Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#208702
Νίκος Παππάς έγραψε:[q
Η επόμενη επιλογή είναι να κυβερνήσουν μαζί ώστε να ολοκληρωθεί το δράμα των τελευταίων 6 ετών!


Από το Moto G



Για κάπου εκεί το κόβω στα επόμενα 1-2 χρόνια... Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει μετά από εκλογές ή πριν από αυτές... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#208706 H δημοκρατία του Ζορμπά είναι από τις πλέον δαπανηρές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ,ότι θεμελιώθηκε στα δημοκρατικά ιδεώδη ενός μούτρου, που εις βάρος του υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για αρχαιοκαπηλεία.
Το σύστημα που επέτρεπε στα κόμματα να προσφεύγουν σε δανεισμό από κρατικές τράπεζες,προκειμένου να κλείσουν παλιές τους τρύπες και να καλύψουν τα φαραωνικά τους λειτουργικά έξοδα,με εγγύηση τη μελλοντική τους επιχορήγηση, υπολογιζόμενη μάλιστα, με βάση τα εκλογικά ποσοστά που μονίμως ελάμβαναν, όσο διαρκούσε το πάρτυ της δανειοδότησης (μέχρι το 2011 περίπου),ήταν επόμενο να σκάσει, ομού μετά της χρεωκοπίας και των συνεπειών της.Η εκλογική καθίζηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,ήταν επόμενο να καταστήσουν την πρώτη αναξιόχρεη και το δεύτερο ουσιαστικά χρεωκοπημένο. Στην υγειά του Μακρυγιάννη.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, είναι το πώς ο σύριζα, ένα κόμμα που όχι μόνο δεν άσκησε ποτέ κυβερνητική εξουσία, αλλά έχει πολύ μικρότερη κοινοβουλευτική θητεία των υπολοίπων οφειλετών, λόγω οργανωτικού μεγέθους,σφιχτότερο και αριθμητικά ολιγομελέστερο οργανόγραμμα και με καταγεγραμμένα εκλογικά ποσοστά,που μέχρι τις εκλογές του 12,φλερτάραν με το εκλογικό μέτρο,συσσώρευσε χρέη προς την ΕΤΕ, που το 2013 ξεπερνούσαν τα 8 εκ.ευρώ.Πόσα δάνεια τράβηξε, δεδομένης της μικρής εγγυοδοτικής του ικανότητας και γιατί;
Για ψαχτείτε λίγο οι δυνατοί στα μαθηματικά,μήπως βρεθούμε ενώπιον ενός ακόμα ηθικού πλεονεκτήματος,που μπορεί να αμφισβητείται από το ενδεχόμενο,ο σύριζα, αναλογικά πάντα, να είναι εφάμιλλος ή και να ξεπερνά σε υπερχρέωση τους έτερους φεσατζήδες.

Κρατήστε και ως bonus,το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα 2000-2011, η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα άγγιξε τα 700 εκ ευρώ και ο μόνος που δεν χρωστάει ευρώ στις τράπεζες,είναι ο.....Καρατζαφύρερ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#208708
Anonymous Founder έγραψε:
trident1971 έγραψε:^^Αφιερωμενο σε ολους οσους ψηφισαν Συριζα.

Κι επειδή ένας είναι μ@λάκας η μπάλα παίρνει και τους υπόλοιπους σωστά;
Αν είναι έτσι, θα αδικούσαμε κατάφωρα πχ τους Πειραιώτες, αν βγάζαμε συμπέρασμα από έναν εξ αυτών...



Δεν είναι ενας, ειναι πολλοι οι ψηφισαντες, (θυμιζω οτι ο Συριζα ειχε αυτοδυναμια...),
Δεν ειναι ενας, ειναι πολλοι αυτοι που βολευτηκαν, (οπως διαβαζουμε καθε μερα...)


Παρεπιπτοντως, δεν εβρισα κανεναν :rtfm: τα περι "μ@λ..." κλπ ειναι δικα σου λογια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#208709 Αυτοί στους οποίους έκανες την αφιέρωση, τι είναι λοιπόν; Γιατί πάλι μάλλον πας να ξεγλιστρήσεις, πετάς την ρουκέτα και μετά κρύβεσαι πίσω από τυπικότητες.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#208710
markvag έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:[q
Η επόμενη επιλογή είναι να κυβερνήσουν μαζί ώστε να ολοκληρωθεί το δράμα των τελευταίων 6 ετών!


Από το Moto G



Για κάπου εκεί το κόβω στα επόμενα 1-2 χρόνια... Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει μετά από εκλογές ή πριν από αυτές... :hmmm:

Και όταν γίνει αυτό ο κόσμος που θα πηγαίνει να ψηφίσει στις εκλογές θα είναι το 1/3 του συνόλου.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#208712
Anonymous Founder έγραψε:Αυτοί στους οποίους έκανες την αφιέρωση, τι είναι λοιπόν; Γιατί πάλι μάλλον πας να ξεγλιστρήσεις, πετάς την ρουκέτα και μετά κρύβεσαι πίσω από τυπικότητες.


Ειναι οι ψηφοφοροι του Συριζα. ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ :rtfm:

Η φραση που εγραψα σημαινει ο,τι ακριβως γραφει. Τιποτα λιγοτερο, τιποτα παραπανω, χωρις επιθετικο προσδιορισμο, χωρις κρυμμενα υψηλα ή χαμερπη νοηματα. Αν καποιος ειναι ψηφοφορος και νιωθει καλα ή ασχημα, ειναι δικο του θεμα, δεν θα τον κρινω εγω, τουλαχιστον όχι δημοσια και σε αυτο το φορουμ. Για αυτο και σημειωσα πως το "μ@λ..." ειναι δικα σου λογια, για να μην υπαρξει παρεξηγηση._
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#208713 Κοίτα, αφού δεν έχεις τ'@@ για μια φορά έστω να πεις αυτό που υπονοούσες κακώς ασχολούμαι.
Αν γυρίσεις με ορεξούλες να κάνεις το φόρουμ άνω κάτω, δεν πρόκειται να γίνει, στο λέω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#208714 Το αρθρο που εβαλε ως λινκ ο Adriver παραπανω, ειναι ΘΕΪΚΟ, ο ανθρωπος έγραψε αριστουργημα λεμε:

Η επικρατούσα θρησκεία

​​Ντέιβιντ Ααρόνοβιτς, ένας αρθρογράφος των Times με κεντροαριστερές κλίσεις, έγραψε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, για το οποίο συνέβη να μου έχουν μιλήσει ώς τώρα δύο φίλοι από τη Βρετανία. Ο τίτλος είναι «Party Animals»· πρόκειται για λογοπαίγνιο που εξηγείται από τον υπότιτλο του βιβλίου: «Η οικογένειά μου και άλλοι κομμουνιστές». Ο Ααρόνοβιτς, βλέπετε, είχε την ατυχία να γεννηθεί από γονείς κομμουνιστές, σταλινικούς του βόρειου Λονδίνου, και έζησε τα παιδικά χρόνια του μέσα σε ένα κόσμο περιχαρακωμένο, όπου τα πάντα καθορίζονταν από αυστηρές ιδεολογικές επιλογές. Αυτόν τον παράλογο και αποπνικτικό κόσμο των κομμουνιστών της Βρετανίας περιγράφει στο βιβλίο του ο Ααρόνοβιτς. Είναι η αποκάλυψη αυτού του αλλόκοτου κόσμου, του βασισμένου στο ψέμα και σε μια πίστη σχεδόν θρησκευτική, που φαίνεται ότι κάνει τόση εντύπωση στους Βρετανούς αναγνώστες.

Στο δικό μας αναγνωστικό κοινό, το βιβλίο δεν νομίζω ότι θα έκανε την ίδια εντύπωση, γιατί ο κόσμος που περιγράφει ο Ααρόνοβιτς είναι λίγο ώς πολύ γνώριμος σε όλους μας. Η υπεροχή της τυφλής θρησκευτικής πίστης έναντι της πραγματικότητας, αλλά και το απαραίτητο ψέμα, δεν ξενίζουν σχεδόν κανέναν εδώ, στη χώρα του Υπαρκτού Ελληνισμού, όπου η Αριστερά και οι αξίες της επιβλήθηκαν ως κανονικότητα από το 1981 και έπειτα. Στην ωραιότερη χώρα του κόσμου, που κατοικείται ως γνωστόν από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου, το σταλινικό ΚΚΕ μπορεί να μην ξεπέρασε ποτέ το 10% στις εκλογές, αλλά η παλαβομάρα του διαχύθηκε σε όλη την Αριστερά και διαμόρφωσε συν τω χρόνω τη λεγόμενη παλαβή Αριστερά, η οποία και κατόρθωσε να οργανωθεί υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει κυβέρνηση.

Προσφάτως, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Σέργιος Πιτσιόρλας (στέλεχος του παλαιού Συνασπισμού) προέτρεψε την κυβέρνηση, με συνέντευξή του, «να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό». Του απάντησε ο Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος ουσιαστικά στο ποίμνιο της Αριστεράς, ώστε να το προστατεύσει από τα καινά δαιμόνια: «Το συμπέρασμα ότι φταίνε ο κρατισμός με το μεγάλο Δημόσιο», είπε ο υπουργός Επικρατείας, «δεν είναι συμπέρασμα που αφορά τον κόσμο της Αριστεράς». Ολη η αξία του αποφθέγματος βρίσκεται στη διατύπωση: ο Παππάς δεν επιχειρεί να αντικρούσει τα εμπειρικά δεδομένα, που ανατρέπουν την πίστη στο μεγάλο κράτος· απαντά, προτρέποντας τους πιστούς να αγνοήσουν τα στοιχεία της πραγματικότητας και να προσηλωθούν στην πίστη τους. Αυτά «δεν αφορούν τον κόσμο της Αριστεράς», όπως λέει. Αποφαίνεται επί του θέματος σαν μητροπολίτης, που δεν τον νοιάζει αν, λ.χ., οι κοινωνίες εξελίσσονται, διότι του αρκεί ότι το δόγμα της Εκκλησίας καταδικάζει την εξέλιξη. Το τι λέει η πραγματικότητα δεν ενδιαφέρει ούτε τον μητροπολίτη ούτε τον Παππά· συνεπώς, ούτε το ποίμνιον ούτε τον κόσμο της Αριστεράς.

Θρησκεία, λοιπόν, η Αριστερά και απαραίτητη όχι μόνον η πίστη, αλλά και το ψέμα. Επομένως, όταν ο υπουργός Σκουρλέτης κατηγορεί την «Ελληνικός Χρυσός» ότι δεν έχει πληρώσει ούτε δεκάρα φόρους και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας απαντά ότι έχει πληρώσει 41 εκατομμύρια μέσα σε τέσσερα χρόνια, ενώ το Δημόσιο τους οφείλει 50 και άνω από επιστροφή ΦΠΑ, εμείς ποιον πιστεύουμε; Εξαρτάται· αν ανήκουμε στον κόσμο της Αριστεράς, η ιδέα ότι είναι πιθανό ένας υπουργός της Αριστεράς να ψεύδεται και ένας καπιταλιστής να λέει την αλήθεια, πολύ απλά, δεν μας αφορά ― έχει ήδη αποφανθεί σχετικώς ο αρμόδιος για θέματα πίστεως υπουργός...

Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι μέρος του κατεστημένου, είναι η Grece profonde ― γι’ αυτό και συναντήθηκε τόσο αρμονικά με τον δεξιάς προέλευσης πατροπαράδοτο εθνολαϊκισμό. Προ ημερών, όταν ο πρωθυπουργός της δεύτερης φοράς Αριστερά δέχθηκε στο Μαξίμου τους εκπροσώπους της εργοδοσίας για το Ασφαλιστικό, άκουγα από το ραδιόφωνο διαπρεπή δημοσιογράφο (χαρακτηρισμός, σημειωτέον, τον οποίον ποτέ δεν θα ήθελα να μου αποδώσει ένας τρίτος...) να θρηνεί για τον κυνισμό της αριστερής κυβέρνησης, που τα βρίσκει με τους εργοδότες, ενώ αγνοεί τους εργαζομένους. Μοιρολογούσε, λοιπόν, ο δόλιος κι έλεγε: «Πώς θα το δεχθεί αυτό ο κόσμος της Αριστεράς; Ενας κόσμος που υπέφερε, που διώχθηκε, που κυνηγήθηκε, που εξορίστηκε» κ.ο.κ.

Με έπιασαν τα γέλια. Ο καημένος ο διαπρεπής τα πίστευε αυτά που έλεγε. Είχε ξεχάσει, όμως, το βασικό ότι είμαστε πια στο έτος 2015. Αυτός ο κόσμος των ηττημένων του Εμφυλίου, της πίκρας και των δεινών τους, πέρασε. Ολοι αυτοί δικαιώθηκαν εν ζωή, αναγνωρίστηκαν, διορίστηκαν, πήραν και σύνταξη. Εχουν δικαιωθεί όμως και με τη θεολογική έννοια, δηλαδή απηλλάγησαν του προπατορικού αμαρτήματος: πέθαναν. Ελάχιστοι από τη γενιά εκείνη έχουν απομείνει. Ο πραγματικός, ο υπαρκτός κόσμος της Αριστεράς σήμερα είναι η μεγάλη μάζα των βολεμένων της ήσσονος προσπάθειας, των εσαεί «κεκτημένων» και των δικαιωμάτων άνευ υποχρεώσεων. Αυτοί αποτελούν την κρίσιμη μάζα του λαϊκισμού και είναι μέρος του κατεστημένου που αντιστέκεται στον εξορθολογισμό του κράτους.

Το έχασε

Προφανώς πρόκειται για δικαιολογία και μάλιστα βλακώδη. Παρόλα αυτά, μας λέει κάτι σημαντικό. Διότι, όταν ο υπουργός Σπίρτζης δικαιολογεί την εξαίρεση των δημοσίων έργων από τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, με το επιχείρημα ότι χρειάζονται δύο χρόνια για την εκπαίδευση των υπαλλήλων, εκθέτει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την πελατεία που υποτίθεται ότι προστατεύει. Είναι απλό: αν πράγματι χρειάζονται δύο ολόκληρα χρόνια (ο χρόνος δύο μεταπτυχιακών Master’s) μέχρι να εκπαιδευθεί το προσωπικό, τότε ή το προσωπικό του υπουργείου είναι για τα μπάζα ή το σύστημα που αξιοποιεί τις δυνατότητες τους είναι για πέταμα. Πάντως, όπως και να έχει το πράγμα, το Δημόσιο χρειάζεται μεταρρύθμιση εκ βάθρων. Αυτό ανέδειξε με την αρπακολλατζίδικη δικαιολογία του ο υπουργός Σπίρτζης. Φαίνεται ότι από τον πολύ πόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις έχει θολώσει ο άνθρωπος...


:yahoo: :iconcool: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#208717
Anonymous Founder έγραψε:Κοίτα, αφού δεν έχεις τ'@@ για μια φορά έστω να πεις αυτό που υπονοούσες κακώς ασχολούμαι.
Αν γυρίσεις με ορεξούλες να κάνεις το φόρουμ άνω κάτω, δεν πρόκειται να γίνει, στο λέω.


Δεν με αφορα αυτο που εγραψες, γιατι δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα, κανεις λαθος για εμενα :rtfm:
Δεν υπονοω κάτι. :rtfm:

Και να θελω, (που δεν θελω), ειμαι ένας, δεν μπορω να το κανω ανω-κατω το φορουμ. Ποτέ στην ιστορια ένας μονος του δεν πηρε κανένα καστρο, κανεις μονος του δεν εριξε το βασιλια, κανεις μονος του δεν γκρεμισε πυργους.
Αντιθετα πολλα βασίλεια εκφυλιστηκαν και επεσαν μονα τους γιατι ο βασιλιας αποκοιμήθηκε ακουγοντας τους χιουμοριστες σφογγοκωλαριους, τους ευχαριστους καλοθελητες, τους κακιασμενους ευνουχους της αυλης του.
Άβαταρ μέλους
By Spartan
#208724 Πέρα απο το οτι το άρθρο του Σχινά είναι του στυλ "τί να μας πείτε και 'σεις όλοι απ΄τη ζωή σας γατάκια, 10 χρόνια αίμα και θυσίες...", λες και μιλάει κάποιος με "όνομα βαρύ σαν ιστορία" που κάνουν τον Μ. Γλέζο να μοιάζει με αριστερό της πλάκας (συν οτι χρησιμοποιεί 100 φορές τη λέξη "το κόμμα"), έχει ενδιαφέρον όλη η παράθεση του HF και ειδικότερα τα παρακάτω....


Anonymous Founder έγραψε:Εμένα μου άρεσε το άρθρο της efsyn πάντως για την απάντηση του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:
ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ: «Ο ηθικός σχετικισμός και οι ρουφιάνοι»
http://www.efsyn.gr/arthro/o-ithikos-sh ... -royfianoi

.....................................................................................
Το νεαρό στέλεχος στην ανακοίνωσή του - μνημείο αλαζονείας, θράσους και στοιχειώδους άγνοιας των παραδόσεων της Αριστεράς- επικαλείται τις θυσίες των παππούδων και θείων του, προκειμένου να θεμελιώσει το αυτονόητο κατ' αυτόν δικαίωμά του να «μην απολογηθεί για την οικογένειά του».

Και προσθέτει ότι ο «καθένας έχει επιλέξει να βάλει πλάτη για να αλλάξει αυτή η βρωμιά που υπάρχει γύρω μας και μας πνίγει». Κανένας όμως δεν έχει ανοσία απέναντι στη βρωμιά και οφείλει ανά πάσα στιγμή να δείχνει στην πράξη ότι δεν τον αγγίζει η ηθική παρακμή του υπάρχοντος συστήματος: είτε αυτή αφορά την ευνοιοκρατία, είτε τον ασύστολο κομματισμό που αντιμετωπίζει το κράτος ως μέσο εξόφλησης προσωπικών γραμματίων, είτε το νεποτισμό, είτε οποιαδήποτε από τις ασθένειες που για δεκαετίες έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε βάλτο αναξιοκρατίας, αδιαφάνειας και αναποτελεσματικότητας.

.....................................................................................................................................................

Ο κ. Σχινάς στην απάντησή του παραβιάζει ανοιχτές θύρες, κατηγορώντας το «Πρώτο Θέμα» για «κιτρινισμό» και «ρουφιανιά». Πετά όμως τη μπάλα στην εξέδρα για το δια ταύτα: για τους διορισμούς και τα κριτήριά τους. Μάλιστα πάει ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας τους δεκάχρονους αγώνες του για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι αυτοί δικαιολογούν αυτή την κατάσταση. Και με περισσό θράσος λέει ότι «ποτέ δεν ζητήσαμε, ποτέ δεν περιμέναμε ανταμοιβή, το κόμμα μάς ζήτησε να βάλουμε πλάτη και βάλαμε».
..........................................................................................................................................
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#208726
21 quadra έγραψε: ...... που θεωρεί τις καταλήψεις ύψιστη κοινωνική προσφορά αγνοώντας την καταστροφή που επιφέρει η πράξη του στα δημόσια αγαθά ( κτίρια, μηχανήματα, βοηθήματα ) και στην οικογενειακή οικονομία χιλιάδων φοιτητών που κλαίνε χαμένα εξάμηνα και εκατομμύρια € που πάνε χαμένα στα έξοδα της διαμονής τους, βλέπεις η στόχος τους δεν είναι κοινωνικός όπως επικαλούνται .....

Λάθος! Αυτά εντάσσονται στη προσπάθεια καταστροφής του αστικού κράτους που πρέπει να έχει στόχο κάθε αγνός ιδεολόγος αριστερός. Πως αλλιώς μπορεί να προκύψει η ανατροπή του πολιτικού συστήματος?

Η ΠΠΣΠ (ΚΚΕ Μ-Λ), που ήταν η πιο αγνή κομμουνιστική φοιτητική παράταξη της μεταπολίτευσης, κατέβηκε στις φοιτητικές εκλογές του 1980 με σύνθημα "Γιατί να θέλουμε καλά πανεπιστήμια, να βγάζουν καλούς εργάτες για τα αφεντικά?"
Στη συνέχεια, τέτοια αντισυστημικά τα λένε ανοικτά μόνο οι παράνομοι ... και οι πολλοί προσαρμόζονται σε μια σύγχυση αριστεροσύνης με καπιταλιστική καλοπέραση.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#208727 Το παλικαρακι αυτο τι μεγεθους κουραδες κουβαλαει στο κεφαλι του αντι για μυαλο ? :lipsealed:
Σοβαρα πρεπει να εχεις σοβαρο προβλημα για να γραφεις τετοιες ασυναρτησιες για να δικιολογησεις κατι.Ακομα και δικιο να ειχε, το χασε εντελως με τις βλακειες που εγραψε.
Δε γινεται τοσοι χαζοι να εχουν μαζευτει σ αυτη τη χωρα ρε γαμωτο :thumbsdown: