Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#213773 Ψυχη εχει μονο η ροδελα η ακριβή.

<
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#213868 καποια δεν ειχαν ροδελλα,ειχαν κωνικες ταπες που εκαναν περιτη τη χρηση ροδελλας(φιατοειδη πχ)
Άβαταρ μέλους
By otso
#213878 ΚΑΙ στο xanthia που ειχα ,ελεγε αλλαγη ,αλλα εγω δεν την ειχα αλλαξη ποτε ,μιας και τα αλλαζα παντα μονος μου, και το φιεστα παλιοτερα , και ενας ξαδερφος μου το ιδιο . ποτε δεν ειχαμε δει σταγονα κατω . στα τρακτερ 50 χρονια με η χωρις ροδελα ποτε δεν εχω δει κατι , απο οπουδηποτε μπορει να χανουν αλλα απο ταπα ποτε . ουτε εχω ακουσει να χασει η να χανει ποτε οποιοδηποτε οχημα απο ταπα . δεν μπορω να καταλαβω αυτην την εμμονη με την ροδελα που την ξεκινησαν οι γαλλοι νομιζω.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#216176 Νομίζω ότι ο βασικός λόγος ύπαρξης της ροδέλας (όταν μιλάμε για μεταλλική ροδέλα) είναι να παραλαμβάνει (ως παρεμβάλλουσα μεταξύ τάπας και κάρτερ) τη ροπή από το σφίξιμο, όντας από μαλακό μέταλλο, ώστε αν σφίξουμε λίγο παραπάνω πχ, να μην επηρεαστούν πρώτα οι βόλτες του σπειρώματος στο κάρτερ.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#216178 Kαι να βοηθήσει να πατήσει καλά η τάπα για να μην υπάρχουν διαρροές. Και συνήθως όταν υπάρχει ροδέλλα σε μια βιδωτή σύνδεση, αυτή χαλαρώνει και ξεσφίγγει πιο δύσκολα από τη σκέτη.
Ροδέλλες χάλκινες υπάρχουν έτοιμες σε όλες τις διαστάσεις, πάμφθηνες στα ανταλλακτικάδικα και σε βιδοπωλεία. Κρατήστε την ροδέλλα από την τελευταία αλλαγή σαν δείγμα και πηγαίνετε σε κάποιο από τα προαναφερθέντα και πάρτε μια δεκάδα για να έχετε για τα επόμενα χρόνια αν αλλάζετε μόνοι σας τα λάδια ή σε συνεργείο γειτονιάς.
Επίσης, και να μην αλλάξεις κάποια φορά και να ξαναβάλεις την ίδια, δεν τρέχει και τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#216186 Εγω ξέρω οτι στο Α5 αλλάζεις νούμερα βίδας κάρτερ με το καιρό και μετά τη πρώτη αλλαγή πρέπει να βάλεις υποχρεωτικά αλλη βίδα.
Άβαταρ μέλους
By famas
#216326 O Quadra πάντως μας έλεγε, αν θυμάμαι καλά, ότι μπορείς να χρησιμοποιείς την παλιά ροδέλα, απλα ζεσταίνοντας την με ένα καμινέτο(ή ένα γκαζάκι) και μετά χτυπώντας την ελαφρά με σφυρί. Βέβαια, είναι τόση μικρή η αξία της αν τηςν προμηθευτείς όπως είπε κι ο dstou, που δεν αξίζει. Αλλά αν βρεθείς να μην έχεις, μπορείς να εφαρμόσεις την παραπάνω μέθοδο.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
famas έγραψε:O Quadra πάντως μας έλεγε, αν θυμάμαι καλά, ότι μπορείς να χρησιμοποιείς την παλιά ροδέλα, απλα ζεσταίνοντας την με ένα καμινέτο(ή ένα γκαζάκι) και μετά χτυπώντας την ελαφρά με σφυρί. Βέβαια, είναι τόση μικρή η αξία της αν τηςν προμηθευτείς όπως είπε κι ο dstou, που δεν αξίζει. Αλλά αν βρεθείς να μην έχεις, μπορείς να εφαρμόσεις την παραπάνω μέθοδο.

Αυτό ίσχυε και ισχύει στις χάλκινες, στις αλουμινίου όχι.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#220336 146 ευρώ για δίσκους,τακακια και εργασία που μου είπαν στην αντιπροσωπεία για το clio ,είναι ικανοποιητική τιμή?63 ευρω είχα πληρώσει τα τακακια μόνα τους πέρυσι.

.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
belgarion έγραψε:146 ευρώ για δίσκους,τακακια και εργασία που μου είπαν στην αντιπροσωπεία για το clio ,είναι ικανοποιητική τιμή?63 ευρω είχα πληρώσει τα τακακια μόνα τους πέρυσι
Νορμαλ τιμη :s_wink
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#222736 Η τιμή αυτή λογικά είναι νορμάλ εφόσον δεν σου βάλουν τα πιο φτηνά ανταλλακτικά που είναι συμβατά με το αμάξι σου, αλλά κάποια μέσου όρου και άνω.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
lazarefa έγραψε:Η τιμή αυτή λογικά είναι νορμάλ εφόσον δεν σου βάλουν τα πιο φτηνά ανταλλακτικά που είναι συμβατά με το αμάξι σου, αλλά κάποια μέσου όρου και άνω.

Μπήκαν original Renault απο κουτιά που ανοίχτηκαν μπροστά μου.Οι δίσκοι made in Romania,τα τακακια ate made in Italy.Τελικό κόστος 145,96 με απόδειξη κανονικά

.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
belgarion έγραψε:
lazarefa έγραψε:Η τιμή αυτή λογικά είναι νορμάλ εφόσον δεν σου βάλουν τα πιο φτηνά ανταλλακτικά που είναι συμβατά με το αμάξι σου, αλλά κάποια μέσου όρου και άνω.

Μπήκαν original Renault απο κουτιά που ανοίχτηκαν μπροστά μου.Οι δίσκοι made in Romania,τα τακακια ate made in Italy.Τελικό κόστος 145,96 με απόδειξη κανονικά

.

Μια χαρα τιμη.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#223020 Η τιμή μια χαρά είναι, ο ρυθμός με τον οποίο τα καταναλώνει δεν είναι αλλά ευτυχώς είναι τόσο λιτοδιαιτο σε καύσιμο και δεν έχει τέλη κυκλοφορίας που δεν με πειράζει να αλλάζω φρένα και λάστιχα ετησίως

.