Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#243424 Καμια φορά τα αναλυετε τοσο πολυ που απωρω το γιατι...

Η αγορα ετσι κι αλλιως ειναι "αυτορυθμισμενη".

Οποιος θελησει να απωληθει ε δε θα παει να ζητησει συστατικη και να δωση τη χαρα του "δε σου δινω".

Οποιος παραιτηται γιατι "δε του κανει το πνευμα λειτουργειας της εταιρείας" π.χ. του εχω δωσει συστατικη.
Δυο τρεις φορές, επειδη το "κυκλωμα" ΕΙΝΑΙ μικρό και γνωριζόμαστε μεταξυ μας με πηραν τηλεφωνο συναδελφοι που ετσι κι αλλιως εχουμε μια επικοινωνια, για να τους πω. Και αυτα ΠΟΤΕ δε διαρεουν γιατι "αυριο" θα τον παρω εγω τηλεφωνο κ.λ.π.

Και τα δικαστηρια δυστυχως δεν ειναι παντα η λυση, καθοτι εχω δει και αποφαση η οποια ηταν τελειως αντιθετη με την ηθική μου..... Ισως και να ειμαι "ανηθικος" τελικά....

ΥΓ.
Στο θεμα με το "αγγλικό δικαστηριο" ΙΣΩΣ ξαναλεω ΙΣΩΣ εχει να κανει με το που ειναι η εδρα της εταιρείας ( του ομιλου ) με την οποια θα υπογραφει η συνεργασία.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kacey έγραψε:α) δεν θα γραφω "ηταν τεμπελης" ρε συ, ελεος.
β) δεν μπορω να δεχτω οτι ακριβως οπως ειναι θεμιτο (κ ζητουμενο απο τον υπαλληλο) να εκφρασω τη θετικη μου αποψη για εκεινον, δεν ειναι θεμιτο κ δεν ειναι επιτρεπτο να εκφρασω την αρνητικη μου αποψη για εκεινον, εφ'οσον μου ζητηθηκε. Για ζημιες κ τετοια, απαντησα παραπανω.

Το θέμα είναι τι θα δεχτεί ένας δικαστής και σου εξήγησα(με) πως θα αντιδράσει αυτός... :)
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
markvag έγραψε:
αεροζολ έγραψε:
Απο την πιο κατω απαντηση μου , τι δεν καταλαβες ?

Το που διαφωνούμε;;;; :lol: :lol:

Δεν σχολίασα εσένα, την είδηση σχολίασα. :)

Δε με καταλαβες . Kι εγω λεω οτι την ειδηση σχολιασες. Δεν ξερω αν (και σε ποιο βαθμο) διαφωνουμε, αλλα αναφερομαι στην διαφορετικη οπτικη που εχουμε στο θεμα . Για παραδειγμα , εγω λεω οτι ειδηση ειναι η κατευθυνση προς την οποια ζμπρωχνουν τη σχεση με την εργασια.

Τα τελευταια χρονια ,για παραδειγμα , εχει μειωθει το ποσοστο των εργαζομενων με εξαρτημενη/μισθωτη σχεση εργασιας (απο την οποια προκυπτει ενα προστατευτικο πλαισιο για τον εργαζομενο στην ετσι κι αλλιως ανιση σχεση εργοδοτη-εργαζομενου) και εχει αυξηθει το ποσοστο των επισφαλως/ελαστικως εργαζομενων . Και δεν εχει σχετικοποιηθει, νομοθετικα , μονο η εννοια της εξαρτημενης/μισθωτης εργασιας . Εχουν νομοθετηθει και αλλα μετρα προς την κατευθυνση της επισφαλειας και ελαστικοποιησης της εργασιας. Τα «. + - » σου καλα ειναι, αλλα ...
Βεβαια η συγκεκριμενη συμβαση παει τα πραγματα ενα (μη σου πω και περισοτερα) επιπεδο παραπερα.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 09 Απρ 2016, 12:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
KiloMeater έγραψε:Οκ, μπορεί να είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και να είναι μια μ@λακια σύμβαση εκμετάλλευσης.
Μπορεί όμως και Όχι, το σενάριο που έγραψα πιο πάνω παίζει. Εμείς στον ΟΗΕ πχ έχουμε πολλούς developers contractors οι οποίοι δε θεωρούνται staff και δεν έχουν κανένα δικαίωμα, πληρώνονται με την ώρα που είναι εκεί, αν πάρουν άδεια λεφτά τίποτα, αν λείψουν αδικαιολόγητα μέρες μπορούμε να τους στείλουμε πίσω, ασφαλίζονται μόνοι τους, έχουν υπογράψει κάργα NDA ( αν και έχουν ελάχιστη πρόσβαση σε οτιδήποτε σοβαρό, δουλειά μόνο με scrambled data), δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα κτήρια και πολλά άλλα.
Ξηγημενα από την αρχή, αλλά δέχονται και είναι και χαρούμενοι.

Εκει δεχονται και ειναι και χαρουμενοι. Και εδω (Ελλαδα) υπαρχουν (αρκετοι ? πολλοι ? ) που επισης δεχονται . Φανταζομαι ,ομως, οτι δεν ειναι χαρουμενοι. Ποσοι μπλοκακηδες ειναι χαρουμενοι ? :lol:

Σου εξηγησα ποια ειναι τα στοιχεια που λαμβανουν υπ οψη τους τα δικαστηρια για να κρινουν αν στην πραγματικοτητα προκειται περι εξαρτημενης/μισθωτης σχεσης ή οχι.
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#243468 Πάντως 2 φορές που απάντησα τηλεφώνημα άλλου εργοδότη για εντυπώσεις από υπάλληλο που δεν ήμουν και τόσο ευχαριστημένος, του ζητούσα να βάλει την κλήση σε ανοιχτή ακρόαση και παρουσία του ενδιαφερόμενου έλεγα :

Ήταν καλός στη δουλειά του, θέματα σοβαρά ποτέ δεν είχα, θεματακια άλλωστε παρουσιάζονται σε όλους, αλλά είχα και καλύτερους, είχα και πολύ καλύτερους.

Φαντάζομαι πως το αντικείμενο της δικής μου δουλειάς δεν τον ενέπνευσε τόσο, αλλά πιστεύω πως ενδεχομένως στο δικό σας αντικείμενο μπορεί να είναι από τους πολύ καλούς και όχι απλά καλός.

Ούτε μπλεξίματα είχα με δικηγόρους, ούτε κάποιος μου έκοψε την καλημέρα.

.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
g8777 έγραψε:Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο προβαινετε σε εκτιμησεις της καταστασης χωρις να εχετε προσωπικη πειρα απο τα γεγονοτα. :x
Επειδη διαβασατε μια ανορθογραφη ανακοινωση των συνδικαλΗστων . :svivhaha:

Dimik υποθετω οτι μολις συμπληρωσεις 8ωρο θα σηκωθεις να πας σπιτακι σου. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Οπως επισης αν χρειαστει να καθισεις παραπανω θα πληρωθεις υπερωριες. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Μεθαυριο αν εχεις πυρετο θα καθισεις στο σπιτι σου με αναρρωτικη. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Ο εργοδοτης σου θα σε πληρωσει κανονικα ομως. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Κατα το καλοκαιρακι θα παρεις κανα 15μερο αδεια να πας να ξεκουραστεις. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Παλι θα πληρωθεις κανονικα. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Στο γραφειο σου θα κανεις και κανα μισαωρο διαλλειμμα για ξεκουραση.Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.
Φυσικα πληρωνεσαι το ιδιο με καποιον αλλον συναδελφο, ασχετα το χρωμα, φυλο καταγωγη που σας χωριζουν. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.

Επειδη λοιπον ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ (και απειρως περισσοτερα ακομα) που εσυ τα βρηκες ΕΤΟΙΜΑ κερδηθηκαν με το αιμα καποιων που δεν κοιταζαν τον κωλο τους, εσυ τα θεωρησες δεδομενα και οτι τα δικαιουσαι επειδη εισαι ψηλο παλλικαρι.

Τελικα υπαρχει και κατι που δεν κερδιζεται με αγωνα. Η ντροπη.

:inlove:
Στο χα πει σε άλλο τοπικό να αφήσεις τις απόπειρες σοβαρών ποστίδιων και να μείνεις στο τρολάρισμα αλλά δεν ακούς.

Οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που αναφέρεις παραπάνω έγιναν προπολεμικά (αν δεν κάνω λάθος ΟΛΑ όσα αναφέρεις αφορούν ψηφίσματα πριν το 1940) και έχουν τόση σχέση με τις συνδικαλοκουράδες που επικαλείται ο dimik όση και ο Τζουμάκας με τον Τσουμπάκα.

Οι πρόσφατοι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος (επί Παπαντρέα και δώθε) το μόνο που έχουν προσφέρει είναι ζεστό και πολύ χρήμα στις τσέπες των αγωνιστών και των "δικών" τους.
Α και ψήφους εννοείται στον εκάστοτε πλειοδότη. :s_thumbsup
#tampakiera

Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν κερδίζεται με αγώνα και αυτό είναι η ΞΕΦΤΙΛΑ.

Τα σέβη μου. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#244366 Roger that.

Πήγαινε πιάσε τη μπάλα όμως από το λιοστασι δίπλα γιατί το κολπάκι να κάθεσαι να γελάς με αυτόν που γαμιεται να τη βρει μέσα στις τσουκνιδες δεν πιάνει ούτε στον Γαρλανδιο πλέον. Οπότε κατσε ξυσου σε αλλουνου γκλιτσα μάνα μου.

Μου λειψες παλιοπαιδο. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#244369 Δεν το πιασα αλλά σου ποστάρω ότι εμότικο θέλεις.
:metalo: :lol: :s_shout :s_rofl :s_sarcastic

Μόνο μια χάρη: μην ξαναμπλέξεις τις τιραμισού με τις κουράδες.
:)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
g8777 έγραψε:Dimik υποθετω οτι μολις συμπληρωσεις 8ωρο θα σηκωθεις να πας σπιτακι σου. Αυτο κερδηθηκε με αγωνα.

Αγώνας ναι, αλλά ήταν και οι συνθήκες κατάλληλες. Είχε χαθεί τόσος κόσμος στους πολέμους της εποχής που δεν υπήρχαν εργατικά χέρια , τα σύνορα ήταν ερμητικά κλειστά και οι αποστάσεις μεγάλες .
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#245607 ακούω για συνέντευξη σε εταιρεία.. (δε με αφορά το περιστατικό, απλά την πήρε το αυτί μου)
τελικά θα τον πάρουμε αυτόν;

και απαντάει η/o hrαρας:
όχι γιατί είναι πολύ νότιος (νότια προάστια)

άντε Γ!@$$#^&& :rtfm:

ψόφο στους έλληνες

και καλημέρα στο φόρουμ
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:ακούω για συνέντευξη σε εταιρεία.. (δε με αφορά το περιστατικό, απλά την πήρε το αυτί μου)
τελικά θα τον πάρουμε αυτόν;

και απαντάει η/o hrαρας:
όχι γιατί είναι πολύ νότιος (νότια προάστια)

άντε Γ!@$$#^&& :rtfm:

ψόφο στους έλληνες

και καλημέρα στο φόρουμ

έχεις ξεχάσει το αλεξίπτωτο :lol:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#245766 _

Ελπίζω να είναι το σωστό νήμα:

Ελληνας γιατρός στη Γερμανία αφηγείται...
ΕΛΛΑΔΑ 14.04.2016 : 12:57
ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Εφυγε για Γερμανία στις 3 Σεπτεμβρίου 2011 («δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσω αυτό», λέει στην «Κ»), με τα λίγα γερμανικά του γυμνασίου, καβαλώντας το πρώτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων αποφοίτων ιατρικής. Τεσσεράμισι χρόνια αργότερα, η πρώτη εκείνη ψυχρολουσία μοιάζει μακρινή. Εχοντας γνωρίσει σε βάθος πια το σύστημα υγείας της χώρας (εργάζεται ως ψυχίατρος σε μεγάλο νοσοκομείο της Στουτγάρδης), αλλά και τους συναδέλφους του αποφοίτους γερμανικών πανεπιστημίων, βλέπει τα πράγματα καθαρά: «Είναι λίγες οι αλλαγές που χρειάζονται για να προσελκυσθούν άνθρωποι όπως εγώ, και άνθρωποι πολύ ικανότεροι από εμένα, πάλι πίσω. Το βασικό είναι να επιβραβευθούν η διάθεση και η όρεξη για δουλειά».

Ενάμιση χρόνο αφότου βρέθηκε στη Γερμανία, ο Βασίλης Βεργάδος δημιούργησε ένα μπλογκ με τον αυτοσαρκαστικό τίτλο «Διαπρέποντας στη Γερμανία ως γιατρός» (diaprepontas.blogspot.gr). Στην τελευταία ανάρτησή του (9 Απριλίου) γράφει για τα χρόνια του ως φοιτητής: «Η γνώση πάντα με γοήτευε και προσπάθησα να μη χάσω το κίνητρό μου γι’ αυτό που κάνω, αλλά ήταν ελάχιστες οι φορές που αυτό αναγνωριζόταν. Θυμάμαι όταν κάναμε το rotation της ψυχιατρικής, ήμουν από τους λίγους φοιτητές της ομάδας μου που πήγαν σε εφημερία το βράδυ, να δουν πώς είναι, ο ένας από τους δύο που πήγαν εκτός προγράμματος να δουν στο Αιγινήτειο θεραπείες ηλεκτροσπασμοθεραπείας, και μάλιστα σε μέρα μαζικών απεργιών... Ο καθηγητής, όταν αποφάσισα να πάω Γερμανία, είπε ότι δεν δίνει συστατικές, και προφανώς δεν με ήξερε ούτε σαν φάτσα. Στη Γερμανία, και ειδικά στο κρατίδιο που βρίσκομαι, όπου υπάρχει η έκφραση “το να μη σε βρίζουν θεωρείται επαρκής έπαινος”, παρότι έχω κάνει κατά καιρούς λάθη, ποτέ κανείς δε μου είπε δεν κάνεις για γιατρός. Αντίθετα, με επαινούν συχνά, γιατί αναγνωρίζουν τη διάθεση – και γιατί, φυσικά, έχουν ανάγκες».

Το ότι «δεν κάνεις για γιατρός» το είχε ακούσει δις στα έξι χρόνια του στην Ιατρική Αθηνών, από τα οποία στα πρώτα τρία δεν είχε δει ασθενή ούτε από μακριά, μάθαινε τη φυσική του ανθρώπινου σώματος από συγγράμματα γραμμένα πριν από 40 χρόνια και την ανατομία των πνευμόνων, του ήπατος ή του εγκεφάλου στο αμφιθέατρο.

Ισως εκεί κρύβεται η μεγάλη διαφορά των Ελλήνων με τους Γερμανούς γιατρούς. «Στη Γερμανία βγαίνουν πιο έτοιμοι από το πανεπιστήμιο», λέει στην «Κ» ο κ. Βεργάδος. «Εχουν μεγάλη κατανόηση των ειδικοτήτων, σφαιρική εκπαίδευση. Στο νοσοκομείο, δηλαδή, τα πολύ πρακτικά έχουν απαίτηση ένας ειδικευόμενος να μπορεί να τα χειριστεί». Από την αρχή εξετάζει, ενημερώνει τους ασθενείς και τους συγγενείς τους για την πρόγνωση της ασθένειας, ανακοινώνει τον θάνατο ενός ασθενούς σε συγγενείς, παίρνει αίματα, βάζει καθετήρες. «Στην Ελλάδα ο ειδικευόμενος είναι κάτι σαν μαθητευόμενος, μισός γιατρός. Μπορεί να εξετάζει κάποιον στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά, αν γίνει εισαγωγή, θα εξεταστεί ξανά από τον επιμελητή. Είσαι πιο προστατευμένος, και να χάσεις κάτι θα το δουν άλλοι γιατροί. Στη Γερμανία λέγεσαι βοηθός, όχι ειδικευόμενος. Τα κάνεις όλα μόνος σου. Βοηθάει το γεγονός ότι στηρίζονται πολύ στις νέες τεχνολογίες και στα μηχανήματα. Αλλά είναι και πολύ καλοί στην επικοινωνία με τον ασθενή, το έχουν σπουδάσει». Δεν θεωρεί ότι οι μεν είναι καλύτεροι από τους δε. «Ισως οι Γερμανοί έχουν πιο επιφανειακή μεν, αλλά πιο γενική και σίγουρα πιο μοντέρνα εκπαίδευση. Εμείς μαθαίνουμε θεωρία, με τη λογική ότι, αν σε ενδιαφέρει ένα αντικείμενο, θα εντρυφήσεις σε αυτό αργότερα». Συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό την άποψη του καθηγητή χειρουργικής κ. Κουράκλη, που, όπως σημειώνει στο μπλογκ του, είχε πει κάποτε ότι «οι δικοί μας απόφοιτοι έχουν μεγάλη ανομοιογένεια, μπορείς να βρεις γιατρούς από το 20% έως το 100%, ενώ οι απόφοιτοι του εξωτερικού κινούνται συχνά από το 60% έως και το 80%».

Η αίσθησή του είναι ότι το ρεύμα εξόδου νέων γιατρών από την Ελλάδα έχει κάπως κοπάσει, ενώ υπάρχουν και πολλοί που τα τελευταία χρόνια γύρισαν πίσω, όχι επειδή δεν βρήκαν δουλειά, αλλά επειδή δεν τους «σήκωνε» το κλίμα. Ο Βασίλης επιμένει στην επιλογή του, όχι όμως χωρίς να λοξοκοιτάει καμιά φορά με νοσταλγία προς την πατρίδα. «Παρότι τα λεφτά είναι καλά, οι προοπτικές πολύ καλύτερες από Ελλάδα, υπάρχει αναγνώριση και εκτίμηση, η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά. Η Ελλάδα παραμένει, παρά τις δυσκολίες, ελκυστική χώρα», γράφει. Υστερα θυμάται ότι εάν δεν είχε φύγει, θα έπρεπε για τρία και πλέον χρόνια να τον ζουν οι δικοί του (η θέση του στο νοσοκομείο Σωτηρία «άνοιξε» μόλις πριν από ενάμιση χρόνο). Κουνάει το κεφάλι του απορρίπτοντας τη σκέψη και δέχεται τον επόμενο ασθενή στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#245775 Το παραπάνω φαινόμενο (φυγή γιατρών και λοιπού επιστημονικού προσωπικού) είναι μια καλή ευκαιρία να εξετάσουμε πόσο αξίζει να πληρώνεται κάποιος.

Όταν οι Σαμαροβενιζέλοι αποφάσισαν να "παίξουν μνημόνιο" έκαναν οριζόντιες περικοπές χωρίς κάποια παραπάνω σκέψη με αποτέλεσμα ο γιατρός στο νοσοκομείο να παίρνει τα ίδια ή και πολύ λιγότερα από κάποιον διοικητικό (συχνά και υπεράριθμο).

Αποτέλεσμα αυτής της "σοσιαλιστικής" (λολ) τακτικής ήταν να φύγουν για τα ξένα οι γιατροί αλλά να συνεχίζουν να μας προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους οι διοικητικοί.

Τουλάχιστον γλιτώσαμε από το ενδεχόμενο να πάρουν λιγότερα λεφτά οι άνθρωποι αυτοί και να ξενιτευτούν (απαπα).

Πχ αν δεν γίνονταν μετάταξη οι ΟΣΕτζήδες στο υπουργείο πολιτισμού μπορεί να είχε καταρρεύσει η χώρα.

:s_thumbsup :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By gakost
#245797 Πολλά στραβά υπάρχουν στην Ελλάδα με τις αμοιβές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πχ ο γιατρός που κάνει κάθε μέρα χειρουργία και ανοίγει και τα στραβά του να μάθει περισσότερα αμοίβεται το ίδιο με τον άλλο που απλά βλέπει ασθενείς και δεν άνοιξε βιβλίο από την στιγμή που πήρε την ειδικότητα. Το νοσηλευτικό προσωπικό δεν παίρνει νυχτερινά πλέον μόνο κάτι πολύ ψιλά, οι ειδικευόμενοι αν ανάγεις τον μισθό σε ορομίσθιο παίρνουν ψίχουλα και αυτά τα πληρώνονται όποτε και αν. Γενικά είναι άστα βραστα από όπου και να το ψάξεις
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#245805 Μιλάμε για δημόσιο τώρα; Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει πρόβλημα η αγορά είναι αυτορυθμιζόμενη