Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#214083 Το δυναμό είναι συνήθως σε θέση να φορτίσει την μπαταρία σου εύκολα (δηλαδή μέσα σε ελάχιστα λεπτά να καλύψει την πτώση από την αχρηστία και την εκκίνηση). Αν βάλεις πιο μεγάλη θα θέλει λίγο παραπάνω χρόνο. Αν έχεις και πολλά προβόλια ακόμα λίγο παραπάνω. Όμως τα προβόλια θα τα ανάψεις αφού βάλεις μπρος οπότε θα πρέπει να είναι πολύ οριακή η κατάσταση για να βρεθείς ξεκρέμαστος. Βέβαια θα έχεις ολίγον αυξημένες αντιστάσεις και κατανάλωση. Αν του βάλεις μεγαλύτερο δυναμό θα σου κλέβει περισσότερη δύναμη και επειδή δεν έχει και πολλή θα σου λείψει. Απλά λοιπόν φρόντισε να μην κάνεις πολύ μικρές διαδρομές με πολύ χαμηλές στροφές και με πολλά φώτα.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#214087 Άρα μένω με το δυναμό και την μπαταρία που έχω :)
Πρόβλημα δεν έχω δει και όταν χρειαστεί να τα ανάψω αφενός θα είναι με τον κινητήρα αναμμένο, αφετέρου τα χρησιμοποιώ σε πολύ περίεργα κομμάτια, συνήθως μετά απο αρκτερό δρόμο, άρα έχει φορτήσει πλήρως η μπαταρία.

Σας ευχαριστώ! :)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#214110 Για να σου δώσει κάποιος σωστή απάντηση θα πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον την χωρητικότητα της μπαταρίας, την ισχύ του δυναμό και την συνολική ισχύ των πρόσθετων προβολέων. Μέχρι τότε, μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κάποιος.

Αν έχεις σκοπό να αλλάξεις τις πυρακτώσεως με LED, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις την μπαταρία. Αφού όμως έχεις ανησυχία για τις καταναλώσεις σου, βάλε ένα βολτόμετρο για να παρακολουθείς που κυμαίνεται η τάση. Αν δεις μεγάλη πτώση τάσης όταν ανάβουν οι προβολείς, τότε ίσως πρέπει να πάς σε μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Εγώ έχω ένα τέτοιο μονίμως συνδεδεμένο και ξέρω τι μου γίνεται.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#218007 Παρήγγειλα ένα air jack το οποίο πρόκειται να το χρησιμοποιήσω με κομπρεσέρ στο σπίτι για λόγους άλλους από τους προφανείς.

Εικόνα

Αν ποτέ στο μέλλον χρειασθεί να χρησιμοποιηθεί στο 3008 νομίζετε ότι θα υπάρχει πρόβλημα λόγω του turbo; Μπορεί να προκληθεί κάποια ζημιά; Δεν αναφέρομαι σε πιθανή ζημιά στο πάτωμα ή στο αμάξωμα από κακή τοποθέτηση κατά την ανύψωση, αλλά λόγω της αύξησης της πίεσης των καυσαερίων κατά την σύνδεσή του, αφού θα είναι περίπου σαν να βουλώνει προσωρινά η εξάτμιση.

Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#218014 σε ποση ωρα το φουσκωνει?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimviii έγραψε:σε ποση ωρα το φουσκωνει?

Ίσως και πιό γρήγορα από τον γρύλο του αυτοκινήτου.

Άβαταρ μέλους
By Pitt
#218073 Χα, χα, χα! Ψάχνοντας να βρώ το παραπάνω βίντεο, βρήκα κι' αυτό.
Για να πώ την αλήθεια, δεν πήγε το μυαλό μου σε τέτοια χρήση, να μετακινήσει δηλαδή αυτοκίνητο που εμποδίζει. :lol:

Anyway, κάποια γνώμη για το ερώτημα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#218124 ζημια σε τουρμπο δεν θα κανει με τιποτα.Για να γινει ζημια θα πρεπει να κυκλοφορησει χιλιαδες χλμ με μισοφραγμενο καταλυτη φαντασου.Για καποια δευτερολεπτα οση αντισταση και να εχει δεν υπαρχει περιπτωση να κανει κατι κακο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#218160 Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#218218 Το έχω δοκιμάσει σε αυτοκίνητο μικρού κυβισμού (Atos) στο ρελαντί και δέν φαινόταν να ζορίζεται καθόλου ο κινητήρας.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#220057 Ψαχνομαι να δω πως θα φτιαξω τον THP της C5 που κανει σαν τρακτερ, known issue απο οτι διαβαζω, εχει χαλαρωσει ο τεντωτηρας/καδενα χρονισμου.
Στην αντιπροσωπεια δεν τολμαω να παω, εινα ιπανακριβοι. Πέρασα μια μερα να το δουνε μου λενε φερτο να το κρατησουμε μια βδομαδα να ανοιξουμε τον κινητηρα και θα το φτιαξουμε. τιμη, αγνωστο, αλλα το κοβω ανετα κανα 2χιλιαρο.
Εδω ελλαδα διαβαζω αυτο το φτιαχνεις με 200ευρα, και ηθελα να κατεβασω το αμαξι το καλοκαιρι να το κανω αλλα δεν νομιζω να με βγαλει μεχρι τοτε
Τωρα εχει 50.000χλμ το αμαξι και μεχρι καλοκαιρι θα κανει σιγουρα αλλα 10.000
Μολις μιλησα με εναν τεχνικο σε συνεργειο Peugeot-Citroen, οχι επισημο αλλα εξειδικευμενο, για φτηνοτερα. Σε περιπτωση που αλλαξουμε μονο τον τεντωτηρα μιλαμε για 300ευρω. Αν δεν φτιαξει με αυτο και θελει καδενες ιστοριες κτλ, 900. Αυτη ειναι η καλυτερη τιμη που μπορεσα να παρω Βιεννη.
Εκκρεμει ακομα μια απαντηση απο Σλοβακια που επικοινωνησα με κατι συνεργεια, βασικα το θεμα ειναι τα εργατικα που ειναι πανακριβα.

Ερωτηση , απο οποιον ξερει απο THP κινητηρε: αξιζει να το παω μονο για τον τεντωτηρα και οτι γινει? Σε καθε περιπτωση δε θα με βγαλει για καποοι καιρο? Υπαρχει περιπτωση να πανε χαμενα τα 300? Να ειναι χαλια δηλαδη η καδενα ετσι και αλλιως?
Και αμα κατεβω ελλαδα το φτιαχνουμε τοτε.