Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:ναι αλλά ο πλούσιος δε θα χώσει απλά το παιδί του, θα το χώσει να παίρνει και καλά λεφτά

αλλιώς δε θα το χώσει και καθόλου

Καλά εσύ μιλάς για πολύ πλούσιους, εγώ λέω με μέσο και άνω οικογενειακό εισόδημα.
Αυτός που μπορεί να παρέχει καλές σπουδές στο παιδί του και να το χώσει κάπου με 1000€.
Και ο ηλεκτρολόγος εφόσον το παιδί του έχει καλές σπουδές (όχι απαραίτητα πληρωμένες) μπορεί να χώσει το παιδί του σε αντίστοιχη θέση.

Περιπτώσεις αλα Κυριάκος Μητσοτάκης σαφώς και υπάρχουν αλλά είναι τόσο λίγες και αφορούν τέτοιες θέσεις που δεν έχουν σημασία.

π.χ σε μια θέση junior στο λογιστήριο σε μεγάλη εταιρεία το ίδιο χώνει κάποιος πλούσιος με κονέ το γιο που σπούδασε στα τριβίλουρα με τον γιο του ηλεκτρολόγου που φτιάχνει και την μεζονέτα του διευθυντή και σπούδασε στην Αθήνα κι έχει και μάστερ.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#207236 Εχω ακουσει μια περιπτωση πλουσιου με εργοστασιο (παλια χρονια οχι τωρα βεβαια) που εστειλε τον γιο του για συνεντευξεις σε γνωστους του και δεν τον πηρε κανενας. Βεβαια αυτος δεν εχασε, εζησε χωρις να δουλευει επενδυοντας τα χρηματα που του αφησε ο πατερας του. Οι γνωριμιες ειναι βασικο για να σου ανοιξουν οι πορτες αλλα αν δεν εχεις ενα επιπεδο στην εργασια αργα ´η γρηγορα θα φυγεις, ειδικα στον ιδιωτικο τομεα που πρεπει να αποδιδεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#207241 Γενικά οι γνωριμίες σε εξυπηρετούν για 2 λόγους, είτε γιατί σε έχει ανάγκη ο άλλος (είσαι πελάτης, φέρνεις πελάτες, είσαι όνομα στην πιάτσα με διασυνδέσεις) είτε σε εκτιμάει για κάποιους λόγους, αμφότερα φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#207250 Εχει κανείς εμπειρία απο τα Δημόσια Δημοτικά σε Πευκη -Μαρούσι?
Τα κοιτάμε όλα αυτό το καιρό γιατί ο μικρός πάει πρώτη του χρόνου.
Πήγαμε στα δημόσια της περιοχής,είναι και πολύ κοντά μας,οι διευθυντές πολύ καλοί άνθρωποι εξυπηρετικοί .
Δε ξέρω αλλά μόνο δημόσιους υπαλλήλους δε μου θύμισαν...
Για ιδιωτικό κατω απο 5 με 6000 το χρόνο δε πέφτεις με τίποτα... :dizzy: Και εγω και η γυναίκα μου εχουμε τελειώσει δημόσια σχολεία έχουμε τελειώσει να σημειώσω...
Κάθε άποψη καλοδεχούμενη.
Άβαταρ μέλους
By GTS
kostis20 έγραψε:Εχει κανείς εμπειρία απο τα Δημόσια Δημοτικά σε Πευκη -Μαρούσι?
Πήγαμε στα δημόσια της περιοχής,είναι και πολύ κοντά μας,οι διευθυντές πολύ καλοί άνθρωποι εξυπηρετικοί .
Για ιδιωτικό κατω απο 5 με 6000 το χρόνο δε πέφτεις με τίποτα... :dizzy: Και εγω και η γυναίκα μου εχουμε τελειώσει δημόσια σχολεία έχουμε τελειώσει να σημειώσω...

