Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#233841 Σωστά, δεν αντιλεγω σε τίποτα, απλά είναι αδικία να βάζεις τα γερμανικά με πιτμπουλ σε μια φράση!

Μιλάμε για τα πιο εύκολα σκυλιά κ από τους πιο ήπιους χαρακτήρες.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#233843 Βρε δεν είπα ότι είναι δύσκολη ράτσα , τους λατρεύω τους γερμανικούς, ο άλλος όμως δεν βλέπει γερμανικό, βλέπει ένα μεγάλο σκυλί να έρχεται προς αυτόν. Αυτό θέλω να δείξω...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#233852 Και τα pit bull μια χαρά ράτσα ειναι δυστυχώς έχουν συνήθως για ιδιοκτήτες κάτι απίστευτα νούμερα.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#233853 Αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει ράτσες ή διαθέσεις του σκύλο, ή να φοβάται ακόμα και μινιατούρες σκυλιών όπως ανέφερες πριν, τότε δεν μπορείς να ρίξεις 100% τη ευθύνη μονο στον ιδιοκτήτη!

Στο κάτω κάτω στη χώρα μας, δυστυχώς με όλα τα αδέσποτα που υπάρχουν υποχρεούμαστε να έχουμε κάποιες ελάχιστες γνώσεις με σκυλους!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#233872 Μιλωντας για συμπεριφορες σκυλων, να καταθεσω την μικρη μου εμπειρια. Φιλοξενουμενος ενα καλοκαιρι φιλου στην Ισπανια γνωρισα τον σκυλο του, ενα υπεροχο θηλυκο αλμπινο μποξερ την Γιουκι.
Οταν καταλαβα οτι το σκυλι θα ειναι αναποσπαστο μελος της παρεας και των εξορμησεων που θα καναμε ειχα τις επιφυλαξεις μου, θεωρωντας πως θα μας δυσκολευε την ζωη.
Μετα απο 22 μερες μαζι η Γιουκι δεν μας ενοχλησε σε κανενα επιπεδο, ηταν υποδειγμα συμπεριφορας!
Ο φιλος απο χομπι εκπαιδευε σκυλια για συνοδους τυφλων, οποτε ηταν λογικο να εχει κανει κατι αναλογο απο πλευρας εκπαιδευσης και στη Γιουκι.

Αυτο που μου εκανε ομως τρομερη εντυπωση ηταν η συμπεριφορα ολων των σκυλων που ειδα στο ταξιδι, ολοι ηταν φιλικοι, ακουγαν τα αφεντικα τους, κουνουσαν ουρες, μυριζαν το ενα το αλλο, οι κατοχοι αντηλλασαν 2 κουβεντες χαιδευαν ο ενας το σκυλι του αλλου και συνεχιζαν τον δρομο τους.

Μιλαμε για ντοπερμαν, ροτβαιλερ, μαστιφ ναπολιτανο, σαρπει, λαμπραντορ, μποξερ, πιτμπουλ κτλ.
Ολα μα ολα τα σκυλια ηταν υπακουα, κοντα στο αφεντικο τους και δεκτικα στην γνωριμια με αλλα σκυλια.

Καμια σχεση με αυτα που βλεπω και εβλεπα εδω.

Στα παρκα υπηρχε χωρος περιφραγμενος με αμμο που τα σκυλια εκαναν την αναγκη τους και ο δημος καθαριζε καθημερινα. Φυσικα ολοι κουβαλουσαν σακουλες, χαρτια κτλ για το ενδεχομενο η αναγκη του σκυλου να γινει πριν φτασουν στον ειδικο χωρο στο παρκο.

Αρα για εμενα ολα ξεκινουν απο την εκπαιδευση του σκυλου στο να ειναι κοινωνικος, φιλικος και απο την διαθεση του κατοχου να ασκει καθημερινα την εκπαιδευση του σκυλου του.

Ασχετο, αυτο που ειχε φοβερη πλακα ηταν οταν μιλαγα στα Ελληνικα στην Γιουκι και στα αλλα που γυριζαν το κεφαλι στο πλαι απορημενα τι στην ευχη τους ελεγα. :lol: :lol:

ΥΓ: Αδεσποτα δεν ειδα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#233887 @nass

η φιλοζωη κ αντιστοιχα οι φιλοζωικες οργανωσεις, σαφεστατα και ΔΕΝ ειναι υπευθυνες για αυτα που συζηταμε.

Anonymous Founder έγραψε:@kacey

α) Για παράδειγμα για τους μετανάστες/πρόσφυγες απαιτείς να συλλαμβάνονται όλοι αδιακρίτως και να ελέγχονται εξονυχιστικά για εγκληματική δράση, αρρώστιες, απαραίτητα έγγραφα, κλπ κλπ και αν δεν έχουν κάτι από αυτά να απελαύνονται,

β) Έγραψες και εδώ (στα κατοικίδια) ένα σωρό αηδίες για τους μετανάστες. Μήπως να το κοιτάξεις το θέμα; Από πού προέρχεται αυτό το μίσος; Στην τελική, κι αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για μια καλύτερη ζωή και για μια δουλειά. Όπως και όλοι μας. Αν το καλοσκεφτείς, μπορεί να έχεις περισσότερα κοινά μαζί τους από διαφορές. Δεν χρειάζεται να τους μισείς τόσο στην τελική.

γ) Δεν κάνουμε διαγωνισμό εδώ πέρα για το ποιος έχει την πιο σωστή άποψη. Επιπλέον, ΤΙΠΟΤΕ δεν προκύπτει πως η δική σου είναι η σωστή και των υπολοίπων λάθος. Εσύ απλά πιστεύεις πως η δική σου είναι η σωστή, χωρίς κάποια άλλη τεκμηρίωση. Κι άλλοι έχουν γράψει τα επιχειρήματά τους, όχι μόνον εσύ. Δεν δικαιούσαι λοιπόν να προσβάλλεις τους υπόλοιπους. Εδώ γράφονται συγκαλυμμένες ρατσιστικές απόψεις που σε κάποιες χώρες (ή ακόμη και στην ΕΕ, είδαμε τι έγινε με τον ευρωβουλευτή της ΧΑ πριν λίγες μέρες), δεν επιτρέπονται, κι εσύ βρίζεις τον άλλο γιατί δεν γουστάρεις την άποψή του για τα κατοικίδια;

α) εισαι ψευτης (ή απλα χαζος, ή απλα δεν καταλαβαινεις ελληνικα).

1 φυσικα και απαιτω να ελεγχονται (κ οχι να συλλαμβανονται) ολοι οσοι μπαινουν στη χωρα, ειδικα απο τη στιγμη που μπαινουν με αυτο το τροπο. Αυτο ελειπε, να μπαινει οποιος γουσταρει επειδη "IF PROSFYGAS GOTO FREE ACCESS" κα να μη ξερουμε τι ειναι.

2 φυσικα κ απαιτω να ελεγχονται για εγκληματικη δραση, οπως ολοι τριγυρω μου. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι εγκληματιες, ουτε φυσικα οτι τους θεωρω ντε φακτο εγκληματιες μονο κ μονο επειδη ειναι προσφυγομεταναστες. Σαφως εχουν παρανομησει οσοι ειναι λαθρομεταναστες.

3 φυσικα και απαιτω οσοι εισερχονται παρανομα στη χωρα να επιστρεφονται στις χωρες τους, ακριβως οπως γινεται σε ολο το πολιτισμενο κοσμο. Τι σημαινει "τους μισω"? Δεν τους "μισω", απλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να εισερχετεαι και να εγκαθισταται σε μια οποιαδηποτε χωρα, οποιος γουσταρει, με οποιο τροπο γουσταρει, επειδη "ετσι". Αυτο ελειπε.

4 για αρρωστιες δεν ειχα πει τιποτα, αλλα μια που το ανεφερες, δεν νομιζεις οτι ειναι τουλαχιστον χρησιμο να υπαρχει ενας υγειονομικος ελεγχος εφ'οσον μιλαμε για τετοιες τεραστιες ομαδες ανθρωπων που διαβιουν σε αυτες τις συνθηκες σε γκρουπ χιλιαδων ατομων, κ εχουν περασει οσα εχουν περασει οτι εχουν περασει?

β) εσυ, απο την αναφορα μου στους μεταναστες σε αυτο το τοπικ, καταλαβες οτι αυτο εκανα? Οτι το θεμα μου ηταν να μιλησω κ εδω για τους μεταναστες? ή να δειξω οτι το επιχειρημα "να δυο βιντεο που δειχνουν πιτ μπουλ να τρωνε κοσμο, αρα τα πιτ μπουλ ειναι επιθετικα κ επικινδυνα σκυλια" ειναι ηλιθιο?
γ) μπραβο, βαλαμε ολοι μας τα επιχειρηματα μας κ πρεπει να βγει ενα συμπερασμα. Υπαρχουν σωστα κ λαθος συμπερασματα, κ δεν θα δεχτω τα λαθος "για να εχουμε ισορροπια" ή "για να ειμαι ευγενικος" με καποιον που δεν γουσταρει να καταλαβει μερικα πραγματα κ να μαθει για να μη λεει βλακειες.

Απο κει και περα, αμα θες να μαθεις, κατσε διαβασε κ ασχολησου. Δεν θα κατσω εγω να σου ψαχνω πραγματα που ειναι γνωστα παγκοσμιως, σε οποιον ασχολειται με σκυλια, ουτε θα κατσω να ασχολουμε με ανθρωπο που λεει "ταδε ρατσα = επικινδυνη", το οποιο απλα ειναι λαθος.

(αντε, να το κανω:)

@travelman

wikipedia ειπες κ παρεθεσες ε? Για να δουμε τι λεει:

In a 2014 literature review of dog bite studies, the American Veterinary Medical Association states that breed is a poor sole predictor of dog bites and that controlled studies show no increased risk in pit bulls,[24] and has previously noted fundamental problems with tracking breed in dog bite related fatalities

DogsBite.org, a US-based pro-breed specific legislation advocacy group that focuses on pit bulls[31] blamed pit bull breeds for 62 percent of the 325 people killed by dog attacks surveyed in media reports[32] from 2005 to 2014.[33] The Center for Disease Control and Prevention notes that studies on dog bite related fatalities which collect information by surveying news reports employ a methodology subject to potential errors, as some fatal attacks may not have been reported, a study might not find all relevant news reports, and the dog breed might be misidentified

Widely reported pit bull attacks in popular media have resulted in the enactment of breed-specific legislation in several jurisdictions. In some cases breed specific bans have been reversed or prohibited by state legislation.[41][42] These perceptions have also led to increased premiums for liability insurance.

Approximately 550 jurisdictions have enacted breed-specific legislation (BSL) in response to a number of well-publicized incidents involving pit bull-type dogs

Καταλαβες, ή θες κ μεταφραση?

παρε κ ενα κακο αιμοβορικο pitbull:

Παρε κ ενα μελλοθανατο βρεφος

Άβαταρ μέλους
By xenos
#233923 Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, ναι μεν ακολουθούν κάποια πρότυπα συμπεριφοράς, σύμφωνα με τα βιώματα/εκπαίδευση τους, αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Λίγες φορές έχουμε δει τα πιο καλομαθημένα/υπάκουα παιδιά να κάνουν την χειρότερη μλκία; Το ίδιο μπορεί να γίνει και στα ζώα και να είναι το ίδιο απρόβλεπτο.

Εμένα ο πεθερός, επειδή είναι πολύ μαλακός και τα αγαπάει πολύ τα σκυλιά του, γίνονται πιο ήρεμα κ από αρνιά! Για το λόγο αυτό, παίρνει "άγρια" (στη φάτσα :lol: ) σκυλιά, μιας και τα θέλει για φύλακα. Τουλάχιστον να το φοβούνται οι από μακρυά. Το προηγούμενο dogo δεν υπήρχε (αρνί) και το τωρινό ροττ, πάλι προς τα εκεί πάει. :lol:
Παρόλα ταύτα, δεν αφήνω ποτέ το παιδί μου κοντά της. Ποτέ! :rtfm:

Και επειδή λέγαμε για νόμους λίγο πιο πάνω:
Ένας 58χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για θανάτωση ζώου και παράνομη οπλοχρησία, συνελήφθη σήμερα στην Κω.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στη Δημοτική Ενότητα Δικαίου Κω, ο κατηγορούμενος τραυμάτισε θανάσιμα, με κυνηγετικό όπλο, αδέσποτο σκύλο.

Το όπλο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

http://www.newsbeast.gr/society/arthro/ ... etiko-oplo
Άβαταρ μέλους
By nass
kacey έγραψε:η φιλοζωη κ αντιστοιχα οι φιλοζωικες οργανωσεις, σαφεστατα και ΔΕΝ ειναι υπευθυνες για αυτα που συζηταμε.

Δεν διάβασες προσεκτικά μου φαίνεται, στο δήμο πήγε (όπως και έπρεπε) να παραπονεθεί και έπεσε πάνω σε κάποια αρμόδια δημοτική υπάλληλο - φιλόζωη. Καμία σχέση με φιλοζωικές οργανώσεις.

Απάντηση δεν πήρα πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
mirage έγραψε:Γιατί να του γυρίσει; Τι λέτε μωρέ...

< Note 2 >

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... rland.html

http://www.dogsbite.org/staying-safe-fa ... ttacks.php

Μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει για επιθέσεις του σκύλου της οικογένειας σε ΒΡΕΦΟΣ της οικογένειας.
Shit happens
Άβαταρ μέλους
By kacey
#233960 το μωρο ηταν 3 εβδομαδων. Αυτο εξ'ορισμου σημαινει οτι σκυλος κ μωρο συνυπηρχαν για 3 εβδομαδες. Ε ρε πστ μου, ΔΕΝ τα αφηνεις μονα τους ετσι/χωρις να εισαι σιγουρος/χωρις να εχουν μαθει ο ενας το αλλο.

στο 2ο λινκ, βρειτε το pattern (κ μετα προσπαθειστε να καταλαβετε τι σημαινει...).
Άβαταρ μέλους
By kacey
#233962 παλι δεν πηρες απαντηση?

επισης:

nass έγραψε:
kacey έγραψε:η φιλοζωη κ αντιστοιχα οι φιλοζωικες οργανωσεις, σαφεστατα και ΔΕΝ ειναι υπευθυνες για αυτα που συζηταμε.

Δεν διάβασες προσεκτικά μου φαίνεται, στο δήμο πήγε (όπως και έπρεπε) να παραπονεθεί και έπεσε πάνω σε κάποια αρμόδια δημοτική υπάλληλο - φιλόζωη. Καμία σχέση με φιλοζωικές οργανώσεις.

Απάντηση δεν πήρα πάντως.

ναι, εδω το εχασα:
travelman έγραψε:Με τον δήμο δεν έχω μιλήσει ακόμα, έστειλα ένα μέηλ στη τοπική φιλοζωική στην οποία σε παραπέμπτει ο δήμος στο σάιτ του, η οποία πολύ ευγενικά μου απάντησε κιόλας λέγοντας "βάλτε το ποδήλατο στον κ@λο σας, εμείς θα τα ταίζουμε και θα γουστάρουμε με τις κουραδομηχανές μας καθώς δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο" οπότε θα πάρω το δήμο αύριο.

Το αστείο είναι μου είπε η φιλοζωική να κατέβω με τα πόδια.

nass έγραψε:
kacey έγραψε:α) να βρει τον πραγματικα υπευθυνο κ να επιμεινει να γινει κατι*.

