- 22 Φεβ 2016, 03:21
Απο μικρος ειχα παθος με την αρχιτεκτονική… στο σχολειο 1ος-2ος… αλλα ενα στραβωμα πριν το απολυτήριο του λυκείου και τα μουτζωσα ολα… δεν με στήριξαν οι γονεις μου…
πηγαινω λοιπον σε μια εξαγωγική ενδυμάτων για να μαθω το αντικειμενο και σε 5-6 μηνες κλεινομαι στο ακατοικητο παλιο πατρικο με 2 ραπτομηχανες και πειραματιζομαι για να ξεκινησω την επαγγελματικη μου πορεια…
με την συνδρομη της μανας μου καταληγω στην παραγωγη βρεφικων ειδων ένδυσης και σε 2 χρονια μολις στα 20 μου ειμαι οικονομικα ανεξαρτητος…
Γυριζει απ το εξωτερικο ο μεγαλος αδελφος μου, μπαινει κι αυτος στη δουλεια και στην 5ετια '80-'85 απογειωνομαι… δουλεια απ το πρωι ως το βραδυ αλλα εφτασα τα 1500τμ χώρους, 50 ατομα μονιμο προσωπικο, γραφεια σε Αθηνα, Πατρα, Ηρακλειο… μαγαζι προβολης στο Κολωνακι και εξαγωγές απ τη Σουηδια μεχρι την Ιορδανια…
Εραβα ηδη πανω απο 5 συλλογες ανα εποχη… παιδικο, προεφηβικο ρουχο απο μπλουζακια μεχρι παλτο…
Οι πελάτες μου εκαναν τουμπες… λες και ειχα το φαρμακο για τον καρκίνο…
Ελαβα μερος στην παγκοσμια εκθεση της ΝΥ (μου ειχε κοστισει ενα διαμερισμα.. ) και πηρα με τη μια παραγγελιες σε επωνυμα μαγαζια… υπολόγιζα οτι στα 30 μου θα κατακτησω τον κοσμο και θα σταματησω να δουλευω…
Την οικονομικη διαχειρηση την ειχε ο αδελφος και απ το '87 αρχισαν μαύρα συννεφα στον ορίζοντα… μετα απο απογοητευσεις, καβγαδες και στρες θανατου παιρνω την αποφαση και βαζω ενα βραδυ του '89 λουκετο…
Κραταω το 50% του ακινήτου και κατι αυτόματες κεντητικες μηχανες που ειχα και ξεκινάω μερα νυχτα δουλεια φασόν σε πρώην συνάδελφους εξαγωγείς… τους ζήτησα βοηθεια "δεν θελω δανεικα, θελω δουλεια… " και βοήθησαν…
Η δουλεια κατεργο… ουτε σπιτι μου δεν γυρνουσα καθημερινα… μπορεσα ομως και ξοφλησα τις τράπεζες..
Στα 2 χρονια τάφτησα… ξεκιναω το '91 με 2 μαγαζια μπαινοντας στον χωρο του γυναικείου ενδυματος με τα λεφτα που πηρα πουλωντας τις κεντητικες… (εαν δεν τις εδινα τοτε, ακομη θα τις ειχα… σαν 3λιτρο SUV) …
Ο κώλος μου μέτρωγε και παραλληλα ξεκιναω δικη μου παραγωγη… ολα πηγαινουν σφαιρα και ξαναβρισκω την γαλήνη και την οικονομικη ευρωστια…
Μπλεχτηκα με εστίαση… παλι για 2 χρόνια… δεν μου αρεσε και συνέχισα την αναπτυξη των μαγαζιών φτανοντας μεχρι το 2010 τα 5…
Για μια δεκαετία περιπου απο ασχετη αφορμη ασχοληθηκα με τον εθελοντισμό…
Μπηκα στην Ελληνικη Ομαδα Διασωσης οταν δεν την ήξερε ουτε η μανα του ιδρυτή της το '97… και χωρις να το καταλαβω με χρήζουν ταμια και εκπρόσωπο με βιβλιαριο μερικων χιλιαδων δραχμων…
Απο το '99 μεχρι το 2004 διαχειριστηκα περι τα 4 εκ. ευρω σε ευρωπαικη και ελληνικη ανθρωπιστική και αναπτυξιακη βοηθεια σε πρώην Γιουγκοσλαβια, αργοτερα Αφγανισταν, Ιρακ, FYROM, Ινδονησια κα.
Αυτος ηταν και ενας λογος που παραμέλησα την δουλεια μου… τακτικα ταξιδια σε Αθηνα και εξωτερικο… νεες προκλήσεις, στόχοι, γνωριμίες… ηταν καψουρα…
Η δουλεια μου, στην οποια συμμετείχε πλεον ο μικρότερος αδελφος, πηγαινε σχετικα καλα.. Παίρνουμε την αποφαση και με καποιες οικονομιες κανουμε ανακαινηση σε ολα τα μαγαζια ελπιζοντας με την αναβαθμιση τους να βελτιώσουμε τη θεση μας στην αγορα η οποια απ το 2008 πηρε την κατω βολτα…
Καθε προσπαθεια διατηρησης της επιχειρησης μεχρι το 2010 ρουφηξε οτι οικονομια υπηρχε μεχρι τοτε…
Μια ωραια ανοιξιατικη πρωία ο μικρος εγκαταλείπει το πλοιο και μενω μονος προσπαθωντας ματαια να κρατηθω… τον Σεπτέμβριο του '10 βάζω λουκετο σε ολα τα μαγαζια κρατωντας μονο το ενα (στην Ναυαρινου) κλειστο μεχρι να σκεφτω τι θα κανω…
Παιρνω την αποφαση και μεχρι τα χριστούγεννα του '10 το μετατρεπω σε ψιλικατζιδικο (ακριβο ενοικιο, πολλες αδειες, τα τσιγαρα χωρις κερδος….) και ξεκινάω νεο κυκλο κατεργου… 20ωρα 365 μέρες το χρονο…
Ξεχναω το σπιτι μου… με βοηθάνε η κορη και η σύζυγος και μεχρι το τελος του '11 ξανασηκωνω κεφαλι…
Το μαγαζι πεταει, ειναι στο κεντρο του φοιτητοκοσμου και πουλαει αλκοολ με ρυθμους βενζιναδικου…
Το '12 μου λειπει η οικογένεια και το σπιτι και περισσοτερο ο γιος που ηδη πηγαινει σχολειο… ενω συχνα πεσιματα κλεψιες, τσαμπουκαδες, μεθυσμενοι, ξυλο… απ ολα… λογω περιοχης… με ξενερωνουν..
Μου ερχεται μια καλυτερη ιδεα και στο πικ του, τελος του '12 πουλαω την επιχειρηση στην τρελή τιμη που ζητησα εν μεσω κρισης…
Περιμενοντας οι συνθηκες να ωριμάσουν περναω το '13 και '14 τα ωραιότερα χρονια της οικογενειακής μου θητειας… αφιερωνω ολο το 24ωρο μου στον γιο…
Τα σχεδια ναυαγισαν και απο σπονδα βρισκομαι με συσκευαστηριο ξηρών καρπών, μπαχαρικών σε μια προσπαθεια κοινη με ενα φιλο, η οποια ευτυχως τέλειωσε συντομα… σε λιγους μηνες…
Κανω νεο συσκευαστηριο με την κορη ελπιζοντας σε νεο ξεκίνημα… οι επιλογες οχι οι καλυτερες, λογω αγνοιας… η κρισαρα του '15… τα λεφτα τελειωσανε… .ΤΕΛΟΣ
Βρισκω αγοραστη για το συσκευαστηριο… πηρα πισω αρκετα απο αυτα που είχα χωσει και το καλυτερο… παραμενω στον χωρο σαν να μη αλλαξε τιποτα, με ενα πολυ καλο για τα σημερινα δεδομενα μισθο, χωρις κανενα πανω απ το κεφαλι μου…. Νοιώθω σαν ΔΥ…
Περασαν 6 μηνες και δεν αντεχω αλλο αυτη τη βαρετη καθημερινότητα…
ΣΗΜΕΡΑ κυριακη εκανα το πρωτο βημα… το σκεφτομουν τις τελευταιες βδομαδες…
εκανα την πρωτη δοκιμη για δειγματα σε γυναικεία μαγιώ… για αυριο πηρα αδεια και θα εχω επαφες με υφασματαδες και αντιπρόσωπο…
Αλλο ενα ξεκινημα και οπου βγαλει…
Εχω πολλα στην πλατη μου… και χρονια και ιστορίες…. αναλογο και το σεντόνι….
21q… δεν είναι πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες θα σηκωθείς…