Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#208427 Τα βάρη είναι πολύ ύπουλα στο να τραυματιστείς αν δε προσεχεις ή αν δεν έχεις σωστή καθοδήγηση και σχεδόν κανένας που κάνει βάρη δε φροντίζει για την ελαστικότητα του οπότε η τενοντίτιδα έρχεται για πλάκα

Επίσης είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν δεν αγαπάς πραγματικά τη γυμναστική ή δε τη βρίσκεις με το να κοιτιέσαι στο καθρέφτη θα τα βαρεθείς πολύ σύντομα και θα παρατήσεις γενικά τη γυμναστική

Το θέμα είναι να βρεις κάποια ενασχόληση που να σου κρατάει το ενδιαφέρον, όχι να κάνεις ψυχαναγκαστικές ασκήσεις

Πχ το crossfit που κάνουν πολλοί για αυτό έπιασε επειδή έχει ενδιαφέρον (βέβαια σου καταστρέφει το σώμα έτσι όπως το βλεπω δε νομίζω ότι κάνει καλό μακροπρόθεσμα)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
elteo έγραψε:Γκεο personal best ? :shifty:

Δυστυχως ναι!!! :lipsealed:

Nosferatu έγραψε:Ρε συ Γκεο δε σε ξερω αλλα ραψτο το ατιμο. Σε βλεπω να τυρρανιεσαι και με ενοχλει γιατι εχω ενα πολυ κοντινο μου ατομο που ειναι στην ιδια φαση. Δηλαδη τι στο διαλο? Δεν εχεις αλλες χαρες στη ζωη(το ξερω οτι εχεις απο τα γραφομενα σου)? Τι του δινεις τοση αξια του γ@μημενου του φαγητου? Βγαλε τα γουστα σου αλλου, δεν αξιζει ρε φιλε. Αρρωστια ειναι, θα παθεις κανα εμφραγμα(γερος να σαι) αυριο μεθαυριο για το τιποτα, πατερας εισαι ρε γαμωτο.

Γροθια στο στομαχι το ποστ αλλα ποσο σωστο.

kyr80 έγραψε:geo@.... Φίλε μου, δουλεύεις σε τράπεζα(από όσο κατάλαβα). Έχεις άρα σταθερό ωράριο. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα 3-4 φορές γυμναστική την εβδομάδα. Μόνο τις ώρες που χαζολογάς εδώ μέσα να περιορίσεις, τον βρήκες το χρόνο. Υπάρχουν άνθρωποι που κόβουν από ξεκούραση ή ύπνο για να γυμναστούν. Στο θέμα γυμναστικής θεωρώ ότι ο κοβάθε το έχει καλύψει καλύτερα από όλους. Με τα χάλια που έχω φέρει τον οργανισμό μου από την άθληση, δεν δικαιούμαι κανονικά συμβουλές. Αλλά θα τις δώσω και πέτα τες... ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ βάρη. Να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα, ώστε να καις περισσότερο. Και η αερόβια θα συμπληρώσει το αποτέλεσμα. Αν κάνεις μόνο αερόβια, με τα κιλά που έχεις και την ανύπαρκτη μυϊκή υποδομή, κλείσε από τώρα ραντεβού σε ορθοπεδικό.
Φαγητό.... Ότι και να σου πούμε, αν δεν το αποφασίσεις ο ίδιος, ξέχνα το. Με τη γυμναστική θα είσαι πιο υγιείς, αλλά κορμί δε φτιάχνεις αν δεν πεινάσεις και δεν στερηθείς. Μέχρι να πέσεις σε 2ψήφιο ξεχνάς γλυκά, τηγανιτά, και κανονικό βραδινό. Γιαουρτάκι και πολύ σου είναι. Πετάς ΟΛΑ τα delivery. Δεν τα κρύβεις τα πετάς. Φτάσε εκεί και τα ξαναλέμε

Αν δεν θέλεις(δεν υπάρχει δεν μπορώ σε αυτό το θέμα), σταμάτα να χαλιέσαι. Έχω φίλη χοντρή. Κανονική χοντρή. Πατόζα. Γκρίνιαζε σαν εσένα, και μπούκωνε κάθε βράδυ μια κρέπα τανκς και ένα γλυκό στο μαγαζί. Έχει φάει τις περισσότερες "τελευταίες" κρέπες που ξέρω. Το πήρε απόφαση ότι το φαγητό είναι το ναρκωτικό της. Και ζει αποδεχόμενη τον εαυτό της και ευτυχισμένη. Γιατί έβγαζε και κόμπλεξ. Έβλεπε κανένα ατόφιο εννιαροδεκάρι, και άρχιζε τα κλασικά:"Τι τρώει πια αυτή;; Σαν στέκα είναι. Σας αρέσει τώρα αυτή;" κλπ κλπ. Την ξέχεσα μια φορά καλά και συμφώνησε και ο άντρας της, και τέλος. Απλά να έχεις στο νου σου και τα προβλήματα υγείας που ΔΕΝ φαίνονται.

Από εμένα αυτά. Με πολλή(πολύ?) συμπάθεια και κατανόηση γιατί στο 1,78 είχα φτάσει 107 κιλά το 2010-2012

Σε ευχαριστω πολυ για το ποστ σου. Πρεπει να τα εκτυπωσω να τα βλεπω καθε πρωι μαζι με μια προσφατη φωτογραφια μου.

Ηδη μιλησα με εναν γυμναστη χθες για να μπουμε σε καποιο προγραμμα
Άβαταρ μέλους
By umaga
#208470 το 22,5 % λιπος που υπολογισα οτι εχω ενταξει ειναι; :hmmm:

γεακο κανεις καθηστικη ζωη γι αυτο
εγω τωρα το χειμωνα εχασα καμποσο βαρος, να φανταστειτε δεν μου εκαναν τα παντελονια
παντος εκτος απο τη φυσικη γυμναστικη που κανω, εχω κι ενα 5κιλο βαρακι και κανω σκουοτς αραια και που
Άβαταρ μέλους
By kyr80
QsisVTS έγραψε:Τα βάρη είναι πολύ ύπουλα στο να τραυματιστείς αν δε προσεχεις ή αν δεν έχεις σωστή καθοδήγηση και σχεδόν κανένας που κάνει βάρη δε φροντίζει για την ελαστικότητα του οπότε η τενοντίτιδα έρχεται για πλάκα

Επίσης είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν δεν αγαπάς πραγματικά τη γυμναστική ή δε τη βρίσκεις με το να κοιτιέσαι στο καθρέφτη θα τα βαρεθείς πολύ σύντομα και θα παρατήσεις γενικά τη γυμναστική

Το θέμα είναι να βρεις κάποια ενασχόληση που να σου κρατάει το ενδιαφέρον, όχι να κάνεις ψυχαναγκαστικές ασκήσεις

Πχ το crossfit που κάνουν πολλοί για αυτό έπιασε επειδή έχει ενδιαφέρον (βέβαια σου καταστρέφει το σώμα έτσι όπως το βλεπω δε νομίζω ότι κάνει καλό μακροπρόθεσμα)

Ποιος τα λέει αυτά;;; Αν βαριέσαι τη γυμναστική, βαριέσαι κάθε είδους. Αυτά για την τενοντίτιδα είναι αστεία. Για άλλους λόγους παθαίνεις τενοντίτιδα. Εϊχα βγάλει στον δεξί αγκώνα από τα παιχνίδια στο pc....

Άλλο το να κοιτιέσαι στον καθρέφτη, και άλλο το να κρύβεσαι από όλες τις γυάλινες επιφάνειες. Έχει πολλά ενδιάμεσα στάδια.

Μην τον τρομάζεις. Τραυματισμούς είχα σαν αθλητής, όταν αμελούσα το πρόγραμμα με τα βάρη. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#208481 για το περισσότερο κόσμο τα βάρη είναι βαρετά, με εξαίρεση του σφίχτηδες που έχουν συγκεκριμένο σκοπό, οι περισσότεροι τα αφήνουν

όσο για το ότι το σώμα σου μπορεί να γίνει πιο μυώδες αλλά όχι πολύ ελαστικό αν δεν κάνεις διατάσεις κτλ είναι γεγονός πώς να το κάνουμε τώρα; και αν δεν έχεις από πάνω σου γυμναστή να σε προσέχει θα τραυματιστείς για πλάκα μόλις πας να ανεβάσεις κιλά γιατί δε θα κάθεται ο geo κοτζάμ γομάρι να κάνει πάγκο 20-30 κιλά που θα κάνει στην αρχή μέχρι να πάρει μπρος και τα λάθη συγχωρούνται

