Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
MONMAN έγραψε:Φυσικά ο β'διαλογής έληξε τον ψυχρό πόλεμο

Βασικά ο γελοίος με την στάμπα στο κεφάλι τον έληξε. Όπως έληξε και την ΕΣΣΔ.

GTS έγραψε:Μονο που οι πλούσιοι εγιναν ακομα ποιο πλούσιοι.

Και οι φτωχοί πολλοί περισσότεροι και φτωχότεροι! Επίσης η λέξεις welfare state έγιναν ανέκδοτο. Όπως και επί Thatcher στο UK.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#231665 Για τον ΑΓΠ δεν είναι το κατάλληλο τοπικό και νομίζω τα έχουμε πει και τα έχουμε εξαντλήσει.
Για τον Ρεηγκαν δεν βλέπω αυτό που λες στα στοιχεία της Wikipedia πάντως. Καμία ιδιαίτερη αύξηση του επιδόματος για τους μεσαίους, για τους πολύ πλούσιους πάντως σίγουρα σημαντική.
Για τους φτωχούς δεν μας νοιάζει, εξάλλου ως γνωστόν αυτοί φταίνε που δεν δουλεύουν και δεν προκόβουν, οι άλλοι γιατί τα κατάφεραν;
Άβαταρ μέλους
By criuser
rx8_drifter έγραψε:Εσύ με τον ΑΓΠ έφαγες και λίγο ψωμάκι, με τον Ρήγκαν θα έτρωγες τα @ σου :lol:

Εγώ έφαγα ψωμάκι δουλεύοντας σκληρά με τις δικές μου δυνάμεις , χωρίς αβάντες και επαφές με το κράτος . Οπότε στα @@ μου ποιός |λογοκρισία| κυβερνούσε .

Αλλωστε σχεδόν όλοι για την πάρτη τους δούλευαν . Καλό δεν μου έκανε κανένας γιατί ανακάτευαν την αγορά και επειδή ήταν μλκες και είχαν και τους αγράμματους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπάρχουν μέχρι σήμερα , όλο βλακείες έκαναν .

Και συνεχίζουν και τώρα . Αλλά είμαστε οφ τόπικ .
Άβαταρ μέλους
By GTS
#231680 Tι ψάχνεις να δεις; Παροχες? Χαχα. Ρε συ διαβασε να δεις τι είναι το deregulation. Ο Reagan με την πολιτικη του εβαλε τις βασεις για να αναπτυχθεί η οικονομια (αφηνεις ελευθερους τους ιδιωτες να κυνηγησουν το κερδος). Υπαρχουν μερικα documentaries για αυτά που εκανε, νομιζω ειχε διορισει και τον Γκρισπαν να βγαλει λαδι μια εταιρια που εκανε καποιες παρατυπιες κλπ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
GTS έγραψε:Tι ψάχνεις να δεις; Παροχες? Χαχα. Ρε συ διαβασε να δεις τι είναι το deregulation. Ο Reagan με την πολιτικη του εβαλε τις βασεις για να αναπτυχθεί η οικονομια (αφηνεις ελευθερους τους ιδιωτες να κυνηγησουν το κερδος). Υπαρχουν μερικα documentaries για αυτά που εκανε, νομιζω ειχε διορισει και τον Γκρισπαν να βγαλει λαδι μια εταιρια που εκανε καποιες παρατυπιες κλπ. :lol:

Δεν ξέρω σε ποιόν απαντάς, αλλά θεωρώ ότι όλοι εδώ μέσα ξέρουν καλά τι σημαίνει deregulation. Έλεος δηλαδή, οι μισοί οικονομικά ή παρεμφερή σπουδάσαμε. Απλά λες πάντως αυτό που είπα παραπάνω. Ανάπτυξη οικονομίας για λίγους και εκλεκτούς. Αυτό σημαίνει in a nutshell!!! Κούλης likes that! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
REALZEUS έγραψε:
MONMAN έγραψε:Φυσικά ο β'διαλογής έληξε τον ψυχρό πόλεμο

Βασικά ο γελοίος με την στάμπα στο κεφάλι τον έληξε. Όπως έληξε και την ΕΣΣΔ.

Searching... 100% complete
Search results: 0 instances of "dragon" found in text.
Search again? (Y/N)

Οταν παρελαβε την ΕΣΣΔ ο "προδοτης", η χωρα ηταν ηδη ξεβρακωτη. Απλα ο τυπος ετυχε και ηταν διπλα στο νεκρο οταν τον βρηκαν...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#231696 Search again. Your search engine is broken. :lol:

Αλλά δεν φταέι κανείς οι Στρατηγοί και η KGB φταίνε που υπαναχώρησαν από το πραξικόπημα που είχαν ήδη εκδηλώσει.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
REALZEUS έγραψε:Search again. Your search engine is broken. :lol:

:lol:

Ενας απο αυτους που εβαλαν γκολ στην ΕΣΣΔ.

Δεν εφταιγε ομως ουτε ο τερματοφυλακας, ουτε ο προπονητης. Ειχαν φαει πολλοι προεδροι τα λεφτα σε χαζομεταγραφες, απο χρόνια, ειχαν και αυτογκολ. Δεν πεφτει μια αυτοκρατορια/υπερδυναμη απο εναν ανθρωπο. Ειχε ερθει απλα η ωρα.

αμα σε ενδιαφερει εχω και το βιβλιο του παρακατω σε PDF. Σπερνει. Η ταινια φοβερη, αλλα οι λεπτομερειες στο βιβλιο ειναι σε εντελως αλλη κλιμακα...
https://en.wikipedia.org/wiki/George_Crile_III

εχει και μερικες αναφορες στα δικα μας χαλια της 7ετιας.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#231702 Προφανώς δεν υπήρχε μόνο ένας λόγος. Αλλά ο κύριος λόγος ήταν η Perestroika. Όταν διάβαζαν τα πονήματά του Προδότη τότε οι παλιοί κομμουνιστές έβαζαν τα κλάματα. Ήξεραν χρόνια πριν τι θα επακολουθήσει... Αν θες το συνεχίζουμε στο κατάλληλο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
REALZEUS έγραψε:Προφανώς δεν υπήρχε μόνο ένας λόγος. Αλλά ο κύριος λόγος ήταν η Perestroika. Όταν διάβαζαν τα πονήματά του Προδότη τότε οι παλιοί κομμουνιστές έβαζαν τα κλάματα. Ήξεραν χρόνια πριν τι θα επακολουθήσει... Αν θες το συνεχίζουμε στο κατάλληλο θέμα.

Δεν θελω να το συνεχισω γιατι η γνωση μου για το θεμα ειναι μικροτερη και απο τη γνωση μου για τα διαστημοπλοια, οποτε θα γινω κουραστικος. Για καποιο λογο μου εχει παραπεσει το θεμα και δεν το εχω λιωσει στα ντοκιμαντερ να εχω εστω 5 στοιχεια. Καποια στιγμη θα το κανω και αυτο.

Αυτο με τους παλιους κομμουνιστες τωρα, εκει ειναι που δεν εχω εμπιστοσυνη. Ειναι που ειναι το κομμα συντηρητικοτατο και δυσκολα επιδεχεται αλλαγες, αρα εξ ορισμου δεν θα αρεσαν οι ενεργειες του Γκορμπι, απο την αλλη εχουν και συμφερον να πουν ψεματα.
Καπως σαν να ρωτας το μπακαλη αν "ειναι καλη η φέτα". "Μα τι λες τωρα, η καλυτερη, βαρελι απο Καλαβρυτα, μονος μου το φερνω" :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#231774 Σε λιγο θα πρεπει να τεκμηριωνουμε και οτι ο ηλιος βγαινει απο την Ανατολη εδω μεσα. :lol:

Eκει εξω ειναι ολα για την οκταετια του Ρηγανατου. :s_yes
Περιβαλλον, Εργασιακα Δικαιωματα, Κρατικη Προνοια, Οικονομικη Ανισοτητα, Στρατιωτικες Δαπανες, Εκπαιδευση (γελαει ο κοσμος εκει) , Εξωτερικη Πολιτικη κτλ κτλ

Bonus:

Ετσι, βεντουζα. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Zorz
criuser έγραψε:Εγώ έφαγα ψωμάκι δουλεύοντας σκληρά με τις δικές μου δυνάμεις , χωρίς αβάντες και επαφές με το κράτος . Οπότε στα @@ μου ποιός |λογοκρισία| κυβερνούσε .

Πες μας ότι δεν πούλησες ούτε δώμα σε ΔΥ. :inlove:

g8777 έγραψε:Eκει εξω ειναι ολα για την οκταετια του Ρηγανατου. :s_yes
Περιβαλλον, Εργασιακα Δικαιωματα, Κρατικη Προνοια, Οικονομικη Ανισοτητα, Στρατιωτικες Δαπανες, Εκπαιδευση (γελαει ο κοσμος εκει) , Εξωτερικη Πολιτικη κτλ κτλ

+AIDS, που χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να παταχθεί το πρόβλημα εν τη γενέσει του, αλλά αφέθηκε να γίνει επιδημία επειδή τα ζώα αδιαφορούσαν γελώντας (moynopana.gif) επειδή "δεν μας νοιάζει, φταίνε οι πούστηδοι"
http://www.vanityfair.com/news/2015/11/ ... ids-crisis

+δώσε θάρρος στο ρατσιστή, κι έτσι εκκολάπτεις το αυγό του φιδιού:
http://www.theguardian.com/us-news/2016 ... rty-racism

Άντε τρεχάτε τώρα να γεμίσετε λαδάκι το καντήλι των Ρήγκαν-Θάτσερ... (tinpezokaimeta2xeria.gif)
Άβαταρ μέλους
By nass
trident1971 έγραψε:δεν το εχω λιωσει στα ντοκιμαντερ να εχω εστω 5 στοιχεια.

Δεν χρειάζεσαι ούτε ντοκυμαντέρ ούτε "5" στοιχεία, διαβάζεις τη γνώμη του ΚΚΕ για το θέμα και έμαθες "1" στοιχείο ("η ΕΣΣΔ πήγαινε ρολόι μέχρι που σε 5 χρόνια τη διέλυσε ο προδότης") δηλαδή όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις :rtfm: :lol:

trident1971 έγραψε:Καπως σαν να ρωτας το μπακαλη αν "ειναι καλη η φέτα". "Μα τι λες τωρα, η καλυτερη, βαρελι απο Καλαβρυτα, μονος μου το φερνω" :lol:

Είσαι οπορτουνιστής και προβοκάτορας :rtfm: :lol:

Για το Ρήγκαν: βασικά η καλή γνώμη που έχουν πολλοί αμερικανοί για αυτόν είναι για 2 λόγους (α) επανεκκίνησε την οικονομία (σωστό, αν και ήταν φάση Παπανδρέου, όπως σωστά ειπώθηκε) και (β) επί ημερών του έπεσε η "αυτοκρατορία του κακού" (σωστό, αν και δεν την έριξε αυτός αλλά έπεσε από μόνη της). Για το (α) όποιος πάει έξω και ρωτήσει τι γνώμη έχουν οι περισσότεροι Ελληνες για τον Παπανδρέου θα καταλάβει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
criuser έγραψε:Ούτε εγώ έχω πρόχειρα στοιχεία , αλλά τυχαίνει να έχω πολύ καλή μνήμη . Και θεωρείται ο Ρήγκαν μεγάλος αναμορφωτής της οικονομίας . Θυμάμαι και την φράση Ρηγκανόμικς . Ισως ψάξω τελικά .

Τα άλλα βέβαια δεν θα τα διαβάσω . Χρόνου φείδου . :lol:

Εψαξα στα γρήγορα .
https://en.wikipedia.org/wiki/Reaganomics

Δίκιο είχα . Οπως πάντα :innocent: :iconcool:

Να φανταστώ ότι διάβασες κι εκεί που λέει για την αύξηση της φτώχειας... Και έψαξες και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των reaganomics... :roll: όπως πχ:

rx8_drifter έγραψε:Ο Ρήγκαν αλλαξε εντελώς την φορολογική πολιτική των ΗΠΑ και εκτοτε (ξανα)ξεκίνησε το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ έχοντων και μη εχόντων.

Όπως επίσης είδες και το διάγραμμα με την πτώση στο καθαρό ωριαίο εισόδημα... Κοινώς τα εισοδήματα των εργαζόμενων επί Ρήγκαν μειώθηκαν! :rtfm:

Πράγμα που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

Από το λινκ που έβαλες όλ' αυτά, με μία βιαστική ανάγνωση...

criuser έγραψε:Εγώ έφαγα ψωμάκι δουλεύοντας σκληρά με τις δικές μου δυνάμεις , χωρίς αβάντες και επαφές με το κράτος . Οπότε στα @@ μου ποιός |λογοκρισία| κυβερνούσε .

Τώρα γιατί δεν δουλεύεις το ίδιο σκληρά να συνεχίσεις να τρως ψωμάκι;;;; Μήπως τελικά σ' επηρρεάζει άμεσα το ποιος κυβερνάει και το τι κάνει;;;; :s_wink

REALZEUS έγραψε:Search again. Your search engine is broken. :lol:

Αλλά δεν φταέι κανείς οι Στρατηγοί και η KGB φταίνε που υπαναχώρησαν από το πραξικόπημα που είχαν ήδη εκδηλώσει.

Δηλαδή έπρεπε να σκοτώσουν χιλιάδες ανθρώπους για να διατηρηθεί μία δικτατορία;;;;; :dizzy: :omg:

Δηλαδή θα συμφωνούσες με τη διατήρηση της ΕΣΣΔ με την απίστευτη καταπίεση των λαών της;;;; Γιατί η βασική πολιτική που εφάρμοσε ο Γκόρμπι αφορούσε την εφαρμογή ελευθεριών που εδώ θεωρούμε δεδομένες και εκεί ήταν εγκλήματα κατά του κράτους. Μόλις εξέλειπε η μπότα κατέρρευσε το οικοδόμημα.

Όπως σου έχω πει, πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά οποιοδήποτε σύστημα χρειάζεται συστηματική καταπίεση και ανελευθερία για να επιβιώσει, δεν είναι άξιο να υπάρχει...
Άβαταρ μέλους
By g8777
nass έγραψε:(β) επί ημερών του έπεσε η "αυτοκρατορία του κακού" (σωστό, αν και δεν την έριξε αυτός αλλά έπεσε από μόνη της).

Εικόνα

markvag έγραψε: διατηρηθεί μία δικτατορία;;;;; :dizzy: :omg:

Εικόνα

markvag έγραψε:Δηλαδή θα συμφωνούσες με τη διατήρηση της ΕΣΣΔ με την απίστευτη καταπίεση των λαών της;;;

Εικόνα

markvag έγραψε:Όπως σου έχω πει, πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά οποιοδήποτε σύστημα χρειάζεται συστηματική καταπίεση και ανελευθερία για να επιβιώσει, δεν είναι άξιο να υπάρχει...

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα