Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#24672 viewtopic.php?f=9&t=472&start=45#p21573

Αλλά όπως είπα και μετά ξύπνησα.

Τουλάχιστον 500 χρόνια μπροστά η κίνηση των Νορβηγών για τα ΕΛ δεδομένα.

6 μήνες στο στρατό (θέσεις γραφείου για γυναίκες, σκοπιές για άντρες) αμέσως μετά το Λύκειο θα ήταν ως μη γενόμενη φάση.

Αλλά ο σύγχρονος πιθηκάνθρωπος ΕΛ θέλει το στρατό ως έχει σήμερα για να του κάνουν νταχτηρντί οι πολιτικοί.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#24685 Εχω γραψει και εγω για 12μηνο, (σε 6μηνο δεν μαθαινεις ουτε βημα να κανεις) αμεσως μετα το Λυκειο για ολους.
Ειναι η καλυτερη λυση. Πιο δεκτικα μυαλα, λιγοτερο σαπιοκοιλιαδες στρατιωτες, αμα εχεις περασει σε σχολη θα σε περιμενει, ουτε φοιτητικες αδειες ουτε τιποτα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#24719 Η διάρκεια της θητείας σε ότι αφορά τους φαντάρους (σκοπάνθρωπους) έχει να κάνει με τις ανάγκες του στρατού για υπηρεσίες και όχι με τη δική τους εκπαίδευση. Αυτό έλλειπε...
Γι αυτό και πιστεύω ότι και με τα 2 φύλα μέσα υποχρεωτικά μετά το Λύκειο, οι 6 μήνες ίσως ήταν και πολλοί.

Μικρή χρονικά είναι η εκπαίδευση των κληρωτών που πάνε Ειδ. Δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
QsisVTS έγραψε:
red_monster έγραψε:Εχετε δίκιο σε αυτο, ηταν δικια μου παρανόηση σε συζήτηση με γυμναστή ομάδας ποδοσφαίρου ... Η διάφορα ειναι περι το 20% υπέρ των μυών

Ξέρεις που το παρατήρησα real life αυτό; Όταν ήμουν μικρός που δεν είχα ίχνος λίπους δυσκολεύμουν αρκετά να μείνω στην επιφάνεια όταν κολυμπούσα, όταν έβαλα λίπος επεπλεα για πλάκα :lol:

Γενικά ο μυώδης είναι πιο μασίφ κι επειδή δε πιστεύω στο μύθο των βαρυκόκαλων όταν βλέπω τύπους που φαίνονται πιο λίγα κιλά από ότι πραγματικά είναι είναι συνήθως αρκετά μυωδεις

Πρέπει να το σχολιάσω :lol: Μια χαρά υπάρχουν βαρυκόκκαλοι και ελαφροκόκκαλοι άνθρωποι, θες να σου δείξω το Bone Mass Index μου ? Είμαι 1,87μ,αλλά άμα πέσω κάτω από τα 95 κιλά (δηλαδή πολύ πάνω από το "ιδανικό" για άντρα Ύψος(εκ)-100), φαίνομαι ετοιμοθάνατος :s_wacko

EDDIE_147 έγραψε:Η διάρκεια της θητείας σε ότι αφορά τους φαντάρους (σκοπάνθρωπους) έχει να κάνει με τις ανάγκες του στρατού για υπηρεσίες και όχι με τη δική τους εκπαίδευση. Αυτό έλλειπε...
Γι αυτό και πιστεύω ότι και με τα 2 φύλα μέσα υποχρεωτικά μετά το Λύκειο, οι 6 μήνες ίσως ήταν και πολλοί.

Μικρή χρονικά είναι η εκπαίδευση των κληρωτών που πάνε Ειδ. Δυνάμεις.

