαλασσινά. Η μαγεία είναι η απλότητα και τα φρέσκα όστρακα.

Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, αν θέλεις μπουρούμε να τα πούμε στο σωστό το μέρος (δεν σου γεμίζει το μάτι) όπου θα παρακαλέσουμε τον σεφ να μας κάνει μια καλαβρέζικη συνταγή που πλέον είναι εκτός καταλόγου (γιατί την έπαιρνα μόνο εγώ :lol: ) και δεν θα πιστεύεις τι μπορεί να κάνει κάποιος με λίγες ντομάτες μια μελιτζάνα, λίγο σκόρδο και λίγο δυόσμο (και κάποια μυστικά). Εμένα μου'ρθε να τραγουδήσω την πρώτη φορά, ενώ δεν πηγαίνω συχνά για να μου κάνει εντύπωση όποτε πάω... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#249348 Όποτε θέλεις, εννοείται πως για κάτι τέτοια είμαι πάντα διαθέσιμος!
Και τα συστατικά που μου λες, είναι του απολύτου γούστου μου, μου θυμίζει μία που κάνω κι εγώ.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#249352 Aν είναι να τρωτε μακαρονάδες εξω γιατι δεν τις φτιαχνεται στο σπιτι? Ότι ποιο απλο να φτιαξει καποιος.....

Στην Αμερική ολες οι κουζινες είναι αμερικανοποιημενες.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#249473 Ναι , γιατί αν δεν φας μια φτιαρια μακαρόνια με επταμιση τόνους τριμμένο τυρί περιλουσμενα με ενα βαρέλι κρέμα γάλακτος είσαι πιουριστας. :dizzy:

Αλήθεια, το Μεγάλο Φαγοπότι το χει δει κανείς;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#249479 Είπε κανείς ότι είναι ποιοτική η παραπάνω μακαροναδα; Μία |λογοκρισία| και μισή είναι, έχω πάει. Φτιάχνω απείρως καλυτερες. Γι αυτούς που δεν ξέρουν ή δε μπορούν να φτιάξουν και πεινανε πολύ και δεν θέλουν να δώσουν πολλά ας πάνε. Εγώ αν τύχει και ξαναβρεθω εκεί μόνο σαλάτα θα πάρω
Άβαταρ μέλους
By dimik
#249482 Όταν δε δεν έχεις διαβάσει την λεζάντα που λέει δείτε τι θεωρεί μερίδα το τάδε μαγαζί χωρίς καν αναφορά σε ποιότητα και αρχιζεις την γκρίνια είσαι απλά ένας μικρός ιταλακιας, το αν πλήρωσε δεν πλήρωσε, του άρεσε δεν του άρεσε, έφαγε δεν έφαγε δεν έχει καμία σημασία, αρκεί να πούμε ότι μακαρονάδα κατά ISO9001 είναι 125 γραμμάρια πάστα όχι μακαρόνια με σάλτσα μόνο από san marzano, πεκορινο και προσιουτο γιατί είχαμε και στα τριβιλουρα από αυτα. Fair enough

< >