Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Nikolaos106
#21578 Έχω τέτοιο γρυλλο και είναι αρκετά καλώς για τα λεφτά του αλλά θέλει προσοχή όταν πάει στο τέρμα του γιατί πουλατσάρει. Όσο για την δύναμη του μέχρι και το L200 το τετρακαμπινο το σηκώνει άνετα. Καλό θα ήταν να πάρεις και τους τριποδες για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Άβαταρ μέλους
By famas
#21618 Τον γρύλο που δείχνει ο Kilomeater, τον πήρα κι εγώ από το Lidl. Αλλα δεν χωράει να χωθεί κάτω από το αμάξι γιατί είναι ψηλός. Πρέπει πρώτα να σηκώσω το αμάξι με τον κανονικό γρύλο και μετά να βάλω τον μεγάλο. Προφανώς στα αγροτικά που είναι πιο ψηλά, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#21649 Στο C5 υποθέτω δε θα έχω πρόβλημα άμα σηκώσω την ανάρτηση στο πιο ψηλό.
Αλλά μιας και το είπες, θα το τσεκάρω
Άβαταρ μέλους
By xenos
#21745 Εμένα μου είχε πάρει ένας φίλος από το makro με κανα 20άρι και μπαίνει κάτω από χαμηλωμένο mx5.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#21746 ...δεν βρίσκω λάστιχα στην διάστασή μου τελικά, όλα τα run flat είναι σε ένα ή δύο το πολύ τετράδες ανά μήνα στην χώρα μας, το συχνότερο, και έτσι αποφάσισα να βάλω κανονικά, με δείκτη ΜΟ όμως.
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
Goldmund έγραψε:...δεν βρίσκω λάστιχα στην διάστασή μου τελικά, όλα τα run flat είναι σε ένα ή δύο το πολύ τετράδες ανά μήνα στην χώρα μας, το συχνότερο, και έτσι αποφάσισα να βάλω κανονικά, με δείκτη ΜΟ όμως.

Σίγουρα θα υπάρχουν...καλό ψάξιμο θέλει(πάρε στη σειρά τηλέφωνα)!!Κάποιοι που δέ γεμίζουν το μάτι,κάτι μικροί,όλο και κάτι θα έχουν....
Άβαταρ μέλους
By Nikolaos106
famas έγραψε:Τον γρύλο που δείχνει ο Kilomeater, τον πήρα κι εγώ από το Lidl. Αλλα δεν χωράει να χωθεί κάτω από το αμάξι γιατί είναι ψηλός. Πρέπει πρώτα να σηκώσω το αμάξι με τον κανονικό γρύλο και μετά να βάλω τον μεγάλο. Προφανώς στα αγροτικά που είναι πιο ψηλά, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Ναι ειναι λιγο ψηλός αλλα και στο 106 μια χαρα περνάει απο κάτω ! Η αλλη λύση ειναι μια τάβλα ξύλο, πάνω από 2.5cm παχος, να πατησει το ελαστικό επάνω και θα σηκωθεί όσο χρειαστεί για περισσότερη άνεση! Το άλλο που θυμήθηκα είναι ότι στο Punto δεν μου έφτασε το ύψος του για να σηκωθούν και οι δυο τροχοί από την μια πλευρά.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
touring the m3 1.6 έγραψε:
Goldmund έγραψε:...δεν βρίσκω λάστιχα στην διάστασή μου τελικά, όλα τα run flat είναι σε ένα ή δύο το πολύ τετράδες ανά μήνα στην χώρα μας, το συχνότερο, και έτσι αποφάσισα να βάλω κανονικά, με δείκτη ΜΟ όμως.

Σίγουρα θα υπάρχουν...καλό ψάξιμο θέλει(πάρε στη σειρά τηλέφωνα)!!Κάποιοι που δέ γεμίζουν το μάτι,κάτι μικροί,όλο και κάτι θα έχουν....

...εννοούσα στην αντιπροσωπεία. Δεν έχω χρόνο να ψάχνω ένα ένα τα εκατοντάδες καταστήματα βουλκανισμού ανά την Ελλάδα μήπως κάποιο τυχαίνει να έχει μια τετράδα runflat με δείκτη MO, πράγμα πολύ σπάνιο!
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
Goldmund έγραψε:
touring the m3 1.6 έγραψε:

...εννοούσα στην αντιπροσωπεία. Δεν έχω χρόνο να ψάχνω ένα ένα τα εκατοντάδες καταστήματα βουλκανισμού ανά την Ελλάδα μήπως κάποιο τυχαίνει να έχει μια τετράδα runflat με δείκτη MO, πράγμα πολύ σπάνιο!

Ποια αποφασισες δε μας ειπες!
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#22645 ...τα μόνα που έχουν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, και είναι σχετικά οικονομικά, τα Contnental SportContact 5 σε 225/ 40 R18 XL MO

( NOT RunFlat )
Άβαταρ μέλους
By leonp
#22788 Δεν ξέρω τι σημαίνει το ΜΟ αλλά πολύ παλιά υπήρχαν κάτι περίεργες διαστάσεις ζάντας (πχ 16.5") και αν έβαζες 16άρι λάστιχο έσκαζε μόλις το φούσκωνες.
Πρόσεξε μήπως η Μερσεντές έχει κάτι περίεργο με την διάσταση και γράφει ΜΟ.
Άβαταρ μέλους
By harisman
#23148 Καλησπέρα παίδες!!
Ψάχνω για καινούργια λάστιχα για 2 αυτοκίνητα της οικογένειας στις εξής διαστάσεις:
- 185/60/14 (AR 33 Imola, τώρα φοράει Michelin Exalto - άψογο! :s_thumbsup )
- 185/65/14 (Carina E τώρα φοράει Michelin Energy :s_dunno )

Τα υποψήφια λάστιχα που σκέφτομαι, είναι λίγο-πολύ τα ίδια δηλ:
- BFGOODRICH G GRIP 185/60-14 H ή FULDA ECOCONTROL HP 185/60-14 H
σαν πιο low budget επιλογές
- PIRELLI P1 CINTURATO VERDE 185/60-14 H
- GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERF 185/60-14 H (COMFORT για το 185/65/14)
- DUNLOP BLURESPONSE 185/60-14 H

Τις low-budget επιλογές, τις σκέφτομαι κυρίως για το 65/14, διότι στα πιο “premium”, οι τιμές ανεβαίνουν δυσανάλογα σε αυτή την διάσταση…

Τα λαστιχα θα μπουν σε αυτοκίνητα που κινούνται ήρεμα (Carina) έως ζωηρά (Imola), οπότε βασικά κριτήρια είναι: κράτημα, φρενάρισμα και αντοχή (ει δυνατό καλό all-around).

Για πείτε γνώμες-εμπειρίες….
Άβαταρ μέλους
By billakos
#23251 @ harisman
Τεχνικά σωστές οι επιλογές σου, θα επέλεγα:
-Carina E, BF GOODRICH G GRIP 185/65/14 T και
-AR 33, GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERF 185/60/14 H
Δες στο παρακάτω link για τιμές και εγγυήσεις που είναι πολύ σημαντικά.
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyres.html/