Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#23994 Οι λέκτορες πάντα ήταν επί θητεία. Εκτός από τους πρώην βοηθούς του προ-82 καθεστώτος. Και οι επίκουροι επίσης μέχρι να γίνουν μόνιμοι. Δεν ξέρω τι ξέρεις και τι δεν ξέρεις, ελπίζω να έχεις στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβεις ότι και άλλοι δουλεύουν σε ΑΕΙ και επίσης ξέρουν τους νόμους. Οι δε "407" δεν ήταν λέκτορες, αλλά "διδάσκοντες". Έτσι κι αλλιώς η πλήρης ονομασία του 407 είναι 407/80 δηλαδή είναι νομος του 80 πριν τη θέσπιση των λεκτόρων.

Τέλος οι λέκτορες δε διορίζονται, αλλά εκλέγονται (όπως εκλέγονται - μην πιάσουμε την κουβέντα αυτή), ενώ οι 407 απλά προσλαμβάνονται (δεν εκλέγονται δηλαδή)
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Corto Maltese έγραψε:Οι λέκτορες πάντα ήταν επί θητεία.

Στην οποία - επ' αορίστω θητεία - γίνονταν Επίκουροι και μετά καθάριζαν.

Corto Maltese έγραψε:Εκτός από τους πρώην βοηθούς του προ-82 καθεστώτος.

Αυτοί ξεκινούσαν από τα εργαστήρια (τουλάχιστον στις θετικές επιστήμες) και σιγά σιγά ανέβαιναν. Είναι η κλασσική περίπτωση κουβάλα τον προτζέκτορα για να σε κάνω λέκτορα. Γίνεται ακόμη και σήμερα με κάτι ωραίες προκηρύξεις που βγαίνουν Παρασκευή μεσημέρι και λήγουν μισή ώρα πριν τη δημοσίευση (2 φίλοι έχουν διοριστεί έτσι ως ΕΔΤΠ).

Corto Maltese έγραψε:Και οι επίκουροι επίσης μέχρι να γίνουν μόνιμοι.

Παλιά ίσχυε και στο Παν/μιο ο χρόνος παραμονής σε θέση. Δεν τα θυμάμαι καλά, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, κάπου 10-11 χρόνια ως λέκτορας γινόσουν επίκουρος και μετά άλλα τόσα και γινόσουν Αναπληρωτής.

Corto Maltese έγραψε:Δεν ξέρω τι ξέρεις και τι δεν ξέρεις, ελπίζω να έχεις στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβεις ότι και άλλοι δουλεύουν σε ΑΕΙ και επίσης ξέρουν τους νόμους.

Ως τι;

Corto Maltese έγραψε:Οι δε "407" δεν ήταν λέκτορες, αλλά "διδάσκοντες". Έτσι κι αλλιώς η πλήρης ονομασία του 407 είναι 407/80 δηλαδή είναι νομος του 80 πριν τη θέσπιση των λεκτόρων.

Αν δεν κάνω λάθος είναι Π.Δ. 407 του '80 και όχι νόμος. Λόγω λειψανδρίας έγινε ο νόμος (θεωρητικά, γιατί πρακτικά για να βολέψουμε τους δικούς μας), ώστε να καλυφθούν τα διδακτικά κενά που υπήρχαν (ειδικά με τη δημιουργία νέων σχολών ή τη διάσπαση παλαιότερων) και όσοι προσλαμβάνονταν, ορθά τους ονομάζεις διδάσκοντες, αλλά διδάσκοντες με τον εισαγωγικό βαθμό στην Γ/θμια εκπαίδευση, δηλαδή Λέκτορες.

Corto Maltese έγραψε:Τέλος οι λέκτορες δε διορίζονται, αλλά εκλέγονται (όπως εκλέγονται - μην πιάσουμε την κουβέντα αυτή), ενώ οι 407 απλά προσλαμβάνονται (δεν εκλέγονται δηλαδή)

Οι λέκτορες, όπως και οι υπόλοιποι πανεπιστημιακοί, εκλέγονται, σωστά. Είναι απλά ορολογία για να γίνεται "σαφές" ότι μετά από κρίση και ψηφοφορία μελών ΔΕΠ δίνεται κάποια θέση. Οι 407 εννοείται ότι προσλαμβάνονται αφού δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό, αλλά με ετήσια σύμβαση και για ωράριο που μπορεί να είναι από 2 μέχρι 14 ώρες.

Για το θέμα του ποιοι παίρνουν τις θέσεις έχω να γράψω πολλά και τελειωμό δεν έχει. Γνωρίζω π.χ. δύο φίλους που έγιναν ΕΔΤΠ και η γυναίκα του ενός μου έλεγε ότι πήραν τη θέση αντικειμενικά, ξεχνώντας ότι είχα περισσότερη προϋπηρεσία από αυτούς και απλά προκήρυξη δε βγήκε ποτέ (ή μάλλον βγήκε, αλλά με λήξη, όπως έγραψα παραπάνω, λίγο πριν τη δημοσίευση). Επίσης, έχω συμφοιτητή (Η περίπτωση) που έχει διδακτορικό και 60 δημοσιεύσεις και, όταν τον είδα πριν 1 χρόνο σε μια παραλία, μου έλεγε: "εγώ ξέρεις τώρα, μόνο exel και word. Δεν ξέρω τίποτε άλλο." Το διδακτορικό το πήρε κλέβοντας μετρήσεις από κάποιον άλλο (γι' αυτό και δεν μπορεί να βρει δουλειά στην Ελλάδα, αφού τον γνωρίζουν όλοι), οι δημοσιεύσεις είναι copy-paste η μία της άλλης (π.χ. η ακτινοβολία κινητής στο Κερατσίνι, η περίπτωση Vodafone, μετά η περίπτωση Cosmote, μετά η περίπτωση Wind, στα καπάκια τα αντίστοιχα στο Πέραμα, στα Μανιάτικα, εντός εκτός και επί τα αυτά κ.ο.κ.). Επίσης, γνωρίζω από 1ο χέρι διήγηση (μου το είπε δηλαδή ο ενδιαφερόμενος) με άτομο γνωστό μου (συμφοιτητής) που πήρε θέση μετά από συμβιβασμό μεταξύ καθηγητών (ο δικός σου θα πάρει αυτή τη θέση, ο δικός μου την άλλη) και άλλα πολλά που είναι γνωστά και μη εξαιρετέα και γίνονταν κατά καιρούς. Π.χ. ο κολλητός μου έχει έναν πακτωλό δημοσιεύσεων πάνω στο θέμα 4G και δεν έχει γνώση ούτε για 2G κινητά. Οι δημοσιεύσεις ήρθαν όταν η φάμπρικα στο ΕΜΠ έβαζε το όνομά του σε δημοσιεύσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα για να του δώσουν χρήμα μιας και εξυπηρετούσε τον Καθηγητή σε διάφορες δουλειές. Όπως επίσης να αναφέρω παράδειγμα με δημοσίευση που ετοίμαζε κάποιος φίλος και ο "υπεύθυνος" πήρε αυτά που του έστελνε, τα έδωσε σε άλλους και έβγαλαν τη δημοσίευση πρώτοι (αφού δούλεψαν 3 άτομα αντί για ένα). Κλασσικά πράγματα στην Γ/θμια εκπαίδευση όλα αυτά.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#24161 Oτι έχεις γράψει για την τριτοβάθμια είναι είτε λανθασμένο είτε ανακριβές. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το ΕΔΤΠ έχει καταργηθεί από το 2000, οι λέκτορες και επί θητεία επίκουροι ανανέωναν τη θητεία κάθε 3 χρονια και πολλά και πολλά και πολλά. Στην τύχη αν μπει κάποιος εδώ πέρα μπορεί να βεβαιώσει ότι λέω, ειλικρινά βαριέμαι να εξηγησω όλες τις ανακρίβειες μία προς μία.

