Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#24149 Είναι μούφα το email

To paypalλέει
Never give out personal information: If we require information from you, we will notify you in an email and request that you enter the information only after you have safely and securely logged in to your PayPal account.
Often, PayPal scams will request details such as your full name, account password, credit card number, bank account, PIN number, Social Security Number, or mother's maiden name.

Συνεπώς αν είναι να δώσεις κάτι θα πρέπει να το κάνεις μέσα από το επίσημο site και όχι να το στείλεις με email. Που και τέτοιες πληροφορίες είναι άχρηστες για το paypal(αφού όλα αυτά είναι ζητήματα της τράπεζας), αλλά πολύ χρήσιμες για όσους θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό σου.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#24150 Phishing scam. Αν είναι σε gmail κλπ σημειωσε το σαν τέτοιο. Το PayPal νομιζω έχει κάποιο mail που τους κανεις forward κάτι τέτοια

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#24194 Είμαι πολυ επιφυλακτκός....Δεν έχω βάλει καν πιστωτική εννοειται.
Απλά πώς βρήκαν οτι έκανα εγγραφη στο Paypal?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
nEK έγραψε:Να το ρισκαρω λετε? δεν βρισκω ρολογια που θελω σε τιμη σωστη εντος ευρωπης.

Πήρα το Citizen από US, σε καλή τιμή (σχετικά με Ευρώπη) γιατί ήθελα μοντέλο που κυκλοφορεί μόνο εκεί. Χωρίς να τους πω κάτι, οι τύποι έγραψαν τιμή 80$ και κάτι "Used..." -δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά ανέφεραν τη λέξη "watch"- πάνω στο κουτί. Δεν ξέρω αν βοήθησε το χαμηλό ποσό, αλλά πέρασε αέρα (ΠΑΝΤΑ με USPS, ΠΟΤΕ με courrier) και μου ήρθε σπίτι μου συστημένο κανονικότατα. Το ρολόι καινούριο με τα tags του και στο κουτί του, απλά έτσι έγραψαν απέξω.

Αυτό μόνο πρόσεξε, δηλαδή δεν χρειάζεται να γράψουν παπαριές στυλ sample, gift κλπ. Απλά μια σχετικά χαμηλή -λογική- τιμή (όχι δηλαδή 5$, αλλά ούτε και full price) και τη λέξη Used, και είσαι σχετικά ασφαλής (ακόμα και σε πιθανό έλεγχο). Προφανώς βέβαια ποτέ δεν ξέρεις....
Άβαταρ μέλους
By g47
kostis20 έγραψε:Είμαι πολυ επιφυλακτκός....Δεν έχω βάλει καν πιστωτική εννοειται.

Ειναι legit.
Μπες στο paypal και τσεκαρε το και ελεγξε τα links που πιθανως εχεις στο mail αν οντως κανουν redirect στο paypal.
Άβαταρ μέλους
By mirage
kostis20 έγραψε:Είμαι πολυ επιφυλακτκός....Δεν έχω βάλει καν πιστωτική εννοειται.
Δε χρειαζεται να το βρουν. Απλα στέλνουν email και οποίος τσιμπησει, τσίμπησε. Στο παρελθον έχω λαβει κι εγώ τέτοιο mail σε άσχετο λογαριασμό με του PayPal. To εκανα προώθηση στο mail που γράφτηκε πιο πανω και τελειωσε. Ποτε το PayPal δε μου έχει ζητήσει τέτοια πράγματα.
Εγώ δε θα ακολουθούσα κανένα απο τα link του email αν δεν ήμουν 100% σίγουρος πως είναι αυθεντικό. Στην τελική κάνε μια ερώτηση στο support τους που είναι εξαιρετικό. Έχουν και chat εκδοχη
Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#24534 +1
Εγώ έχω το paypal και την χρ.κάρτα σε ένα email account(που δεν το χρησιμοποιώ για άλλο λόγο πλέον και έτσι δεν πέφτει σε spam lists) και τα amazon, ebay κτλ σε άλλο. Έτσι κάνει μπαμ όποιος μου στείλει στο δεύτερο email για το paypal ή την τράπεζα, και μου έχει συμβεί μάλιστα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
g47 έγραψε:

Ειναι legit.
Μπες στο paypal και τσεκαρε το και ελεγξε τα links που πιθανως εχεις στο mail αν οντως κανουν redirect στο paypal.

Παιδιά τα links οδηγουν στο paypal.
Επίσης το περίεργο είναι οτι το mail ήρθε απο την ιδια διευθυνση με την ειδοποιηση οτι άλλαξα password...
Δε ξέρω τι παιζει.Είναι κουφο να μου ζητάνε ΄τετοια πραγματα.Αν είναι κομπίνα μιλάμε για τεράστιο κενό ασφαλείας .....
Άβαταρ μέλους
By mirage
kostis20 έγραψε:
g47 έγραψε:

Ειναι legit.

Επίσης το περίεργο είναι οτι το mail ήρθε απο την ιδια διευθυνση με την ειδοποιηση οτι άλλαξα password...
Δε ξέρω τι παιζει.Είναι κουφο να μου ζητάνε ΄τετοια πραγματα.Αν είναι κομπίνα μιλάμε για τεράστιο κενό ασφαλείας .....

Γιατί δεν τους ρωτάς; Αν και το δεύτερο mail με ειδοποίηση πως άλλαξες password ενώ δεν άλλαξες κάνει ακόμα πιο προφανές πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα
Α τα κλικαρες κι ολάς.... :omg:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#24570 εντάξει αν ήταν γκόμενα το πολύ να τη βλέπαμε σε επόμενο fap :shifty:

Κωστή δες τον κώδικα του email (view message source, κάπου στα More θα είναι, σε κανά βελάκι) και κάνε paste τον κώδικα, βγάζοντας τα στοιχεία σου αν θες. Στείλε σε pm μέσα σε [code][/code] αν δε θες εδώ
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#24572 Παιδια ηδη τα έστειλα στη διευθυνση που μοθ δωσατε και μου απαντησαν απο το paypal.Δεν ήταν απο αυτούς....Το ψαχνουν λεει.Μάλλον phising...
Τι κανω εγω τώρα είναι το θέμα?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#24574 Αν δεν έχεις κλικάρει λινκ στις σελίδες που μπήκες και δεν έχεις στειλει κατι είσαι μάλλον ΟΚ αν έχεις τα κλασσικα firewall κλπ ενεργοποιημένα.
Άβαταρ μέλους
By corsair
kostis20 έγραψε:Τι κανω εγω τώρα είναι το θέμα?

Πανε για κανα καφέ, σινεμα... ισως κανα ταβερνάκι... Σαν τι αλλο να κάνεις αλλωστε? Αφου δεν εστειλες και τιποτα... ολα καλα.
Άβαταρ μέλους
By g47
kostis20 έγραψε:
g47 έγραψε:

Ειναι legit.

Θυμαμαι φιλος να ειχε κανει μια τετοια διαδικασια. :hmmm:
Επισης ειδα οτι οντως το paypal καποιες φορες ζητα τετοια εγγραφα.
Προφανως εκανα λαθος.
Τελευταία επεξεργασία από g47 και 14 Οκτ 2014, 22:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά