- 15 Οκτ 2014, 14:14
Γνωρίζει κανείς αν έχει υπολογιστεί πόσο κοστίζει στο κράτος κάθε μήνα ένας φαντάρος; Έχει κανείς εκπαιδευτεί κατά την θητεία του και νιώθει πως είναι έτοιμος να πάει σε πόλεμο; Προσωπικά 4 φορές μας είχαν πάει για βολές στους 12 μήνες και τις δύο τις έχασα γιατί με είχαν βάλει υπηρεσία.
Έχει τύχει να μπω με πολιτικά σε στρατρόπεδο στον Έβρο, χωρίς να συναντήσω και να με σταματήσει κανείς. Τι ακριβώς φυλάνε οι φαντάροι στις σκοπιές; Μου έχουν κάνει παρατήρηση, επειδή στην σκοπιά κοιτούσα προς τα έξω και όχι προς το εσωτερικό του στρατοπέδου, όπου μπορούσε να μου έρθει έφοδος για έλεγχο!

Μήπως απλά κοροιδευόμαστε; Είναι καλύτερη λύση για την φύλαξη στρατοπέδου ο φαντάρος από μια κάμερα (αν είναι και θερμική για το βράδυ ακόμη καλύτερα).
Έχουν όλες οι οικογένειες, ειδικά σήμερα με την κρίση, την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν για έναν χρόνο τον γιο τους, για να κάθεται και να μην κάνει πρακτικά τίποτα; Έκτος και αν πιστεύει κανείς πως με 9€ (τόσα μας έδιναν εμάς τουλάχιστον), μπορεί ένας φαντάρος να βγάλει τον μήνα του.
Από την μια παίζαν τόσα χρόνια οι τρελές μίζες με τα εξοπλιστικά (και προφανώς αν δεν υπήρχε η κρίση ακόμη θα έπαιζαν) και από την άλλη λέμε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για
εκπαιδευμένο επαγγελματικό στρατό.
Για εμένα, η καλύτερη λύση θα ήταν επαγγελματικός στρατός και για τους οπλίτες μια 3μηνη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (βασική και πάνω στην ειδικότητα του καθενός) και κάθε 5 χρόνια μια μετεκπαίδευση (όχι σχοινάκια) για να θυμηθούν και να μάθουν ότι νεότερο μπορεί να έχει προκύψει πάνω στην ειδικότητα τους σε αυτό το διάστημα. Έτσι, ώστε σε περίπτωση πολέμου οι οπλίτες να λειτουργούν υποστηρικτικά στον επαγγελματικό στρατό.