Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#218875 o kacey οπως πολλες φορες εγραψε, ΔΕΝ αναφεροταν σε τετοια παραδειγματα. Αλλοι του εφερναν ως παραδειγμα για τη |λογοκρισία| του υπαλληλου, το "αμα στο καψουν αναρχικοι, απο ποιον θα τα ζητησεις" (οπου εκει ΟΝΤΩΣ θα πληρωσει η ασφαλεια :lol: )
Άβαταρ μέλους
By kacey
trident1971 έγραψε:
Hellenic tifosi έγραψε:Αντίστοιχα κανείς φυσιολογικός υπάλληλος δε θα έπρεπε να θεωρεί ότι επειδή το χ,ψ όχημα δεν είναι δικό του, μπορεί να το οδηγά όπως νομίζει.

Τωρα περιεγραψες το 90% και παραπανω των υπαλληλων στη χωρα. :lol: Το αμιμητο "γιατι, δικο μου ειναι?" συνοδευομενο με απορημενο υφος οταν τους κανεις οποιαδηποτε υποδειξη μπας και ερθουν στα λογικα τους. :rant: :rant: :rant:

ε τοτε, "πλερωνε |λογοκρισία| τη ζημια που εκανες": Καθε 3+λιγο αγοραζα λαστιχα γιατι τα εσκιζαν στα πλαινα τους ανεβαινοντας πεζοδρομια, π[ραγμα που επανειλλημενα τους ειχα πει να μη κανουν ενω και ποτε δεν τους ειχα με μαστιγιο*. Ε, μολις ο ενας πληρωσε ενα λαστιχο που το ξεκολιασε (ΕΝΩ τους το ειχα ξεκαθαρισει οτι το επομενο θα πληρωθει, για να γνωριζουν), δεν ειχαμε ποτε ξανα σκισμενο λαστιχο. Απλα πραγματα.

*χωρις να φτανουμε στο αλλο ακρο, να κωλοβαρανε. Τα δρομολογια τα εχω κανει και εγω και ξερω ποση ωρα χρειαζονται, που μπορει να κολλησουν, ποιες μερες ηταν δυσκολες (πχ παρασκευη λογω λαικης στη περιοχη μας) κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#218883 μαλιστα, να δωσω μπονους αν καποιος κανει τη δουλεια για την οποια πληρωνεται, χωρις να προκαλεσεις ζημιες. Ενταξει, καταλαβαμε...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#218884 Στον ανθρώπινο κόσμο, οι ζημιές είναι μέρος του παιχνιδιού. Οπότε, ναι, ένας υπάλληλος των 800ευρώ το να μην κάνει καμία ζημιά, είναι κάτι.

Όπως λες όμως, Εντάξει καταλάβαμε...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#218885 ΞΑΝΑλεω:

μαλιστα, δηλαδη "καθε ζημια απο |λογοκρισία| του εργαζομενου = επιχειρηματικο ρισκο", "δεν μοιραζεστε τα κερδη" κλπ, αλλα "το να κανει σωστα τη δουλεια του χωρις να κανει ζημιες" * = αιτια για μπονους γιατι "ναι, ειναι κατι" (υποθετω εννοεις "ειναι κατι αξιο επαινου" το να κανει σωστα τη δουλεια του χωρις ζημιες*).

αντιστοιχα, σε καθε συζητηση περι μειωσης μισθου = "οχι γιατι η συμφωνια ειναι να κανει αυτη τη δουλεια για τοσα λεφτα", αλλα τωρα το να κανει σωστα τη δουλεια του χωρις ζημιες* για τα τοσα λεφτα ειναι κατι που αξιζει επαινο και αμοιβη.

ενταξει παιδες, οτι πειτε.

*οπου ξαναλεω: κανει ζημια = κανει κατι χοντρο, απο χοντρη |λογοκρισία| του.

Να σου πω, αμα ο οδηγος μου επιλεξει να παει αναποδα σε μονοδρομο γιατι βαριεται να κανει το κυκλο του τετραγωνου και τον γραψουν, με αποτελεσμα να μεινει ο ιδιος χωρις διπλωμα και το φορτηγο του μαγαζιου χωρις πινακιδες, να υποθεσω οτι ειναι ακομα κατι που πρεπει να φαω εγω στο κωλο, γιατι "ετσι", "επιχειρηματικο ρισκο" κλπ κλπ?
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#218886 Εντάξει, σε λίγο πες και για το άλλο παράδειγμα που επιλέγει να πάρει το φορτηγάκι και να αρχίσει να πατάει κόσμο καθώς κουβάλούσε ναρκωτικά και πουτάνες.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:Εντάξει, σε λίγο πες και για το άλλο παράδειγμα που επιλέγει να πάρει το φορτηγάκι και να αρχίσει να πατάει κόσμο καθώς κουβάλούσε ναρκωτικά και πουτάνες.

Νομιζω το εχω ξαναγραψει, οδηγος εταιριας αναλωσιμων, μια Παρασκευη (μερα πληρωμων απο πελατες), πηγε στην εταιρια 5.000 δρχ λιγοτερες εισπραξη....
γιατι συναντησε πουτανα στο δρομο, του γυαλισε και αποφασισε να πηδηξει... αλλα δεν ειχε δικα του λεφτα, ετσι "δανειστηκε" απο αυτα που ειχε μαζεψει μεχρι τοτε... :lol: :lol: :lol: :lol:

EDIT: Οι πιθανοτητες να την πηδηξε μερα μεσημερι μεσα στο βανάκι της εταιριας, παρεα με μελανια, δισκετες, φαξοχαρτα και αντιστατικα καλυμματα, ειναι παραπανω απο 50%, απλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By kacey
QsisVTS έγραψε:Άλλο λάθος άλλο παρανομία

μαλιστα, δηλαδη το να γαμας καθε 3+λιγο λαστιχο επειδη παρατας ενα οχημα οπου βρεις, επειδη βεβαια δεν σε τσουζει στη δικια σου τσεπη, ΕΝΩ σου εχουν πει να μη το κανεις, ειναι "λαθος".
το να πεφτεις με το μηχανακι του μαγαζιου επειδη το παιζεις καμικαζι, ειναι "λαθος".

και το γαματο: αν δεν τα κανεις ολα αυτα, και κανεις τη δουλεια που πληρωνεσαι να κανεις, χωρις να κανεις τετοια "λαθη", χρειαζεται και bonus. Νταξ'.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#218892 Ειναι το τυρακι για να σεβεται την δουλεια. Ευτυχισμενος υπαλληλος --> καλη αποδοση και σεβασμος στα εργαλεια της δουλειας.

Προφανως υπαρχουν απληστοι/κακοι υπαλληλοι που συνεχως ζητανε περισσοτερα και δεν σεβονται με τιποτα τον ιδρωτα του αλλου αλλα αυτον νομιζω ευκολα τον στελνεις σπιτι του.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#218896 Kacey θα στο πω μορτικα, αλανιαρικα, Πασαλιμανιωτικα:

Αλλο το λαθος και αλλο το γραφω στα παπαρια μου το αφεντικο μου. Το να αφαιρεις απο τον μισθο του εργαζομενου τη ζημια λογω λαθους ειναι εκτος απο παρανομο και εργοδοτικη λογικη του 1748. Και αυτα που σου λεω δεν ειναι κομμουνιστικα κλπ. Επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι ο χαρουμενος (-->πιστος στο οραμα της εταιρειας) εργαζομενος ειναι βασικος παραγοντας για να ανθισει η επιχειρηση.
Οσο για το δευτερο, παλι εισαι κακος εργοδοτης. Γιατι καταφανως απασχολουσες εναν υπαλληλο που δεν ηταν διαθεσιμος να σε ακουει-----> στερουσες απο την επιχειρηση σου εναν αποδοτικοτερο υπαλληλο------> γαμας την επιχειρηση--------> γαμας τους υπαλληλους----------> γαμας και σενα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
g8777 έγραψε:Kacey θα στο πω μορτικα, αλανιαρικα, Πασαλιμανιωτικα:

Αλλο το λαθος και αλλο το γραφω στα παπαρια μου το αφεντικο μου. Το να αφαιρεις απο τον μισθο του εργαζομενου τη ζημια λογω λαθους ειναι εκτος απο παρανομο και εργοδοτικη λογικη του 1748. Και αυτα που σου λεω δεν ειναι κομμουνιστικα κλπ.

A) Επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι ο χαρουμενος (-->πιστος στο οραμα της εταιρειας) εργαζομενος ειναι βασικος παραγοντας για να ανθισει η επιχειρηση.
B) Οσο για το δευτερο, παλι εισαι κακος εργοδοτης. Γιατι καταφανως απασχολουσες εναν υπαλληλο που δεν ηταν διαθεσιμος να σε ακουει-----> στερουσες απο την επιχειρηση σου εναν αποδοτικοτερο υπαλληλο------> γαμας την επιχειρηση--------> γαμας τους υπαλληλους----------> γαμας και σενα.

α) χαιρω πολυ. Γιατι μου το λετε ολοι αυτο? Ειναι αυτονοητο. Αυτο που δεν δεχομαι ειναι το να το παιζει δυσαρεστημενος ο υπαλληλος που πληρωσε για χοντρη |λογοκρισία| που εκανε, ειδικα αν του εχω χαριστει 2-3 φορες. Οχι ρε φιλε. Θα πληρωσει και με χαμογελο μαλιστα.

β) χαιρω πολυ. απλα προτιμω, απο το να σουταρω με ευκολια καποιον, να του δινω μια ευκαιρια να κοψει τη |λογοκρισία| (δεν μιλαμε για ανθρωπους που απο τη πρωτη στιγμη εδειχναν οτι ειναι ανικανοι, καριοληδες κλπ), και αμα δεν το παιρνει και με λογια να του το "εξηγησω" και με πραξεις (να αναγκαστει να πληρωσει τη ζημια). εδω εχουμε φτασει στο σημειο οχι μονο να λεμε να μη πληρωσει μια ζημια που εκανε απο |λογοκρισία|, αλλα να μιλαμε κ για μπονους αν κανει σωστα τη δουλεια για την οποια πληρωνεται να κανει ρε πστ μου.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#218908 Μιλάμε για τον ίδιο υπάλληλο που ενώ παλιά ήταν μια χαρά, τελικά είχε καταλήξει να είναι όλα στ@@ του;
[Αν θυμάμαι καλά από μια παλιότερη εξιστόρηση]