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι είσαι τυχερός που έφυγες από ένα ίδρυμα που όλοι μπήκαν από το παράθυρο εκτός από σένα που σε πήραν επειδή ήσουν ομορφόπαιδο και πανάξια επιστημονάρα. Με απευθείας πρόσληψη βεβαίως, βεβαίως.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Corto Maltese έγραψε:Oτι έχεις γράψει για την τριτοβάθμια είναι είτε λανθασμένο είτε ανακριβές. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το ΕΔΤΠ έχει καταργηθεί από το 2000, οι λέκτορες και επί θητεία επίκουροι ανανέωναν τη θητεία κάθε 3 χρονια και πολλά και πολλά και πολλά. Στην τύχη αν μπει κάποιος εδώ πέρα μπορεί να βεβαιώσει ότι λέω, ειλικρινά βαριέμαι να εξηγησω όλες τις ανακρίβειες μία προς μία.

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι είσαι τυχερός που έφυγες από ένα ίδρυμα που όλοι μπήκαν από το παράθυρο εκτός από σένα που σε πήραν επειδή ήσουν ομορφόπαιδο και πανάξια επιστημονάρα. Με απευθείας πρόσληψη βεβαίως, βεβαίως.

Ό,τι έχω γράψει είναι 100% αληθινό, απλά πρέπει να ξέρεις για ποια περίοδο μιλάω. Και επειδή το πας στην κόντρα εσύ πώς μπήκες; και τι θέση έχεις; γιατί δεν απαντάς;

Το ΕΔΤΠ το χρησιμοποίησα ως όρο πιο εύκολο μιας και οι περισσότεροι είναι τέτοιοι. Τώρα λέγονται ΕΕΔΙΠ ή κάνω πάλι λάθος; Για τα 10 χρόνια αναφερόμουν στην προαγωγή, αλλά, όπως είπα, δεν το ξέρω καλά αυτό το θέμα πώς δούλευε. Τώρα οι επίκουροι είναι για 5 χρόνια, όμως. Έτσι έλεγε ο νόμος τουλάχιστον.

Για την υπόλοιπη επίθεση απαντώ: για να σε πάρουν ΜΌΝΙΜΟ (μην αρχίσεις πάλι τα ποιοι είναι και δεν είναι) θες 2 πράγματα: χαρτιά + σπρώξιμο. Σου ανέφερα μερικές περιπτώσεις που ήταν από 3 διαφορετικά ιδρύματα (ούτε αυτό κατάλαβες) και τις γνωρίζω προσωπικά. Όσο και να μην σου αρέσει τέτοια υπάρχουν πολλά, απλά και μόνο λόγω ασάφειας στο το αξίζει περισσότερο και στο πως βάζεις τα ζητούμενα στη θέση. Ούτε αυτό το έχεις ακούσει εκεί στη γραμματεία; Όσον αφορά σε εμένα. Όπως έχω γράψει και στο άλλο forum παλαιότερα δεν με πήραν στο ίδρυμα που σπούδασα, αλλά άλλου και, μάλιστα, ήμουν τρίτος στα προσόντα και οι πρώτοι βρήκαν δουλειά αλλού, οπότε πήραν εμένα. Άρα ποτέ βύσμα ούτε τίποτε από αυτά που μου προσάπτεις δεν μπήκε στη μέση, απλά καθαρή τύχη. Και φυσικά γνωρίζω κόσμο που είναι άξιος και έχει θέση και άλλοι που τρέχουν από εδώ κι από εκεί λόγω έλλειψης βύσματος. Θες να σου αναφέρω καμιά 10αρια περιπτώσεις επιτόπου; συγγνώμη αν σου έθιξα τη θέση, αλλά όλοι γνωρίζουμε το σύστημα. Εσύ πριν τον ΑΣΕΠ και το διορισμό πού δούλευες;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#24357 Εσάς τώρα σας πληρώνουμε, για να μάθετε στα παιδιά μας γράμματα....
Καμιά ελπίδα ο τόπος αυτός. :help:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kyr80 έγραψε:Εσάς τώρα σας πληρώνουμε, για να μάθετε στα παιδιά μας γράμματα....
Καμιά ελπίδα ο τόπος αυτός. :help:

Αναφέρεσαι σε εμένα; γιατί ο έτερος δεν διδάσκει, αν δεν κάνω λάθος.

