Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
JarnoT έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Και αν ο Φέτελ δεν αφήνει πάρα πολλά δέκατα πίσω τον Κίμι θα γελάσουνε και οι πέτρες (δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ποτέ δεν ξες)

Εμένα γιατί μου φαίνεται σχεδόν αναμενόμενο (ισοδυναμία ή πιθανή επικράτηση Κίμι). Αλλά αυτό δε θα σημαίνει ότι ο SV είναι χειρότερος του ..FA.

Δεν ξέρω Γιάρνο. Αν μου θυμίσεις τι προέβλεπες πέρσι τέτοια εποχή, ίσως με βοηθήσεις :)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#22002 Πιστευεις οτι θα δουμε εναν αλλο Ισπανο στους τελευταιους 4 αγωνες Casti??

Πιο ρισκα? Πιο στα @@ του? (που ειναι και μεγαλα)
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#22009 Ο Φέττελ πάει άραγε(Σ) στη Φερράρι τώρα που είναι σε φάση αναδιοργάνωσης με σκοπό να κάνει ό,τι και ο Σούμι; Ή ήταν απλά η καλύτερη επιλογή που είχε εφόσον αποφάσισε να φύγει από τους ταύρους;

Όσο για τον Αλόνσο μην το δένετε κόμπο ότι θα πάει στη Μακλάρεν.Καλά,κάτι 3α μονοθέσια ή αλλαγή κατηγορίας που αναφέρθηκαν ούτε στη φαντασία του.
Μάλλον θέλει να πάει στη Μερτσέντες και περιμένει τους τελευταίους αγώνες όπου θα φαγωθούνε μεταξύ τους.
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
Corto Maltese έγραψε:
JarnoT έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Και αν ο Φέτελ δεν αφήνει πάρα πολλά δέκατα πίσω τον Κίμι θα γελάσουνε και οι πέτρες (δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ποτέ δεν ξες)

Εμένα γιατί μου φαίνεται σχεδόν αναμενόμενο (ισοδυναμία ή πιθανή επικράτηση Κίμι). Αλλά αυτό δε θα σημαίνει ότι ο SV είναι χειρότερος του ..FA.

Δεν ξέρω Γιάρνο. Αν μου θυμίσεις τι προέβλεπες πέρσι τέτοια εποχή, ίσως με βοηθήσεις :)

Χμμ, "έβλεπα" τότε τον Κίμι κάτι σαν 85% του 100% Αλόνσο. Τώρα, με τον Ισπανό στο 170% και τον Κίμι να μοιάζει "μισός Αλόνσος", αυτό το 85% δεν ήταν και πολύ offside :lol: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
Geo f1 έγραψε:Πιστευεις οτι θα δουμε εναν αλλο Ισπανο στους τελευταιους 4 αγωνες Casti??

Πιο ρισκα? Πιο στα @@ του? (που ειναι και μεγαλα)

κάποιες κακές γλώσσες..........ψελίζουν ότι ήταν αυτός που προκάλεσε μπλακ αουτ στο μονοθέσιό του προχθές στη Suzuka..........πιθανό;

95% λέω εγώ
δεν είναι και κορόϊδο :lol:
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaemb ... iginal.jpg

με το μαλακό............έκανα τόσο κόπο για να μην τρέξω.............δεν θα με γκρεμοτσακίσεις έσυ τώρα :shifty:
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaemb ... iginal.jpg
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#22028 Μην παρει και τα εκατομμύρια της 3ης θεσης η ομάδα..Ας τα παρει η Γουίλιαμς ε??:)

Send from my 4.4.2 Note 3
Άβαταρ μέλους
By Silberpfeil
Cosmonaut21 έγραψε:Ο Φέττελ πάει άραγε(Σ) στη Φερράρι τώρα που είναι σε φάση αναδιοργάνωσης με σκοπό να κάνει ό,τι και ο Σούμι; Ή ήταν απλά η καλύτερη επιλογή που είχε εφόσον αποφάσισε να φύγει από τους ταύρους;

Όσο για τον Αλόνσο μην το δένετε κόμπο ότι θα πάει στη Μακλάρεν.Καλά,κάτι 3α μονοθέσια ή αλλαγή κατηγορίας που αναφέρθηκαν ούτε στη φαντασία του.
Μάλλον θέλει να πάει στη Μερτσέντες και περιμένει τους τελευταίους αγώνες όπου θα φαγωθούνε μεταξύ τους.

Έτσι όπως διάβασα ξανά αυτή τη θεωρία περί Αλόνσο στην Merc... φανταστείτε να του έρθει η ιδέα να παίξει τον ζογκλέρ α λα 2008 :twisted:

Προσωπικά, χωρίς inside infos κλπ κλπ, μου φαίνεται εντελώς απίθανο να έρθει ο Ισπανός στην ομάδα. Εκτός του ότι Νίκο & Λιούις δείχνουν να τα πάνε λίγο καλύτερα, ποιος ο λόγος να μπεις σε όλη αυτή την διαδικασία όταν
α)(πιστεύεις ότι) θα έχεις το κορυφαίο μονοθέσιου του grid με τουλάχιστον έναν κορυφαίο οδηγό σε κάθε περίπτωση,
β)έχεις άλλους δύο ταλαντούχους όπως οι Hulk & Bottas να φαίνονται προσβάσιμοι
γ)και έναν Wehrlein, παιδί της μαμάς Στουτγκάρδης.
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
Geo f1 έγραψε:Μην παρει και τα εκατομμύρια της 3ης θεσης η ομάδα..Ας τα παρει η Γουίλιαμς ε??:)

Send from my 4.4.2 Note 3

Δεν τα πιστεύω αυτά τα πράγματα. ........είναι επαγγελματίας και νομιζω οτι τιμά το συμβόλαιο του....και με το παραπάνω. ......ακόμα και τώρα δηλώνει ότι προέχει το καλό της ομάδας του.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#22708 http://www.newsbeast.gr/car/arthro/7409 ... gia-ti-f1/

Διαπρέπει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό
Οι Έλληνες μηχανικοί τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στη Formula 1, προσφέροντας τις γνώσεις τους στη βελτίωση των μονοθεσίων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον φοιτητή Άγγελο Τσιαπάρα που έχει ενταχθεί στην ομάδα της Red Bull.

Πολλά είναι τα παραδείγματα Ελλήνων που διέπρεψαν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό διεθνώς στον τομέα του σχεδιασμού μονοθεσίων, όπως ο Νικόλαος Τομπάζης (υπεύθυνος σχεδιασμού του αγωνιστικού αυτοκινήτου της Ferrari), ο Ευάγγελος Αρβανιτάκης (αεροδυναμιστής στη Ferrari) και άλλοι. Τέτοια χαρακτηριστικά παραδείγματα Ελλήνων δίνουν τα φώτα τους και εργάζονται σκληρά κάνοντας περήφανη τη χώρα μας.

Τα χνάρια όλων αυτών φαίνεται να ακολουθεί και ο 23χρονος Αγγελος Τσιαπάρας από την Λαμία, φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, ο οποίος δοκιμάζεται τη φετινή χρονιά στην ομάδα της Red Bull στον τομέα του σχεδιασμού τμημάτων της ανάρτησης και των χειριστηρίων του οδηγού (Suspension and Driver Controls Design).

Η αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον οδήγησε από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του στην αγωνιστική ομάδα Prom Racing του Πολυτεχνείου, μέσα από την οποία απέκτησε πρακτικές γνώσεις πάνω στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και έλαβε συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις όπως αυτή στην Ουγγαρία, με την ομάδα να κερδίζει την πρώτη θέση στις κατηγορίες κόστους και κατασκευής. Από εκεί και πέρα, συνέχισε την πρακτική του στο τμήμα ποιότητας της Toyota Europe στο Βέλγιο.

Κάπως έτσι έφτασε και η ώρα να έρθει σε επαφή με ομάδες της Formula 1. Μετά από επικοινωνία και δύο προσκλήσεις για πρακτική εξάσκηση, ο Αγγελος επέλεξε την συνέχεια της καριέρας του στην Red Bull. Μετά από συνέντευξη κατέλαβε τη θέση του δόκιμου μηχανικού μετακομίζοντας στο Milton Keynes (λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Silverstone) δουλεύοντας δίπλα από τους κορυφαίους της F1. Εκεί θα παραμείνει για ένα έτος, δουλεύοντας πάνω στα αγωνιστικά μονοθέσια της RBR. Η απόδοσή του θα αξιολογηθεί και αν επιτύχει, θα παραμείνει στην ομάδα, αφού βέβαια ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΕΜΠ.

Εμείς, από την πλευρά μας, ευχόμαστε στον Αγγελο επιτυχία, να έχει υγεία, δύναμη και όρεξη, ώστε να διαπρέψει στις δοκιμασίες και να συνεχίσει κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα, αλλά και τη χώρα μας υπερήφανη σε διεθνές επίπεδο.

Ωραιος!!!!
Άβαταρ μέλους
By the_sigman

Xρόνια Πολλά Murray! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#23076 Ενδιαφέρον (όπως σχολιάζεται στο blog profondo rosso του Turrini)
"Beim GP in Singapur macht Ferrari einen Fehler. Wir werden gebeten, negative Stories über Alonso zu schreiben. Wir weigern uns, kennen aber den Grund: Nur Alonso
steht Vettels Verpflichtung noch im Weg. Es ist klar: Ferrari muss den
Spanier loswerden, dann wird Vettel kommen."
http://www.autobild.de/artikel/formel-1 ... 75818.html

Tην αξιοπιστία της AB δεν την εξετάζω,αλλά αυτό που γράφουν είναι πολύ χοντρό....... για να πάρουν ρίσκα.Ξέρω μόνο ότι είναι το μέσο με το οποίο συνεργάζεται ο Vettel (ακολουθώντας τα ίχνη του Schumacher),και το οποίο ενεργεί ως his master voice...

a)μετά το SPA o Vet μπαίνει στο box και αρχίζει τις φωνές στον J. Wheatley λέγοντας του ότι θέλει να φύγει.Ο Seb ζητά να ενημερωθεί για την κατάσταση στη ferrari.
b)o Marchionne τηλεφωνεί στο Bernie και ο Bernie ενημερώνει τον Seb
c)AutoBild:" η ferrari έκανε ένα σοβαρό λάθος στο GP της Σιγκαπούρης.Μας παρακάλεσαν να γράψουμε άσχημα λόγια για τον Alonso. Eμείς δεν το δεχθήκαμε.....αλλά ξέρουμε το λόγο:Μόνο ο ισπανός είναι αυτή τη στιγμή το εμπόδιο στο δρόμο του Vettel για τη ferrari.Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο:η FERRARI πρέπει να αποδεσμευτεί από τον ισπανό , για να μπορέσει να προσλάβει το Vettel"......

Κάποιες άλλες φωνές που αρχίζουν να έρχονται στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες,υποστηριζουν ότι το σκηνικό με τον καυγά Mattiacci-Alonso έχει ως εξής: Μετά τη Σιγκαπούρη ο ισπανός επισκέφθηκε το γραφείο του ΤΡ για να ζητήσει εξηγήσεις για τις |λογοκρισία| της στρατηγικής που ενδεχομένως του στέρησε το podium.O Mattiacci που έψαχνε αφορμή για τη διάρρηξη των σχέσεων ....του είπε να χαμηλώσει τους τόνους και να μην του ζαλίζει τον έρωτα με αυτά και ότι η ομάδα είναι πάνω απ'όλα και μπλα μπλα.....Ο ισπανός εξεράγη και του πέταξε το figlio di puttana....oι ίδιες φωνές επιμένουν ότι ο ισπανός δεν έχει υπογράψει λύση του συμβολαίου του και όλοι τώρα τρέμουν στη ferrari (αφού τους πρόδωσε την έκπληξη ο Horner),ότι ο ισπανός μπορεί οποιαδήποτε στιγμή θέλει...... να δώσει μια συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας πως κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισε ότι η αγάπη του για την ομάδα είναι πάνω απ'όλα και επιθυμεί να μείνει στο Maranello ως το 2016 :lol:

Σε λίγο καιρό θα δούμε (ίσως) οπερετικές καταστάσεις....όσο γι αυτά που ισχυρίζεται η AB.....ίσως φοβάται ότι για να συμπεριφέρονται έτσι στην επί πενταετία σημαία τους,μπορουν να το κάνουν ανά πάσα στιγμή στον προστατευόμενό τους.Η όλη ιστορία μου θυμίζει πολύ τρόπο λειτουργίας all italiana (AS,corriere eccc),λάσπη στον ανεμιστήρα με κατεύθυνση τον πρώην πιλότο τους (το έκαναν και στην περίπτωση πρόσληψης του MS από την ΜΒ)......και το Bisignani τον έχω ικανό να έκανε τέτοια πρόταση στο ΑΒ πιστεύοντας πως δεν θα δημοσιεύσουν ποτέ την αλήθεια.....
Το επόμενο βήμα θα είναι να εξαφανίσουν τον Alonso απ'ολες τις φωτογραφίες με τη ferrari κατά τα σταλινικά πρότυπα................ :shifty:
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#23121 τα κερατιάτικα του Kimi τα είχε πληρώσει η santander...........τώρα ποιός θα τα πληρώσει αν χρειαστεί;Η Μερκελ; :lol: Του Μarchionne καλύτερα να του προτείνεις να του βγάλεις όλα τα δόντια χωρίς αναισθησία παρά να πληρώσει τέτοιο κοντογούνι...............