Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:
QsisVTS έγραψε:http://www.forologikanea.gr/index.php?module=news&func=display&sid=%2013241&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter

θα πέσει κλάμα

και οι ξεφτίλες οι δανειστές θέλουν 8000 αφορολόγητο :omg:

Γιατί πρέπει να τα κάνουν τόσο πολύπλοκα; :s_crazy

Είναι τόσο δύσκολο να καθορίσουν 5-10 φορολογικές κλίμακες και άλλες τόσες απαλλαγές από έξοδα να ξεμπερδεύουν;

όχι εισφορές, αλληλεγγύες και @@ καμαρωτά :rant:

μια χαρά απλά είναι, κλέφτες θα γίνουμε; :protest:

ξέρεις τι είναι να σε βλέπει ο άλλος στα μάτια όταν του αναλύεις το φόρο του; ούτε γιατρός που του λέει ότι είναι σε τελικό στάδιο δεν έχει έτσι τη προσοχή του
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#247692 ναι αν έπιασες δουλειά στη μέση της χρονιάς λογικό και ένας φίλος έτσι χτύπησε ένα 900αρι επιστροφή
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#247696 Ακριβώς τόσα βγαίνουν κι εμένα. Τι διάλο, ταρίφα είναι? :hmmm:

Σταμάτησα 27/2/2015 και ξαναεπιασα 5/10/2015.
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 20 Απρ 2016, 12:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:
dimik έγραψε:
QsisVTS έγραψε:http://www.forologikanea.gr/index.php?module=news&func=display&sid=%2013241&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter

θα πέσει κλάμα

και οι ξεφτίλες οι δανειστές θέλουν 8000 αφορολόγητο :omg:

Γιατί πρέπει να τα κάνουν τόσο πολύπλοκα; :s_crazy

Είναι τόσο δύσκολο να καθορίσουν 5-10 φορολογικές κλίμακες και άλλες τόσες απαλλαγές από έξοδα να ξεμπερδεύουν;

όχι εισφορές, αλληλεγγύες και @@ καμαρωτά :rant:

μια χαρά απλά είναι, κλέφτες θα γίνουμε; :protest:

ξέρεις τι είναι να σε βλέπει ο άλλος στα μάτια όταν του αναλύεις το φόρο του; ούτε γιατρός που του λέει ότι είναι σε τελικό στάδιο δεν έχει έτσι τη προσοχή του

Καλοέμαθα μιας πέρυσι και φέτος έκανα δήλωση μόνος μου σε 10 λεπτά με ένα χαρτί που μου έδωσαν απ την δουλειά :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#247699 πφφφφ, άμα δε κλείσεις ραντεβού με το λογιστή δεν έχει την ίδια χάρη, να του ακουμπήσεις και κάτι :rtfm: :shifty:

κερνάω και νεράκι :shifty:
Άβαταρ μέλους
By nass
#247711 Σόρι QsisVTS και άλλοι φίλοι, από τότε που νέος μηχανικός πήγα στη λογίστρια του πατέρα μου και δεν ήξερε ότι οι μηχανικοί φορολογούνταν (τότε) με συντελεστές και επί 2 χρόνια έκανα δήλωση με βάση έσοδα-έξοδα :rant: έστειλα τους λογιστές στον κουβά :rtfm: τα κάνω όλα μόνος μου (τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο ΕΕ ή μισθωτού, εννοείται όχι όταν είχα εταιρεία)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#247714 είναι ό,τι καλύτερο στο κόσμο να σε καταστρέψει ο λογιστής σου :lol:

εγώ πάντως έχω τη μηχακίνα μου και την έχω στα όπα όπα :inlove: , όλο επιστροφές της βγάζω :inlove:
Άβαταρ μέλους
By nass
#247717 Ο μηχανικός αν κάνει μια μελέτη και έχει γίνει |λογοκρισία|, είναι συνυπεύθυνος για κάποια χρόνια
Ο λογιστής παρά την υπογραφή που βάζει ουδεμία ευθύνη φέρει, είτε πληρώσεις παραπάνω, είτε πληρώσεις λιγότερα και μετά σου βάλουν κανά πρόστιμο, δεν ξέρει τίποτα :whistlink:

(Δε μιλάω για ορκωτούς και τέτοια εννοείται)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#247719 οι ορκωτοί είναι άλλο πράγμα και κάνουν άλλα πράγματα (υποτίθεται, βασικά τυπικά υπάρχουν, αλλά έχουν ευθύνη)

ο απλός λογιστής έχει σοβαρή ευθύνη (που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση, να χάσει την άδεια ασκήσεως..) αν εν γνώση του συμβάλλει σε κάτι παράνομο

όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, γιατί αν φεσώσεις κάποιον κάνα δυο χιλιάρικα από λάθος σου εντάξει δε θα το τρέξει και απλά τον χάνεις από πελάτη και τον γράφεις, αν όμως γίνει στραβή των 10αδων ή 100αδων χιλιαρίκων ενδέχεται να σε σκίσει στα δικαστήρια

αν και συμφωνώ δεν είναι το ίδιο με το να πεθάνει κανείς αν φτιάξεις κάνα ετοιμόρροπο ντουβάρι

πολλοί όμως τις |λογοκρισία| τους τις βάζουν από τη τσέπη τους
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 20 Απρ 2016, 13:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By babakos
#247721 Πρόσφατα μιλαγα με μια "γνωστή" ορκωτή λογίστρια που εργάζεται σε γνωστή ελεγκτική εταιρεία (δεν ειναι και πολλές).

Πολύ καλό πακέτο αποδοχών. δεν ηξερα οτι παιζουν τόσο ψηλά..
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#247723 από κάποιο σημείο και μετά ίσως ναι, στην αρχή της καριέρας σου είναι κακοπληρωμένες γαλέρες (για τα προσόντα) με άθλια ωράρια

επίσης επειδή είναι και περιορισμένη αγορά, μπάζουν και βγάζουν άτομα πολλές φορές ανάλογα και τη γνωριμία και αν μετά φύγεις από μια τέτοια εταιρεία δεν είσαι και σε θέση να δουλέψεις εύκολα πάνω σε κάτι άλλο, ένας ορκωτός δηλαδή δε ξέρει λογιστική να το πω έτσι απλά

μπορεί να μάθει βέβαια, αλλά δε ξέρει (και ας απαιτείται ένας χρόνος τουλάχιστον προϋπηρεσίας σαν λογιστής για να σε προσλάβουν σε τέτοια θέση)

οπότε είναι και λίγο ρισκαδόρικη η όλη φάση, αν μείνεις ξεκρέμαστος και απαιτεί και αρκετό κόπο
υπάρχει βέβαια η ελπίδα να φτάσεις να παίρνεις τα καλά λεφτά που παίρνουν λίγοι αν κάνεις υπομονή και σου κάτσει
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 20 Απρ 2016, 13:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
babakos έγραψε:Πρόσφατα μιλαγα με μια "γνωστή" ορκωτή λογίστρια που εργάζεται σε γνωστή ελεγκτική εταιρεία (δεν ειναι και πολλές).

Πολύ καλό πακέτο αποδοχών. δεν ηξερα οτι παιζουν τόσο ψηλά..

Πρώτος μισθός 800-900€, μόλις πάρεις ACA, ΑCCA ή τις ανάλογες πιστοποιήσεις ανεβαίνεις ραγδαία αλλά γενικά πολύ υπερωρία, ταξίδια κλπ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#247730 τα οποία βέβαια είναι τρελό ζόρι να διαβάζεις και να δίνεις μαθήματα καθώς δουλεύεις

επίσης τα 800αρικα πιάνονται μαζί και με κουπόνια.. δεν παίζουν τόσο αυτά τα λεφτά πρώτος μισθός

συν ότι μπορεί να σε στέλνουν στου διαόλου το κώλο και να κάθεσαι εκεί μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα

κάποτε αυτή η δουλειά γ@μούσε, τώρα που υπάρχει αρκετή προσφορά εργατικού δυναμικού με καλά χαρτιά είναι πολύ σχετικό το πόσο αξίζει
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 20 Απρ 2016, 13:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά