Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
#214609 @Anonymous Founder
Και γω με τη σειρά μου διαφωνώ με τη δική σου ανάλυση στα ακόλουθα σημεία:

(α) Με τη δημόσια παρουσίαση κατάταξης χρηστών σε "αριστερούς" και "δεξιούς", κάτι που απέφυγα επιμελώς, για λόγους που μάλλον δεν σου είναι προφανείς και άρα δεν έχει νόημα να σου τους εξηγήσω

(β) Με το ό,τι το "δείγμα είναι μικρό", εγώ στο θέμα των αποβολών μέτρησα 35 ban (42 δημοσιεύσεις το θέμα, αφαιρώντας 7 για antonis-team + ELTASSOS), εσυ λες ότι είναι 29 (?), σε διάστημα 1.5 χρόνου, 2 ban το μήνα, ε δε μου φαίνεται μικρό δείγμα

(γ) Στο ό,τι δεν πρέπει να μετράει η διάρκεια του ban. Συγνώμη αλλά εμένα σαν απλό χρήστη με νοιάζει για πόσο χρόνο κάποιος εμποδίζεταιι να συμμετέχει στο φόρουμ και δεν μπορώ να διαβάζω τις -όποιες- απόψεις του (που έχει ποιοτική αξία), όχι το πόσες φορές έχει τιμωρηθεί (το οποίο έχει ποσοτική αξία μόνο σαν στατιστικό στοιχείο για τους διαχειριστές, εμένα σαν χρήστη δεν με απασχολεί). Το οποίο μάλιστα δεν έχει να κάνει με την σοβαρότητα του παραπτώματος αλλά με τη συχνότητά του και μάλιστα με μηδενισμό ανά μήνα, δηλ. τελείως λάθος κανονισμός. Με άλλα λόγια, κάποιος που λέει "γαμιέται η μάνα σου" κάθε δίμηνο αντιμετωπίζεται πολύ ελαφρύτερα από κάποιον που λέει "λες βλακείες" δύο φορές το μήνα.

(δ) Στο ό,τι εξαφάνισες την κατηγορία "άλλα" και έτσι μια χαρά έβαλες στο λογαριασμό ban που έγιναν επειδή βρίζονται στο θέμα του ποδοσφαίρου ή σε άλλα άσχετα θέματα και δεν έχουν καμία σχέση με το "αριστερός" - "δεξιός" (δηλ. στη δική σου ανάλυση προσθέτεις μήλα με πορτοκάλια)

(ε) Στο ό,τι έβαλες μέσα τον kacey (παρότι έτσι ενδυναμώνεις τη δική μου οπτική, αλλά το θεωρώ λάθος) διότι είναι στατιστικώς outlier (όπως και οι antonis-team και ELTASSOS)

(στ) Στο ό,τι δεν έδωσες καμία σημασία στο σημαντικότερο κατά την άποψή μου κομμάτι της δημοσίευσής μου, το ό,τι, ασχέτως ban, υπάρχουν αξιόλογοι χρήστες, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί και δεν γράφουν πια, και επιμένεις, ως διαχειριστής, να κλείνεις τα μάτια στους λόγους, για τους οποίους συνέβη αυτό (ή βασικά να λες ότι είναι δικό τους πρόβλημα και όχι του Forum, φάση "όλοι αντίθετα πάνε στην Πανεπιστημίου"). Ειλικρινά στη λίστα που παρέθεσα δεν το έκανα με λογική "αριστερός" - "δεξιός" αλλά "ποιοί πρώην συστηματικοί χρήστες δεν είναι πια μαζί μας". Αυτό δεν είναι άποψη, είναι γεγονός, που δε δείχνει να σε προβληματίζει. Το ό,τι εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι (ή όλοι ?) εξ΄αυτών να είναι συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης το θεωρώ απίθανο να είναι στατιστικό σφάλμα αλλά δεν έχει και τόση σημασία.

(ζ) Στο ό,τι θεωρείς ότι για κάποιους χρήστες είναι πρόβλημα συμπεριφοράς από το παλιό Forum. Νόμιζα ότι στο παρόν Forum "το κοντέρ μηδένισε" για το λόγο αυτό ορθώς ακυρώθηκαν όλα τα ισόβια ban που είχαν γίνει παλιά, οπότε η επίκληση της "παλιάς ζωής" είναι άκυρη.

Αυτά, ελπίζω να είναι σαφής η οπτική μου. Επίσης ελπίζω να μην μπούμε σε λογική quote-προς quote, δεν έχει θεωρώ νόημα. Και φυσικά ελπίζω να είναι σαφές ότι στόχος είναι το καλό του παρόντος φόρουμ, όχι η όποια ανούσια κόντρα.

EDIT (μετά το παρακάτω του QsisVTS): Εννοείται ότι ευχαριστώ την ομάδα των mods και ακόμα περισσότερο τον Anonymous Founder για όσα έκαναν και κάνουν. Για το λόγο αυτό ελπίζω να είναι σαφές το καλόπιστο της κριτικής μου.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 02 Φεβ 2016, 17:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#214611 θα πω κι εγώ τις παπάρες μου...

αρχικά δηλώνω ικανοποιημένος που σε αυτό το φόρουμ για πρώτη φορά στην ιστορία μου δεν έχω φάει κανένα ban

μάλλον φταίει ότι δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε δημοκράτης (με τη παρούσα έννοια) αλλά ούτε και ακραίος :shifty:

είναι λυπηρό πάντως να αποχωρούν άτομα και να χάνεται η έκφραση απόψεων όποιες κι αν είναι αυτές

είχα παρατηρήσει χωρίς να θορυβηθώ ιδιαίτερα ότι κάποιοι είχαν σταματήσει να γράφουν μιας και το απέδιδα στο ότι μπορεί να είχαν άλλες δουλειές το τελευταίο καιρό, δεν είχα αντιληφθεί ότι κάποιοι το έχουν πάρει τόσο προσωπικά

το να είσαι moderator καταλαβαίνουμε όλοι φαντάζομαι ότι δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά όταν επί χρόνια υπήρξες απλός χρήστης μιας κοινότητας και έστω και ιντερνετικά οι περισσότεροι με τους οποίους μπορεί να χαλάσετε τις καρδιές σας είναι γνωστοί σου.

αυτός είναι ένας ρόλος που ποτέ δε ζήλεψα και ποτέ δε θα ήθελα να έχω μιας και το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να μπαίνεις στη διαδικασία να λογοκρίνεις το κείμενο κάποιου έστω και αν αυτό είναι υβριστικό.

Ο . πιστεύω ότι έκανε μια τίμια προσπάθεια με αυτό εδώ το φόρουμ και σαν άνθρωπο από το λίγο που τον γνωρίζω τον θεωρώ αρκετά μετριοπαθή ώστε να φανατίζεται με τα πολιτικά ζητήματα, ασχέτως των πιστεύω του, επίσης θεωρώ ότι είναι και αρκετά μετριοπαθής ώστε να μπαίνει σε προσωπικές κόντρες, στο μόνο που τον βλέπω να παθιάζεται είναι στο να υπερασπιστεί αυτό που κάνει και το πώς το κάνει το οποίο είναι αναμενόμενο.

τώρα το γιατί κάποιος μπορεί να χαλαστεί με τη κοινότητα είναι πολυδιάστατο θέμα...
το πιο απλό που θα μπορούσε να γίνει είναι αυτό που γίνεται σε άλλες κοινότητες όπου τέτοιες συζητήσεις απαγορεύονται δια ροπάλου :rtfm:
όμως για αυτό το λόγο δε συμμετέχουμε σε άλλες κοινότητες και επιλέγουμε αυτή, γιατί εδώ είναι από τα λίγα μέρη που μαζεύονται άνθρωποι με τελείως διαφορετικές απόψεις και μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, αλλά όχι ανεξέλεγκτα (όπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) για όλα σχεδόν τα ζητήματα

τώρα σε ο,τι αφορά το moderation και αν αυτό μεροληπτεί, πρέπει να δούμε και ποια η αντίδραση του κάθε μέλους όταν η κουβέντα εκτροχιάζεται
αν κάποιος βρίσει, έβρισε και λογικό είναι να εφαρμόζονται οι κανόνες που όλοι αποδεχτήκαμε

αν η τάδε "ομάδα" έχει πιο πολλούς υβριστές από την άλλη, τότε λογικό είναι να μαζεύει περισσότερες ποινές

το ότι κάποιος μπορεί να είναι ειρωνικός και να σου ανεβάζει το αίμα είναι εκνευριστικό, αλλά όσο μένει στα πλαίσια των κανόνων δε μπορείς να του επιβάλεις ποινή, έτσι δεν πάει; :hmmm:

δεν έχω κάτσει να δω αναλυτικά αν ο τάδε έβρισε και οι mods έκαναν τα στραβά μάτια και αν αυτό έγινε λόγω των πεποιθήσεών του (ή αν έγινε το αντίθετο, υπήρξε υπέρμετρη αυστηρότητα πάλι λόγω των πεποιθήσεων κάποιου), αλλά δε θέλω να πιστεύω ότι δεν έγινε απλά η εφαρμογή του κανονισμού.
μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά από όσο γνωρίζω αυτούς που κάνουν διαχείριση όλα αυτά τα χρόνια δε νομίζω ότι θα μεροληπτούσαν σε τέτοιο βαθμό που να μιλάμε για σκάνδαλο..

φυσικά και θα θεωρούσα λογικό ο hifi πχ να ήταν πιο ελαστικός με τον mjacob (που δεν τον θυμάμαι να περνάει τα όρια) ή ο angel μαζί μου, αλλά μέχρι ένα επίπεδο

αλλά το ύφος όμως δε νομίζω ότι είναι λόγος για να τιμωρηθεί κάποιος (έστω και για flame), αλλά ούτε και για να αποχωρήσει κάποιος επειδή θίχτηκε :rtfm:

η μόνη εξήγηση που δίνω στο φαινόμενο των αποχωρήσεων είναι ότι κάποιοι άνθρωποι (πέρα από το ότι ίσως κουράστηκαν) ένιωσαν ότι δέχονται αρνητική ενέργεια από τους συνομιλητές τους, πραγματικό μίσος, και όχι απλά μια διαφορετική άποψη επί των επιχειρημάτων τους

και εδώ έρχομαι σε αυτό που σχολίασε ο busso πρόσφατα που έλεγε ότι δε συμμετέχει στη πολιτική συζήτηση λόγω του κλίματος που επικρατεί (που εκείνη τη στιγμή δε το αισθάνθηκα όπως το εννοούσε)

είναι όμως κάτι το υπαρκτό και αναμενόμενο όταν γίνονται τέτοιες κουβέντες, ΟΜΩΣ έχουν και μεγάλη σημασία τα κίνητρα του καθενός όταν κάνει μια πολιτική κουβέντα

το "δεξιό/συντηρητικό μπλοκ" του φόρουμ μπορούμε να πούμε ότι αποτελείται από ανθρώπους που έχουν μεν μια ιδεολογία αλλά την έχουν και την εφαρμόζουν σχεδόν στη πλειοψηφία τους μακριά από έντονη και οργανωμένη κομματικοποίηση (όχι ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις)

ο kacey για παράδειγμα (και ας με συγχωρέσει που τον παίρνω ως παράδειγμα), πιστεύει αυτά που πιστεύει γιατί έτσι τα έχει κάτσει και τα έχει σκεφτεί και γιατί έτσι θεωρεί ότι συμφέρουν τον ίδιο, είναι μάλλον απίθανο να πάει να κουνήσει σημαιάκια σε συγκέντρωση ή να κατέβει στους δρόμους

όταν έχει απέναντί του έναν συγκριτικά πιο "στρατευμένο" είναι εν μέρει λογικό να μη μπορεί να βγάλει άκρη (εκτός αν περάσει έστω και κάποιες ώρες σε τραπεζάκια δημόσιου αει/τει :lol: ) , αλλά αδικαιολόγητο να χάνει τον έλεγχο και να φτάνει να τιμωρείται με ban

όταν λοιπόν κάποιος πάει να συζητήσει (με τους καλούς ή κακούς του τρόπους), αλλά ο συνομιλητής του πάει να δώσει αγώνα, τότε δε μιλάμε ουσιαστικά για συζήτηση επί ίσοις όροις και αυτό ίσως είναι που απογοητεύει πολλούς

από την άλλη όμως όταν θες το διάλογο με την άλλη πλευρά, θα πρέπει να είσαι έτοιμος και να ακούσεις πράγματα που δε σου αρέσουν, αλλά και να σε κολλήσουν στο τοίχο

είπαμε, το πιο απλό θα ήταν απλά να απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις και να είναι όλοι χαρούμενοι

να συμφωνούμε όλοι δε γίνεται, αλλά ούτε και στο τέλος να μείνει μόνο η μία πλευρά θα ήταν ωραίο και πρέπον

οπότε θα πρέπει ο καθένας να σκεφτεί τι έχει κάνει λάθος και να προσπαθήσει να βελτιώσει τον εαυτό του αν τον ενδιαφέρει να σωθεί αυτή η κοινότητα, δεν έχουμε πολλά μικρά παιδιά εδώ πέρα για να θέλουμε το βούρδουλα των moderator όπως σε άλλες κοινότητες αλλά ούτε και χρειάζεται να μισούμε κάποιον θανάσιμα επειδή πιστεύει κάτι διαφορετικό από 'μας και μάλιστα να του το δείχνουμε

εντάξει οι καιροί είναι ζόρικοι, όλοι έχουν πολλά νεύρα, δε χρειάζεται να ξεκαβλώνουμε στο πληκτρολόγιο
ή τελοσπάντων ας ξεκαβλώνουμε στο πληκτρολόγιο αλλά όχι στους συνομιλητές μας, ειδικά όταν δεν πρόκειται και για τελείως τυχαία και ανώνυμα άτομα αλλά για ανθρώπους που έστω και μέσω ίντερνετ γνωρίζουμε χρόνια
Άβαταρ μέλους
By mjacob
diplomat έγραψε:Θα ήθελα όμως να γκρινιάξω κι εγώ με την σειρά μου για το scale των μπαν. ΄Ενας μήνας χωρίς τον έντυ είναι πολύς (δηλώνω φαν του χωρίς φόβο και πάθος). :protest:

Μπαίνω κι εγώ στην ομάδα "Ως Εδω" για τα θύματα του τρομομπανινγκ.

