Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#206400 Μερικές διευκρινίσεις επί του θέματος.

1. Το radar του οχήματος, όπως και αυτό της ΕΛ.ΑΣ. (αν είναι μικροκυματικό, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο στην Ελλάδα) λειτουργούν σε ΜΙΑ και μόνη συχνότητα μέσα στην μπάντα Κ (κάπου στα 24,125 ή 24,150GHz για Ε.Ε. και ΗΠΑ αντιστοίχως) ή και σε κάποια άλλη μπάντα (βλ. νέες μπάντες >50GHz σε Mercedes).

2. Οι ανιχνευτές σαρώνουν αναγκαστικά ολόκληρη την Κ μπάντα, οπότε είναι σχεδόν 100% σίγουρο ότι θα ανιχνεύσουν οποιοδήποτε τέτοιο radar, αρκεί να βρεθούν αρκετά κοντά του. Άλλωστε η αρχή λειτουργίας των radars αυτών είναι απλή: doppler και μεταβολή συχνότητας = ταχύτητα και απόσταση αντικειμένου.

3. Είναι εξαιρετικά απίθανο δύο radars να λειτουργήσουν στην ίδια ακριβώς συχνότητα. Ακόμη και μια μικρή διαφορά του τοπικού ταλαντωτή (είναι δεδομένο ότι υπάρχει) οδηγεί σε ελαφρώς διαφορετικές συχνότητες λειτουργίας. Επειδή τα radars αυτά λειτουργούν με βάση το φαινόμενο doppler, το shift - δηλαδή η μετατόπιση συχνότητας λόγω της ταχύτητας του ανιχνευόμενου αντικειμένου - είναι εξαιρετικά μικρό, ακόμη και για ταχύτητες της τάξης των 300+km/h, οπότε είναι απίθανο (όχι όμως αδύνατον) να πέσουν μαζί δύο radars και να παρεμβάλει το ένα το άλλο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτιάξεις radar jammer, αφού πρέπει να έχεις τόσο μεγάλη ακρίβεια στην συχνότητα (να πέσεις ακριβώς σε αυτήν του radar της αστυνομίας) που το κόστος εκτοξεύεται σε ύψη που σχεδόν κανείς δεν δέχεται να πληρώσει.

4. Τα συστήματα με laser που χρησιμοποιούνται συνήθως για κοντινές αποστάσεις (φυσικά πολλά οχήματα από Ιαπωνία το έχουν και για μακρινές) και είναι αυτό που λένε city brake, για ταχύτητες πόλης (μέχρι 50km/h) δουλεύουν ακριβώς όπως και τα πιστόλια της ΕΛ.ΑΣ. (μήκος κύματος / συχνότητα, τρόπος λειτουργίας), αλλά οι παλμοί που στέλνουν είναι εντελώς διαφορετικής μορφής από αυτούς των πιστολιών, ενώ σημαδεύουν και χαμηλά μπροστά από το όχημα, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσουν πρόβλημα στα πιστόλια (όχι όμως και αδύνατον) τα οποία περιμένουν να λάβουν σήμα μέσα σε εξαιρετικά στενά χρονικά πλαίσια (χρόνος πτήση πιστόλι-όχημα-πιστόλι με ταχύτητα φωτός) και από μεγάλες αποστάσεις.

5. Το σύστημα της Volvo είναι με λίγα λόγια το εξής: radar υπολογίζει απόσταση και ταχύτητα αντικειμένου και, αν κάτι βρεθεί κοντά, η κάμερα στον καθρέπτη προσπαθεί να καταλάβει αν αυτό είναι ποδηλάτης, μηχανή κτλ.

6. Το γιατί δεν μπορούσε να πάρει κάποιος μέτρηση από το Volvo που αναφέρθηκε δεν το γνωρίζω χωρίς να έχω όλες τις παραμέτρους αυτού του "πειράματος". Ποιος μετρούσε, με τι είδους εργαλείο, τι εξοπλισμό είχε το αμάξι, σε ποιες αποστάσεις έγιναν οι δοκιμές κτλ.

Ελπίζω να ήμουν αρκετά σύντομος και περιεκτικός.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#209063 Πως θα σας φαινοταν κατι τετοιο?
Discuss plz... :hmmm: (για το ταττου εννοω , μην παει η κουβεντα στην.. :inlove: )
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#209087 Αν επιτραπεί το τατουάζ γιατί να μην επιτραπεί το μούσι και το μακρύ μαλλί; Πολύ δύσκολο να πεις τι είναι σωστό και τι όχι. Σαν εμφάνιση πάντως προσωπικά μου φαίνεται αηδία γενικά το τατουάζ σε τέτοιο σημείο και τέτοιου μεγέθους.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#209098 Το "εμφανή σημεία" είναι ότι πρέπει. Αλλιώς που σταματάει αυτή η αηδία; Ποιός θα κρίνει το "μέτρο';

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#209118 Aν δεν είναι σε εμφανές σημείο σίγουρα όχι γιατί ξέρω παιδί που το χει κάτω από το μπράτσο αρκετά πάνω.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Chris έγραψε:Σκέφτεσαι να το χτυπήσεις giannik?

< >

Μπα,,,, γερασαμε εμεις..,
Άβαταρ μέλους
By gianik
#209228 Δεν νομίζω ότι σαν κοινωνία είμαστε έτοιμοι να ''αποδεχθούμε'' οπτικά τουλάχιστον τέτοιες εικόνες...
Προσωπικά δεν θα έκανα τέτοιου είδους ταττού , ένα μικρό ίσως που να μη φαίνεται και να μην προκαλεί ίσως.. :hmmm:
Όσοι πάντως έχουν κινηθεί δικαστικά για αποκλεισμό από προσλήψεις έχουν κερδίσει πανηγυρικά..
Άβαταρ μέλους
By kacey
#212604 Σημερα, ΒΛΑΚΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ (γιατι ο συγκεκριμενος ηταν τετοιος):

Ειμαι με Mondeo (5.2 μετρα μηκος) κ παλευω να στριψω απο ενα στενακι της Πειραικης σε ενα αλλο, οπου κλασσικα διαφοροι |λογοκρισία| εχουν παρκαρει οχι μονο στις γωνιες αλλα και περα απο αυτες, προεξεχοντας εντος του καθετου δρομου. Γενικα το εχω, αλλα δεν μπορω να κανω κ μαγικα. Οποτε σε ενα σημειο χρειαζομαι να κανω μιση οπισθεν μανουβρα για να καταφερω να στριψω, κοιταω πισω μου, ειναι ενα περιπολικο, κανω λιγο πισω και ακουω αυτο το κλασσικο "γκκαααα, γκαααααα" που εχουν αντι για κορνα. Νομιζοντας οτι ειτε δεν υπολογισα σωστα και πηγαινα να πεσω πανω τους, ειτε οτι με σταματησαν απο το να φαω καποιο παρκαρισμενο που δεν βλεπω, βγαινω εξω για να κοιταξω γυρω-γυρω να δω τι στο πεος δεν ειδα ενω ειχα ελεγξει. Και ακολουθει το παρακατω:

Kacey: (κανω ενα νοημα "δεν καταλαβαινω, τι μου δειχνεις?")

Βλακας μπατσος: τι θα γινει, θα περασουμε?

Kacey: τι να κανω, ετσι οπως εχουν παρκαρει δεν μπορω να κανω κατι παραπανω.

Βλακας μπατσος: εμ, που πας με τετοιο θηριο εδω μεσα?

Kacey: :dizzy: , δεν καταλαβα, εσεις αντι να τους γραφετε ωστε να ΜΗ παρκαρουν ετσι, μου τη λετε εμενα επειδη δεν χωραω να περασω απο τους |λογοκρισία|, στο δημοσιο δρομο?

Βλακας μπατσος: (φανερα ενοχλημενος με το "|λογοκρισία|", αυτοι που εχουν παρκαρει σαν γιδια δηλαδη) και που θα παρκαρουν και αυτοι μωρε?

Kacey: :dizzy: :dizzy: :dizzy: :rant: (βγαζω κινητο, παιρνω 100) Ναι γεια σας, διασταυρωση ταδε κ δεινα δεν μπορουν να περασουν αυτοκινητα γιατι κατι |λογοκρισία| εχουν παρκαρει ετσι κ γιουβετσι, και ειναι και ενα περιπολικο απο πισω που βιαζεται.

Κεντρο: και τι κανει το πληρωμα?

Kacey: τη λεει σε εμενα επειδη δεν χωραω

Κεντρο: (με υφος :dizzy: , απο το πως την ακουσα) καλα, θα στειλουμε καποιον.

Βλακας μπατσος: μπλα μπλα μπλα μπλα (οπως του ειχα γυρισει πλατη και εφευγα).
Άβαταρ μέλους
By kacey
#212906 4.7

λαθος εκανα, θυμομουν οτι ειναι μισο μετρο μεγαλυτερο απο Gallardo* που ειναι 4.2, και το θυμηθηκα ως 5.2

*η οποια κολλαει στο οτι σε σχετικη συζητηση πριν χρονια, ειχε πεσει επιχειρημα "μα που παει με Gallardo σε τετοια στενακια" για καποιον που ειχε κολλησει καπου στο κολωνακι.
Άβαταρ μέλους
By avel
#213480 :dizzy: Τι ζωα!!!

kacey καλα το χειριστηκες! Εγω δεν ξερω τι θα εκανα. Ισως να εβρισκα εναν τοιχο και να χτυπουσα το κεφαλι μου με αυτα που ακουω.