Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#208069 Ο παππους μου (που δεν ηταν βορειος) χρησιμοποιουσε το ψαρομαναβης = ιχθυοπωλης , ιχθυεμπορος , αυτος που εμπορευεται ψαρια. Ψαρας = αυτος που τα ψαρευει.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 17 Ιαν 2016, 11:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
Pitt έγραψε:Οτι ο ιχθυοπώλης λέγεται και μανάβης είναι κάτι που ακούω πρώτη φορά.

Την επόμενη φορά που θα μου πεί η γυναίκα μου "καθώς γυρνάς απο την δουλειά, κάνε μια στάση στο μανάβικο" θα της φέρω σαρδέλες...

__
Sent through Tapatalk

Eγώ πάντως σαν υποτιμητικό χαρακτηρισμό το εξέλαβα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#208081 Kαλά έχουμε ξεφύγει αλλα έχει πλάκα.
Πληροφοριακά να σας πω κατι που μου ήρθε στο μυαλό τώρα που λέγατε για τη Κύθνο,αν και εγω έφαγα καλό ψαρι στα Λουτρά.
Η Κως έχει καλύτερο σουβλάκι απο τη πόλη της Λιβαδειας.Μιλάμε για τρελή διαφορά
Και σε λαγανάκι που αναφέρθηκε νωρίτερα... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#208082 Ας πω και γω το κοντό μου.

Μένω στη Βουλιαγμένη. Δίπλα, στη Βάρκιζα, έχει ιχθυόσκαλα και φέρνουν καθημερινά φρέσκα ψάρια. κάποιος μου είχε πει ότι κάνουν μπινιά και δεν είναι φρέσκα αλλά κατεψυγμένα εισαγωγής που τα αποψύχουν.

Δεν ξέρω που το είχε ακούσει άλλα αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν εργαζόμουν στα Καλύβια και πέρναγα πρωί πρωί από την παραλιακή, τα καΐκια της Βάρκιζας ήταν μέσα στο πέλαγος και τίγκα από πάνω τους γλάροι. Στο κάτω-κάτω αν απλώς ξεπάγωναν ξένα ψάρια, τι ειχαν άναγκή τοσο πλήρωμα; Κυρίως Αιγύπτιους.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Dimsabas έγραψε:Ας πω και γω το κοντό μου.

Μένω στη Βουλιαγμένη. Δίπλα, στη Βάρκιζα, έχει ιχθυόσκαλα και φέρνουν καθημερινά φρέσκα ψάρια. κάποιος μου είχε πει ότι κάνουν μπινιά και δεν είναι φρέσκα αλλά κατεψυγμένα εισαγωγής που τα αποψύχουν.

Δεν ξέρω που το είχε ακούσει άλλα αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν εργαζόμουν στα Καλύβια και πέρναγα πρωί πρωί από την παραλιακή, τα καΐκια της Βάρκιζας ήταν μέσα στο πέλαγος και τίγκα από πάνω τους γλάροι. Στο κάτω-κάτω αν απλώς ξεπάγωναν ξένα ψάρια, τι ειχαν άναγκή τοσο πλήρωμα; Κυρίως Αιγύπτιους.

Και εγω ψωνίζω συχνά απο αυτούς,πάνω απο τα καϊκια,πεταγομαι πρωί Κυριακής πχ.Μια χαρα τα βρίσκω.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#208084 Ρωτησα γνωστο μου πρωην ψαρα και μου ειπε οτι "μαναβη" λενε τον χονδρεμπορα των ψαριων ο οποιος και χρηματοδοτει τα καικια για τα εξοδα τους,πετρελαια,φαγητα κλπ, κατοικοεδρευει στην ιχθυοσκαλα απο οπου και πουλαει τα ψαρια στους ψαραδες/ιχθυοπολες και αυτοι στα εστιατορια εκτος αν ο ταβερνιαρης εχει ιδιαιτερο κονε με τον "μαναβη".
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#208090 μετα τις μπουγατσες με κιμα,τα σουβλακια/καλαμακια,τωρα εχουμε και τον μαναβη με τις τσιπουρες :lol:

παντως ο πατερας μου που ψαρευε για την πλακα του σαν συνταξιουχος,μια χαρα πουλαγε τη ψαρια του σε ταβερνες και εστιατορια της περιοχης,μια ωρα μολις τα ειχε πιασει.Σε παραλιακα μερη ψαροχωρια οπως το δικο μου,ειναι μια πρακτικη που γινοταν απο παλια.Ο καθε ψαρας ειχε την ταβερνα/ταβερνες που συνεργαζοταν και πηγαινε(ή ερχοταν ο ταβερνιαρης στο λιμανι) και διαλεγε τι του εκανε για την ταβερνα.

Παντως στην Κρητη ακομα και σουβλακια χοιρινα να παραγγειλεις δεν εχουν καμια σχεση με της Αθηνας (και οχι μονο Αθηνας) απο θεμα ποιοτητας.Στην Αθηνα 99% θα φας αυτο το εισαγωμενο πλακε Ολλανδιας/Γαλλιας.Στην Κρητη οπου εχει τυχει να φαω δεν υπαρχει τετοιο σκατενιο καλαμακι. Νοστιμο,ζουμερο,και σχεδον παντα φθηνοτερο.Μια απο τα ιδια και στην μπριζολα χοιρινη.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#208092 12 μερες Σαμοθρακη, πρεπει να εφαγα παραπανω απο 12 φορες κατσικι σε οποιαδηποτε εκδοχη και ουδέποτε ψαρια. Νησι σου λεει μετα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#208097 Επιβεβαιώνω αυτό που γράφτηκε για το μανάβη. Αυτός που εμπορεύεται ψάρια γενικά. Από τον μεγάλο, μέχρι το ντατσουν της γειτονιάς.
Ημέρας ψάρια υπάρχουν. Όχι ότι δεν γίνονται πουστι€ς. Από τον πλειστηριασμό στην ιχθυόσκαλα, το ψαράδικο και την ταβέρνα. Και επειδή τα λεφτά είναι πολλά, είμαστε δύσκολα σαν καταναλωτές

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#208105 Τελικά ο παππούς μου τι ήταν μανάβης ή ιχθυοπώλης? :lol:

Πάντως ακόμα και στο λεκανοπέδιο της Εορδαίας μια φορά την εβδομάδα που έχει λαϊκή έχουμε φρέσκα ψάρια<25h τα οποία έρχονται αξημέρωτα από την Μηχανιώνα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#208377 Φιλος με πληροφορησε οτι το μερος που πηγε ο Geakos και αναψε την τελευταια συζητηση , κατα τη γνωμη του "ειναι decadance" και τα μπιφτεκια του τρωγονται μεν εκεινη την ωρα, αλλα αν κατσουν λιγο προκυπτουν πολυ γρασαρισμενα.
Προσωπικα θα επιδιωξω να παω να εξετασω ιδιοις ομμασι...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#208518 Πωωω τι πανικός έγινε :lol:

kyr80 έγραψε:Και για να καταλάβω....
Ήρθε ο ΔημήτρηςΠ στη Θεσσαλονίκη... Πήγε στα 3 γουρουνάκια.... Το περιέγραψε μέτριο... Και έχει περιγράψει με καλά λόγια, αυτό που έβαλε ο γκεάκος φωτογραφίες;;;;;;
Θα μας τρελάνετε;;;;
Για τιμωρία... Δυο σάντουιτς με γύρο και απ'όλα... Και μετά μπουγάτσα με τυρί :lol: :lol:

I accept the challenge! Αλλά όχι όλα μαζί σ'ένα γεύμα, σταδιακά :lol:

Κυριάκο δεν είπα ότι ήταν μέτριο, σαν κρέας ήταν καλό, οι μερίδες μεγάλες και οι τιμές πολύ καλές. Σαν πιάτο στο σύνολο όμως ήταν λάθος, η σως μ'έστειλε που ήταν πολύ βαριά. Υπό άλλες συνθήκες, πχ αν ήταν side και βούταγα όποτε ήθελα θα ήταν αρκετά καλύτερα. Δεν λέω ότι δεν θα ξαναπήγαινα, οπότε κρατώ το "ίσως".

Όσον αφορά το μαγαζί με τα μπιφτέκια, είναι κάτι σαν "καθιστό" βρώμικο όπως ανέφερε κάποιος (δεν θυμάμαι μετά από τόσες δεκάδες posts). Δεν ξέρω για την ποιότητα όμως τα ψήνει με τέτοιο τρόπο και βάζει τέτοια καρυκεύματα που είναι λουκούμι για την χοληστερίνη. Το μαγαζί υπάρχει χρόνια τώρα, δεν κάνει καμία διαφήμιση, μόνο από στόμα με στόμα. Κανείς δεν έχει πάθει τίποτα, απ'όσο ξέρω. Δεν είναι για κάθε μέρα ούτε για στέκι, είναι για μια φορά τον μήνα.

Αυτά :eat:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#208524 Χθες ο Vincenzo στην Γλυφάδα που έχω εξυμνήσει πολλές φορές για την μακαρονάδα με θαλασσινά, δεν στάθηκε στο ίδιο ύψος με τις άλλες φορές. Δεν ήταν κακή, είναι πολύ καλή, αλλά όχι εξαιρετική όπως άλλες φορές.
Παραμένει η καλύτερη που έχω φάει, όταν μιλάμε για απλή μακαρονάδα και δεν μπαίνουμε μέσα γκουρμεδιές με μελάνι σουπιάς ή άλλα περίεργα (και γαμάτα...).
Θα τον... παρακολουθήσω, κρίμα είναι να χαλάσει το καλύτερο πιάτο του όμως! :ninja:
Για τους αμύητους, αν πάτε, ζητάτε μακαρονάδα με θαλασσινά και την σάλτσα λευκή (bianca) γιατί αλλιώς θα την φέρει με κόκκινη σάλτσα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#208525 πάντα αυτή παίρνω . στο vicenco :metalo:
Για κάποιο περιεργο λόγο , το εν λόγω μαγαζί δεν με΄τρελλαίνει όπως παλιά.. Δεν μου δίνει την αίσθηση των φρέσκων -χειρ/των ζυμαρικών όπως παλιά...Και μιλάμε για ένα μαγαζί που το έχουμε κτίσει με την παρέα.. :(
Άβαταρ μέλους
By royal_airness
#208527 Κλαίω που μπήκα μετά απο 2 μέρες, όπου έχετε γράψει 15 σελίδες με κοτζάμ οικονομική ανάλυση σχετικά με το αν βγαίνουν τα νούμερα στην λαδόκολλα ... Εγώ δεν ξέρω απο μαγαζιά, αλλά να προσθέσω οτι ίσως συνειδητά να έχει επιλέξει αυτή την τιμολογιακή πολιτική και να βγάζει κέρδη απ'τα περιφερειακά. Anyway, πέρα απ'τους γκουρμεδιάριδες εδώ μέσα που δεν τρώνε ποτέ junk food (όπως ξεκάθαρα πλασάρεται και κατατάσεται το συγκεκριμένο μαγαζί), ο Geo μας έγραψε κάπου την άποψή του, γιατί δεν την πήρε το μάτι μου τόσες σελίδες.