Φέρτε τον εντυς πισω :rtfm: :protest:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#214618 Περα απο την πλακα, θεωρω οτι το μηνιαιο μπαν του Εντι ηταν υπερβολικο. Ενταξει , ολοι ξερουμε τι @@δι ειναι , αλλα νομιζω οτι δεν επεσε ποτε σε επιπεδο jmarr :roll: , ασε που η ατζεντα του ειναι τιγκα σε ΔΑΠιτισσες. :rtfm:

Τωρα οσον αφορα το θεμα λογοκρισιας και μεροληψιας, θα ρωτησω μονο ενα πραγμα:

Ξερετε πολλα φορουμ που οχι μονο εχουν αναλογα τοπικα, αλλα δημοσιευσεις τυπου "μποχα, βρωμα, δυσωδια, της μισης BMW :svivhaha: ιστορια" μενουν ως εχουν; Που να δειτε αλλα φορουμ που διαγωνιζονται ολοι ποιος θα πρωτοβαλει το στομα του στο πουλι του Ανμτιν ή Μοντ.

ΗΤΑΦΙ ΘΕΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΠΑΙΚ ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ; ΘΕΣ;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By NiTse
QsisVTS έγραψε:είπαμε, το πιο απλό θα ήταν απλά να απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις και να είναι όλοι χαρούμενοι

Νομίζω ότι η πιο απλή λύση είναι και η πιο σωστή. Στην εξίσωση ίσως πρέπει να μπουν και τα αθλητικά. Από όσο ξέρω αυτή η απαγόρευση είναι αρκετά συνηθισμένη και σε άλλα forum αυτοκινήτου. Εκτός αν θεωρούμε ότι λόγω κατάστασης και εποχής τα αυτοκινητιστικά θέματα δεν θα παρουσιάζουν από μόνα τους αυξημένο ενδιαφέρον και κινητικότητα και συνεπώς το Forum θα νεκρώσει σιγά σιγά (το οποίο πιστεύω ότι δεν ισχύει) και η κατάσταση θα ισοφαρίζεται με τα ποσταρίσματα στα πολιτικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
By nass
QsisVTS έγραψε:αν η τάδε "ομάδα" έχει πιο πολλούς υβριστές από την άλλη, τότε λογικό είναι να μαζεύει περισσότερες ποινές

Πόσο το θεωρείς αυτό στατιστικά πιθανό ? Ο Παναθηναϊκός έχει χουλιγκάνια και ο Ολυμπιακός επιστήμονες ένα πράμα ?

QsisVTS έγραψε:το ότι κάποιος μπορεί να είναι ειρωνικός και να σου ανεβάζει το αίμα είναι εκνευριστικό, αλλά όσο μένει στα πλαίσια των κανόνων δε μπορείς να του επιβάλεις ποινή, έτσι δεν πάει; :hmmm:

Φυσικά και μπορείς, για ειρωνεία, για flame bait...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
nass έγραψε:
QsisVTS έγραψε:αν η τάδε "ομάδα" έχει πιο πολλούς υβριστές από την άλλη, τότε λογικό είναι να μαζεύει περισσότερες ποινές

Πόσο το θεωρείς αυτό στατιστικά πιθανό ? Ο Παναθηναϊκός έχει χουλιγκάνια και ο Ολυμπιακός επιστήμονες ένα πράμα ?

Οχι, αλλα στα πολιτικα βλεπω ποσοτικες διαφορες ανα πλευρα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
NiTse έγραψε:
QsisVTS έγραψε:είπαμε, το πιο απλό θα ήταν απλά να απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις και να είναι όλοι χαρούμενοι

Νομίζω ότι η πιο απλή λύση είναι και η πιο σωστή. Στην εξίσωση ίσως πρέπει να μπουν και τα αθλητικά. Από όσο ξέρω αυτή η απαγόρευση είναι αρκετά συνηθισμένη και σε άλλα forum αυτοκινήτου. Εκτός αν θεωρούμε ότι λόγω κατάστασης και εποχής τα αυτοκινητιστικά θέματα δεν θα παρουσιάζουν από μόνα τους αυξημένο ενδιαφέρον και κινητικότητα και συνεπώς το Forum θα νεκρώσει σιγά σιγά (το οποίο πιστεύω ότι δεν ισχύει) και η κατάσταση θα ισοφαρίζεται με τα ποσταρίσματα στα πολιτικά θέματα.

