Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pik.
#240282 αρα γινεσαι Ποντιος Πιλατος.
ετσι νομιζω.

δεν ειναι λυση το να απεχεις.
Προφανως ομως ο καθενας κανει ο,τι νομιζει.
Ευτυχως αυτο μας εχει απομεινει
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#240286 Δημήτρη, είτε γίνεσαι Πόντιος Πιλάτος, είτε γίνεσαι συνυπεύθυνος. Εγώ προτιμώ να είμαι στην πρώτη περίπτωση, ειδικά όταν ΞΕΡΩ τι μέρος του λόγου είναι ο καθένας τους.
Κάποιοι λέγανε πως κακώς κάποιοι εξ ημών δώσαμε δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, αφού φαινόταν πως ήταν "τσίρκο".
Ε, δηλαδή η ΝΔ τώρα φαίνεται σαν σοβαρή λύση; Λυπάμαι, αλλά δεν πείθομαι. Ας πάνε και οι δυο τους σε μονοψήφια ποσοστά, μέχρι να βγει ένα νέο κόμμα. Καμία χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, δες πρόσφατα Ισπανία, Πορτογαλλία, Βέλγιο, κυβερνήθηκαν για μεγάλα διαστήματα με υπηρεσιακές κυβερνήσεις (και του Παπαδήμου, τέτοια ήταν).
Το να δώσουμε ξανά λευκή επιταγή στα δικά μας κόμματα εξουσίας, ειλικρινά το θεωρώ την χειρότερη λύση. Θεωρώ πιο υγιές στην παρούσα φάση η επόμενη Βουλή να έχει 10 ή 12 κόμματα με ποσοστά γύρω στο 10% για να καταλάβουν όλοι όσοι κυβέρνησαν πως τα ψέμματα τελείωσαν και πως ο λαός τους βαρέθηκε.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#240288 Δεν υπαρχει λυση… οχι απο μηδενιστικη μανιοκαταθλιψη… δεν υπαρχει λυση γιατι υπαρχουν παρα πολλα αντικρουόμενα συντεχνιακα κλπ συμφέροντα…
Το μπινελικι το τρωει ο καθε αρχηγος… αλλα δεν ειναι τοσο ηλιθιος (κανενας τους) ωστε να καθεται απερισκεπτα να τ' ακούει…
Ο πολιτικος αρχηγος προσπαθει παντοτε να "ροκανισει" οσο το δυνατο περισσοτερο πολιτικο χρονο… ή με οποιοδηποτε ευφάνταστο σεναριο την επανεκκίνηση νεου πολιτικού χρονου…
Οποιος αρχηγος δεν μπορει να χειραγωγήσει τις τρεχουσες απαιτησεις των ισχυρών παραγόντων του κομματος σε συνδυασμο με την δημιουργια (εστω απατηλης) προσδοκίας για το πόπολο… αυτος αποτυγχανει και χάνεται…

Σημερα ο Αλεξης δεν εχει ως εναλλακτικη την νεα προσφυγη στις κάλπες...βρισκομαστε στο σημειο μηδεν μετα απο μια περιοδο οκταετους συνεχομενης υφεσης… και υπαρχει η πιθανοτητα (πρωτα ο θεός…) να ξεκινησει περιοδος ανάπτυξης…
Γι αυτο το γ@μημενο σημειο μηδεν "θυσιασε" ολες τις υποσχεσεις που απλόχερα εταξε… και γι αυτο το σημειο εκανε τετοια ακροβατικα επιπεδου cirque du soleil…
Η παρούσα κυβερνηση ακομη "μαθαινει να γραφει με το δεξι… "… πρεπει ταυτοχρονα να πηγαινει σε ψυχολόγους και να δινει καθημερινα εξηγησεις στον περίγυρό της για το ασπρο-μαυρο --> λογων-εργων…

Στο σημειο που βρισκομαστε το χειροτερο στοιχειο ολων ειναι η κοινωνικη κοπωση… και ειναι κατανοητο και φυσιολογικο…
Το καλο στοιχειο ειναι οτι αν και καναμε τη διαδρομη, σιγουρα απο λαθος δρομους… εχουμε φτασει καπου που εχει ενα αποτελεσμα… οχι οτι το κατάφερε ο Συριζα στον 1,5 χρονο απραξιας… αλλα ωριμασαν σιγα σιγα τα μετρα των προηγουμένων μνημονίων… ετσι φτασαμε στο πρωτοφανες ιστορικα σημειο να μη εχουμε ελλειματα….

Ο Κουλης δεν ειναι καθολου ετοιμος να κυβερνησει…. Τη προχθεσινή κορώνα "φυγετε να παμε σ' εκλογες" εγω τη μεταφραζω σαν τζαμπα μαγκιές…

Αυτο που θα πρεπει (κατα τη γνωμη μου παντα…) να γινει… ειναι η δημιουργια νεας κυβερνησης ευρύτερης αποδοχής χωρις προσφυγη στις κάλπες…
Ετσι κι αλλιως μεχρι τις επομενες εκλογες το μονο που απαιτειται ειναι η κατα γραμμα εφαρμογη του 3ου μνημονιου το οποιο ολοι σχεδον οι βουλευτες-κομματα υπερψηφισαν…
Δεν παιζει ουτε νεες ουτε παλαιοτερες υποσχεσεις…
Μια ευρυτερη συμμαχια θα εδινε το στιγμα ισχυρής θέλησής της χωρας να γυρισει σελιδα και να πορευτεί με ενα οραμα… μια προσδοκία που σημερα δεν υπαρχει… και ειναι το χειροτερο απ ολα…
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:
Οπότε, το δικό μου #fact είναι πως θα ψηφίζω μικρά κόμματα ή καθόλου κόμματα (αν δεν υπάρχει κάποιο που με εκφράζει έστω σε κάποιο βαθμό). Και δεν θεωρώ την ψήφο μου χαμένη. Και στην τελική, την προτιμώ χαμένη, παρά να την δώσω σε κάποιους που θα αρχίσουν τις κωλοτούμπες άμα τη εκλογή τους.

Χαμενη θεωρω την ψηφο που δεν δικαιωνει την επιλογη της, οπως να ψηφισεις ενα κομμα για καποιες θεσεις του και να μην κανει αυτα για τα οποια εκλεχτηκε.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#240294 Ζούμε το σήριαλ του παραλογισμού του έλ για 1.256.456ή φορά.

΄Εχουμε καταλάβει ότι ο έλληνας ψήφισε το κόμμα που έλεγε ότι "η ελπίδα έρχεται, η ευρώπη αλλάζει";
΄Οτι το κόμμα αυτό θα έβγαινε από, και κατόπιν θα κατέλυε ( :dizzy: ) πανίσχυρους διακρατικούς σχηματισμούς όπως το νάτο;
΄Οτι θα έσκιζε ΨΗΦΙΣΜΕΝΕΣ και ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ συμβάσεις της χώρας σε μία μέρα, λέγε με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις;

H λίστα του παραλογισμού είναι ατελείωτη και ο λογαριασμός αυτής της επιλογής θα μας βαραίνει για καιρό, αφού ακόμα ΔΕΝ ΛΕΕΙ να συμβαδίσει με την λογική η χώρα.
Άβαταρ μέλους
By pik.
Anonymous Founder έγραψε:Δημήτρη, είτε γίνεσαι Πόντιος Πιλάτος, είτε γίνεσαι συνυπεύθυνος. Εγώ προτιμώ να είμαι στην πρώτη περίπτωση, ειδικά όταν ΞΕΡΩ τι μέρος του λόγου είναι ο καθένας τους.
Κάποιοι λέγανε πως κακώς κάποιοι εξ ημών δώσαμε δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, αφού φαινόταν πως ήταν "τσίρκο".
Ε, δηλαδή η ΝΔ τώρα φαίνεται σαν σοβαρή λύση; Λυπάμαι, αλλά δεν πείθομαι. Ας πάνε και οι δυο τους σε μονοψήφια ποσοστά, μέχρι να βγει ένα νέο κόμμα. Καμία χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, δες πρόσφατα Ισπανία, Πορτογαλλία, Βέλγιο, κυβερνήθηκαν για μεγάλα διαστήματα με υπηρεσιακές κυβερνήσεις (και του Παπαδήμου, τέτοια ήταν).
Το να δώσουμε ξανά λευκή επιταγή στα δικά μας κόμματα εξουσίας, ειλικρινά το θεωρώ την χειρότερη λύση. Θεωρώ πιο υγιές στην παρούσα φάση η επόμενη Βουλή να έχει 10 ή 12 κόμματα με ποσοστά γύρω στο 10% για να καταλάβουν όλοι όσοι κυβέρνησαν πως τα ψέμματα τελείωσαν και πως ο λαός τους βαρέθηκε.

μεχρι να πανε τα μεγαλα κομματα σε μονοψηφια ποσοστα ή μεχρι να εχει η Βουλη 12 κομματα,η Ελλαδα οπως την ξερουμε και οπως μεγαλωσαμε θα εχει χαθει.
συμφωνω οτι μια υπηρεσιακη Κυβερνηση μπορει να ειναι η καλυτερη αυτην την στιγμη.Δεν ειναι κακη ιδεα.

θα συμφωνησω ομως και με τον diplomat.
μαλλον ο λαός δεν ειναι ετοιμος να φυγει απο την κατάντια του.
Εχει γινει πλεον ενα πραγμα με την μιζερια και γουσταρει να το παιζει θυμα και να ειναι στα σκ@τ@.
και αυτο ειναι το χειροτερο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Δεν υπαρχει λυση… οχι απο μηδενιστικη μανιοκαταθλιψη… δεν υπαρχει λυση γιατι υπαρχουν παρα πολλα αντικρουόμενα συντεχνιακα κλπ συμφέροντα…

Τουλάχιστο (χωρίς ν) θα είναι ένα βήμα να απαλλαγούμε από τη ΧΟΛΕΡΑ της αμορφωσιάς και έλλειψης παιδείας που:
- καλλιέργησε τον 21ο αιώνα εμφυλιακά πάθη
- παραποίησε αλήθεια και παραπλάνησε κόσμο με πάσης φύσεως "ταληράκηδες" στο ίντερνετ (νέο μέσο προπαγάνδας)

Και αυτά ισχύουν και για τις δυο πλευρές (αν και το χρυσό μετάλλιο στη |λογοκρισία| το παίρνει η ΠΦΑ).

Τουλάχιστον (με ν) μετά από 6 χρόνια ΠΟΥΤΣΑΣ συνειδητοποιήσαμε ότι;
- αν προσλάβεις Καρανίκα, καθαρίστριες, συμβούλους Κούλη, παρατρεχάμενους Μισέλ θα πρέπει να κόψεις λεφτά από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα νοσοκομεία κλπ;
- αν υπάρχει φοροδιαφυγή και οι εφοριακοί δεν εισπράττουν θα πρέπει να μπει χαράτσι και στην πορδή για να βγαίνει το ταμείο;
- αν δώσεις κολατσιό στον Σκοταδόπουλο θα πρέπει να αυξήσεις εισφορά από την ΠΛΕΜΠΑ του ιδιωτικού τομέα;
- αν πας τη φορολογία επιχ/σεων στο Θεό, οι επιχειρηματίες θα βρουν λίγο χώρο στα ΠΑΠΑΡΙΑ τους να σε γράψουν και να πάνε να πληρώσουν μειωμένο φόρο στη Βουλγαρία

Αν τα έχουμε συνειδητοποιήσει αυτά και δεν πιστεύουμε ακόμα σε:
- νεράιδες
- μάγισσες
- μαγικά φίλτρα του Δρυΐδη
- γερμανοτσολέους
- Δημοσταρένιους
- Αρτεμομάτσηδες

τότε μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον.
Διαφορετικά θα υποστούμε τις μαρτυρικές συνέπειες από 30 χρόνια αμορφωσιάς και έλλειψης παιδείας.
Άβαταρ μέλους
By pik.
EDDIE_147 έγραψε:Διαφορετικά θα υποστούμε τις μαρτυρικές συνέπειες από 30 χρόνια αμορφωσιάς και έλλειψης παιδείας.

guess τι θα γινει.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ το δέχομαι πως η πολιτική έρχεται απέξω και συμφωνώ πως ο Κούλης σαφώς και είναι καταλληλότερος από τον Τσίπρα να την εφαρμόσει, γιατί βρίσκεται πιο κοντά ιδεολογικά σε αυτήν, άρα θέλω να πω την πιστεύει και ο ίδιος ως ένα βαθμό.
Σε αυτό συμφωνώ απολύτως λοιπόν.
Εκεί που διαφωνώ, είναι με την συγκεκριμένη πολιτική! :lol:
Οπότε, δεν θα ψηφίσω κανέναν που θέλει να την εφαρμόσει, θα ψηφίσω αυτούς που ΔΕΝ θέλουν να την εφαρμόσουν. :lol:

Η πολιτική έρχεται απέξω και είναι "βίαιη προσαρμογή" διότι τόσα χρόνια δεν συγχρονιστήκαμε με την υπόλοιπη Ευρώπη. :iconcool: Οι λόγοι γνωστοί...

Επείδη λοιπόν ούτε μετά από 6 χρόνια μνημονίου μαθαίνουμε, θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι να μάθουμε (ή μέχρι να μην υπάρχουμε). :metalo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
pik. έγραψε:Να διαφωνισω οτι η ΝΔ απετυχε αν μου επιτρεπεις
Δεν πετυχε,συμφωνοι,αλλά σκατα δεν τα εκανε.Προσπαθουσε.

Απέτυχε παταγωδώς. :iconcool:

kubiak έγραψε:
Αυτό που ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ αποτυγχάνει είναι το πολιτικό μας σύστημα...

Αυτό δυστυχώς είναι ολόσωστο... :s_sad

Προσωπικά πάντως, όποιος έπιασε εξουσία και δεν έκανε ότι υποσχέθηκε (ασχέτως αν τον ψήφισα ή συμφωνούσα μαζί του) έχει διαγραφεί ως επιλογή στις εκλογές. Είναι σαν να μην υπάρχει το ψηφοδέλτιό του.

Νίκος Παππάς έγραψε:Χαμενη θεωρω την ψηφο που δεν δικαιωνει την επιλογη της, οπως να ψηφισεις ενα κομμα για καποιες θεσεις του και να μην κανει αυτα για τα οποια εκλεχτηκε.

Α γεια σου άνθρωπέ μου! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By kacey
Νίκος Παππάς έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
Οπότε, το δικό μου #fact είναι πως θα ψηφίζω μικρά κόμματα ή καθόλου κόμματα (αν δεν υπάρχει κάποιο που με εκφράζει έστω σε κάποιο βαθμό). Και δεν θεωρώ την ψήφο μου χαμένη. Και στην τελική, την προτιμώ χαμένη, παρά να την δώσω σε κάποιους που θα αρχίσουν τις κωλοτούμπες άμα τη εκλογή τους.

Χαμενη θεωρω την ψηφο που δεν δικαιωνει την επιλογη της, οπως να ψηφισεις ενα κομμα για καποιες θεσεις του και να μην κανει αυτα για τα οποια εκλεχτηκε.

μια ψηφος σε ενα κομμα που ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν θα μπει στη βουλη, ειναι εξ'ορισμου μια χαμενη ψηφος.
Anonymous Founder έγραψε:Δημήτρη, είτε γίνεσαι Πόντιος Πιλάτος, είτε γίνεσαι συνυπεύθυνος. Εγώ προτιμώ να είμαι στην πρώτη περίπτωση, ειδικά όταν ΞΕΡΩ τι μέρος του λόγου είναι ο καθένας τους.

1ο bold: ειναι η σαφως σοβαροτερη απο τις δυο μοναδικες επιλογες, απο τα μοναδικα δυο κομματα που μπορουν αυτη τη στιγμη να λαβουν τη διακυβερνηση της χωρας.

2o bold: τωρα, σοβαρα πιστευεις οτι μπορει να γινει κατι τετοιο στην Ελλαδαρα?
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#240401 Τι χειροτερο μπορουμε να παθουμε απο την μη υπαρξη κυβερνησης; τι εχει γινει τα τελευταια 10 χρονια που να πουμε οτι ηταν αποτελεσμα καποιου πολιτικου σχεδιασμου;

Ο Σαμαρας ηθελε να ριξει την κυβερνηση να κανει τα ζαπεια. Παρτην σφαλιαρα. Ο Τσιπρας βλεποντας την υπεροχη του στις ευρωεκλογες εφαγε τον Σαμαρα που ειχε ριξει λευκη πετσετα να κανει κοινωνικη πολιτικη. Παρτο φατουρο. Τωρα ο Μητσοτακης τα ιδια.

Μου δειχνουν ολοι οτι εχουν τον φοβο μπα κ πετυχει η οποιαδηποτε υπαρχουσα κυβερνηση μελλοντικα και τρεχουν να την φανε μη και δεν προλαβουν την καρεκλα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#240405 χμμμμ. τυχαιο πρωτο παραδειγμα: σημερα που εχουμε κυβερνηση, η αστυνομια δεν κανει τη δουλεια της ακομα κ σε αυτονοητα πραγματα (ή κανει ακριβως τα αντιθετα απο τα αυτονοητα) επειδη "δεν εχει τη πολιτικη εντολη". Φαντασου χωρις κυβερνηση. Θα μου πεις βεβαια, εκει ισως να τη κανει επιτελους, ακριβως επειδη δεν θα εχει καποιο |λογοκρισία| πολιτικαντη πανω απο το κεφαλι της.

Αντιστοιχα ομως, φοβαμαι οτι ο καθενας (οπου καθενας = οποιοσδηποτε φορεας, ατομο, υπηρεσια, οτιδηποτε) θα κανει κυριολεκτικα οτι του καυλωσει.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#240407 Ας ρωτησουμε τον γιαννικ λοιπον αν καθε πρωι που παει στην δουλεια του σκεφτεται τι γραμμη εχει δωσει η κυβερνηση...

Μπουρδελο ειμαστε και ετσι και αλλιως.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#240409 Ας ρωτησουμε τον giannik αν θα κανει τα αυτονοητα οταν καποιοι

α) καταλαμβανουν ενα χωρο που δεν τους ανηκει
β) απαγορευουν σε καποιους να δουλεψουν τα μαγαζια τους γιατι ετσι
γ) τους βρισκεις μεσα στην ιδιοκτησια σου ειτε γιατι ψαχνουν καπου να κοιμηθουν, ειτε γιατι θελουν να "αυτοδιαχειριζονται" το χωρο σου
δ) κανουν το οτιδηποτε στα εξαρχεια

κ μπορω να συνεχισω με πολλα αλλα.