Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By Morx
#208817 Κατι που δεν ανεφερε ΠΟΤΕ και κανενας σε σκουτεροφορουμ, μοτοφορουμ, μπλογκ, ιντερνετς και τα σχετικα.

Για καποιον που θεωρει σημαντικο το οργανο θερμοκρασιας, ειναι τρομερα εκνευριστικο το εξης:

(στο βιντεο η περιγραφη - ειναι χθεσινοβραδινο...)

Πριν λιγο γυρισα απο το κεντρο μεχρι το σπιτι με 0 βαθμους εξω.
2καβαλος, αφου λειτουργησε στο ρελαντι για 1 λεπτακι... διαδρομη 4χλμ
Μεχρι 4000rpm (40-50km/h) στα πρωτα 2 χιλιομετρα, 5000rpm απο εκει και επειτα.
(στις 2300 "αρπαζει" ο φυγοκεντρικος συμπλεκτης - 3200 ξεκινας χαλαρα με ρυθμο κοιμισμενου 70χρονου στο το φαναρι)

1 παυλα το οργανακι δηλαδη τερμα κρυο ... 6 παυλες οταν το εσβησα σπιτι και γυρισα ξανα το διακοπτη στο ON.

Ειναι η πρωτη φορα που οδηγαω το 300άρι (και στο παρελθον το 500άρι) το χειμωνα.
Με τετοια αναισθησια το οργανο, πραγματικα απορω πως καποιος μπορει να διαπιστωσει υπερθερμανση εν κινησει.... :lipsealed:
Χτυπα ξυλο....
Άβαταρ μέλους
By Morx
apav έγραψε:Είσαι σίγουρος ότι σβηστός θα πρέπει να σου δείχνει σωστά;

Ειναι απ'οτι φαινεται γνωστο το ζητημα σε ολα τα τριακοσαρια.
Σωστα δειχνει και η θερμοκρασια ειναι παντα στη μεση.

Απλα το οργανο εχει μεγαλο delay.
Οταν γυρισεις διακοπτη στο ΟΝ διαβαζει και δειχνει... στις αλλαγες ομως εχει μεγαλη εξομαλυνση...

Το βεντιλατερ παντως λειτουργει σωστα, ακομα και χειμωνα με ΜΕΓΑΛΗ προσπαθεια.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#229490 πολυ δυναμη το αρκουδακι μου
Εχτες σε μια εκδρομη του κλαμπ αναμεσα στα 52 αρκουδακια υπηρχαν και 3-4 με μηχανες
Στο χαβαλε του τραπεζιου μεταξυ ενος με c600 sport φτιαγμενου και ενος με vstrom 650 λεει ο τυπος με το αρκουδακι στον vstrom
Ασε εσενα σε ραβω κανονικα εσυ να πας με τον αχιλλεα που το εχει αφτιαχτο και θα ειστε ισα
Πλακα στην πλακα στραβωσε ο αλλος και αρχισε τα μα μου σου του
Του λεω κοιτα να δεις εγω κοντρες και τετοιες μαλακιες δεν κανω( λεμε τωρα)
Αυτος ειχε σκασει ομως και επεμενε
Στο γυρισμο απο την εθνικη τριπολεως κορινθου σταματησαμε στα διοδια να πληρωσουμε
Επειδη ειχε φαγωθει του λεω οκ κοιτα να δεις ξεκιναμε και θα εισαι μπροστα μου
Εν κινησει θα ανοιξουμε λιγο εγω απο πισω σου ετσι για το χαβαλε απο τα 80 εως τα 170
Βγες μπροστα μου και μολις ανοιξεις θα ανοιξω απο πισω σου
Ε λοιπον δεν το περιμενα
Οχι μονο δεν εφυγε μπροστα αλλα απο τα 140 και μετα αρχισα και να τον μαζευω.... :s_biggrin

Κουφαθηκα λεμε....
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Anonymous Founder έγραψε:Εντάξει, τα stromατα, δεν είναι και τα πιο δυνατά μηχανάκια και έχουν να κουβαλήσουν πολύ βάρος και κακή αεροδυναμική...
:s_biggrin

Ενώ το δικό μου πλοίο της αγάπης είναι ελαφρύ. Βστρομ 197 κιλά , μπέμπα 260 κιλά ...

One+2
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#229541 Έλα ρε τόσο πολύ! :lipsealed: :help:
Εντάξει, λογικά όμως στην αεροδυναμική πέφτω μέσα, το δικό σου είναι πιο χαμηλό και αεροδυναμικό, το δικό του καθόλου. Θα έχει και την κλασική κιγκαλερία που κάθε stromα που σέβεται τον εαυτό του διαθέτει, ε, λογικό είναι να χάσει στο τέλος!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#229669 Αν ξεκιναγατε απο στάση θα έμενε τόσο πίσω που θα έκανε στην άκρη να του βάλει φωτιά.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By Morx
#229687 Πωπω ιστοριες ταβερνας.

V-strom 0-100 5+ κατι ψιλα
C650GT 0-100 στο 7αρι στην καλυτερη των περιπτωσεων.

Εαν καποιος ειναι αμπαλος, γιατι πιστεψε με, πολλοι δεν το 'χουν με ελεγχο συμπλεκτη/γκαζιου... δεν παιζει να το ξεκινησει οσο παει.
Δεν τους κατηγορω, εδω στα supersport ή naked 600άρια ... πολλοι δεν το 'χουν με συμπλεκταρισμα στις 8-9000 απο σταση.

Ενα σκουτερ το κανει αυτοματα αυτο για 'σενα. Ετσι λειτουργει το CVT...
Ισως και να το κανει πιο "προοδευτικα" γιατι δεν οδηγας dragster σε καθε φαναρι, ουτε ειναι ενταξει να αλλαζεις τα αναλωσιμα της μεταδοσης οταν σπανε ή καθε μερα.

Στο ρεζουμε, η αεροδυναμικη απο ενα σημειο και μετα, παιζει τον καθοριστικο ρολο.
Τοσο στο πως μπορει να τραβηξει ας πουμε απο τα 120-130 και μετα, αλλα ποια θα ειναι βεβαιως η τελικη ταχυτητα.

Το οτι τα 'ριξες στο V-strom εν κινησει (με ποσα?) το θεωρω κωλοφαρδια.
Το οτι εκλεισες την ψαλιδα και ανοιξες διαφορα απο ενα σημειο και μετα, αναμενομενο.

Νίκος Παππάς έγραψε:Αν ξεκιναγατε απο στάση θα έμενε τόσο πίσω που θα έκανε στην άκρη να του βάλει φωτιά.

Από το Moto G

Τα παραλες, στη συγκεκριμενη συγκριση, τα πραγματα ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ αντιστροφα.

Ξαναλεω οτι με σωστο throttle/clutch control ... η μηχανη γινεται πυραυλος.
Λιγοι ειναι αυτοι που καθονται να το "προπονησουν" το αθλημα... και ακομα λιγοτερο οι εχοντες μεγαλη ροπη και αρκετα αλογα. Δε γινεται να μου ξεκινας το V-strom στις 3-4000 .... ή πιο πανω να 'χεις το φοβο της σουζας/γλιστρηματος.
Το αφημα του συμπλεκτη πρεπει να τελειωσει με τον μπροστα τροχο να παταει σαν γατα και τη βελονα καρφωμενη στη μεγιστη ιπποδυναμη.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#230014 Προφανως και ηταν χιουμοριστικο το ποστ :)

Τωρα, το V-STROM εχει 5,5 τα 0-100 και το C650GT εχει 6,4, με μια διαφορα. Το μεν σκουτερ το κανει καθε μερα ολη μερα, αρκει ο αναβατης να ξερει να ανοιγει το γκαζι, ενω το Strom θελει εκπαιδευμενο αναβατη στις εκκινησεις και αμφιβαλλω σφοδρα αν κατοχος ξερει να εκκινει ντρακγστεραδικα ( αν ηξερε σιγα μην αγοραζε V-STROM :lol: )

Ασχετο, τι να πω για τον μηχανικο μου που του πηγα για σερβις το σκουτερ και αφου αλλαξε λαδια στο πιρουνι εβαλε την ροδα αναποδα;; :slap:
Το καταλαβα 3 μερες μετα οταν πατησα νερα στον δρομο :lipsealed: και ηταν σαν να ειχε κοψει πλαισιο το μηχανακι. Στο στεγνο ειχε μια ελαφραδα το τιμονι την οποια απεδωσα στα νεα λαδια.
Σταματησα και ελεγξα πιεσεις στα λαστιχα και εκει ειδα το βελακι φορας ελαστικου να δειχνει αναποδα.
Πηγα απο εκει, μου ζητησε συγνωμη εβαλε την ροδα σωστα, δικαιολογηθηκε λεγοντας οτι στα περισσοτερα μηχανακια και να θες δεν μπαινει αναποδα ο τροχος και εφυγα.

Σκεφτομαι να μην ξαναπατησω γιατι αν εκανε τοσο χοντρο λαθος φοβαμαι για τι αλλο μπορει να κανει.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#230025 Δεν ξαναπας, ετσι απλα.
Ειναι τραγικο... ημαρτον!!!
Με τον αισθητηρα/ατερμονα τι σκατα εκανε;
Η ζαντα λογικα ειναι συμμετρικη ως προς τις εσοχες για ατερμονα λοιπον...

Και γω παω για λαστιχα τελικα.
Το πισω ειναι τελειως ξεφτιλισμενο σε ολο το πλατος του, ενω το μπροστα, εχει ελαχιστο πελμα στα πλαγια. Στο κεντρο εχει πιο βαθυ :lol:
Επεσε πολυ στριψιμο...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#230036 Pirelli diablo η Dunlop scootsmart. Θα βαλω τα δευτερα γιατι τα πρωτα δεν βγαινουν για το δικο μου. Αφου το στριβεις βαλε στριφτερα!
Άβαταρ μέλους
By Morx
#230043 Δεν παιρνει λογω διαστασεων πισω, τα Battlax, οποτε παω για Scootsmart.
Τα τωρινα εχουν τραβηξει το ζορι και εχουν 19500km !!! ΣΚΥΛΙΑ michelin, αλλα θελω να δοκιμασω κι αλλα....