Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
g8777 έγραψε:Pitt μην μου πεις ότι ηχογραφεις τις κλησεις σου. :s_omg Πες μου ότι απλά είδες ότι παίρνουν από call center και πάτησες rec.
Για το δούλεμα διαφωνώ. Δεν δουλεύεις την εταιρεία εκείνη τη στιγμή, ούτε φαινεσαι εξυπνοτερις. Απασχολεις έναν υπάλληλο των 300€ που έχει κάποιον υπεύθυνο να του πρηζει τα παπαρια πάνω από το κεφάλι του. Καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλος ο πειρασμός, αλλά βάλε τον εαυτό σου στη θέση του.
Δεν ενδιαφέρομαι και τέλος. Όσον αφορά τα κινητα, caller ID και call blacklist. Τερμα. :s_drinks

Το τηλέφωνο του σπιτιού έχει τηλεφωνητή και μπορώ εύκολα να καταγράψω μια συζήτηση αν χρειασθεί. Τα call centers έχουν αριθμούς είτε Αθηνών είτε (παλαιότερα) με απόκρυψη. Έχω συγγενείς στην Αθήνα και τα τηλέφωνά τους τα θυμάμαι και εκτός αυτού, όταν καλούν στην οθόνη φαίνεται το ονομά τους. Όταν λοιπόν καλούν από άγνωστο αριθμό Αθηνών και αρχίζουν τα "Καλημέεεεεερα σαααας", είμαι ήδη ψυλλιασμένος, καταγράφω την συνομιλία και τους ενημερώνω γι’ αυτό. Δεν γίνεται όμως πλέον. Έχουν σταματήσει.

Στην δουλειά παίρνουν συχνά και όπως είπα πολλές φορές αν δεν έχω δουλειά το διασκεδάζω.
Σέβομαι την δουλειά τους, στο βαθμό που και αυτοί σέβονται εμένα.

- Καλημέεεεεερα σαααας...
- Καλημέρα.
- Σας τηλεφωνούμε από την Forthnet και επειδή είστε διακεκριμένος πελάτης μας, θέλουμε να σας κάνουμε μια προσφορά.
- Παρακαλώ, πείτε μου.
- Σας προσφέρουμε απεριόριστα τηλεφωνήματα σε κινητά εντελώς δωρεάν.
- Δεκτή η προσφορά σας, ευχαριστώ. Προφανώς δωρεάν σημαίνει ότι δεν θα πληρώνω περισσότερα απ΄ότι πληρώνω τώρα. Σωστά;
- Έτσι ακριβώς! Θα μπορείτε να καλείτε όσα κινητά θέλετε χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
- Πολύ ωραία, προχωρήστε.
- Πρέπει να σας ενημερώσω ότι αντί για 29,90€ που πληρώνετε τώρα, θα πληρώνετε 39,90€.

Όχι πείτε μου, το θέλει ο κώλος του τύπου το δούλεμα, ή δεν το θέλει; :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#246432 To https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/SocSecHistory.aspx κάθε πότε ενημερώνεται για τα ένσημα κλπ;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#246434 Ασε το Atlas έχει πάψει να ενημερώνεται

Φτιάξε λογαριασμό στο ΙΚΑ, δεν είναι τίποτα

Δείχνει μέχρι τον ιανουαριο τώρα και σύντομα θα δείχνει και Φεβρουαρίο

Του μαρτιου τώρα τα στέλνουμε
Άβαταρ μέλους
By bill33
QsisVTS έγραψε:Ασε το Atlas έχει πάψει να ενημερώνεται

Φτιάξε λογαριασμό στο ΙΚΑ, δεν είναι τίποτα

Δείχνει μέχρι τον ιανουαριο τώρα και σύντομα θα δείχνει και Φεβρουαρίο

Του μαρτιου τώρα τα στέλνουμε

Πρέπει να παω σε υποκατάστημα για να παρω κωδικούς;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#246444 Όχι μπορείς να κάνεις πιστοποίηση με κωδικούς taxis

Μετά ζηταει ονοματα άμα,αμκα,αφμ ταυτότητα συμπλήρωσε τα βάζεις δικούς σου κωδικούς και μετά με αυτούς μπαίνεις στην εφαρμογή ατομικός λογαριασμός ασφάλισης και επιλέγεις τη περίοδο που σε ενδιαφέρει δεν είναι τίποτα
Άβαταρ μέλους
By bill33
QsisVTS έγραψε:Όχι μπορείς να κάνεις πιστοποίηση με κωδικούς taxis

Μετά ζηταει ονοματα άμα,αμκα,αφμ ταυτότητα συμπλήρωσε τα βάζεις δικούς σου κωδικούς και μετά με αυτούς μπαίνεις στην εφαρμογή ατομικός λογαριασμός ασφάλισης και επιλέγεις τη περίοδο που σε ενδιαφέρει δεν είναι τίποτα

ταυτότητα δεν ζήτησε αλλα όλα οκ.Οντως μέχρι Ιανουάριο δείχνει.
Ευχαριστώ :)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#246467 Ε εντάξει ένα μυαλό έχω κι εγώ

Αφού βρήκες άκρη μία χαρά, προς το τέλος του μήνα θα δείχνει Φλεβάρη και το Μάρτιο όπως σου είπα τον στέλνουμε αυτές τις μέρες, μέχρι τέλος μήνα είναι η διορία, οπότε μην περιμένεις να τον δεις σύντομα
Άβαταρ μέλους
By bill33
QsisVTS έγραψε:Ε εντάξει ένα μυαλό έχω κι εγώ

Αφού βρήκες άκρη μία χαρά, προς το τέλος του μήνα θα δείχνει Φλεβάρη και το Μάρτιο όπως σου είπα τον στέλνουμε αυτές τις μέρες, μέχρι τέλος μήνα είναι η διορία, οπότε μην περιμένεις να τον δεις σύντομα