Τι θα ήθελες δηλαδή; να μην εκφράζουμε γνώμη; να μη συζητάμε; έτσι φαντάζεσαι τον σωστό εκπαιδευτικό; και ποιος σου λέει ότι αν διαφωνώ μαζί σου πολιτικά ή οπαδικά δεν κάνω καλό μάθημα; φυσική διδάσκω, όχι πολιτικές επιστήμες. Με τέτοιες απόψεις (φίμωση σε 100.000 κόσμο) η χώρα θα καταστραφεί. Οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι να μιλάνε τουλάχιστον ή να σωπάσουν κι αυτοί;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#24457 Κοίτα να δεις. Δε γνωριζόμαστε, οπότε κρινω από αυτά που γράφεις σε αυτό το θέμα. Θα προτιμούσα το παιδί μου να εχει δάσκαλο τον dimsabas, που έγραψε κατά τη γνωμη μου, μια ακριβή περιγραφή της εργασίας σας.
Ο δάσκαλος συντελεί στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού. Το αν είσαι καλός φυσικός είναι άσχετο, με την άποψη περί δυσκολίας-απολαβών της εργασίας σου. Και επειδη μέσα στην τάξη, αλλά και στις άλλες σχολικές δραστηριοτητες, δεν μιλάς μονο για την επιστήμη της φυσικής, δε θα ήθελα να συμμετάσχεις στην άποψη περι εργασίας του παιδιού μου.
Το χειρότερο δεν είναι ότι πληρώνεσαι από εμένα. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχω επιλογή. Ή έχω, αλλά κοστίζει(ιδιωτικό).
Ακριβώς με τον ιδιο τρόπο στον γιατρό του ΕΟΠΠΥ, στον αστυνομικό της βάρδιας κλπ.

Η τεράστια λοιπόν διαφορά, είναι ότι ο υδραυλικός ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πρέπει να αιτιολογεί τα χρήματα που ζητάει. Αν δεν είναι καλός., θα πάρω αλλον. Το ίδιο και για οποιονδήποτε αλλο επαγγελματία ή επιχείρηση.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kyr80 έγραψε:Κοίτα να δεις. Δε γνωριζόμαστε, οπότε κρινω από αυτά που γράφεις σε αυτό το θέμα. Θα προτιμούσα το παιδί μου να εχει δάσκαλο τον dimsabas, που έγραψε κατά τη γνωμη μου, μια ακριβή περιγραφή της εργασίας σας.
Ο δάσκαλος συντελεί στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού. Το αν είσαι καλός φυσικός είναι άσχετο, με την άποψη περί δυσκολίας-απολαβών της εργασίας σου. Και επειδη μέσα στην τάξη, αλλά και στις άλλες σχολικές δραστηριοτητες, δεν μιλάς μονο για την επιστήμη της φυσικής, δε θα ήθελα να συμμετάσχεις στην άποψη περι εργασίας του παιδιού μου.
Το χειρότερο δεν είναι ότι πληρώνεσαι από εμένα. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχω επιλογή. Ή έχω, αλλά κοστίζει(ιδιωτικό).
Ακριβώς με τον ιδιο τρόπο στον γιατρό του ΕΟΠΠΥ, στον αστυνομικό της βάρδιας κλπ.

Η τεράστια λοιπόν διαφορά, είναι ότι ο υδραυλικός ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πρέπει να αιτιολογεί τα χρήματα που ζητάει. Αν δεν είναι καλός., θα πάρω αλλον. Το ίδιο και για οποιονδήποτε αλλο επαγγελματία ή επιχείρηση.

Σε αυτά που γράφεις βλέπω αντιφάσεις. Από τη μία δε με γνωρίζεις, αλλά με κρίνεις ως ακατάλληλο επειδή υποστηρίζω ότι δουλεύω πολύ. Από την άλλη θες κάποιον κατάλληλο, αλλά δε σε ενδιαφέρει πρακτικά να είναι καλός φυσικός, αλλά να συμφωνεί μαζί σου ΚΑΙ με τον dimsabas, άρα να ασχολείται 45min την ημέρα το πολύ με τη δουλειά του. Μήπως τελικά δε γνωρίζεις τι ακριβώς θέλεις και είσαι μέρος της διαμαρτυρόμενης πλειοψηφίας χωρίς ουσιαστικά κατεύθυνση και στόχο; μήπως τις απόψεις σου αυτές τις περνάς και στα παιδιά σου και μετά προτιμούν το φροντιστήριο (επειδή πληρώνουν, άρα κάθονται φρόνημα και προσέχουν) από το σχολείο και την αδιαφορία τους την ονομάζουν αδυναμία του δημοσίου σχολείου; κάνε μια ενδοσκόπηση πριν απαντήσεις.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#24702 Εσύ δηλαδή αυτά κατάλαβες... Οκ
Άβαταρ μέλους
By bill33
kyr80 έγραψε:Εσύ δηλαδή αυτά κατάλαβες... Οκ

Ισως αν το ανελυες σε μερικες σελιδες να ηταν πιο κατανοητο

ταπαταπαλκ!
Άβαταρ μέλους
By Panosss
kyr80 έγραψε:Το χειρότερο δεν είναι ότι πληρώνεσαι από εμένα. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχω επιλογή. Ή έχω, αλλά κοστίζει(ιδιωτικό).

Θες και το ακόμα χειρότερο; Αυτόν που πληρώνεις αναγκαστικά, τον πληρώνεις ακριβότερα απ' ότι θα πλήρωνες αυτόν που θα επέλεγες... :s_biggrin
kyr80 έγραψε:Η τεράστια λοιπόν διαφορά, είναι ότι ο υδραυλικός ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ πρέπει να αιτιολογεί τα χρήματα που ζητάει. Αν δεν είναι καλός., θα πάρω αλλον. Το ίδιο και για οποιονδήποτε αλλο επαγγελματία ή επιχείρηση.

φιλελέ 666!!! :omg:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kyr80 έγραψε:Δε γνωριζόμαστε, οπότε κρινω από αυτά που γράφεις σε αυτό το θέμα.

Δε γνωριζόμαστε, οπότε κρίνω από αυτά που γράφεις σε αυτό το θέμα. Εξήγησε τι εννοείς ακριβώς γιατί, πέρα από τις προσβολές και την έλλειψη γνώσης της πραγματικότητας, μάλλον δεν έχω καταλάβει.

bill33 έγραψε:

ταπαταπαλκ!

Θα μπορούσε να το αναλύσει σε μερικές γραμμές για να καταλάβουμε τι εννοεί. Αν κατάλαβες εσύ παρακαλώ εξήγησε, διαφορετικά η ειρωνεία (γνωστό όπλο από το άλλο forum*) ας περιττεύει, ειδικά από κατ' επάγγελμα διαχειριστή.

* Θυμάσαι κάποιον να ρωτάει ένα τεχνικό θέμα και να τον ειρωνεύεσαι ως moderator παρέα με άλλους; Τι εικόνα έδωσες για το forum και τη διαχείριση;

Panosss έγραψε:Θες και το ακόμα χειρότερο; Αυτόν που πληρώνεις αναγκαστικά, τον πληρώνεις ακριβότερα απ' ότι θα πλήρωνες αυτόν που θα επέλεγες... :s_biggrin

Εννοείς πριν ή μετά τις κλοπές του ιδιώτη που έχει το σχολείο; Γιατί αν θεσμοθετήσεις την κλοπή, τότε να κλέβουμε όλοι. Αν ενδιαφέρεσαι για τήρηση του νόμου τον πληρώνεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια, για να μην σου πω παραπάνω (δώρα που εμείς δεν παίρνουμε, αυξήσεις μισθών που εμείς εδώ και 3 χρόνια δεν έχουμε κτλ).