Σε δημοσιο εχεις επιλογή? Νομιζα ότι γραφεσαι σε οποιο είναι ποιο κοντα σου.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#207281 Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εμας το κοντινότερο είναι στη Πεύκη , αλλά ανήκουμε Μαρούσι.Επίσης αν το σχολειό που ανήκουμε έχει πολλούς μαθητές μας στέλνουν αλλού.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kostis20 έγραψε:Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εμας το κοντινότερο είναι στη Πεύκη , αλλά ανήκουμε Μαρούσι.Επίσης αν το σχολειό που ανήκουμε έχει πολλούς μαθητές μας στέλνουν αλλού.

Αν ανηκεις στον δημο Αμμαρουσιου στο Μαρουσι θα παει σχολειο το παιδι, ακομα και αν της Πευκης ειναι διπλα στο σπιτι σου!
Επισης αν δεν εχει θεσεις στο σχολειο που ανηκεις θα σας πανε στο κοντινοτερο και οχι σε οποιο θες εσυ.
Εκτος και αν εχεις συγγενεις σε αλλο δημο και χρησιμοποιησεις την δικη τους διευθυνση.
Άβαταρ μέλους
By GTS
kostis20 έγραψε:Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εμας το κοντινότερο είναι στη Πεύκη , αλλά ανήκουμε Μαρούσι.Επίσης αν το σχολειό που ανήκουμε έχει πολλούς μαθητές μας στέλνουν αλλού.

Από ότι καταλαβαινω δεν εχεις επιλογή να διαλέξεις. Θα παει στο κοντινοτερο στο Μαρούσι που εχει χωρο.

ΥΓ
Η προσωπικη μου αποψη παντως είναι καλυτερα ιδιωτικο και ας μην περισσευουν λεφτα για πολυτελειες (πχ αμαξια). Στο ιδιωτικο εχει νοημα να το ψαξεις.
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#208178 Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, με πληροφορίες για το πως λειτουργεί ένα Δημόσιο σχολείο στην Αμερική
http://www.kathimerini.gr/845962/opinio ... ei-o-filhs

Κρατάω τα σημαντικά: Ευθύνη κι απολογισμός απέναντι στην τοπική κοινωνία που το ελέγχει και χρηματοδοτεί, μεγάλη ελευθερία επιλογών στις σπουδές, δυνατότητα καλλιέργειας των ταλέντων και της αριστείας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:Οι γνωριμιες ειναι βασικο για να σου ανοιξουν οι πορτες αλλα αν δεν εχεις ενα επιπεδο στην εργασια αργα ´η γρηγορα θα φυγεις, ειδικα στον ιδιωτικο τομεα που πρεπει να αποδιδεις.

Μακάρι να ίσχυε αυτό παντού... :s_sorry

kostis20 έγραψε:Εχει κανείς εμπειρία απο τα Δημόσια Δημοτικά σε Πευκη -Μαρούσι?

Άποψή μου: Στο σχολείο της γειτονιάς σας.
Εξηγώ:

Βασικότατο πράγμα που κάνει το σχολείο είναι η κοινονικοποίηση. Όταν δεν υπάρχει ο φίλος / φίλη στη γειτονιά να παίξουν / συναντηθούν και αργότερα ερωτευτούν χάνεις πολλά...

Βλέπω τη δικιά μου. Κάθε τρεις και λίγο με κάποια φίλη της είναι, είτε στο σπίτι είτε στον πεζόδρομο μπροστά απ' το σπίτι μας.

Αν ήταν σε ιδιωτικό (που τα παιδιά είναι απ' όλες τις άκρες της πόλης) πως θα γίνονταν αυτό;;;; Ούτε οι γονείς μπορούν να τα πηγαίνουν τα παιδιά πέρα δώθε, ούτε είναι το ίδιο να θες 5 λεπτά με τα πόδια για να πας στο φίλο σου αντί για 30-40 λεπτά με το αμάξι...

Είμαι πολύ υπέρ του σχολείου της γειτονιάς και τα όποια πλεονεκτήματα μπορεί να έχει ένα ιδιωτικό, κατ' εμέ δεν αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματά του, ιδίως την έλλειψη επικοινωνίας με τους φίλους εκτός σχολείου. Στη ζωή δεν μας χρειάζονται μόνο οι γνώσεις (μαθήματα)...

Για διεύθυνση δηλώνεις ότι θέλεις, αρκεί να μπορείς να βρεις έναν λογ/μο... :iconcool: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
GTS έγραψε:Εχω ακουσει μια περιπτωση πλουσιου με εργοστασιο (παλια χρονια οχι τωρα βεβαια) που εστειλε τον γιο του για συνεντευξεις σε γνωστους του και δεν τον πηρε κανενας. Βεβαια αυτος δεν εχασε, εζησε χωρις να δουλευει επενδυοντας τα χρηματα που του αφησε ο πατερας του. Οι γνωριμιες ειναι βασικο για να σου ανοιξουν οι πορτες αλλα αν δεν εχεις ενα επιπεδο στην εργασια αργα ´η γρηγορα θα φυγεις, ειδικα στον ιδιωτικο τομεα που πρεπει να αποδιδεις.

Aπόψε θα ρθω να σε πάρω γι αυτό μη φας θα φάμε γλάρο. Μπορεί να έχεις επίπεδο απο μέτριο έως κακό και να είσαι χωμένος μια χαρά για διάφορους λόγους, μην τρελαθούμε :lol:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#222697 Σχετικα με τη συνεντευξη για εισαγωγη στο μεταπτυχιακο τι να περιμενω?Εστιαζονται εντονα στο αντικειμενο του προγραμματος ή ειναι περισσοτερο μια γενικη γνωριμια ?
Ειναι κατι που μπορω ευκολα να τα σκατωσω ας πουμε ή με στοιχειωδη σοβαροτητα το ξεπεταω?
Εν τελει να αγχωθω ή οχι? :help: :lol:

Υ.Γ οσοι εχουν γνωσεις γυρω απο διοικηση επιχειρησεων,management ή οσοι εργαζεστε εξω πανω σ αυτα ή γενικα πανω στα οικονομικα κλπ πειτε μου να σας στειλω ενα π.μ με 2-3 ερωτησεις.Ευχαριστωω :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#222706 Ε βάρα , τι περιμένεις. :iconcool:

Λογικά η συνέντευξη θα είναι ένα κράμα και των 2 που ρωτάς. Μια χαρά θα τα πας, με ψυχραιμία δεν θα έχεις κάποιο θέμα..

Στο δικό μου μέτωπο, σήμερα πήρα πρέφα (μετά από 1 μήνα ) πως ο 1 απο τους 3 καθηγητές δεν έστειλε συστατικές σε 2 πανεπιστήμια. Κοινώς την μαμήσαμε. Φαντάζομαι έχουν εξεταστεί ήδη οι φάκελοι, να του ζητήσω τώρα να τις στείλει είναι δώρο άδωρο. ΟΙ Αμερικάνσκοι δεν παίζουν με αυτά. :vava:
Άβαταρ μέλους
By dstou
Για ιδιωτικό κατω απο 5 με 6000 το χρόνο δε πέφτεις με τίποτα... :dizzy:

To παιδί οφείλει να πάει στο δημόσιο σχολείο στο οποίο υπάγεται η περιοχή που διαμένει. Καταστρατηγείται όμως αυτή η διάταξη με διάφορους τρόπους ή απλώς τα στραβά μάτια που κάνουν οι αρμόδιοι σε κάποιες περιπτώσεις. Στα σκαριά είναι η ηλεκτρονική εγγραφή, θα γράφεσαι ηλεκτρονικά και θα σε στέλνουν εκεί όπου πρέπει. Θα πάρει χρόνια να εφαρμοστεί βέβαια, και αν.

Τα τρία του ιδιωτικού που δεν σου δίνει το δημόσιο είναι :
Ντελίβερι
Πάρκινγκ μακράς διαρκείας (του παιδιού, όχι του ΙΧ)
Κοινωνικό διαφορισμό

Όχι ότι και τα τρία είναι καλά πάντοτε. Φυσικά και το δημόσιο με τη σειρά του σου δίνει άλλα.

Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.