Ναι βρε ,δεν τρέχει τίποτα,δεν το είπα για να σε μαλώσω ,συγνώμη αν φάνηκε έτσι. :oops:

Για να έχω πάλι ασφαλιστική ικανότητα πόσα ένσημα χρειάζομαι ;Είχα κενό απο τον Ιούνη του 2014 έως τον Δεκέμβρη του 2015.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#246474 Νομίζω ο Τσιπρέσκου τα έχει ρίξει στα μόλις 50, αλλά πρέπει να φαίνονται και στο σύστημα του ΙΚΑ για να είσαι οκ, όχι απλά να τα έχεις δουλέψει, οπότε μπορεί αυτό να σε καθυστερήσει κανα δύο μήνες αφού τα έχεις συμπληρώσει.
Διαφορετικά ίσως μπορείς να καλυφθείς και με βεβαίωση εργοδότη αλλά δε μου έχει τύχει να θέλει κάποιος επειγόντως ασφάλεια

Υπάρχει και εφαρμογή για ασφαλιστική ικανότητα στις υπηρεσίες προς ασφαλισμένους, χτυπά κι εκεί τους κωδικούς σου να δεις τι βγάζει
Άβαταρ μέλους
By bill33
QsisVTS έγραψε:Νομίζω ο Τσιπρέσκου τα έχει ρίξει στα μόλις 50, αλλά πρέπει να φαίνονται και στο σύστημα του ΙΚΑ για να είσαι οκ, όχι απλά να τα έχεις δουλέψει, οπότε μπορεί αυτό να σε καθυστερήσει κανα δύο μήνες αφού τα έχεις συμπληρώσει.
Διαφορετικά ίσως μπορείς να καλυφθείς και με βεβαίωση εργοδότη αλλά δε μου έχει τύχει να θέλει κάποιος επειγόντως ασφάλεια

Υπάρχει και εφαρμογή για ασφαλιστική ικανότητα στις υπηρεσίες προς ασφαλισμένους, χτυπά κι εκεί τους κωδικούς σου να δεις τι βγάζει

Βγάζει ότι δεν έχω ασφαλιστική κάλυψη .
Ευχαριστώ και πάλι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#246478 Ξανά δοκίμασε μόλις φαίνονται τα 50 και αυτό το ενημερωτικό τύπωσε το να το έχεις με το βιβλιάριο σου, δεν υπάρχουν πλέον τα αυτοκόλλητα και τα νοσοκομεία δεν έχουν σύστημα να βλέπουν αν έχεις ασφάλεια, μόνο οι γιατροι του εοπυ
Άβαταρ μέλους
By belgarion
QsisVTS έγραψε:Ξανά δοκίμασε μόλις φαίνονται τα 50 και αυτό το ενημερωτικό τύπωσε το να το έχεις με το βιβλιάριο σου, δεν υπάρχουν πλέον τα αυτοκόλλητα και τα νοσοκομεία δεν έχουν σύστημα να βλέπουν αν έχεις ασφάλεια, μόνο οι γιατροι του εοπυ

Έτσι και αλλιώς πλέον όλοι οι ανασφάλιστοι όπως και οι μετανάστες δικαιούνται πλήρη υγειονομική κάλυψη,και φάρμακα και εξετάσεις και νοσηλεία.Πολυ σύντομα μάλιστα όσοι έχουν κάποιες προϋποθέσεις και είναι ανασφάλιστοι δεν θα πληρώνουν καν συμμετοχή.Βέβαια δεν έχουν προβλέψει κονδύλι για όλα αυτά οπότε δεν ξέρω αν και για πόσο θα ισχύουν

.
Άβαταρ μέλους
By nEK
belgarion έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Ξανά δοκίμασε μόλις φαίνονται τα 50 και αυτό το ενημερωτικό τύπωσε το να το έχεις με το βιβλιάριο σου, δεν υπάρχουν πλέον τα αυτοκόλλητα και τα νοσοκομεία δεν έχουν σύστημα να βλέπουν αν έχεις ασφάλεια, μόνο οι γιατροι του εοπυ

Έτσι και αλλιώς πλέον όλοι οι ανασφάλιστοι όπως και οι μετανάστες δικαιούνται πλήρη υγειονομική κάλυψη,και φάρμακα και εξετάσεις και νοσηλεία.Πολυ σύντομα μάλιστα όσοι έχουν κάποιες προϋποθέσεις και είναι ανασφάλιστοι δεν θα πληρώνουν καν συμμετοχή.Βέβαια δεν έχουν προβλέψει κονδύλι για όλα αυτά οπότε δεν ξέρω αν και για πόσο θα ισχύουν

.

Ε τοτε γιατι να πληρωνουμε ασφαλειες αν ειμαστε ολοι ασφαλισμενοι, με ή χωρις εισφορες?
:protest:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
nEK έγραψε:
belgarion έγραψε:

.

Ε τοτε γιατι να πληρωνουμε ασφαλειες αν ειμαστε ολοι ασφαλισμενοι, με ή χωρις εισφορες?
rotest:

Άμα διαβάσεις την ΚΥΑ θα συνειδητοποιήσεις ότι άμα έχεις χρόνιο νόσημα με ακριβά φάρμακα και πρόσβαση σε γιατρό του ΕΣΥ ή του Πεδυ,αν δεν είσαι πάμπλουτος σε συμφέρει να είσαι ανασφάλιστος γιατί δεν θα πληρώνεις καθόλου συμμετοχή στα φάρμακα αντι για 25 %.ΑΝ φυσικά εφαρμοστούν όλα αυτά

.