- 04 Φεβ 2016, 10:00
saxon_747 έγραψε:Και που πιστεύεις οτι οφείλεται η συρρίκνωση της κοινότητας ; Στο moderating?
Το έχω γράψει, δεν
πιστεύω αλλά
ξέρω ότι
κάποιες περιπτώσεις οφείλεται στο moderating και ειδικά στο κομμάτι του moderating που επισήμανα.
Σε κάποιες άλλες, όχι. Δεν είπα εξάλλου ποτέ ότι για όλους φταίει ο ίδιος λόγος. Αλλά τουλάχιστον ελπίζω να συμφωνούμε ότι καλύτερα να μην είχαν αποχωρήσει (είμαι σίγουρος ότι δεν αισθάνονται όλοι έτσι και "καλύτερα που έφυγε ο |λογοκρισία|", άποψή τους βέβαια που με βρίσκει τελείως αντίθετο). Και για αυτούς, στους οποίους η αποχώρηση οφείλεται στο moderating, νομίζω η ομάδα των mods θα έπρεπε να προβληματιστεί και όχι να αρνείται την ύπαρξη οποιουδήποτε προβλήματος.
saxon_747 έγραψε:Στο 4tforum γιατί μειώθηκε η (ενεργή) κοινότητα παρόλο το επιεικές Moderating; (που έχει και απο πισω ένα περιοδικό και μια ιστορία ε;)
Για το 4TF θεωρώ ότι απάντησε ωραιότατα ο BEAMS
Για το petrolheads δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα διότι, παρά τον τίτλο, το παρόν φόρουμ είναι spin-off ενός άλλου και άρα παίζει σε μεγάλο βαθμό το "παρείστικο" κομμάτι, που επίσης σωστά έλεγε ο Asimov. Αυτός είναι και ο λόγος που οι "Αμηχανίες" εδώ είναι τόσο θεαματικά μεγαλύτερες από το αυτοκινητιστικό κομμάτι, σε αντίθεση με το 4TF που ο "Αντίλογος" έχει πια γίνει καρικατούρα.
Σίγουρα λοιπόν σε ένα βαθμό έχει να κάνει με αυτό που έλεγε ο BEAMS (ωστόσο να παρατηρήσω ότι, όπως επίσης επισήμανε ο BEAMS, οι συζητήσεις εδώ είναι υψηλότερου επιπέδου από τις συζητήσεις στο τρέχον 4TF που, εδώ και χρόνια, και πριν τα γεγονότα του 2014 είχαν εκφυλιστεί στο "4 lt/100 km καλά είναι ?"

, άρα παρά το μειωμένο ενδιαφέρον θα περίμενα κάποιοι ειδικοί και πραγματικά petrolheads να φεύγουν από το 4TF και να έρχονται εδώ, που δεν συμβαίνει, δεν ξέρω γιατί,
μπορεί αυτά που συζητάμε εδώ και τώρα να τους απωθούν) αλλά σίγουρα παίζουν και άλλοι λόγοι, κάποιοι προσωπικοί (κουράστηκαν, βαρέθηκαν), κάποιοι αυτοί που λέγαμε (moderating), κάποιοι σχετιζόμενοι με την ουσία του φόρουμ (δεν βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον εδώ) ή το μέγεθός του (πολύ μικρό) ή απλά δεν μας ξέρουν.
Το κύριο πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι αποχωρήσεις αυτές καθ' αυτές, και στο 4TF αποχωρούσαν, αλλά ότι όταν από μια παρέα 30 ατόμων αποχωρούν οι 10 και δεν αντικαθίστανται με άλλους, η παρέα αυταπόδεικτα φθίνει. Οταν λοιπόν κάποιοι από τους 10 αποχωρούν για λόγους αντιμετωπίσιμους, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση, νομίζω πρέπει να γίνει όλη η δυνατή προσπάθεια, να λυθεί το πρόβλημα, και όχι να κρυφτεί κάτω από το χαλί.
Δυστυχώς όμως αν η αντιμετώπιση είναι "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένα λάθος και οι αποκλεισμοί ήταν δικαιότατοι αλλά τους/σας κάναμε χάρη"

