Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
g8777 έγραψε:Eρωτηση: Αυριο πρεπει να φορεσουμε λευκο κολαν-ασπρο στρινγκ στο γραφειο.
Ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ αν πω οχι; Αν ειναι να με απολυσουν, να το κανω χαριστικα.

Γκαρλαντ σκασε. :x

Mε τι χρώμα τοπάκι θα το συνδυάσεις; :s_roses
Άβαταρ μέλους
By g8777
#219888 Ναι αλλα ο Συλλογος Εργαζομενων Πλαισιου δεν ξερει προπαιδεια. Να τα λεμε αυτα. :rtfm:

bill33 έγραψε:
g8777 έγραψε:Eρωτηση: Αυριο πρεπει να φορεσουμε λευκο κολαν-ασπρο στρινγκ στο γραφειο.
Ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ αν πω οχι; Αν ειναι να με απολυσουν, να το κανω χαριστικα.

Γκαρλαντ σκασε. :x

Mε τι χρώμα τοπάκι θα το συνδυάσεις; :s_roses

Δεν αναφερθηκε κατι για ρουχισμο πανω. :hmmm:

Ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ αν φορεσω λυκρα με στρας; :s_wink
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
trident1971 έγραψε:
Δυστυχως αν θυμαμαι καλα δεν υπηρξες ποτε υπαλληλος να δεις με τα ματακια σου τι |λογοκρισία| "συναδελφοι" υπαρχουν εκει εξω, και ας νομιζεις πως "αναγκα και Θεοι πειθονται"

12 χρόνια εργάστηκα υπάλληλος, σπάνια κάποιος απολύθηκε επειδή έκανε |λογοκρισία|. Τις περισσότερες φορές ήταν για άλλους λόγους που επειδή δε μπορούν να ανακοινωθουν, εφευρισκονται γελοιες δικαιολογίες.

trident1971 έγραψε:ειναι η μονη ουσιαστικη συζητηση

Ποιος το λέει; μήπως είμαστε φόρουμ νομικων;

trident1971 έγραψε:
Σε οποιαδηποτε απο τις δυο θα ηταν μια χαρα, αν με πιανεις... :shifty:

Δε σε ρώτησα σε ποια θα ήταν μια χαρά. Σε ρώτησα σε ποια από τις 2 θα πήγαινες.

...>.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
D-Jet έγραψε:
trident1971 έγραψε:Σε Κοτσωβολο σιγουρα φορανε μπλουζες εταιρικες, και σε αρκετες αλλες εταιριες, Κοσμοτεδες κλπ
Στη λιανικη επισης, ειδικα στο εξωτερικο απο χρονια παιζει το ονομα.

Και; Είναι λιγότερο θλιβεροί επειδή υπάρχουν κι άλλοι κρετίνοι στη λιανική;
Εσένα σου αρέσει δηλαδή;

Δεν μου κανει ουτε ζεστη ουτε κρύο. Αν μου ελεγαν να βαλω θα εβαζα.

Ειδικοτερα, το θεωρω καλη φαση :rtfm:
Οταν παιρνει καποιος τετραωρος στον Κοτσωβολο ή πχ σε εταιρια φυλαξης κανα 400αρι το μηνα και πολλα λεω, με την ψυχη στο στομα, το γεγονος οτι ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ στολη, τον απαλασσει απο το να εχει οπωσδηποτε καθαρα και καλοπλυμενα και εμφανισιμα διαφορετικα ρουχα καθε μερα που αναγκαστικα θα αφαιρεσει απο το πενιχρο εισοδημα του. Η στολη λοιπον μπορει να ειναι godsend. Το ιδιο ισχυει και με στρατιωτικους, λιμενικους, την ποδια που φοραγαμε στα σχολεια καποτε κλπ.

saxon_747 έγραψε:Απάντησε ήδη: παντού θα ήταν μια χαρά, αρκεί να του δίνουν ένα μπολάκι ρυζι

Τι ηταν αυτο τωρα? Θα το γυρισουμε στις προσωπικες προσβολες? Ειναι αυτος τροπος για συζητηση?
Δεν σου μιλησα ασχημα, καλο λοιπον θα ειναι, αν θες να λεγεσαι σοβαρος να μην το κανεις εσυ. Ποσως δε μαλλον που εισαι και mod. :rtfm: :rtfm: :rtfm: :protest: :protest: :protest:

saxon_747 έγραψε:Δε σε ρώτησα σε ποια θα ήταν μια χαρά. Σε ρώτησα σε ποια από τις 2 θα πήγαινες.

ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΝΑ' ΝΑΙ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΠΟΣΟ ΝΙΑΝΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ??? :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#219892 Και τωρα το κλασικο κολπακι της ευθιξιας. :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:

Νταξ, πρεπει να μας θεωρεις πολυ σημερινους στο internet.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
trident1971 έγραψε:Δεν μου κανει ουτε ζεστη ουτε κρύο. Αν μου ελεγαν να βαλω θα εβαζα.
Οταν παιρνει καποιος τετραωρος στον Κοτσωβολο ή πχ σε εταιρια φυλαξης κανα 400αρι το μηνα και πολλα λεω, με την ψυχη στο στομα, το γεγονος οτι ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ στολη, τον απαλασσει απο το να εχει οπωσδηποτε καθαρα και καλοπλυμενα και εμφανισιμα διαφορετικα ρουχα καθε μερα που αναγκαστικα θα αφαιρεσει απο το πενιχρο εισοδημα του. Η στολη λοιπον μπορει να ειναι godsend. Το ιδιο ισχυει και με στρατιωτικους, λιμενικους, την ποδια που φοραγαμε στα σχολεια καποτε κλπ.

Ούτε που πέρασε από το μυαλό σου ότι τη στολή τη χρεώνονται, ε; Και φυσικά πως για να έχει κάθε μέρα καθαρή στολή θα πρέπει να έχει πάρει και άλλες δύο να πλένει εναλλάξ, οι οποίες μετά, ως διαφημιστικά του μαγαζιού, θα του είναι εντελώς άχρηστες.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
trident1971 έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Απάντησε ήδη: παντού θα ήταν μια χαρά, αρκεί να του δίνουν ένα μπολάκι ρυζι

Τι ηταν αυτο τωρα? Θα το γυρισουμε στις προσωπικες προσβολες? Ειναι αυτος τροπος για συζητηση?
Δεν σου μιλησα ασχημα, καλο λοιπον θα ειναι, αν θες να λεγεσαι σοβαρος να μην το κανεις εσυ. Ποσως δε μαλλον που εισαι και mod. :rtfm: :rtfm: :rtfm: :protest: :protest: :protest:

Γιατί σου μίλησα άσχημα? Μεταφορικα μιλάω, εννοώντας ότι δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις. Ποιο πάνω γράφεις ότι θα πήγαινες οπουδήποτε αρκεί να έχεις μια δουλειά...

trident1971 έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Δε σε ρώτησα σε ποια θα ήταν μια χαρά. Σε ρώτησα σε ποια από τις 2 θα πήγαινες.

ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΝΑ' ΝΑΙ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΠΟΣΟ ΝΙΑΝΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ??? :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Κατάλαβα, όπως επίσης κατάλαβα ότι αποφευγεις την απάντηση.

Επαναδιατυπωνω:

Σε προσλαμβανουν στο πλαίσιο και ταυτόχρονα σε προσλαμβανουν ΚΑΙ στον Καρελια, με τον ίδιο μισθο.

Πρέπει να επιλέξεις που θα πας, και για τους δύο έχεις ακούσει θετικά και αρνητικά αλλά δεν είσαι σίγουρος αν είναι αλήθεια ότι ακούς.

Ποιον επιλέγεις να πιάσεις δουλειά από δεύτερα;

...>.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Βασικά αρκεί η απόλυση απο το Πλαίσιο, το οποίο είναι γνωστή γαλέρα.
Για όποιο λίγο και να έγινε είναι καταδικαστέα λόγω του παραπάνω.
Επίσης όταν ακούω για απολύσεις αυτήν την εποχή θεωρώ πως το δίκιο το έχει ο εργαζόμενος, γιατί μου φαίνεται τρομερά δύσκολο να προκαλέσει ο εργαζόμενος την απόλυση του απο την στιγμή που είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει άλλη δουλειά.

Από το Moto G

Δυστυχως αν θυμαμαι καλα δεν υπηρξες ποτε υπαλληλος να δεις με τα ματακια σου τι |λογοκρισία| "συναδελφοι" υπαρχουν εκει εξω, και ας νομιζεις πως "αναγκα και Θεοι πειθονται"[/quote]

Προ κρίσης μπορεί, πλέον το αποκλείω, εκτός αν κάποιος έχει ψυχολογικά ή γενικότερα θέματα.

Πάντα ο εργαζόμενος είναι ο αδύνατος κρίκος, ειδικά σε εργαζόμενος τύπου Πλαίσιο, Κωτσοβολος κτλ.

Πρόσφατα είδα σε κατάστημα του Πλαίσιου υπάλληλο πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι να τρέχει να εξυπηρετήσει πελάτες
Έκανα μεταβολή και βγήκα έξω.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By trident1971
D-Jet έγραψε:
trident1971 έγραψε:Δεν μου κανει ουτε ζεστη ουτε κρύο. Αν μου ελεγαν να βαλω θα εβαζα.

Ούτε που πέρασε από το μυαλό σου ότι τη στολή τη χρεώνονται, ε; Και φυσικά πως για να έχει κάθε μέρα καθαρή στολή θα πρέπει να έχει πάρει και άλλες δύο να πλένει εναλλάξ, οι οποίες μετά, ως διαφημιστικά του μαγαζιού, θα του είναι εντελώς άχρηστες.

Σε φιλο που εχω σε εταιρια φυλαξης κλπ, ξερω σιγουρα οτι η στολη χορηγειται. Ρωτησα μολις τωρα και τον αλλον στον Κοτσωβολο, εκει η "στολη" ειναι μια μπλουζα, τους δινουν 4 καθε χρονο, 2 χειμωνα, 2 καλοκαιρι., παντελονια ειναι δικα τους. Εννοειται πως οι στολες δεν πλενονται καθημερινα, αν ειναι δυνατον.
Ξερεις κατι διαφορετικο?
Άβαταρ μέλους
By markvag
trident1971 έγραψε:Σε φιλο που εχω σε εταιρια φυλαξης κλπ, ξερω σιγουρα οτι η στολη χορηγειται. Ρωτησα μολις τωρα και τον αλλον στον Κοτσωβολο, εκει η "στολη" ειναι μια μπλουζα, τους δινουν 4 καθε χρονο, 2 χειμωνα, 2 καλοκαιρι., παντελονια ειναι δικα τους. Εννοειται πως οι στολες δεν πλενονται καθημερινα, αν ειναι δυνατον.
Ξερεις κατι διαφορετικο?

Στους σεκιουριτάδες @skg η στολή δίνεται από την εταιρεία και τους κρατάνε κάθε μήνα ένα ποσό... :dizzy: :thumbsdown:

Είναι επειδή παίρνουν χρυσούς μισθούς των 500 ευρώ φαίνεται... :rant: :rant:

Εμάς πάλι η εταιρεία μας αγόρασε μπουφάν (με το σηματάκι της) και παπούτσια ασφαλείας (125 ευρώ + ΦΠΑ), καθώς και κάτι στολές προστατευτικές ρόμπες, χωρίς να μας τα χρεώσει
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Νίκος Παππάς έγραψε:Επίσης όταν ακούω για απολύσεις αυτήν την εποχή θεωρώ πως το δίκιο το έχει ο εργαζόμενος, γιατί μου φαίνεται τρομερά δύσκολο να προκαλέσει ο εργαζόμενος την απόλυση του απο την στιγμή που είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει άλλη δουλειά.

Και ομως υπαρχει πολλη λουφα εκει εξω, και λουφαδοροι που την γλιτωνουν και δεν παθαινουν τιποτα. Θα δεις πολλα που θα τριβεις τα ματακια σου. Αλλα επειδη ο ανθρωπος ειναι απληστος, αυτους θα τους δεις εκει που τα πραγματα ειναι πολυ καλα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bibendum έγραψε:
Και ομως υπαρχει πολλη λουφα εκει εξω, και λουφαδοροι που την γλιτωνουν και δεν παθαινουν τιποτα. Θα δεις πολλα που θα τριβεις τα ματακια σου. Αλλα επειδη ο ανθρωπος ειναι απληστος, αυτους θα τους δεις εκει που τα πραγματα ειναι πολυ καλα.

επιβεβαιωνω.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
trident1971 έγραψε:Ξερεις κατι διαφορετικο?

Ναι αμέ και σε κλάδο που η στολή (φόρμα εργασίας, βασικά) δεν είναι για διαφήμιση (μόνο) αλλά για προστασία.
Μία στολή το έτος έπαιρναν και οποιαδήποτε (υποχρεωτικά η ίδια) επιπλέον με χρέωση (από δική μου εμπειρία ήθελαν τουλάχιστον 3 στολές_ οι οποίες έλιωναν_ για την ίδια περίοδο).
Μην προσπαθείς να πείσεις για τον παραλογισμό σε αυτά τα καταστήματα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ξεχωρίζει το προσωπικό από τους πελάτες χωρίς να είναι ούτε γελοίοι ούτε αντιαισθητικό και θλιβερό το θέαμα. Όπως στο στρατό, την παραλαγή δεν τη φοράς επειδή θα πας στα βουνά για να μη σε βλέπει ο εχθρός (τουλάχιστον όχι εγώ, ως φαντάρος αλλά ούτε και το 95% του προσωπικού που υποχρεωτικά τη φοράει). Μεθοδολογία παλιά και δοκιμασμένη είναι.

ΦΥΣΙΚΑ, οι κρετίνοι στις διευθύνσεις που παίρνουν αυτές τις όμορφες αποφάσεις υπάρχουν επειδή υπάρχουν εξίσου καθυστερημένοι πελάτες (δεν κάνουν όλοι αναστροφή, Νίκο μου, ή έστω να συμπληρώσουν ένα δελτίο και να το ρίξουν στο κουτί), οι οποίοι πάνε στο κατάστημα με τη νοοτροπία "με τον παρά μου γαμώ και την κυρά μου" και χαίρονται να τους κάνουν τεμενάδες ταλαίπωροι που τρέχουν μέσα στην μπόχα από τα πλαστικά και την ακτινοβολία 8 ώρες. Μεγάλη δουλειά να βλέπεις τον άλλο να είναι σε χειρότερη θέση από εσένα...

Over and out.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#219909 Ο πελάτης πρέπει να ξεχωρίζει από τον υπάλληλο. Δεν μπορεί ο καθένας να φοράει στη δουλειά ότι γουστάρει.
Δε μιλάω για προσβλητικές καταστάσεις. Έχω διώξει κοπέλα που δεν ήθελε να φοράει τα μακό της δουλειάς.