Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#242474 Σε αυτό που λέει κι ο JimClark είχα καταλήξει κι εγώ για την απόκλιση από ελάχιστη σε κάτι παραπάνω στο δικό μου αυτοκίνητο (BMW E39).

Και τώρα σκέφτηκα κι άλλο ένα, μήπως άλλαξες μέγεθος ελαστικών και μετράει διαφορετικά τα χλμ; Όχι ότι θα έκανε τόσο μεγάλη διαφορά αλλά μπορεί να προσθέτει το κατιτίς.
Αν έχεις μικρή διαρροή δεν μυρίζεις τίποτα. Μπορεί απλά πχ να μην κλείνει καλά η τάπα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#243052 Σωστή η σκέψη σου για τα λάστιχα, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άλλαξα ελαστικά αλλά τοποθέτησα ίδια μάρκα και διάσταση με αυτά που φορούσε εξ αρχής. Η διαφορά στην διάμετρο των παλιών ελαστικών με τα νέα είναι ελάχιστη αφού η αλλαγή δεν έγινε επειδή φαγώθηκε το πέλμα, αλλά λόγω γήρανσης (6 χρόνια).

Τώρα που το σκέφτομαι, ακόμη και αν είχα βάλει ελαστικά με μεγάλη διαφορά στην διάσταση, πάλι δεν θα έπρεπε να υπήρχε απόκλιση. Μπορεί το όργανο να μην μετρούσε σωστά την απόσταση και να υπήρχε λάθος στην ένδειξη της κατανάλωσης, αλλά ίδια μεταβολή θα υπήρχε και στους δικούς μου υπολογισμούς, αφού κι εγώ με τα ίδια (λανθασμένα) χιλιόμετρα θα υπολόγιζα την κατανάλωση. Η μόνη μεταβλητή που αποκλίνει είναι η ποσότητα της βενζίνης.

Αυτό που λέει ο JimClark είναι πολύ σωστό, αλλά αφορά την εκτίμηση των χιλιομέτρων που μπορεί να σου βγάλει με την υπόλοιπη βενζίνη.

sknipper έγραψε:Αν έχεις μικρή διαρροή δεν μυρίζεις τίποτα. Μπορεί απλά πχ να μην κλείνει καλά η τάπα.

Χμμμ... Δεν μου έδειξε κάποιο σημάδι προβλήματος η τάπα. Θα την ελέγξω όμως με έναν αναπτήρα, όπως ελέγχουμε τις φιάλες υγραερίου... :whistlink: :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:
sknipper έγραψε:Αν έχεις μικρή διαρροή δεν μυρίζεις τίποτα. Μπορεί απλά πχ να μην κλείνει καλά η τάπα.

Χμμμ... Δεν μου έδειξε κάποιο σημάδι προβλήματος η τάπα. Θα την ελέγξω όμως με έναν αναπτήρα, όπως ελέγχουμε τις φιάλες υγραερίου... :whistlink: :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#244091 Οταν ειναι τσαγκαροΔευτερα και βαριεσαι απελπιστικα να δουλεψεις...

Εικόνα

<+
Άβαταρ μέλους
By xenos
#244239 Μετά από 11κ χλμ, το 116i έχει πια μόνιμη κατανάλωση 8.0-8.2. Όχι και άσχημα θα έλεγα.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#244908 Opel Mokka 1.6 CDTi

Μετά απο 10000 χλμ η κατανάλωση εχει σταθεροποιηθει στα 5.9-6.0 lt/100 km σε μικτό κυκλο 75% εντός πολης, 25% εκτός. Χωρις χρήση του Start-stop
Άβαταρ μέλους
By elvet
#244968 Alfa Romeo Crosswagon
Μεικτή (πόλη, επαρχία, περιφερειακή Θες/νίκης), με αρκετά ανοίγματα και γκάζι (να το δούμε πώς πάει) 7-7,5lt/ 100 χλμ
Ταξίδι Εθνική οδός Θεσ/νικη-Τρίκαλα—Θεσ/νικη (140 σταθερά CC), και επαρχιακό δίκτυο στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου: 680 χλμ και 41 λίτρα πετρέλαιο = 6,1 lt/100 χλμ
Άβαταρ μέλους
By sknipper
elvet έγραψε:Alfa Romeo Crosswagon
Μεικτή (πόλη, επαρχία, περιφερειακή Θες/νίκης), με αρκετά ανοίγματα και γκάζι (να το δούμε πώς πάει) 7-7,5lt/ 100 χλμ
Ταξίδι Εθνική οδός Θεσ/νικη-Τρίκαλα—Θεσ/νικη (140 σταθερά CC), και επαρχιακό δίκτυο στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου: 680 χλμ και 41 λίτρα πετρέλαιο = 6,1 lt/100 χλμ
Κυβικά-μοντέλο-καύσιμο, πετρέλαιο να υποθέσω;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#245508 1900 diesel με 150 άλογα έβγαινε η crosswagon.
Τετρακινητη.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#245576 Προσωπικό χαμηλό με το TypeR (FN2) δύο ΣΚ πριν στο πήγαινε-έλα Γαλαξίδι... ζαλίζεται που ζαλίζεται εύκολα η :inlove: , εκείνο το 2ήμερο δεν ήταν και πολύ καλά. Οπότε χαλλλαράααα:

Παλαιό Φάληρο - Γαλαξίδι μέσω παλιάς εθνικής (βλ. Μάνδρα): 189,2χλμ με 7lt/100χλμ
Γαλαξίδι - Παλαιό Φάληρο μέσω νέας εθνικής-Λιβαδειάς: 224,9χλμ με 6,6lt/100km
Ολόκληρη η διαδρομή με λίγο πήγαινε-έλα στο Γαλαξίδι: 430χλμ με 6,9lt/100km