Μην ξεχνάτε ότι μια από τις βασικές στοχοθεσίες του Στρατού είναι να προετοιμάσει πιθανό cannon fodder από φαντάρους και χαμηλόβαθμους υπο- και αξιωματικούς, για την περίπτωση πολεμικής σύρραξης (καλά, όχι και τόσο βασική τώρα που το σκέφτομαι.... :lol: )
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#24761 ε, το cannon fodder δεν θέλει και καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία :lol:

Όλοι εσείς που πιστεύετε ότι έπρεπε να μπαίνεις υποχρεωτικά στα 18, πήγατε όντως στα 18; Γιατί δεν σας υποχρέωσε κανείς να πάτε αργότερα.

Θητεία μόνο με 18χρονους, νομίζω θα ήταν ό,τι πιο κοντά στην αυτοκτονία :s_hang
Και τόσους που είχαμε, πολλοί ήταν. Τα "πιο δεκτικα μυαλα" είναι κουραφέξαλα. Στα 18 να έχεις πιο ώριμο μυαλό για το πως να συμπεριφερθείς σε στρατιωτικοποιημένες συνθήκες, δλδ μη τα λέμε και παραέξω αυτά.
[Για να αφήσουμε φυσικά απ' έξω οικονομικά ζητήματα, ότι στα 18 να έχεις ήδη τα λεφτά για να μη χρειάζεται να σου τα δίνει κάποιος είναι μάλλον δύσκολο, ενώ αργότερα γίνεται]
Άβαταρ μέλους
By DAP
#24766 Καλα τα λες αλλα δεν ελαβες υπ'οψιν σου τη περιπτωση να κανεις την (αναποφευκτη) θητεια σου αμεσως μετα το Λυκειο και μετα πια ελευθερος απο υποχρεωσεις να διαλεξεις το δρομο για την υπολοιπη ζωη σου....
Άβαταρ μέλους
By red_monster
trident1971 έγραψε:LOL
Ελληνιδες πριγκηπεσες στο στρατο?

ΜΠΟΥΧΧΑΧΑ

είδαμε και τους Έλληνες πρίγκιπες τι καλά τα πάνε... που σας πείραξαν τα θηλυκά
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#24780 καλα τα λετε αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα 6μηνη θητεια ειναι καλη λυση αν δεν ειχαμε νησια γιατι ολα αυτα απο την σαμοθρακη μεχρι την ροδο πρεπει να εχουν μοναδες επανω δεν μπορεις να τις κλεισεις και να φτιαξεις κεντρα στις κυκλαδες οπως προταθηκε απο τον γλεζο πριν κατι χρονια...

το μινιμουμ στην ελλαδα πρεπει να ειμαι 9-12 μηνες ακριβως για αυτο τον λογο γιατι στο εξαμηνο δεν θα εχει κανεις εξοδους απο παραμεθωριες μοναδες
Άβαταρ μέλους
By red_monster
trident1971 έγραψε:Εχω γραψει και εγω για 12μηνο, (σε 6μηνο δεν μαθαινεις ουτε βημα να κανεις) αμεσως μετα το Λυκειο για ολους.
Ειναι η καλυτερη λυση. Πιο δεκτικα μυαλα, λιγοτερο σαπιοκοιλιαδες στρατιωτες, αμα εχεις περασει σε σχολη θα σε περιμενει, ουτε φοιτητικες αδειες ουτε τιποτα.

Καλά ναι, για να μάθεις το βήμα του στρατού θες καμία 10ετία συνεχής ενασχόλησης με το άθλημα :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
cabala10 έγραψε:καλα τα λετε αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα 6μηνη θητεια ειναι καλη λυση αν δεν ειχαμε νησια γιατι ολα αυτα απο την σαμοθρακη μεχρι την ροδο πρεπει να εχουν μοναδες επανω δεν μπορεις να τις κλεισεις και να φτιαξεις κεντρα στις κυκλαδες οπως προταθηκε απο τον γλεζο πριν κατι χρονια...

