Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By captain giannis
Pitt έγραψε:Μόνο αν ποστάρεις ωραίες φωτογραφίες με εκείνα τα "παγώνια" που κυκλοφορούν στους δρόμους χορεύοντας σάμπα! :s_wink

Να είσαι καλά Γιάννη μας και να προσέχεις! :s_bye

Εδω που ήρθα ειναι σκέτη ζούγκλα. Δεν έχει παγωνια, μονο μέλισσες.Έλπιζω να τα πούμε το καλοκαιρι.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#221898 Γκουχου... γκουχου... Κατάλαβα! Μας διαβάζει η καπετάνισσα... :whistlink:

Προχθές άλλαξα την πίσω αριστερά λυχνία των φρένων.
Διαβάζοντας το εγχειρίδιο θεώρησα ότι θα ήταν πολύ απλό και την άλλαξα βράδυ, αφού γύρισα από την δουλειά. Μη σου τύχει...

Άραγε οι Γάλλοι σχεδιαστές πίνουν καφέ στο γραφείο τους, ή μποζολέ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By otso
#222307 Προφανώς δεν υπονοεί ότι έχει σχέση. Απλώς κατά καιρούς γράφουμε τι έχει χαλάσει στα 3008 μας για να παίρνει τ’ απάνω του ο otso... :shifty:

σημερα εχω τις μαυρες μου και μπηκα να δω αν εχει γραψει τιποτα ο πητ να μου φτιαξει την μερα και το ειδα.
ρε συ αφου peugeot με αλλο ονομα εχω , τι να χαρω. και το προηγουμενο που ειχα παλι το ιδιο .
μπαινω στην bmv αλλα εκει δεν γραφουν με τιποτα βλαβες η στην μερτσεντες .
διαβασα χτες βραδυ και καταχαρικα για τα auris οτι απο μαμα καινε ενα σκασμο λαδια , και θα παω σε ενα φιλο να κανω καζουρα.
στα σοβαρα τωρα εχω παρατηρησει οτι καποια ατομα που αγοραζουν συγκεκριμενες μαρκες δεν λενε ποτε μα ποτε τι προβληματα τους εχει βγαλει .
απο φιλους και γνωστους δεν εχω ακουσει ποτε οτι ειχαν καποιο προβλημα οι παρακατω μαρκες toyota bmv mercedes wv και στα τρακτερ john deere .
εγω το αντιθετο λαδια θελω να αλλαξω και ολοι στο χωριο το εχουν μαθει.
το 3008 ειναι πολυμορφικο; δεν το εχω δει ποτε , ουτε απο κοντα ουτε απο μακρια. απο ποτε βγαινει;
πητ πετρελαιο ειναι το δικο σου;
α και το αλλαγμα λαμπας ημερας βαλτο στα τεχνικα ρε συ , κριμα ειναι να μεινει εδω.
α και καλημερα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#222703 Χα, χα, χα! Να είσαι γερός ρε Otso και να μείνεις πάντα ευθύς και ανοιχτόκαρδος. :s_thumbsup
Αν ενοχλείσαι που σε πειράζω, να μου το πείς. Το κάνω γιατί ξέρω ότι είσαι χωρατατζής.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι φίλοι με άλλες μάρκες, αλλά εμείς εδώ συζητάμε τα προβλήματα και ο ένας βοηθάει τον άλλον με την εμπειρία του σε βλάβες που έχουν παρουσιαστεί.

Το 3008 πρωτοκυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2009. Το δικό μου το αγόρασα τον Νοέμβριο του 2009 και τότε δεν μπορούσα να πάρω diesel. Έχει τον βενζινοκινητήρα THP που με την βοήθεια του Turbo βγάζει 150hp. Ναι είναι πολυμορφικό Crossover βασισμένο στην πλατφόρμα PF2 της PSA. Νομίζω ότι και το δικό σου στην ίδια πλατφόρμα είναι φτιαγμένο.

Καλό Σαββατοκύριακο!
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#227464 Άσχημα μπήκε ο μήνας. :rant:
Χθες αναβε προειδοποιητικό μύνημα system faulty και κάτι για electric curcuit .

Πάω συνεργείο σήμερα , μου λένε μπαταρία.
Την έχω 5,5 χρόνια καιρός ήταν .
Την αλλάζουν (110 ευρώ) , αλλά μου λένε κάπου βραχυκυκλώνει.

Το ψάχνουν καμιά ώρα , μου λένε χάλασε η αντλία τούρμπο και βραχυκύκλωνε την ασφαλειοθήκη , η οποία μετά χάλασε το βεντιλατέρ.
Σύνολο σχεδόν 700.

Το μόνο καλό , μου έδωσαν αυτοκίνητο αντικατάστασης ένα 308 αρκετά νέο . :s_gamer
Περαστικά μου
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#227621 Την μπαταρία νομίζω ότι είπαμε πρίν από ένα δίμηνο πως θα έπρεπε να την αλλάξεις και είναι φυσιολογικό.
Την αντλία νερού του turbo την άλλαξα κι΄εγώ μαζί με την μηχανική αντλία νερού.

Δεν μου κάθεται όμως αυτό που σου είπαν, ότι δηλαδή "χάλασε η αντλία τούρμπο και βραχυκύκλωνε την ασφαλειοθήκη , η οποία μετά χάλασε το βεντιλατέρ."

Αν η αντλία είχε καεί (διακοπή στο κύκλωμα) δεν θα δούλευε και ενδεχομένως να προξενούσε ζημιά στο turbo. Αν είχε βραχυκυκλώσει θα έριχνε την ασφάλεια που την τροφοδοτεί με ρεύμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσε να βραχυκυκλώσει την ασφαλειοθήκη, ούτε πως αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει το βεντιλατέρ. Γνωρίζεις σε ποιά από τις ασφαλειοθήκες έγινε η ζημιά; Σου άλλαξαν κάτι στην ασφαλειοθήκη;
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#227878 Ακόμα δεν το πήρα το αυτοκίνητο.
Χθες πάντως τον έβλεπα που έβαζε έβγαζε ασφάλειες και δοκίμαζε και κατάλαβα ότι και νέες που έβαζε πάλι είχαν πρόβλημα.

Άρα είχε θέμα και η ασφαλειοθήκη.

Για την αντλία που τον ρώτησα ,αφού δεν δούλευε πως και δεν κάηκε το τούρμπο , δεν ανέβαζε θερμοκρασία μου είπε ότι μάλλον υπολειτουργούσε.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#227913 Η ηλεκτρική αντλία βοηθητικά δουλεύει.
Άβαταρ μέλους
By otso
#237758 πιττ ειχα κατεβει στην χωρα σημερα το απογευμα και ειδα ενα μαυρο 3008 και το περιεργαστηκα απο κοντα . ε καλουτσικο φαινεται αλλα για παγωμενες σχεσεις γι αυτους που ειναι στα προθυρα χωρισμου η δεν πανε με τιποτα την γυναικα τους. δεν εχω ξαναδει ρε φιλε τετοια τεραστια κονσολα . αμα εισαι και κλειστοφοβικος τον ηπιες αμα σου περασει δε απ το μυαλο πως θα σε απεγκλωβησουν απο κει μεσα ολαλα.
κατα τα αλλα καλο ειναι , ουτε ψηλο ουτε κοντο ουτε στενο ουτε φαρδυ , εχει μεγαλο πορτ μπαγκαζ; δεν μου φανηκε τοσο.
καλο ειναι και οτι πρεπει για να περνας απαρατηρητος , αν το δεις απο περιεργεια μια φορα το ξεχνας ακομα και αν το βλεπεις ειναι σαν να μην το βλεπεις . γιαυτο δεν το εβλεπα τοσα χρονια.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#237817 Φαίνεται ότι είδες την έκδοση stealth. :iconcool:

Πράγματι η κονσόλα είναι μεγάλη και ενώνεται με το ταμπλό. Αυτό έχει αρνητικά αλλά και θετικά. Στα αρνητικά, δεν μπορείς να βγείς εύκολα από την πόρτα του συνοδηγού. Αυτό βέβαια είναι τόσο σημαντικό όσο σημαντικό είναι να μπορείς να βγάλεις τα κλειδιά σου από την δεξιά τσέπη με το αριστερό σου χέρι.

Στα θετικά, ξεκουράζεις το χέρι σου, τόσο εσύ όσο και ο συνοδηγός και έχεις δροσερό νεράκι στα ταξίδια. Ο περισσότερος από αυτόν το χώρο καταλαμβάνεται από ένα κλιματιζόμενο ντουλάπι που έχει μεταξύ των καθισμάτων όπου βάζουμε μπουκάλια με νερά και αναψυκτικά. Το χειμώνα βάζουμε τσίπουρο...

Το πορτμπαγκάζ έχει έναν πρακτικό και ρυθμιζόμενο πάτο και ουσιαστικά αποτελείται από 3 επίπεδα. Αν ο πάτος ήταν σηκωμένος, δημιουργείται χώρος από κάτω του που δεν φαίνεται (πρέπει να τον σηκώσεις για να δείς) και περιορίζεται ο χώρος του πορτμπαγκάζ που φαίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#241592 Στο παρελθόν στο παλιό forum είχα ανεβάσει 3 πίνακες με στοιχεία κατανάλωσης ανά 10.000 km. Στο spoiler φαίνεται ένας από αυτούς που ανέβασα τον Ιαν 2012.

Εικόνα

Εδώ και καιρό δεν ασχολήθηκα με αυτά και τώρα που ξεπέρασα τα 70.000km είπα να κάνω μια ανασκόπηση.

Στον επόμενο πίνακα λοιπόν φαίνονται τα στοιχεία για τα τελευταία ~10.000km. Αν και οι επικεφαλίδες στις στήλες νομίζω πως είναι σαφείς, διευκρινίζω ότι:
στην 1η στήλη φαίνονται τα λίτρα βενζίνης που έχω βάλει,
στην 2η η απόσταση που διήνυσα με την βενζίνη που έβαλα,
στην 3η η μέση ταχύτητα που έδειχνε ο μερικός χιλιομετρητής μεταξύ των γεμισμάτων,
στην 4η αντιστοίχως η μέση κατανάλωση που έδειχνε ο μερικός χιλιομετρητής μεταξύ των γεμισμάτων,
στην 5η η πραγματική κατανάλωση που προκύπτει από τα λίτρα βενζίνης που πραγματικά έβαλα και την χιλιομετρική απόσταση που διήνυσα και
στην τελευταία στήλη η ποσοστιαία απόκλιση της πραγματικής μέσης κατανάλωσης ως προς την κατανάλωση που έδειχνε το όργανο του αυτοκινήτου.

Εικόνα

Όλες οι ποσότητες της βενζίνης αντιστοιχούν σε φουλαρίσματα (μέχρι να σκάσει η μάνικα), αν και αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί τα χιλιόμετρα είναι αρκετά και ενδεχόμενο σφάλμα στους υπολογισμούς αμελητέο.

Για την απόσταση των 9.961km δεν είχα μηδενίσει τον έναν από τους δύο μετρητές (ας τον ονομάσω ολικό) ο οποίος όταν συμπληρώθηκαν τα παραπάνω χιλιόμετρα έδειχνε 8,4L/100km (αυτό που φαίνεται στην τελευταία γραμμή της 4ης στήλης). Τα υπόλοιπα στοιχεία της 4ης στήλης όπως είπα είναι οι ενδείξεις του δεύτερου μετρητή (ας τον πούμε μερικό) τον οποίον και μηδένιζα κάθε φορά που έβαζα βενζίνη.

Από τον πίνακα προκύπτει ότι με 1.004 L βενζίνης έκανα 9.961 km με και ενώ ο ολικός χιλιομετρητής για την απόσταση αυτή έδειχνε μέση κατανάλωση 8,4 L/100 km, η πραγματική κατανάλωση ήταν 10,1 L/100 km, ήτοι κατά 20% μεγαλύτερη από την ένδειξη του οργάνου.

Και μερικά στοιχεία που αφορούν το σύνολο των χιλιομέτρων που έκανα ως τώρα.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 έως σήμερα έκανα 72.334 km καταναλώνοντας 6.871 L βενζίνης που κόστισε 10.852 €. Διαιρώντας την αξία δια την απόσταση, προκύπτει μέση τιμή βενζίνης 1,58€/L. Η διακύμανση της τιμής της βενζίνης στο διάστημα αυτό ήταν πολύ μεγάλη με min: 0.995€/L και max: 1.839€/L.

Η βενζίνη σχεδόν σε όλα τα γεμίσματα ήταν Shell συνήθως 95 οκτανίων και σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν ξεπερνούσαν το 20% V-Power.
Άβαταρ μέλους
By apav
#242997 Ωραίος ο Pitt. Κάποιος είχε γράψει ότι η απόκλιση αυτή δεν ισχύει λογώ της διαφοράς με την ποσότητα που σου βάζει ο βενζινάς. Ότι δηλαδή το όργανο μετράει πιο σωστά ή τουλάχιστον θα έπρεπε να σου δείχνει σχεδόν ίδια νούμερα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#243037 Γειά σου apav. Αυτή ίσως είναι η προφανής εξήγηση η οποία όμως δεν δικαιολογεί τις επιμέρους πολύ μεγάλες (από -7% έως 63%) αποκλίσεις που παρατηρούνται στην τελευταία στήλη. Με εξαίρεση ελάχιστα ταξίδια, βενζίνη βάζω πάντα από το ίδιο βενζινάδικο της Shell που βάζω εδώ και δεκαετίες και τους γνωρίζω καλά. Να υποθέσω ότι άλλες φορές μου βάζουν παραπάνω (-7%) και άλλες λιγότερο (63%); Είναι μεγάλες οι αποκλίσεις.

Τι να πώ... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#255256 Χρονια πολλα καταρχην. Το group εμεινε ανενεργο για αρκετο καιρο
Ειπα να το ξυπνησω δυνατα λοιπον με το ...καινουριο 3008
Ακομα πιο "διαστημικο" με πολυ ομορφο για παλι εσωτερικο
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
http://www.autoblog.gr/2016/05/14/spy-video-to-neo-peugeot-3008-mesa-sto-ergostasio/
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
mosaicm έγραψε:Χρονια πολλα καταρχην. Το group εμεινε ανενεργο για αρκετο καιρο
Ειπα να το ξυπνησω δυνατα λοιπον με το ...καινουριο 3008
Ακομα πιο "διαστημικο" με πολυ ομορφο για παλι εσωτερικο
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
http://www.autoblog.gr/2016/05/14/spy-video-to-neo-peugeot-3008-mesa-sto-ergostasio/

:omg: :s_wacko :s_dance :inlove:
τέτοια κάνουν και το σκεφτόμαστε να πάρουμε πάλι peugeuot.