Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:β) Ήμουν μπροστά στο περιστατικό, όπου ο σκύλος μας, ενώ αρχικά ήταν ήρεμος απέναντι στον επισκέπτη, μετά από λίγη ώρα και ενώ είχε δει πως είχε καθίσει μαζί μας, κλπ, όταν πήγε να μας ακολουθήσει (ο επισκέπτης) μέσα στο σπίτι, αναίτια και χωρίς καμία δικαιολογία και χωρίς να δώσει πριν κάποιο δείγμα, τον δάγκωσε δυνατά στο πόδι ύπουλα. Την ίδια μέρα ο παππούς και ο πατέρας μου ανέλαβαν δράση με το μονόκανο. Και πολύ καλά κάνανε, αυτό έλειπε το οποιοδήποτε ζώο να έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους και να το αφήσεις έτσι. Το ίδιο έγινε και με έναν κόκκορα που αναίτια μου επιτέθηκε. Έγινε την ίδια μέρα κρασάτος.

Στην ουσία τιμωρησατε ένα ζώο το οποίο στο μυαλό του μάλλον προσπάθησε να σας προστατέψει και που για τη συμπεριφορά του αυτή υπεύθυνοι είσαστε εσείς που δεν το είχατε μάθει.
Και προφανώς δεν το αγαπουσατε αλλά απλά το είχατε σαν αξεσουάρ όπως σε πολλές περιοχές της επαρχίας.
Όχι και το καλύτερο παράδειγμα θα έλεγα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#230538 Α ναι, κατι που ξεχασα: εφ'οσον μιλαμε για δεσποζομενο ζωο, ο ιδιοκτητης του ειναι αυτος που εχει την ευθυνη να το μαθει να (μη) συμπεριφερεται οπως (δεν) πρεπει. εσυ ο
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς και δεν αντέχω όσους βασανίζουν ζώα, προφανώς και τα λυπάμαι,

θεωρησες ορθοτερη κ λογικοτερη λυση την εκτελεση με τη καραμπινα. :slap:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
NickTG έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:β) Ήμουν μπροστά στο περιστατικό, όπου ο σκύλος μας, ενώ αρχικά ήταν ήρεμος απέναντι στον επισκέπτη, μετά από λίγη ώρα και ενώ είχε δει πως είχε καθίσει μαζί μας, κλπ, όταν πήγε να μας ακολουθήσει (ο επισκέπτης) μέσα στο σπίτι, αναίτια και χωρίς καμία δικαιολογία και χωρίς να δώσει πριν κάποιο δείγμα, τον δάγκωσε δυνατά στο πόδι ύπουλα. Την ίδια μέρα ο παππούς και ο πατέρας μου ανέλαβαν δράση με το μονόκανο. Και πολύ καλά κάνανε, αυτό έλειπε το οποιοδήποτε ζώο να έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους και να το αφήσεις έτσι. Το ίδιο έγινε και με έναν κόκκορα που αναίτια μου επιτέθηκε. Έγινε την ίδια μέρα κρασάτος.

Στην ουσία τιμωρησατε ένα ζώο το οποίο στο μυαλό του μάλλον προσπάθησε να σας προστατέψει και που για τη συμπεριφορά του αυτή υπεύθυνοι είσαστε εσείς που δεν το είχατε μάθει.
Και προφανώς δεν το αγαπουσατε αλλά απλά το είχατε σαν αξεσουάρ όπως σε πολλές περιοχές της επαρχίας.

Έχουμε μεγαλώσει 10άδες (κυριολεκτικά τώρα όμως) σκυλιά στο χωριό. Κάποια από κουτάβια που δεν έβλεπαν καν. Το συγκεκριμένο ζώο μεγάλωσε όπως τα άλλα. Δεν του έγινε ούτε καμιά ειδική εκπαίδευση, ούτε του συμπεριφερθήκαμε άσχημα.
Το ότι το συγκεκριμένο ζώο επέλεξε να αντιδράσει έτσι (το είχε ξανακάνει, αλλά του δώσαμε το ελαφρυντικό που δίνεις κι εσύ, πήγε να μας προστατέψει...), αλλά εκείνη την φορά δεν είχε καμία δικαιολογία να το κάνει. Το στην αρχή κάθομαι και με χαϊδεύει ο φιλοξενούμενος και μετά από 2 ώρες του ορμάω και τον δαγκώνω, είναι αδικαιολόγητη συμπεριφορά και δεν αντιμετωπίζεται.
Τέλος, ακόμη κι αν εμείς κάναμε λάθος, δεν σημαίνει πως όλα τα ζώα εκπαιδεύονται, δεν σημαίνει πως όλα εξημερώνονται και δεν σημαίνει πως όλα θα είναι καλά με τους ανθρώπους. Ακόμη και τα σκυλιά, ναι.
Επειδή ως ποδηλάτης και ως οδηγός μηχανής με έχουν κυνηγήσει κι εμένα πολλές φορές αδέσποτα, προφανώς και τα φοβάμαι, προφανώς και δεν θα τα πειράξω, αλλά προφανώς και την ατάκα "δεν φταίει το ζώο ποτέ", δεν θα την δεχτώ έτσι αμάσητη. Αν το ζώο δεν φταίει όταν με κυνηγάει, εγώ πού ακριβώς φταίω, που βρίσκω εκεί να υποθέσω;

ΥΓ: Στην Μαρίνα Αλίμου υπάρχουν κάποια σκυλιά που σχεδόν ΚΑΘΕ φορά ορμάνε όταν περνάω με την μηχανή. Εγώ το ξέρω (αφού την πρώτη φορά κατατρόμαξα γιατί πετάχτηκαν από το πουθενά), άλλοι δεν το ξέρουν. Αν κάποιος πέσει εξαιτίας τους, θα φταίει αυτός να υποθέσω πάλι σωστά;
:s_hang
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kacey έγραψε:Α ναι, κατι που ξεχασα: εφ'οσον μιλαμε για δεσποζομενο ζωο, ο ιδιοκτητης του ειναι αυτος που εχει την ευθυνη να το μαθει να (μη) συμπεριφερεται οπως (δεν) πρεπει. εσυ ο
Anonymous Founder έγραψε:Προφανώς και δεν αντέχω όσους βασανίζουν ζώα, προφανώς και τα λυπάμαι,

Ναι έχεις δίκιο, τις καραμπίνες πρέπει να τις έχουμε για τους διαρρήκτες μόνον! :lol:
:s_rofl

Κοίτα, θα στο ξαναπώ, τσάμπα το κουράζεις τόσο, ΟΚ; :s_roses
Άβαταρ μέλους
By italakias
NickTG έγραψε:

Δεν υποχρεωμενος καποιος ουτε να εκπαιδευει ουτε να αγαπαει τον σκυλο του.
Τα περι αξεσουαρ ,τι να πουν και οι κατοικοι πολεων που εχουν σκυλια στα διαμερισματα μονο και μονο για να κανουν το χομπυ τους.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
Anonymous Founder έγραψε:Έχουμε μεγαλώσει 10άδες (κυριολεκτικά τώρα όμως) σκυλιά στο χωριό. Κάποια από κουτάβια που δεν έβλεπαν καν. Το συγκεκριμένο ζώο μεγάλωσε όπως τα άλλα. Δεν του έγινε ούτε καμιά ειδική εκπαίδευση, ούτε του συμπεριφερθήκαμε άσχημα.
Το ότι το συγκεκριμένο ζώο επέλεξε να αντιδράσει έτσι (το είχε ξανακάνει, αλλά του δώσαμε το ελαφρυντικό που δίνεις κι εσύ, πήγε να μας προστατέψει...), αλλά εκείνη την φορά δεν είχε καμία δικαιολογία να το κάνει. Το στην αρχή κάθομαι και με χαϊδεύει ο φιλοξενούμενος και μετά από 2 ώρες του ορμάω και τον δαγκώνω, είναι αδικαιολόγητη συμπεριφορά και δεν αντιμετωπίζεται.
Τέλος, ακόμη κι αν εμείς κάναμε λάθος, δεν σημαίνει πως όλα τα ζώα εκπαιδεύονται, δεν σημαίνει πως όλα εξημερώνονται και δεν σημαίνει πως όλα θα είναι καλά με τους ανθρώπους. Ακόμη και τα σκυλιά, ναι.
Επειδή ως ποδηλάτης και ως οδηγός μηχανής με έχουν κυνηγήσει κι εμένα πολλές φορές αδέσποτα, προφανώς και τα φοβάμαι, προφανώς και δεν θα τα πειράξω, αλλά προφανώς και την ατάκα "δεν φταίει το ζώο ποτέ", δεν θα την δεχτώ έτσι αμάσητη. Αν το ζώο δεν φταίει όταν με κυνηγάει, εγώ πού ακριβώς φταίω, που βρίσκω εκεί να υποθέσω;

ΥΓ: Στην Μαρίνα Αλίμου υπάρχουν κάποια σκυλιά που σχεδόν ΚΑΘΕ φορά ορμάνε όταν περνάω με την μηχανή. Εγώ το ξέρω (αφού την πρώτη φορά κατατρόμαξα γιατί πετάχτηκαν από το πουθενά), άλλοι δεν το ξέρουν. Αν κάποιος πέσει εξαιτίας τους, θα φταίει αυτός να υποθέσω πάλι σωστά;

Πρώτον αν όντως μεγαλώσατε τοσα σκυλιά και δεν καταλαβατε ότι το καθε ένα ειναι διαφορετικό κάτι κάνατε πολύ λάθος. Και το μεγαλύτερο λάθος ήταν που ενώ το είχε ξανακάνει ο σκύλος τον αφήσατε να έρθει σε έπαφη με τον καλεσμένο. Ακόμα όμως κι αν πρέπει να θανατωθεί ένας σκύλος υπάρχει σωστός και ανώδυνος τρόπος. Όχι η καραμπίνα δεν είναι αυτός όμως.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#230554 Εγώ πρώτος είπα πως δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια.
Ο σκύλος το είχε ξανακάνει, αλλά πιο ήπια και μετά τον είχαμε σε παρακολούθηση. Όταν τον βλέπεις να είναι στην αρχή ήσυχος και φιλικός, μετά νομίζεις πως ήταν τυχαίο και δεν θα ξαναγίνει. Ε έγινε, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία. Ειδικά ο ύπουλος τρόπος που επέλεξε.
Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να θανατωθεί ένας σκύλος σύμφωνοι. Η ευθανασία, είναι λιγότερο βίαιος τρόπος, και ο πυροβολισμός είναι άμεσος και το ζώο δεν βασανίζεται.
Προφανώς αν υπήρχε κοντά κτηνίατρος και το αναλάμβανε, θα το προτιμούσαν όλοι. Δεν υπήρχε, και έπρεπε να μεταφερθεί ο σκύλος στα Γιάννενα. Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
italakias έγραψε:Δεν υποχρεωμενος καποιος ουτε να εκπαιδευει ουτε να αγαπαει τον σκυλο του.

Τότε δεν παίρνει.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες να το καταλάβει κάποιος αυτό.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:
kacey έγραψε:Α ναι, κατι που ξεχασα: εφ'οσον μιλαμε για δεσποζομενο ζωο, ο ιδιοκτητης του ειναι αυτος που εχει την ευθυνη να το μαθει να (μη) συμπεριφερεται οπως (δεν) πρεπει. εσυ ο

Ναι έχεις δίκιο, τις καραμπίνες πρέπει να τις έχουμε για τους διαρρήκτες μόνον! :lol:
:s_rofl

Κοίτα, θα στο ξαναπώ, τσάμπα το κουράζεις τόσο, ΟΚ; :s_roses

ΕΓΩ ειμαι αυτος που "το κουραζει", στο συγκεκριμενο? Οκ.
edit mod.
italakias έγραψε:Δεν υποχρεωμενος καποιος ουτε να εκπαιδευει ουτε να αγαπαει τον σκυλο του.
Τα περι αξεσουαρ ,τι να πουν και οι κατοικοι πολεων που εχουν σκυλια στα διαμερισματα μονο και μονο για να κανουν το χομπυ τους.

Φυσικα κ ειναι υποχρεωμενος να προσεχει τετοιες συμπεριφορες, κ να προσπαθει να τις διορθωσει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#230562 Εννοώ, πως τζάμπα πασχίζεις να με εκνευρίσεις, όχι για την άποψή σου. Ασχολήσου με το θέμα της κουβέντας και όχι μ' εμένα για αλλαγή. :lol:
Εκεί το έχεις κουράσει. Το πληκτρολόγιό σου σίγουρα. Τους υπόλοιπους μάλλον. Εμένα όχι.
:eat:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:ΥΓ: Στην Μαρίνα Αλίμου υπάρχουν κάποια σκυλιά που σχεδόν ΚΑΘΕ φορά ορμάνε όταν περνάω με την μηχανή. Εγώ το ξέρω (αφού την πρώτη φορά κατατρόμαξα γιατί πετάχτηκαν από το πουθενά), άλλοι δεν το ξέρουν. Αν κάποιος πέσει εξαιτίας τους, θα φταίει αυτός να υποθέσω πάλι σωστά;

Προφανώς όχι, αλλά ούτε τα σκυλιά θα φταίνε.
Από όσο ξέρω άγρια σκυλιά στην Ελλάδα δεν έχουμε άρα κάποιος τα έχει παρατήσει γιατί θεώρησε πως δεν χρειάζεται να το αγαπάει όπως ο italakias για παράδειγμα.

Και δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν φροντισαν ούτε να μεταφερθούν σε σωστές εγκαταστάσεις, είτε γιατί δεν υπάρχουν καν είτε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά να λειτουργήσουν, αλλά ακόμα και το πιο απλό δεν φροντισαν να κάνουν μια στειρωση για να μην αυξάνονται χωρίς έλεγχο.

Μπορώ να κατηγορησω αυτούς αν θες αλλά όχι το ίδιο το σκυλί που μπορεί να έχει περάσει διάφορα πριν το αφήσουν εκεί.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:Εννοώ, πως τζάμπα πασχίζεις να με εκνευρίσεις, όχι για την άποψή σου. Ασχολήσου με το θέμα της κουβέντας και όχι μ' εμένα για αλλαγή. :lol:
Εκεί το έχεις κουράσει. Το πληκτρολόγιό σου σίγουρα. Τους υπόλοιπους μάλλον. Εμένα όχι.
:eat:

δηλαδη θεωρεις οτι εσυ, οι αποψεις σου και η πραξη σου επι του θεματος, ΔΕΝ ειναι το θεμα της κουβεντας (τωρα πια που παραδεχτηκες οτι παραδεχτηκες)?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
NickTG έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:ΥΓ: Στην Μαρίνα Αλίμου υπάρχουν κάποια σκυλιά που σχεδόν ΚΑΘΕ φορά ορμάνε όταν περνάω με την μηχανή. Εγώ το ξέρω (αφού την πρώτη φορά κατατρόμαξα γιατί πετάχτηκαν από το πουθενά), άλλοι δεν το ξέρουν. Αν κάποιος πέσει εξαιτίας τους, θα φταίει αυτός να υποθέσω πάλι σωστά;

Προφανώς όχι, αλλά ούτε τα σκυλιά θα φταίνε.
Από όσο ξέρω άγρια σκυλιά στην Ελλάδα δεν έχουμε άρα κάποιος τα έχει παρατήσει γιατί θεώρησε πως δεν χρειάζεται να το αγαπάει όπως ο italakias για παράδειγμα.

Και δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν φροντισαν ούτε να μεταφερθούν σε σωστές εγκαταστάσεις, είτε γιατί δεν υπάρχουν καν είτε γιατί δεν υπάρχουν λεφτά να λειτουργήσουν, αλλά ακόμα και το πιο απλό δεν φροντισαν να κάνουν μια στειρωση για να μην αυξάνονται χωρίς έλεγχο.

Μπορώ να κατηγορησω αυτούς αν θες αλλά όχι το ίδιο το σκυλί που μπορεί να έχει περάσει διάφορα πριν το αφήσουν εκεί.

Αν κατάλαβες, αυτό είναι και το θέμα μας και από εκεί ξεκίνησε και ο travelman. Πως τα σκυλιά που είναι επιθετικά, δεν πρέπει να μένουν ελεύθερα, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Αν συμφωνούμε σε αυτό, δεν έχει περαιτέρω νόημα η κουβέντα.
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#230636 Ευτυχώς οι επαφές μου με μέλη φιλοζωικών σωματείων "περιορίζονται" σε λογικούς ανθρώπους, οι οποίοι ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για την περίθαλψη και υιοθεσία ζώων, αλλά δεν απαιτούν από όλους να συμμερίζονται τα αισθήματα αυτά. Κάτι που μου φαίνεται λογικό, και μπορώ να πω ότι τους τιμά.

Από κει και πέρα, θεωρώ υπερβολικό το να αρνούμαστε ότι κάποιοι σκύλοι είναι επιθετικοί και επικίνδυνοι. Ναι, για όλα υπάρχει εξήγηση, ακόμη και για τον κλέφτη αυτοκινήτων που μεγάλωσε στο δρόμο, αλλά το ζήτημα είναι το τι μπορείς να κάνεις για να χειριστείς μία κατάσταση.

Πριν μερικά χρόνια, λοιπόν, ενώ πηγαίνω να πάρω το αυτοκίνητο μου, διασχίζω το δρόμο, ανεβαίνω στο πεζοδρόμιο, βλέπω δύο αδέσποτα στα αριστερά μου, αδιαφορώ πλήρως, στρίβω δεξιά, και ενώ περπατώ νιώθω έναν οξύ πόνο στο αριστερό μου πόδι. Ο ένας σκύλος ήρθε από πίσω και με δάγκωσε, όπως έγινε στο σκηνικό που περιγράφει ο HF.

Η αντίδραση μου ήταν να μπινελικώσω. Μία κύρια που τα τάιζε (όπως διαπίστωσα), με "απείλησε" να μην τολμήσω να πειράξω το σκυλί (όχι ότι σκόπευα βέβαια). Τη μπινελίκωσα κι αυτή κι έφυγα. Εν συνεχεία πήγα για ενέσεις κτλ. Αν ήμουν παιδί, θα ήταν τραυματική εμπειρία, φαντάζομαι.

Τί θα έπρεπε να έχει γίνει; Πού έφταιξα; Δύσκολα ερωτήματα, αλλά γίνεται σε μία κεντρική περιοχή να υπάρχουν επιθετικοί σκύλοι; Φυσικά και δε συμφωνώ με την καραμπίνα, αλλά δε μου φαίνεται και λογικό να υποκρινόμαστε ότι ένα ζώο δε μπορεί να είναι απρόκλητα επικίνδυνο.

Ούτε πιστεύω ότι αποτελεί άσχημο δείγμα της προσωπικότητας μου το ότι δε βάζω τους σκύλους πάνω από άλλα ζώα, μιας κι έχω έμμεση και άμεση εμπειρία από σκύλους, γάτες, και κουνέλι, με το τελευταίο να είναι το αγαπημένο μου - δε θα τα βάλω όμως με τους ανθρώπους που τρώνε στιφάδο.

Οκ, η λύση μπορεί να είναι κάποια υπηρεσία του Δήμου, αλλά και πάλι θα υπάρξει αντίδραση για τα κλουβιά... Ούτε συμφωνώ με τη θανάτωση, αλλά το ίδιο δεν πρέπει να ισχύει για τα προβατάκια και τα γουρουνάκια; Λογικά ναι - αν εκεί δεχόμαστε όμως ότι υπάρχει λόγος που τα θανατώνουμε μαζικά, δε γίνεται πολύπλοκο;

Προσωπικά, θεωρώ ότι τιμά τον άνθρωπο το να αντιμετωπίζει ως βαρβαρότητα κάθε αφαίρεση ζωής. Έχοντας φάει τόνους κρέατος, όμως, μάλλον μου άξιζε η δαγκωματιά. :-P