Ας είμαστε ειλικρινείς. Πρότεινες έναν τρόπο πρόσληψης που αποφεύγεις να εκθέσεις ή αδυνατείς να υποστηρίξεις. Τώρα, εμφανίζεσαι και πάλι να αγνοείς τα πραγματικά δεδομένα και με μια γενικευμένη πρόταση που δεν ισχύει προσπαθείς να υποστηρίξεις τη λύση που έδωσες.

Panosss έγραψε:φιλελέ 666!!! :omg:

Η ερώτηση σαφής, με κεφαλαία και απαντάς με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ;

Αφού απαντήσεις μπορούμε να συζητήσουμε περαιτέρω.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#24896 Πάμε να δούμε και την πραγματικότητα τώρα για να αποδομήσουμε όσα γράφονται σχετικά με την εκπαίδευση πιο πάνω:

1. Το Νο1 κόλπο των ιδιωτικών σχολείων είναι το εξής: προσλαμβάνουμε έναν καθηγητή, αλλά δεν του δίνουμε πλήρες ωράριο για να μην αποκτήσει ίδια δικαιώματα (μέσες-άκρες) με τον δημόσιο εκπαιδευτικό*. Τον βάζουμε να κάνει μάθημα κανονικά (ή και όχι κανονικά - βλέπε το Νο2) και δηλώνουμε ότι κάνει μάθημα π.χ. 4 ώρες και τις υπόλοιπες 19 (το πλήρες ωράριο είναι 23 για τους νέους σε χρόνια υπηρεσίας) δηλώνουμε ότι κάνει γραμματειακή υποστήριξη. Έτσι, δεν αποκτά ποτέ δικαιώματα μονίμου του δημοσίου που έρχονταν μετά από κάποια χρόνια υπηρεσίας (δε θυμάμαι πόσα είναι), οπότε μπορούμε να τον απολύσουμε άμεσα και χωρίς κόστος (παλαιότερα ΔΕΝ μπορούσες να τον απολύσεις από ιδιωτικό σχολείο χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση αν τον είχες >2 χρόνια = μονιμότητα, όπως στους δημοσίους). Αυτός ήταν και ο σκοπός της μεταφοράς της ευθύνης των ιδιωτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εμπορίου.

2. Σε συνέχεια του Νο1 το επόμενο κόλπο είναι το εξής: τώρα που υπάρχει τράπεζα θεμάτων και μετράει και ο βαθμός του σχολείου για την είσοδο στην Γ/θμια εκπαίδευση φροντίζουμε να μην κάνουμε τα υπόλοιπα μαθήματα που δεν μετράνε. Προσλαμβάνουμε, λοιπόν, καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και, αντί του Νο1, κάνουν μάθημα μόνο οι Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Φυσικοί κτλ και οι γυμναστές, μουσικοί κλπ απλά κάνουν γραμματειακή υποστήριξη. Αν έρθει έλεγχος από το Υπουργείο (λέμε τώρα), τους βάζουμε άρον άρον στην τάξη και κάνουν πως γίνεται μάθημα. Έτσι, με ένα σμπάρο έχουμε πολλά τρυγόνια: και τα μαθήματα κατεύθυνσης γίνονται περισσότερες ώρες, και γραμματεία έχουμε δωρεάν, και καλυμμένοι είμαστε σε περίπτωση που γίνει κανονικός έλεγχος, και πολλές φορές (σε τελείως ξεδιάντροπους ιδιοκτήτες) τα παιδιά φεύγουν στις 12:30 για το σπίτι, άρα είναι πιο ξεκούραστα για διάβασμα. Για να μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι με τόσες ώρες μαθήματα κατεύθυνσης δε χρειάζεται φροντιστήριο*. Αυτό το είχα ακούσει και το άκουσα και σήμερα πάλι από γονιό που ήρθε (ο 2ος μέσα σε 1 μήνα) να ζητήσει να μη γίνονται τα μαθήματα που δε μετράνε, όπως κάνουν στο ιδιωτικό που πάει το παιδί του ο γείτονας.
* Δημόσιο σχολείο τελευταίες 2 εβδομάδες: μία ημέρα αθλητισμός κατά του ρατσισμού, μία ημέρα εκδρομή που δε γίνεται να αναβληθεί, μία ημέρα τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, μερικές ώρες εκλογές 5μελών και την επόμενη εβδομάδα έρχονται εκλογές 15μελών, κάποια δράση και πάλι, μετά εορτή στις 27/10, μετά αργία στις 28/10 και άντε βρες χρόνο να τελειώσεις την ύλη κανονικά, όχι να επεκταθείς κιόλας.

3. Το παράδειγμα που γνωρίζει καλά ο Λάππας, δηλαδή της μη πληρωμής κατά τις εορτές στα φροντιστήρια δε χρειάζεται να το αναφέρω. Να αναφέρω τα μαύρα που δίνονται; Δηλαδή θα παίρνεις €12/ώρα, αλλά θα δηλώνουμε €8-9 μόνο. Αυτό μου το έχουν αναφέρει τουλάχιστον 10 άτομα που εργάζονται στο χώρο και είναι συμφοιτητές. Δεν μπορεί να λένε όλοι αυτοί ψέματα.

Κλείνω λέγοντας το εξής: αν τα 1-3 τα θεωρεί ο κόσμος λογικά, δηλαδή αποδέχεται την παρανομία, την κλοπή, τη φοροδιαφυγή κτλ και θεωρεί ότι με αυτές τις τακτικές εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των παιδιών, τότε μιλάμε επί άλλης βάσεως και ηθικής και νομικής. Αν απλά δεν τα γνωρίζει, τότε, προφανώς, υποστηρίζουν είτε μια ουτοπία (αν γίνουν όλα ιδιωτικά - πώς; - ΘΑ δουλεύουν ρολόι) είτε επιχειρηματικά συμφέροντα (ΝΑ γίνουν όλα ιδιωτικά να φάμε χρήμα). Βέβαια, υπάρχει και η τρίτη εξήγηση...

Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 15 Οκτ 2014, 16:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
pipinos1976 έγραψε:
bill33 έγραψε:

ταπαταπαλκ!

Θα μπορούσε να το αναλύσει σε μερικές γραμμές για να καταλάβουμε τι εννοεί. Αν κατάλαβες εσύ παρακαλώ εξήγησε, διαφορετικά η ειρωνεία (γνωστό όπλο από το άλλο forum*) ας περιττεύει, ειδικά από κατ' επάγγελμα διαχειριστή.

* Θυμάσαι κάποιον να ρωτάει ένα τεχνικό θέμα και να τον ειρωνεύεσαι ως moderator παρέα με άλλους; Τι εικόνα έδωσες για το forum και τη διαχείριση;

Για εσένα το έγραψα που ίσως δεν το κατάλαβες,που την είδες την ειρωνία;Αν πληρωνόμουν θα μπορούσες να με πεις επαγγελματία,έλα όμως που δεν πέφτει μπαγιόκο :roll:
Πολλά θυμάμαι,και;
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#24903 Το έγραψες ζητώντας ανάλυση, αλλά όταν γράφεις "σε μερικές σελίδες" αναφέρεσαι σε εμένα που έχω γράψει τα περισσότερα σε αυτό το θέμα. Εγώ ζήτησα, όπως και από τον Panosss, μια εξήγηση του τι ακριβώς ζητάει, περιγράφει κτλ, για να καταλάβω γιατί έτσι όπως το έγραψε εγώ καταλαβαίνω μια σύγχυση ιδεών. Δεν το συνεχίζω γιατί δεν έχει νόημα. Το θέμα που συζητάμε είναι διαφορετικό και εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.

Ευχαριστώ.