όπως και στα βιντεοπαιχνίδια πρέπει να προσέχεις πώς κάθεσαι για να μην ταλαιπωρήσεις τις ελάχιστες μυικές ομάδες που τελοσπάντων χρησιμοποιείς, το ίδιο σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και με τα βάρη

όλα αυτά μπορεί να αποφευχθούν βέβαια με σωστή καθοδήγηση από γυμναστή, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους περισσότερους που απλά πληρώνουν μια ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#208484 Ναι αυτά που γράφεις, απλά δεν ισχύουν. Και είναι η άποψη αυτών, που πέρασαν απλά ένα φεγγάρι από ένα γυμναστήριο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#208487 δηλαδή απλά αμολάς το καθένα μέσα σε ένα γυμναστήριο με ένα τυποποιημένο πρόγραμμα χωρίς σοβαρή επίβλεψη και 10 λεπτά ζέσταμα σε διάδρομο (και αν ) και άλλο τόσο στο τελείωμα και καθάρισες, θα γυμναστεί :roll:

μην κρίνετε από σας που γυμνάζεστε χρόνια και ξέρετε τι κάνετε , εγώ το βλέπω από τη σκοπιά αυτού που έχει όντως βρεθεί για φεγγάρια σε γυμναστήριο

και ναι είναι βαρετό, το βαριέμαι και εγώ και όλοι όσοι ξέρω ακόμα και αυτοί που πάνε συνεχόμενα χρόνια
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#208491 Δεν έγραψα μόνο για βάρη στον geo. Μόνο βάρη ή μόνο αερόβια δεν κάνεις κάτι. Και με τα δυο θα πάθεις ζημιά, αν δεν κάνεις συνδυασμό.
Το τυποποιημένο πρόγραμμα μια χαρά είναι. ΑΛΛΑ δεν το ακολουθεί κανείς σας. Βαριέστε το διάδρομο, βαριέστε τους κοιλιακούς-ραχιαίους, πολλοί βαριούνται τα πόδια κλπ κλπ. Ε δε φταίει ούτε ο γυμναστής, ούτε τα βάρη.
Αν θέλεις μαστίγιο, μην πας καθόλου.
Και στα γράφω αυτά που και εμένα δε μου άρεσαν τα όργανα. ΑΛΛΑ είναι απαραίτητα, πως να το κάνουμε;

Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, δεν δίνεις συμβουλές. Αν ξέρεις αλλά δεν τα κάνεις, φταίει το κεφάλι σου. Δεν έχω γνωρίσει γυμναστή σε γυμναστήριο που να τον ρωτάς, και να σου λέει μούφες. Άλλο αν δεν είναι ευχάριστα αυτά που λέει. Δεν προπονεί αθλητές. Δεν έχει λόγο να πιέσει για το παραπάνω
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#208495 στα περισσότερα είναι απλά αδιάφοροι και πλημμελείς και αυτό οδηγεί σε μη σωστή γυμναστική, μόνο με personal γίνεται δουλειά εκτός αν ψάχνεσαι πολύ μόνος σου και έχεις φοβερή πειθαρχία

πάντως δεν απορρίπτω αυτό το τρόπο εκγύμνασης, απλά δε μου πάει και τονίζω τα αρνητικά

ούτε κάτι που εγώ βρίσκω σωστό σημαίνει ότι θα ταίριαζε στους άλλους
Άβαταρ μέλους
By kyr80
QsisVTS έγραψε:στα περισσότερα είναι απλά αδιάφοροι και πλημμελείς και αυτό οδηγεί σε μη σωστή γυμναστική, μόνο με personal γίνεται δουλειά εκτός αν ψάχνεσαι πολύ μόνος σου και έχεις φοβερή πειθαρχία

Πρόσεξε τώρα το λάθος. Κάνω την παραδοχή ότι πας στο γυμναστήριο με τη θέλησή σου. Δεν είδα κανέναν να μπαίνει με το πιστόλι στον κρόταφο. Οπότε αφού είσαι εκεί με τη θέλησή σου, ακολουθείς το πρόγραμμα που σου δίνει ο γυμναστής(ακόμα και την κονσέρβα).
Αν πηγαίνεις αγγαρεία, μην πας καθόλου. Αν σου έχει πει κάνε αυτό, και εσύ κάνεις κάτι άλλο, τότε φταις εσύ. Το personal δεν είναι ο μπαμπούλας. Κυρίως υπάρχει για να καλύψει ιδιαίτερες ανάγκες ενός αθλητή. Όχι για να αδυνατίζουν οι χοντροί που δεν έχουν πειθαρχία.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#208500 Παίδες το 99% των ανθρώπων βαριούνται οικτρά τη γυμναστική του παραδοσιακού γυμναστηρίου. Το κόλπο είναι να βρεις ένα υποκατάστατο που σου αρέσει και να το κάνεις με μια σχετική συχνότητα. Στους περισσότερους άντρες αυτό το υποκατάστατο είναι το 5χ5 ή ένα μπασκετάκι ή άντε κάνα κολύμπι. Το κακό με αυτά όμως είναι ότι είναι ομαδικά και άρα εξαρτάσαι άμεσα κι από άλλους οπότε δυσκολεύει ο προγραμματισμός. Προσωπικά πάω εδώ και 2,5 χρόνια κάθε Τρίτη για 5χ5 και άλλες 2-3 φορές το μήνα για μπασκετάκι. Αν δεν τα έκανα κι αυτά εκτός του ότι θα είχα φυσική κατάσταση βραδύποδα, θα είχα εύκολα επιπλέον 10 κίλα με τη ζωή που κάνω στα ήδη αρκετά κιλά μου. Ενδεικτικά την περασμένη άνοιξη έως και αρχές καλοκαιριού είχα αυξήσει τη συχνότητα στις 5 φορές τη βδομάδα λόγω ελεύθερου χρόνου και έχασα χωρίς καμία αλλαγή σε διατροφικές συνήθειες ένα 7κιλο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
QsisVTS έγραψε:στα περισσότερα είναι απλά αδιάφοροι και πλημμελείς και αυτό οδηγεί σε μη σωστή γυμναστική, μόνο με personal γίνεται δουλειά εκτός αν ψάχνεσαι πολύ μόνος σου και έχεις φοβερή πειθαρχία

πάντως δεν απορρίπτω αυτό το τρόπο εκγύμνασης, απλά δε μου πάει και τονίζω τα αρνητικά

ούτε κάτι που εγώ βρίσκω σωστό σημαίνει ότι θα ταίριαζε στους άλλους

Εγώ συμφωνώ για το personal, είναι ό,τι καλύτερο (και ό,τι ακριβότερο όμως... :lipsealed: ).
Το γυμναστήριο είναι από μόνο του βαρετό και αν είσαι μόνος σου, είναι εύκολο να τα παρατήσεις. Αν σε "τρέχει" όμως ένας γυμναστής, τότε είναι διαφορετικά.
Γνώμη μου είναι, όποιος μπορεί να πληρώσει, να προτιμήσει το personal, είναι τεράστια η διαφορά που μπορείς να δεις μέσα στον πρώτο μήνα.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#208507 Δύο φίλοι που όντως ασχολούνται χρόνια, έχουν σώμα και δεν έχουν λόγο να μου πούνε μπαρούφες
είναι υπέρ των βαρών για τύπους σαν εμένα. Τα κιλά μου για το ύψος μου είναι μια χαρά, απλά δεν
έχω την μυική μάζα για να μεταβολίζω τις επιπλέον θερμίδες που κακώς καταναλώνω με το αλκοόλ
και γίνονται σωσίβιο. Δεν ξέρω αν η αεροβική συνδιάζεται σωστά με τα βάρη, αμφιβάλλω όμως, για
αυτό λέω να κάνω τον πρώτο καιρό λίγο περισσότερη αεροβική για να πέσω στα <82 κιλά και μετά να
πέσω με τα μούτρα στα βάρη και να γεμίσω τα ντουλάπια μου με κονσέρβες τόνου, στήθος κοτόπουλο
ίσως και καμία σκόνη :hmmm: Στη φάση που είμαι τώρα έχω άπλετο χρόνο να πηγαίνω 6 φορές την
εβδομάδα στο γυμναστήριο το οποίο βρίσκεται 150 μέτρα από το σπίτι μου, ότι ώρα γουστάρω,
no more excuses, new year resolutions :tomato:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#208511 για όλους είναι καλό να αναπτύξουν μυική μάζα, είναι ίσως και λίγο χαζό να λες θα λιώσω στο αερόβιο να χάσω και μετά θα κάνω μπράτσα

μαζί γίνονται αυτά, ακόμα και στα περίπου ίδια να μείνεις αλλάζει η αναλογία μυών/λίπους που είναι θετικό