ε συγνώμη, δε βλέπω καμία πολιτική βούληση. Παρέα είμαστε, όχι πολιτικοί, να πρέπει να save face (πως το λένε τούτο στα ελίνικος) και να σκεφτόμαστε το πολιτικό κόστος, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η ευθεία.
Κρίμα ως προς αυτό γιατί αν είχαμε παραδοχή προβλημάτων+άρση αποκλεισμών και όχι απονομή χάρητος θα ήμουν και γω, ως καλοπροαίρετος που είμαι, αναγκασμένος να παραδεχτώ ότι άλλαξαν τα δεδομένα της ανάλυσής μου και οι 79 μέρες έγιναν 79 - 60 = 19 άρα βάζω τα συμπεράσματά μου εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

(όχι ότι νοιάζεται κανείς πλην εμού, απλά το αναφέρω).
saxon_747 έγραψε:Το άμεσο ξεμπανάρισμα έχει να κάνει με λάθος κρίση του admin τη δεδομένη στιγμή. Όπως και εσύ είπες, ουδείς αλάνθαστος.
Εγώ δε βλέπω καμία παραδοχή λάθος κρίσης του admin, "σωστή κρίση" διαβάζω και "χάρη".
saxon_747 έγραψε:Η ουσία είναι να τηρείται ένας υποτυπώδης κανονισμός. Υπάρχει παράβαση -> υπάρχουν συνέπειες. Δε νομίζω αυτό να αποθαρρύνει τους χρήστες, αλλιώς θα τους αποθάρρυνε να παραβούν και τον κανονισμό.
1η φράση: Επίσης ουσία είναι να είναι δίκαιος ο κανονισμός
2η φράση: Προφανώς
3η φράση: Αν ο κανονισμός είναι άδικος και τηρείται απαρέγκλιτα, τότε η αδικία αποθαρρύνει.
saxon_747 έγραψε:Αν θες να βρείς patterns θα τα βρείς.
Και αν δεν θέλεις να τα δεις, ό,τι και να σου πουν, δεν θα τα δεις.
saxon_747 έγραψε:Πχ στο 4τforum μπορώ να βρώ ένα patern που θα χωρίζει τους χρήστες σε "ιστορικούς" και μη, σε αγωνιζόμενους και μη, σε ιδρυτικά μελη και μη, κ.ο.κ.
Και δεν το κάνεις ? Μπορεί να διαφωνώ, μπορεί να συμφωνώ, δεν έχει σημασία, αν υπάρχει το pattern το πρόβλημα δεν είναι σε αυτόν που το βρήκε.
Μία τελευταία πρόταση (επειδή είπες saxon_747 ότι δεν έκανα "ουσιαστική πρόταση", που ήταν καταφανώς άδικο αλλά κακία δεν κρατάμε

): είχα ρωτήσει αν μπορεί σε περίπτωση παραβίασης του κανονισμού να κάνει report κάποιος μη άμεσα θιγόμενος, δηλ. αν εσύ με βρίσεις, μπορεί ο πχ. BEAMS, να κάνει report ή πρέπει να κάνει report μόνο ο άμεσα θιγόμενος ? Και η απάντηση ήταν "μόνο ο άμεσα θιγόμενος". Που είναι βέβαια λάθος και οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις, μέχρι να διαβάσει ο άμεσα θιγόμενος τα μπινελίκια μπορεί να περάσουν μέρες και σελίδες και να μην έχει καμία σημασία και μια προσβολή-βρίσιμο-ειρωνεία είναι τέτοια για όλους τους αναγνώστες, όχι μόνο για τους άμεσα θιγόμενους. Προτείνω λοιπόν να αλλάξει το συγκεκριμένο σημείο.
Τέλος πάντων, ας το κλείσω εδώ διότι έχω ενοχλήσει κάποιους, μπορεί να έχω αδικήσει κιόλας, αν μείνουν στο τέλος και 1-2 θετικά, όπως το να ξαναγυρίσουν κοντά μας κάποιοι χρήστες και να αλλάξει προς το δικαιότερο ο κανονισμός, κάτι θετικό θα βγήκε από την όλη ιστορία.