Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#234012 Μιας και βαριέμαι ελεεινά να δουλέψω, ας γράψω ένα σεντονάκι για το Audi A3 1.6TDI S-tronic που χρησιμοποιώ την τελευταία βδομάδα.

Μέχρι αύριο που θα το παραδώσω θα του έχω κάνει σχεδόν 400χλμ σε όλων των ειδών τις συνθήκες (κέντρο, Αττική Οδό-Εθνική και κάποια B-roads) οπότε νομίζω έχω σχηματίσει μια αρκετά καλή εικόνα για το αμάξι.

Να ξεκινήσω με τα θετικά:

- Αφού το ψιλοσυνήθισα έφερα την κατανάλωσή του σε λογικά επίπεδα και έχω κάνει αυτά τα 400χλμ με 20-25€ καύσιμο. Μιλάμε για κόστος που δεν το είχα ούτε με το 500αρακι στις ίδιες ακριβώς συνθήκες.

- Το γκάζι του είναι επαρκές και αυτό υποψιάζομαι έχει να κάνει με το χαμηλό του βάρος, γιατί το μοτέρ σα μοτέρ έχει πολύ περιορισμένο εύρος, τουλάχιστον συγκρίνοντάς το με το άμεσα ανταγωνιστικό της 116d.

- Με διαφορά το καλύτερο τιμόνι και το καλύτερο turn-in που έχω πετύχει σε Audi (απλή ανάρτηση και λάστιχα κάτι τελειωμένα Continental PremiumContact 2 205/55/16). Πάλι υπεύθυνο πρέπει να είναι το χαμηλό βάρος αλλά σίγουρα έχει γίνει και δουλειά επι τούτου καθώς είναι χαώδης η διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με το μοντέλο που αντικατέστησε και το οποίο δεν έστριβε ούτε με αίτηση.

- Πολύ ωραία θέση οδήγησης. Το κάθισμα κατεβαίνει πολύ χαμηλά, το τιμόνι έρχεται όπου το θες και γενικώς μου θύμισε θέση πολύ πιο σπορ κατασκευής.

- Χώροι επαρκέστατοι. Είτε μπροστά, είτε πίσω, είτε πορτ μπαγκάζ, νομίζω καλύπτει ανετότατα μια μικρή οικογένεια.

- Εξαιρετικά φρένα. Αν ξεχωρίζουν σε κάτι τα σύγχρονα Audi, κατ' εμέ είναι τα φρένα τους. Απλά εξαιρετικά και σε δύναμη και σε αντοχή και σε αίσθηση και αρχικό bite.

Και πάμε και στα αρνητικά:

- S-tronic. Όλα καλά όλα ωραία, αν οδηγός όμως είναι η μάνα μου. Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ακόμα και στο S, για κάποιο λόγο (που δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει σε άλλο DSG) έχει σκαλοπάτι για το kick down και γενικώς δείχνει να μη συνεργάζεται καλά με το μοτέρ. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι προσανατολισμένο στην άνεση και την οικονομία αλλά τουλάχιστον στο S περιμενα κάτι παραπάνω.

- Εργονομία για τα πανηγύρια. Υπερβολικός ο χαρακτηρισμός? Ίσως. Δεν είναι από τα αμάξια πάντως που τα συνηθίζεις στη δεύτερη βόλτα και που είναι όλα εκεί που τα περιμένεις. Πχ πρέπει να στοχεύσεις με το δάχτυλο για τα αλάρμ, το κουμπί του χειρόφρενου είναι πολύ πίσω στην κονσόλα, οι ενδείξεις για τη θερμοκρασία και το καύσιμο θέλουν μεγεθυντικό φακό και το βασικότερο....τα χειριστήρια του ΜΜΙ είναι σε θέση που μπορείς πολύ εύκολα να πατήσεις σε κάθε χρήση του λέβιε ταχυτήτων. Υποψιάζομαι ότι σε χειροκίνητα αμάξια τα πρόβλημα αυτό θα επιδεινώνεται.

Και πάμε και στα λίγο πιο...υποκειμενικά αρνητικά:

- Σχεδιάση. Άοσμη και αδιάφορη. Με led πακέτο σαφώς και βελτιώνεται η κατάσταση αλλά και πάλι ακόμα από την προηγούμενη γενιά του, θεωρώ το Α3 5θ ένα άσχημο αυτοκίνητο.

- Ποιότητα και σχεδίαση εσωτερικού. Καλό το concept της minimal σχεδίασης του εσωτερικού αλλά εντελώς αποτυχημένη η εφαρμογή του. Το βρίσκω φτωχό μέσα (το συγκεκριμένο έχει ΜΜΙ και την αναδυόμενη οθόνη άρα δεν διαφέρει πολύ από ένα higher spec'd). Τα δε πλαστικά του είναι εντελώς μέτρια, ειδικά από κει που πιάνει το μάτι και κάτω. Γνωρίζοντας τα Audi και κοιτώντας σε μέρη που ξέρω ότι παίζουν τσιγγουνιές, τις εντόπισα και σε αυτό και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Πχ το πλαστικό στο ντουλαπάκι που κάνει διχρωμία αφού είναι από εμφανώς διαφορετικό υλικό και η κονσόλα κατά μήκος, από τις ποτηροθήκες έως και το armrest. Να σημειώσω βέβαια ότι με 32.000χλμ και ένας θεός ξέρει πόσους χρήστες, δεν τρίζει τίποτα και γενικά η συναρμογή δείχνει άψογη.

Αυτά. Θα προσθέσω και φώτο αργότερα αν και θα πονέσουν τα ματάκια σας. :shifty:

Το κακό με αυτό το αμάξι είναι ότι για άλλη μια φορά μου ξύπνησε την ανάγκη για ένα μικρότερο του Q5, με κούραζε λιγότερο κι ας ήταν θεωρητικά τάφος και γενικά με προδιέθετε να αναζητήσω ευκαιρίες για βόλτα. Εξ' ου και τα 400χλμ σε μια βδομάδα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#234024 Εγώ για το Α3 τα έχω γράψει, τα έχω πει και χαρακτηρίστηκα Vag-ίτης και ότι είμαι άρρωστος.
Το αμάξι οδηγικά είναι άπαιχτο. Καμία σχέση με ότι ξέραμε.
Το 1.4TFSi με τους 125 ίππους που είχα οδηγήσει, που προφανώς θα είναι ακόμη πιο ελαφρύ λόγω βενζινοκινητήρα, είχε καταπληκτικό πάτημα.
Η εμφάνιση του δεν είναι άσχημη. Είναι τυπική audi και είναι απλά αδιάφορο. Άσχημο δεν είναι, αλλά ούτε εντυπωσιακό όπως ένα Volvo V40.
Στο εσωτερικό διαφωνώ. Έχει το πιο ποιοτικό εσωτερικό στην κατηγορία. Audi απλά. Τα τελευταία πολλά χρόνια σε όλες τις κατηγορίες προσφέρει ίσως τα πιο ποιοτικά εσωτερικά.
Εμένα και εργονομικά μου άρεσε αλλά και η λιτότητα μου άρεσε. Η αναδυόμενη οθόνη είναι για να τη βλέπουν οι ανταγωνιστές μήπως και καταφέρουν να σχεδιάσουν καμιά οθόνη της προκοπής.

Θα ήθελα ένα 1.8 με τους 180 ίππους, αλλά και το 1.4 με τους 125 και τα λιγότερα πάγια έξοδα είναι σούπερ.
Το καλύτερο all arounder της κατηγορίας.
Για τους ίδιους λόγους αν δεν μου έβγαιναν τα κουκιά θα επέλεγα και το αντίστοιχο Golf όντας πιο φθηνό αλλά και πιο φορεμένο.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#234027 Την κοβουν και οι ιδιοι παντως την αναδυομενη οθονη στο facelift του. Παρ ολ αυτα και γω νομιζω οτι ειναι απο τα ωραιοτερα αν οχι το ωραιοτερο.

πχ συγκρινε το εσωτερικο του Α3 με αυτο του εξωτερικα εντυπωσιακου οπως λες V40...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
bibendum έγραψε:Την κοβουν και οι ιδιοι παντως την αναδυομενη οθονη στο facelift του. Παρ ολ αυτα και γω νομιζω οτι ειναι απο τα ωραιοτερα αν οχι το ωραιοτερο.

πχ συγκρινε το εσωτερικο του Α3 με αυτο του εξωτερικα εντυπωσιακου οπως λες V40...

Το εσωτερικο του V40 κατ' εμε πετυχαινει κατι αλλο, που δεν προσφερει αντιστοιχα κανενας στον ανταγωνισμο.
Νιωθεις περιπου οπως στο σπιτι σου, οταν βγαζεις τα παπουτσια και φορας παντοφλες μετα απο μια κουραστικη μερα... :lol: Βγαζει μια χαλαροτητα, στο ματι αλλα και στην γενικοτερη σχεδιαση-φιλοσοφια, που δεν δειχνει τοσο μινιμαλιστικα επιτηδευμενη οπως πχ στο Α3, ουτε επισης οδηγοκεντρικα επιτηδευμενη -αλλα και ολιγον κλειστοφοβικα τυπου σπορ...- οπως στην 1-series.

Αν δηλαδη με ρωταγαν με ποιο θα ηθελα να κανω ενα μεγαλο ταξιδι, με ποιο θα αισθανομουν πιο χαλαρα-ευχαριστα για πολλα χλμ, θα επελεγα το V40.

Σε οτι αφορα την ποιοτητα-εργονομια, ενω σε γενικες γραμμες προσεγγιζει την αισθηση των υπολοιπων Premium ανταγωνιστων, νομιζω οτι χανει τελικα στα σημεια.
Πχ τα χειριστηρια που ρυθμιζουν το καθισμα σε υψος, θυμιζουν κατασκευη φθηνοτερη και μικροτερης κατηγοριας αυτοκινητου. Η προσβαση επισης στην "ροδελα" που ρυθμιζει την πλατη γινεται μονο απο...μικροσκοπικο/γυναικειο χερι, εννοειται χωρις μπιχλιμπιδια, βραχιολακια, ρολοι...Αλλιως βρισκει το χερι στην βαση του b-pillar.

H καθε προταση λοιπον εχει τα συν και τα πλην της.

Παντως σε συνολικο επιπεδο ποιοτητας θα συμφωνησω απολυτως με τον GB, για εμενα το A3 ερχεται πρωτο, με την 1-series και την A-class να ακολουθουν πολυ κοντα, εχοντας μικροδιαφορες σε εργονομια, σχεδιαση, και το V40 αμεσως μετα, κυριως λογω μεγαλυτερης διαφορας στην αισθηση ποιοτητας καποιων επιμερους στοιχειων.

Ως εικονα παντως το Volvo θεωρω οτι καταφερνει ενα εξισου εντυπωσιακο αποτελεσμα με Α3, 1-series, με την Α-class imo να χανει το παιχνιδι της...εμφανισης του εσωτερικου, απο την...κολημμενη, σαν κινεζικη ταμπλετα στο ταμπλω... :thumbsdown:

P.S ...και επειδη σε αλλο τοπικο εγινε λογος και για την τελικη τιμη, συνεχιζοντας πανω στην τοποθετηση του GB, αναφερω οτι το Α3 sportback στην εκδοση Ambition 150 COD, με την σπορ αναρτηση και ενα εξωτερικο look s-line, τιμολογειται κατω απο 30κ ευρω, αποτελωντας μια πολυ καλη περιπτωση σε σχεση με τον ανταγωνισμο, ο οποιος ειτε θα κοστισει λιγο ακριβοτερα για να χτυπησει στα ισια, σε επιπεδο εξοπλισμου ή/και επιδοσεων, ειτε θα υπολειπεται ελαφρως, καπου...
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 17 Μαρ 2016, 17:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#234042 Ειχα μπει στην εκθεση σ ενα V40 livstyl στην αντιπροσωπεια. Αρχικη τιμη 30κατι τελικη τιμη 23κατι. Δεν ενοιωσα σαν το σπιτι μου σε καμια περιπτωση και εκτος αυτου το εσωτερικο του μου εδινε την εντυπωση ενος αυτοκινητου 23κατι και οχι 30κατι. Αυτο σαν γενικη αισθηση, ποιοτητα υφασματος, χρωματισμοι και λοιπα. Δεν το ενοιωσα αυτο σε Α3 και 1.

Βεβαια μετα απο 10 χρονια μπορει το V40 να μην εχει κανει κιχ και τ αλλα να βροντανε σαν καρβουδιστηρια η να εχουν ξεφτισει...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
bibendum έγραψε:Ειχα μπει στην εκθεση σ ενα V40 livstyl στην αντιπροσωπεια. Αρχικη τιμη 30κατι τελικη τιμη 23κατι. Δεν ενοιωσα σαν το σπιτι μου σε καμια περιπτωση και εκτος αυτου το εσωτερικο του μου εδινε την εντυπωση ενος αυτοκινητου 23κατι και οχι 30κατι. Αυτο σαν γενικη αισθηση, ποιοτητα υφασματος, χρωματισμοι και λοιπα. Δεν το ενοιωσα αυτο σε Α3 και 1.

Βεβαια μετα απο 10 χρονια μπορει το V40 να μην εχει κανει κιχ και τ αλλα να βροντανε σαν καρβουδιστηρια η να εχουν ξεφτισει...

Καταρχας αυτα ειναι υποκειμενικα πραγματα, δεν σημαινει οτι πρεπει να ισχυει ντε και καλα για τον αλλο...
Εμενα πχ η εκδοση Livstyl δεν με τραβαει, σε summum ομως με σκουρο χρωματισμο, ή σε R-design ενιωσα αυτο που ειπα πριν, και στις δυο περιπτωσεις με κοστος 25κ και 27κ ευρω αντιστοιχα.
Οσο για αξιοπιστια-τριγμους κτλ, εκει παιζεις τζοκερ...Μπορει να μην βγαλει τιποτα, μπορει και να σε τρελανει στα συνεργια, αμα πχ εχεις παρει πρωτη παρτιδα νεου μοντελου, με οτι μπορει να συνεπαγεται σε παιδικες ασθενειες.
Τα fl παντως γενικοτερα για τους περισσοτερους κατασκευαστες, ειναι πολυ πιο safe επιλογες και στην πλειοψηφια τους δεν κανουν κιχ...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#234061 Mε καμμια το V40 δεν είναι αμαξι των 30κ ευρω. Των 21-23 αναλογα με τον εξοπλισμο είναι. Αντίθετα το Α3 είναι αμαξι των 27-28κ με αναλογο εξοπλισμο και διακοσμο.
Όταν ο περισσοτερος κοσμος το λεει που ενδιαφέρεται να αγορασει αυτοκινητο παυει να ειναι υποκειμενικο.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#234074 Η τιμή οποιουδήποτε πράγματος που παράγεται μαζικά και πωλείται ελεύθερα, είναι η τιμή πώλησής που γράφει η εκάστοτε απόδειξη αγοράς.Τα περί αρχική τιμή κ.τ.λ. είναι για να έχουμε να λέμε._
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#234098 Αισθητικά (και μόνο αισθητικά) και για μένα τα εσωτερικά των Audi είναι κορυφαία με των Mercedes γενικά προβληματικά (όχι σε όλα, σίγουρα σε παλιότερες Ε-class και σε όσες έχουν την όρθια κινέζικη ταμπλέτα) και των BMW τα πιο αμφιλεγόμενα (ανάλογα το μοντέλο).
Έχω όμως σχηματίσει αρνητική άποψη για την αντοχή στο χρόνο του εσωτερικού σε παλιότερο Polo και Α4. Και στις δύο περιπτώσεις αισθάνθηκα ότι δεν αρμόζει σε premium κατασκευή (και το Polo premium είναι σχετικά στην κατηγορία του) με πιο χαρακτηριστικά το ξεφλουδισμένο ταμπλώ στο (Polo) σε αυτοκίνητο που δεν γράφει πολλά χλμ και είναι συνέχεια σε κλειστό γκαράζ και τα ξεβαμμένα κουμπάκια των ηλεκτρικών παραθύρων στο Α4 σε αυτοκίνητο επίσης λίγων χλμ. Δεν ξέρω αν έχουν βελτιωθεί τα τελευταία 5-10 χρόνια.
Αντίθετα και για ΒΜW και για Mercedes έχω σχηματίσει εντύπωση καλύτερης αντοχής εσωτερικού στο χρόνο. Για τα Volvo δεν ξέρω.
Φυσικά αυτά είναι προσωπικές απόψεις από σχετικά μικρό δείγμα αλλά με κάνει σκεπτικό για την αγορά πχ μτχ Α4 cabrio.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
GTS έγραψε:Mε καμμια το V40 δεν είναι αμαξι των 30κ ευρω. Των 21-23 αναλογα με τον εξοπλισμο είναι. Αντίθετα το Α3 είναι αμαξι των 27-28κ με αναλογο εξοπλισμο και διακοσμο.
Όταν ο περισσοτερος κοσμος το λεει που ενδιαφέρεται να αγορασει αυτοκινητο παυει να ειναι υποκειμενικο.

Exεις μπει σε V40 με R-Design πακετο?
Άβαταρ μέλους
By GTS
#234129 Ναι, καλο ειναι αλλα και αυτο πες μαξ 24. Αν και δεν νομιζω οτι αξιζει να τα δωσεις για το 40. Παντως θα ηθελα να δω τον 1.5 κινητηρα στο 40 ή καλυτερα στο 60 για να δω πως στεκεται σε σχεση με το 3κυλινδρο. Αν παρεις κανενα αμαξι στειλε μνμ.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#234134 Παίδες το τόπικ λέγεται "Οδήγησα" και έκανε ένα review ο φίλος μου ο Στέφανος και συμφώνησα.
Η κουβέντα επεκτάθηκε πάλι στα πλαστικούλια.
Τι πάει να πει αντοχή στο χρόνο ρε παίδες;
Θέλεις να έχεις αντοχή στο χρόνο; Βάζε ηλιοπροστασία από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη στο ταμπλό et voila θα έχεις αντοχή στο χρόνο στο ταμπλό.
Βάζε το αμάξι ει δυνατόν σε σκιερό μέρος et voila θα έχεις πάλι αντοχή στο χρόνο.
Θέλεις να έχεις αντοχή στο χρόνο; Αγόρασε ένα επαγγελματικό φορτηγάκι (είχα Ford Transit και έχω Doblo) που έχουν σκληρά πλαστικά και θα έχει αντοχή στο χρόνο.

Στα οδηγικά.
Volvo V40 δεν έχω οδηγήσει ακόμη. Έχω οδηγήσει Α3, Α200 AMG pack, BMW 118i sport line 170ps.
Από όλα μου άρεσε το Α3 και ο λόγος είναι απλός. Έχοντας τη συνήθεια της 147 είχε ανάρτηση οδοστρωτήρα.
Στρίβει, αλλά δεν κουράζει έχοντας καταπληκτική άνεση. Μιλάμε για καθημερινά πολυτελή αμαξάκια, όχι για Lotus Elise. Εγώ αυτό θέλω να κάνει.
Αν πάμε σε κορυφαίες εκδόσεις, εκεί αλλάζουν οι προτεραιότητες.
Το Α3 έχει ταυτόχρονα στιβαρό πάτημα, αλλά και πολύ καλή κατευθυντικότητα. Δεν είναι απλά το πιο ελαφρύ, το δείχνει κιόλας. Με όφελος σε επιδόσεις, κατανάλωση, φρένα, turn-in, body roll.
Τα άλλα μου φάνηκαν βαριά για τα άλογα τους. Φαντάζομαι το Α3 με τον 1.8 και τους 180 ίππους θα πηγαίνει σφαίρα.
Για το V40 μου έχει πει ο ΓΚ ότι το μεγάλο μείον του πως είναι το βάρος του. Εκεί μου τα χαλάει η Volvo.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
GTS έγραψε:Ναι, καλο ειναι αλλα και αυτο πες μαξ 24. Αν και δεν νομιζω οτι αξιζει να τα δωσεις για το 40. Παντως θα ηθελα να δω τον 1.5 κινητηρα στο 40 ή καλυτερα στο 60 για να δω πως στεκεται σε σχεση με το 3κυλινδρο. Αν παρεις κανενα αμαξι στειλε μνμ.

Ε, ενταξει και αυτο υποκειμενικο ειναι, εσενα δεν σου κανει κλικ για 30κ ευρω, σε αρκετους ομως κανει...
Σε τελικη αναλυση συμφωνω οτι δεν θεωρω οτι θα αξιζε να σκασει κανεις τοσα για V40, για λογους ομως που ΔΕΝ εχουν να κανουν σε τελικη αναλυση τοσο πολυ με το οδηγικο κομματι...

Ειχα παρει το 180αρη το 1.6, ωραιο ηταν, ο 1.5 που λες αφενως βγαινει ΜΟΝΟ με αυτοματο, αφετερου εχουν Χ3στει τωρα στην διαφημιση μηπως και ξεστοκαρουν, γιατι μεχρι τελος καλοκαιριου βλεπω να ερχεται το Fl.
Για το οποιο βεβαια δεν εχω βρει μεχρι στιγμης πληροφοριες σχετικα με το ενδεχομενο συνδυασμου του 152αρη με χειροκινητο κιβωτιο...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#234147 Σε ποιους? Εχεις δει κανενα στον δρομο? Μονο στην εκθεση υπαρχουν R-design. To 1.5 το θελω για να συγκρινω τους 1.5. Και με το αυτοματο καλα είναι, εχω οδηγησει το 3κυλινδρο με αυτοματο.

Οι τιμες ξεστοκαρισματος είναι καλες αλλα θα ηθελα να δω και τον εξοπλισμο.