και οι 4Τ με τον αντίλογο, αλλά και αυτό το forum προσέφεραν και προσφέρουν αυτή τη διαφορετικότητα

είναι ενδιαφέρον να μιλάς για τα χόμπι σου, αλλά είναι επίσης ενδιαφέρον (και πιο ενδιαφέρον για πολλούς) να μιλάς και για ευρύτερα θέματα

οπότε εγώ προσωπικά δε θα υποστήριζα αυτή τη λύση, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να σταματήσω να γράφω εκτός αν έχω καμιά απορία για τα λάδια
μάλιστα σε άλλο φόρουμ έχω αποκλειστεί δια παντός επειδή σε κάποια στιγμή έκανα κουβέντα πέρα από τα ανάλαφρα γενικά θέματα ή τη βασική ύλη της κοινότητας
(υπήρξα και ερειστικός βέβαια, αλλά αυτό δε δικαιλογεί το δια παντώς)

και δεν είμαι ο μόνος που έχω αυτή την άποψη

απλά όταν μιλάω με κάποιον προσπαθώ να τον σέβομαι, δε τα καταφέρνω πάντα αλλά το προσπαθώ και ακόμα και αν έχω παρεξηγηθεί με κάποιον (Λάππας το νούμερο ένα παράδειγμα), πιστεύω ότι τα βρήκα κάποια στιγμή

κάποιες φορές δε με σέβονται, ε δε θα τα βάψω και μαύρα, το προσπερνάω..

το ζητούμενο είναι ότι και να σέβεσαι τον άλλον πρέπει, αλλά και να μην είσαι τόσο παρεξηγησίαρης

διαφορετικά μπορεί να πας να τσακωθείς για το παραμικρό, είτε μιλάμε για κινητά, είτε για αυτοκίνητα είτε για τον καιρό

απλά τα πολιτικά ζητήματα ανάβουν πιο εύκολα τα αίματα και επίσης αυτό που δε θέλουν οι άλλες κοινότητες (σεβαστό) είναι να χρωματίζονται

και ένα πράγμα που δε θα ήταν ωραίο και για αυτή τη κοινότητα είναι να χρωματιστεί αν επικρατήσουν οι μεν έναντι των δε ή αν δίνεται η εντύπωση ότι η διαχείριση μεροληπτεί υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης ακόμα και αν η πλειοψηφία των χρηστών δεν έχει τέτοια ενδιαφέροντα/συμφέροντα

η λεγόμενη ελευθερία του λόγου είναι τρομερή ελευθερία, αλλά είναι και τρομερή ευθύνη η διαχείρισή της

οπότε σέβομαι το ότι οι διαχειριστές της κοινότητας αυτής (Σε αντίθεση με άλλες) με αφήνουν να εκφράζομαι ελεύθερα, αλλά είναι και δική μου ευθύνη αυτή την ελευθερία να τη διαχειριστώ σωστά και όχι να χρειάζομαι διαρκώς τις παρεμβάσεις των moderator

αν δε μου δίνεται αισθάνομαι ότι δε με σέβονται όσο θα ήθελα, αλλά αν μου τη δώσουν και τελικά είμαι ανίκανος να τη διαχειριστώ και οδηγηθούμε στην αφαίρεσή της, τότε είμαστε ηλίθιοι και ανώριμοι

και θέλω να πιστεύω ότι εδώ μέσα το επίπεδο είναι πολύ υψηλό σε σχέση με άλλες κοινότητες όπου ενδεχομένως δεν υπάρχουν και οι συνθήκες (με την ηλικία τη πιο βασική) για να δοθεί αυτή η ελευθερία

αν είναι να κάνουμε σαν τα 16χρονα που τσακώνονται για τα iphone (και δε μιλάω για trolling) τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
nass έγραψε:
Φυσικά και μπορείς, για ειρωνεία, για flame bait...

εσύ ο ίδιος όταν σε γνώρισα επί εποχή 4Τ (που ήμουν πιο μικρός και κουκουρούκου) μου έλεγες ότι όλο πάω να φάω το ban και όλο το γλιτώνω.. το πρώτο πράγμα που μου είπες

ban είχα φάει μόνο από συγκεκριμένα άτομα και πολύ λίγα αν σκεφτείς το τι μου αναλογούσε τότε

ο λόγος είναι απλός, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία του πού τηρείς τους κανόνες και πού όχι όταν θες να εκνευρίσεις κάποιον

εμένα ίσως να μου χρεώνατε τότε και το νεαρό της ηλικίας και το ότι απλά ήμουν troll και πάλι όμως δεν είναι πάντα ξεκάθαρο το πότε προκαλείς και σου αξίζει πραγματικά ποινή και πότε όχι :rtfm:

οι ποινές πέφτουν όταν υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση (βρίσιμο, απειλή κτλ..) και στη περίπτωση του flame (συνήθως) όταν πραγματικά αντιπαθείς τον άλλον και στα έχει κάνει τσουρέκια

ο . δεν αντιπαθεί κάποιον ούτε νομίζω ότι του τα κάνουν εύκολα τσουρέκια, οπότε τα flame (κακώς ίσως;) μπορεί να τη γλιτώσουν..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
nass έγραψε:@Anonymous Founder
Και γω με τη σειρά μου διαφωνώ με τη δική σου ανάλυση στα ακόλουθα σημεία:

(α) Με τη δημόσια παρουσίαση κατάταξης χρηστών σε "αριστερούς" και "δεξιούς", κάτι που απέφυγα επιμελώς, για λόγους που μάλλον δεν σου είναι προφανείς και άρα δεν έχει νόημα να σου τους εξηγήσω

Μου είναι προφανείς, αλλά είναι προφανές πως δημιουργούνται εντυπώσεις. Η δική μου κατάταξη, δείχνει πως οι ποινές έχουν ισορροπία και δεν απευθύνονται σε ένα μπλοκ. Από την στιγμή που ξεκινάς εσύ τον διαχωρισμό, δεν γίνεται να μιλάμε στον αέρα. Κι εσύ κάποιους έβαλες σε χωριστά μπλοκ κι εγώ το ίδιο. Ούτως ή άλλως εγώ δεν δέχομαι εξ αρχής πως οι τιμωρίες έχουν σχέση με την πολιτική απόχρωση των χρηστών, αυτή είναι δική σου θεώρηση και εγώ εξακολουθώ να διαφωνώ.
nass έγραψε:(β) Με το ό,τι το "δείγμα είναι μικρό", εγώ στο θέμα των αποβολών μέτρησα 35 ban (42 δημοσιεύσεις το θέμα, αφαιρώντας 7 για antonis-team + ELTASSOS), εσυ λες ότι είναι 29 (?), σε διάστημα 1.5 χρόνου, 2 ban το μήνα, ε δε μου φαίνεται μικρό δείγμα

Το δείγμα είναι μικρό γιατί αφορά συγκεκριμένους χρήστες. Επιπλέον ναι, δεδομένου τι έχει γραφτεί είναι μάλλον λίγα τα ban.
nass έγραψε:(γ) Στο ό,τι δεν πρέπει να μετράει η διάρκεια του ban. Συγνώμη αλλά εμένα σαν απλό χρήστη με νοιάζει για πόσο χρόνο κάποιος εμποδίζεταιι να συμμετέχει στο φόρουμ και δεν μπορώ να διαβάζω τις -όποιες- απόψεις του (που έχει ποιοτική αξία), όχι το πόσες φορές έχει τιμωρηθεί (το οποίο έχει ποσοτική αξία μόνο σαν στατιστικό στοιχείο για τους διαχειριστές, εμένα σαν χρήστη δεν με απασχολεί). Το οποίο μάλιστα δεν έχει να κάνει με την σοβαρότητα του παραπτώματος αλλά με τη συχνότητά του και μάλιστα με μηδενισμό ανά μήνα, δηλ. τελείως λάθος κανονισμός. Με άλλα λόγια, κάποιος που λέει "γαμιέται η μάνα σου" κάθε δίμηνο αντιμετωπίζεται πολύ ελαφρύτερα από κάποιον που λέει "λες βλακείες" δύο φορές το μήνα.

Δεν υπάρχει μηδενισμός, κάνεις λάθος. Αν πάρεις ποινή, δεν μηδενίζονται οι δύο προηγούμενες. Θα πρέπει να περάσει ένας μήνας από την τελευταία για να μηδενιστούν.
Ο κανονισμός είναι ο ίδιος για όλους και όλοι πρέπει να τον σεβαστούν. Οι κατάταξη σε σύνολο μερών είναι λάθος από όποια πλευρά να το δεις και κακώς επιμένεις. Σημασία έχει πόσες φορές έχει δεχτεί ποινή κάποιος, γιατί αυτό δείχνει πόσο συμμορφώνεται στους κανονισμούς της κοινότητας.
nass έγραψε:(δ) Στο ό,τι εξαφάνισες την κατηγορία "άλλα" και έτσι μια χαρά έβαλες στο λογαριασμό ban που έγιναν επειδή βρίζονται στο θέμα του ποδοσφαίρου ή σε άλλα άσχετα θέματα και δεν έχουν καμία σχέση με το "αριστερός" - "δεξιός" (δηλ. στη δική σου ανάλυση προσθέτεις μήλα με πορτοκάλια)

Αν έβγαζα τα πάντα, δεν θα έμενε τίποτε. Και επίσης, αναγκαστικά θα βάλω τα πάντα, γιατί δεν αποδέχομαι πως υπάρχει διαχωρισμός αριστερών-δεξιών. To είπα πιο πριν: ο "δεξιός" ΙΚΕ, έχει πάρει ποινή για stalking και όχι για κάτι άλλο. Οι χρήστες δεν μπορούν να το ξέρουν αυτό και ακόμη και οι συντονιστές πρέπει να ψάξουν το log. Εσύ θεωρείς (κακώς) πως οι ποινές δίνονται πιο εύκολα σε κάποιους χρήστες, ενώ δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο.
nass έγραψε:(ε) Στο ό,τι έβαλες μέσα τον kacey (παρότι έτσι ενδυναμώνεις τη δική μου οπτική, αλλά το θεωρώ λάθος) διότι είναι στατιστικώς outlier (όπως και οι antonis-team και ELTASSOS)

Οχι, ο kacey προφανώς και θα μείνει μέσα, ειδικά όταν επιμένει πως οι λόγοι που τρώει ποινές είναι ακριβώς λόγω της λογικής διαχωρισμού που υιοθετείς και εσύ. Την λογική που εγώ δεν συμφωνώ. Και όπως βλέπεις, αν και δεν με συμφέρει, μπαίνει μέσα.
nass έγραψε:(στ) Στο ό,τι δεν έδωσες καμία σημασία στο σημαντικότερο κατά την άποψή μου κομμάτι της δημοσίευσής μου, το ό,τι, ασχέτως ban, υπάρχουν αξιόλογοι χρήστες, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί και δεν γράφουν πια, και επιμένεις, ως διαχειριστής, να κλείνεις τα μάτια στους λόγους, για τους οποίους συνέβη αυτό (ή βασικά να λες ότι είναι δικό τους πρόβλημα και όχι του Forum, φάση "όλοι αντίθετα πάνε στην Πανεπιστημίου"). Ειλικρινά στη λίστα που παρέθεσα δεν το έκανα με λογική "αριστερός" - "δεξιός" αλλά "ποιοί πρώην συστηματικοί χρήστες δεν είναι πια μαζί μας". Αυτό δεν είναι άποψη, είναι γεγονός, που δε δείχνει να σε προβληματίζει. Το ό,τι εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι (ή όλοι ?) εξ΄αυτών να είναι συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης το θεωρώ απίθανο να είναι στατιστικό σφάλμα αλλά δεν έχει και τόση σημασία.

Δεν έδωσα καμία σημασία, γιατί δεν συνδέονται. Όλοι αυτοί έχουν αποχωρήσει για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και δεν γνωρίζω για ποιους ακριβώς. Για κάποιους γνωρίζω και έχω να πω πως είναι ασήμαντοι, αλλά ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει, δεν θα τον πάρω από το χεράκι.
nass έγραψε:(ζ) Στο ό,τι θεωρείς ότι για κάποιους χρήστες είναι πρόβλημα συμπεριφοράς από το παλιό Forum. Νόμιζα ότι στο παρόν Forum "το κοντέρ μηδένισε" για το λόγο αυτό ορθώς ακυρώθηκαν όλα τα ισόβια ban που είχαν γίνει παλιά, οπότε η επίκληση της "παλιάς ζωής" είναι άκυρη.

Φυσικά μηδένισε και κάποιοι χρήστες εμφανίζουν καλύτερη συμπεριφορά. Άλλοι πάλι είναι ίδιοι, άλλοι χειρότεροι. Αλλά προφανώς, η συμπεριφορά τους στο παλιό φόρουμ, μας βοηθάει στα στατιστικά μας σήμερα , δηλαδή κατά πόσο είναι επιρρεπείς στις ποινές. Για παράδειγμα, ο italakias είναι ακόμη εδώ και δεν έχει φάει οριστικό ban. Και μάλιστα η συμπεριφορά του είναι γενικώς ήπια. Για την ακρίβεια, κανείς πλην των δύο εντελώς συγκεκριμένων δεν έχει φάει οριστικό ban. Να θυμήσω στο προηγούμενο ήταν κάμποσοι επίσης. Για παράδειγμα και εσύ ήσουν μεταξύ αυτών που διέγραψαν τον pipinos1976. Προφανώς θα υπήρχαν λόγοι και δεν σε ψέγω ούτε εσένα, ούτε κανέναν, αλλά δεν θα δεχτώ και την κριτική γιατί έφυγε ο τάδε ταδόπουλος. Ε, ας φύγει, ό,τι και να κάνω δεν μπορώ να τους κρατήσω όλους.
Για παράδειγμα κάποιοι λένε για τον Ernani. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ενώ έχουμε πιει και καφέ μαζί κάποτε, επειδή δεν διέγραψαν αμέσως τον italakias και τον trident1971 με καθύβριζε με κάμποσους κι από εδώ μέσα, χωρίς λόγο και αιτία και χωρίς να του πω τίποτε. Ε, κοινώς, κάποιοι δεν θα είναι ευχαριστημένοι και κάποιοι εξ αυτών θα φύγουν.
nass έγραψε:Αυτά, ελπίζω να είναι σαφής η οπτική μου. Επίσης ελπίζω να μην μπούμε σε λογική quote-προς quote, δεν έχει θεωρώ νόημα. Και φυσικά ελπίζω να είναι σαφές ότι στόχος είναι το καλό του παρόντος φόρουμ, όχι η όποια ανούσια κόντρα.

EDIT (μετά το παρακάτω του QsisVTS): Εννοείται ότι ευχαριστώ την ομάδα των mods και ακόμα περισσότερο τον Anonymous Founder για όσα έκαναν και κάνουν. Για το λόγο αυτό ελπίζω να είναι σαφές το καλόπιστο της κριτικής μου.

Λυπάμαι, αλλά οφείλω ν' απαντήσω. Δεν γίνεται να ξεκινάς εσύ κάτι, να απαντώ ευγενικά και με συγκεκριμένα στοιχεία και κατόπιν να ζητάς να μην απαντήσω.

Τέλος, αν καταλαβαίνω καλά επιμένεις στα ευρήματά σου και δεν σε πείθει κάτι από αυτά που παρέθεσα, σωστά; Αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα.
Και όπως λες κι εσύ, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:Δεν υπάρχει μηδενισμός, κάνεις λάθος. Αν πάρεις ποινή, δεν μηδενίζονται οι δύο προηγούμενες. Θα πρέπει να περάσει ένας μήνας από την τελευταία για να μηδενιστούν.

Ε αυτό εννοώ, ότι μηδενίζονται μετά την παρέλευση μηνός.
Κατά την άποψή μου τελείως λάθος κανονισμός, στην αρχή μου άρεσε αλλά νομίζω ότι έκανα λάθος διότι συνδέει τη βαρύτητα της τιμωρίας με τη συχνότητα τέλεσης του αδικήματος, όχι με τη βαρύτητά του.

Anonymous Founder έγραψε:Δεν έδωσα καμία σημασία, γιατί δεν συνδέονται.

Αρα σε ενδιέφερε να απαντήσεις μόνο στο θέμα των ban, όχι των αποχωρήσεων. Αυτό δείχνει ότι δεν έπιασες το βασικό νόημα της δημοσίευσής μου: ότι το φόρουμ φτωχαίνει. Και ότι ίσως η αιτία εν μέρει να μην είναι η φάση του φεγγαριού.

Anonymous Founder έγραψε:Ε, ας φύγει, ό,τι και να κάνω δεν μπορώ να τους κρατήσω όλους.

Αν φεύγουν και δεν αντικαθίστανται από νέους είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας.
Οπως και αν φεύγουν για λόγους που ενδεχομένως σχετίζονται με όσα κάνεις ή δεν κάνεις. Πχ. κατά την άποψή μου αν ένας σοβαρός άνθρωπος σου λέει "φεύγω γιατί με αδίκησες στο moderating" θα έπρεπε να το αντιμετωπίσεις διαφορετικά από :s_dunno ή :s_bye

Anonymous Founder έγραψε:Τέλος, αν καταλαβαίνω καλά επιμένεις στα ευρήματά σου και δεν σε πείθει κάτι από αυτά που παρέθεσα, σωστά; Αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα.

Ναι, σωστά. Δε βλέπω όμως γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Anonymous Founder έγραψε:Και όπως λες κι εσύ, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αυτός είναι ο λόγος που δε νομίζω ότι μια quote-προς quote συζήτηση δεν έχει νόημα. Ερχεσαι στα λόγια μου.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
nass έγραψε: κατά την άποψή μου αν ένας σοβαρός άνθρωπος σου λέει "φεύγω γιατί με αδίκησες στο moderating" θα έπρεπε να το αντιμετωπίσεις διαφορετικά από :s_dunno ή :s_bye

Ενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα εφτανε ποτε στο σημειο να πει "με αδικησες". Θα ειχε προστατεψει τον εαυτο του πολυ πριν επεμβει ο καθε mod η ο καθε admin.
Άβαταρ μέλους
By nass
#214641 Δηλαδή όλοι όσοι έχουν φάει κατά καιρούς edit, πόσο δε μάλλον ban, είναι ασόβαροι.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#214643 Παντως σε αυτοκινητιστικο φορουμ θα επρεπε περισσοτερο να προβληματιζει τα επαναλαμβανομενα μπεμβεδοαστειακια που πρακτικα αποτρεπουν εναν νεο χρηστη να ζητησει σοβαρη αποψη, παρα ο Αντιλογος. Νεοι χρηστες θα ερθουν για αυτοκινητα, οχι για τον Τσιπρα και τον πιτσαδορο