dimik έγραψε:QsisVTS έγραψε:http://www.forologikanea.gr/index.php?module=news&func=display&sid=%2013241&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter
θα πέσει κλάμα
και οι ξεφτίλες οι δανειστές θέλουν 8000 αφορολόγητο
Γιατί πρέπει να τα κάνουν τόσο πολύπλοκα;![]()
Είναι τόσο δύσκολο να καθορίσουν 5-10 φορολογικές κλίμακες και άλλες τόσες απαλλαγές από έξοδα να ξεμπερδεύουν;
όχι εισφορές, αλληλεγγύες και @@ καμαρωτά
μια χαρά απλά είναι, κλέφτες θα γίνουμε;

ξέρεις τι είναι να σε βλέπει ο άλλος στα μάτια όταν του αναλύεις το φόρο του; ούτε γιατρός που του λέει ότι είναι σε τελικό στάδιο δεν έχει έτσι τη προσοχή του

Σταμάτησα 27/2/2015 και ξαναεπιασα 5/10/2015.
QsisVTS έγραψε:dimik έγραψε:QsisVTS έγραψε:http://www.forologikanea.gr/index.php?module=news&func=display&sid=%2013241&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter
θα πέσει κλάμα
και οι ξεφτίλες οι δανειστές θέλουν 8000 αφορολόγητο
Γιατί πρέπει να τα κάνουν τόσο πολύπλοκα;![]()
Είναι τόσο δύσκολο να καθορίσουν 5-10 φορολογικές κλίμακες και άλλες τόσες απαλλαγές από έξοδα να ξεμπερδεύουν;
όχι εισφορές, αλληλεγγύες και @@ καμαρωτά
μια χαρά απλά είναι, κλέφτες θα γίνουμε;
ξέρεις τι είναι να σε βλέπει ο άλλος στα μάτια όταν του αναλύεις το φόρο του; ούτε γιατρός που του λέει ότι είναι σε τελικό στάδιο δεν έχει έτσι τη προσοχή του
Καλοέμαθα μιας πέρυσι και φέτος έκανα δήλωση μόνος μου σε 10 λεπτά με ένα χαρτί που μου έδωσαν απ την δουλειά

κερνάω και νεράκι
έστειλα τους λογιστές στον κουβά
τα κάνω όλα μόνος μου (τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο ΕΕ ή μισθωτού, εννοείται όχι όταν είχα εταιρεία)

εγώ πάντως έχω τη μηχακίνα μου και την έχω στα όπα όπα
, όλο επιστροφές της βγάζω
Ο λογιστής παρά την υπογραφή που βάζει ουδεμία ευθύνη φέρει, είτε πληρώσεις παραπάνω, είτε πληρώσεις λιγότερα και μετά σου βάλουν κανά πρόστιμο, δεν ξέρει τίποτα

(Δε μιλάω για ορκωτούς και τέτοια εννοείται)
ο απλός λογιστής έχει σοβαρή ευθύνη (που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση, να χάσει την άδεια ασκήσεως..) αν εν γνώση του συμβάλλει σε κάτι παράνομο
όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, γιατί αν φεσώσεις κάποιον κάνα δυο χιλιάρικα από λάθος σου εντάξει δε θα το τρέξει και απλά τον χάνεις από πελάτη και τον γράφεις, αν όμως γίνει στραβή των 10αδων ή 100αδων χιλιαρίκων ενδέχεται να σε σκίσει στα δικαστήρια
αν και συμφωνώ δεν είναι το ίδιο με το να πεθάνει κανείς αν φτιάξεις κάνα ετοιμόρροπο ντουβάρι
πολλοί όμως τις |λογοκρισία| τους τις βάζουν από τη τσέπη τους
Πολύ καλό πακέτο αποδοχών. δεν ηξερα οτι παιζουν τόσο ψηλά..
επίσης επειδή είναι και περιορισμένη αγορά, μπάζουν και βγάζουν άτομα πολλές φορές ανάλογα και τη γνωριμία και αν μετά φύγεις από μια τέτοια εταιρεία δεν είσαι και σε θέση να δουλέψεις εύκολα πάνω σε κάτι άλλο, ένας ορκωτός δηλαδή δε ξέρει λογιστική να το πω έτσι απλά
μπορεί να μάθει βέβαια, αλλά δε ξέρει (και ας απαιτείται ένας χρόνος τουλάχιστον προϋπηρεσίας σαν λογιστής για να σε προσλάβουν σε τέτοια θέση)
οπότε είναι και λίγο ρισκαδόρικη η όλη φάση, αν μείνεις ξεκρέμαστος και απαιτεί και αρκετό κόπο
υπάρχει βέβαια η ελπίδα να φτάσεις να παίρνεις τα καλά λεφτά που παίρνουν λίγοι αν κάνεις υπομονή και σου κάτσει
babakos έγραψε:Πρόσφατα μιλαγα με μια "γνωστή" ορκωτή λογίστρια που εργάζεται σε γνωστή ελεγκτική εταιρεία (δεν ειναι και πολλές).
Πολύ καλό πακέτο αποδοχών. δεν ηξερα οτι παιζουν τόσο ψηλά..
Πρώτος μισθός 800-900€, μόλις πάρεις ACA, ΑCCA ή τις ανάλογες πιστοποιήσεις ανεβαίνεις ραγδαία αλλά γενικά πολύ υπερωρία, ταξίδια κλπ.
επίσης τα 800αρικα πιάνονται μαζί και με κουπόνια.. δεν παίζουν τόσο αυτά τα λεφτά πρώτος μισθός
συν ότι μπορεί να σε στέλνουν στου διαόλου το κώλο και να κάθεσαι εκεί μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα
κάποτε αυτή η δουλειά γ@μούσε, τώρα που υπάρχει αρκετή προσφορά εργατικού δυναμικού με καλά χαρτιά είναι πολύ σχετικό το πόσο αξίζει