- 08 Απρ 2016, 09:12
Σωστή η σκέψη σου για τα λάστιχα, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άλλαξα ελαστικά αλλά τοποθέτησα ίδια μάρκα και διάσταση με αυτά που φορούσε εξ αρχής. Η διαφορά στην διάμετρο των παλιών ελαστικών με τα νέα είναι ελάχιστη αφού η αλλαγή δεν έγινε επειδή φαγώθηκε το πέλμα, αλλά λόγω γήρανσης (
6 χρόνια).
Τώρα που το σκέφτομαι, ακόμη και αν είχα βάλει ελαστικά με μεγάλη διαφορά στην διάσταση, πάλι δεν θα έπρεπε να υπήρχε απόκλιση. Μπορεί το όργανο να μην μετρούσε σωστά την απόσταση και να υπήρχε λάθος στην ένδειξη της κατανάλωσης, αλλά ίδια μεταβολή θα υπήρχε και στους δικούς μου υπολογισμούς, αφού κι εγώ με τα ίδια (
λανθασμένα) χιλιόμετρα θα υπολόγιζα την κατανάλωση. Η μόνη μεταβλητή που αποκλίνει είναι η ποσότητα της βενζίνης.
Αυτό που λέει ο JimClark είναι πολύ σωστό, αλλά αφορά την εκτίμηση των χιλιομέτρων που μπορεί να σου βγάλει με την υπόλοιπη βενζίνη.
sknipper έγραψε:Αν έχεις μικρή διαρροή δεν μυρίζεις τίποτα. Μπορεί απλά πχ να μην κλείνει καλά η τάπα.
Χμμμ... Δεν μου έδειξε κάποιο σημάδι προβλήματος η τάπα. Θα την ελέγξω όμως με έναν αναπτήρα, όπως ελέγχουμε τις φιάλες υγραερίου...
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...