το μινιμουμ στην ελλαδα πρεπει να ειμαι 9-12 μηνες ακριβως για αυτο τον λογο γιατι στο εξαμηνο δεν θα εχει κανεις εξοδους απο παραμεθωριες μοναδες

1 μήνας κέντρο
1 μήνας ειδικότητα
1 μήνας ΠΕΝ
3 μήνες στην μονάδα

γιατί να μην λειτουργήσει ? αλλάζεις και τις ΕΣΣΟ σε 12/έτος και παίζεις με την κάλυψη
Άβαταρ μέλους
By cabala10
red_monster έγραψε:
cabala10 έγραψε:καλα τα λετε αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα 6μηνη θητεια ειναι καλη λυση αν δεν ειχαμε νησια γιατι ολα αυτα απο την σαμοθρακη μεχρι την ροδο πρεπει να εχουν μοναδες επανω δεν μπορεις να τις κλεισεις και να φτιαξεις κεντρα στις κυκλαδες οπως προταθηκε απο τον γλεζο πριν κατι χρονια...

1 μήνας κέντρο
1 μήνας ειδικότητα
1 μήνας ΠΕΝ
3 μήνες στην μονάδα

γιατί να μην λειτουργήσει ? αλλάζεις και τις ΕΣΣΟ σε 12/έτος και παίζεις με την κάλυψη

ναι αμε πως ακριβως θα κατσει 3 μηνες στο κεντρο με την πληροτητα ακομη και με φανταρους να φτανει στο τυπικο 30-40% ? θα βρουμε με καποιο μαγικο τροπο εποπ για τις αλλες θεσεις? :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#24791 τι εννοείς 3 μήνες κέντρο? 3 μήνες + μονάδα και 3 μήνες - για εκπαίδευση...

θαρρείς οτι οι υπηρεσίες των μονάδων έχουν νόημα ή χρειάζεται άμεσα εξορθολογισμός ?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#24817 Γνωρίζει κανείς αν έχει υπολογιστεί πόσο κοστίζει στο κράτος κάθε μήνα ένας φαντάρος; Έχει κανείς εκπαιδευτεί κατά την θητεία του και νιώθει πως είναι έτοιμος να πάει σε πόλεμο; Προσωπικά 4 φορές μας είχαν πάει για βολές στους 12 μήνες και τις δύο τις έχασα γιατί με είχαν βάλει υπηρεσία.

Έχει τύχει να μπω με πολιτικά σε στρατρόπεδο στον Έβρο, χωρίς να συναντήσω και να με σταματήσει κανείς. Τι ακριβώς φυλάνε οι φαντάροι στις σκοπιές; Μου έχουν κάνει παρατήρηση, επειδή στην σκοπιά κοιτούσα προς τα έξω και όχι προς το εσωτερικό του στρατοπέδου, όπου μπορούσε να μου έρθει έφοδος για έλεγχο! :dizzy: Μήπως απλά κοροιδευόμαστε; Είναι καλύτερη λύση για την φύλαξη στρατοπέδου ο φαντάρος από μια κάμερα (αν είναι και θερμική για το βράδυ ακόμη καλύτερα).

Έχουν όλες οι οικογένειες, ειδικά σήμερα με την κρίση, την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν για έναν χρόνο τον γιο τους, για να κάθεται και να μην κάνει πρακτικά τίποτα; Έκτος και αν πιστεύει κανείς πως με 9€ (τόσα μας έδιναν εμάς τουλάχιστον), μπορεί ένας φαντάρος να βγάλει τον μήνα του.

Από την μια παίζαν τόσα χρόνια οι τρελές μίζες με τα εξοπλιστικά (και προφανώς αν δεν υπήρχε η κρίση ακόμη θα έπαιζαν) και από την άλλη λέμε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για εκπαιδευμένο επαγγελματικό στρατό.

Για εμένα, η καλύτερη λύση θα ήταν επαγγελματικός στρατός και για τους οπλίτες μια 3μηνη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (βασική και πάνω στην ειδικότητα του καθενός) και κάθε 5 χρόνια μια μετεκπαίδευση (όχι σχοινάκια) για να θυμηθούν και να μάθουν ότι νεότερο μπορεί να έχει προκύψει πάνω στην ειδικότητα τους σε αυτό το διάστημα. Έτσι, ώστε σε περίπτωση πολέμου οι οπλίτες να λειτουργούν υποστηρικτικά στον επαγγελματικό στρατό.