Μα το έκανε αυτό και έπεσε πάνω σε μια "φιλόζωη" που πήγε να τον βγάλει τρελλό και του είπε να αλλάξει διαδρομή. Τι έπρεπε να κάνει, να πάει στο δήμαρχο ? Είναι σα να λες (στο άλλο θέμα) "καλέστε το 100" αλλά αν δεν έρχεται τι κάνεις, ψάχνεις το τηλέφωνο του αρχηγού της αστυνομίας ?
Άβαταρ μέλους
By nass
travelman έγραψε:Μίλησα σήμερα το πρωί με την αρμόδια δημοτική υπηρεσία. Στην αρχή έδειξε ενδιαφέρον, πήγε και το είδε αφού μου ζάλισε τα ούμπαλα μέχρι να το βρεί, μου είπε το αμίμητο:
-Το βρήκα το σκυλάκι καλέ αυτό είναι φοβικό (πρώτη φορά ακούω αυτή τη λέξη σκέτη) και μέχρι να εμφανιστεί και να το ταΐσω έκανε πολύ ώρα. Είστε σίγουρος πως δεν κάνατε τίποτα ιδαίτερο, αυτό φοβάται τη σκιά του?
-Ναι ποδήλατο
-Κοιτάχτε υπάρχουν δύο επιλογές ή να πάτε μία μέρα άμα θέλετε να έρθουμε και μαζί και να συμφιλιωθείτε με το σκυλάκι, αλλιώς θα πρέπει να αλλάξετε διαδρομή
:hmmm:
:help:
:roll:
:s_crazy
Ε ναι εκεί δεν κρατήθηκα και έριξα τα δεύτερα καντήλια φιλοζωικά καντήλια

http://petrolheads.gr/viewtopic.php?p=229856#p229856

Ναι, πάλι δεν έχω πάρει πρόταση από πλευράς σου, τι να κάνει ο travelman και τι έπρεπε να κάνω εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση, που περιέγραψα. Αμεσες και πρακτικές λύσεις, όχι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να αγαπάνε τα ζώα ή να κάνουμε αγωγή στο δήμο ή ξερωγωτι.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#233982 :dizzy: :

nass έγραψε:
kacey έγραψε:α) να βρει τον πραγματικα υπευθυνο κ να επιμεινει να γινει κατι*.

Μα το έκανε αυτό και έπεσε πάνω σε μια "φιλόζωη" που πήγε να τον βγάλει τρελλό και του είπε να αλλάξει διαδρομή. Τι έπρεπε να κάνει, να πάει στο δήμαρχο ? Είναι σα να λες (στο άλλο θέμα) "καλέστε το 100" αλλά αν δεν έρχεται τι κάνεις, ψάχνεις το τηλέφωνο του αρχηγού της αστυνομίας ?

kacey έγραψε:β) να δοκιμασει να σταματησει κ να γυρισει προς το μερος του να του μιλησει. θα του κοστισει 10 δευτερολεπτα απο το χρονο του.

Σου είπα τη δική μου περίπτωση, που τα έκανα όλα αυτά σωστά και ήρθε το πούστικο το "φοβισμένο σκυλάκι" και με δάγκωσε πισώπλατα. Αρα μπορεί ούτε η σωστή συμπεριφορά του ανθρώπου να λύνει το πρόβλημα.

kacey έγραψε:*αλλα να ξερει οτι πολυ πιθανον το ζωακι θα υποφερει, ενω κατα πασα πιθανοτητα δεν φταιει το ιδιο για την αντιδραση του.

Ξεκόλα από το "ποιός φταίει" διότι δεν αντιμετωπίζει με άμεσο και πρακτικό τρόπο (όχι σε 20 χρόνια με παιδεία της επόμενης γενιάς) το πρόβλημα, ότι κάποια ζώα είναι επικίνδυνα.

δεν εχω κατι αλλο.