Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
koubeast έγραψε:To Gmat ισχύει για 5 χρόνια. Το ielts είναι για 2.

http://www.mba.com/global/frequently-as ... valid.aspx

< Note >

Α, ΟΚ, συγνώμη, λάθος το θυμόμουν... έχουν περάσει και 13 χρόνια... :tomato: :vava:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#206903 Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ ή στο περι εργασίας....πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον.
Στην δική μου εργασία πλακωνόμαστε κάθε μέρα για τα φυντάνια που μας φέρνουν με ανάλογες περγαμηνές.

Ernst & Young Removes Degree Classification From Entry Criteria As There's 'No Evidence' University Equals Success

οι τελευταίες 2 παράγραφοι τα λένε όλα βασικά και το bold το βλέπω καθημερινά, μιλάμε για νεοπροσληφθέντες που νομίζουν ότι έχουν γίνει managers στα 22-23 τους :rant:

Earlier this year, PricewaterhouseCoopers (PwC) scrapped using UCAS points as entry criteria for its graduate scheme. The audit firm believes placing too much emphasis on the scores will mean employers may miss out on key talent from disadvantaged backgrounds, who can perform less well at school.

A report published last week revealed wealthy kids are 35% more likely to become high earners than clever, disadvantaged young people, even if they are not academically gifted.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#206908 Να ριξω κ εγω ενα update,τελικα οι συστατικες αποδειχθηκαν αρκετα εκνευριστική διαδικασία.Κανείς δεν αρνηθηκε αμεσα να μου δωσει αλλα ηταν τρομερα δυσκολο να εντοπισω καθηγητες και οταν τους εντοπιζα με εξαιρεση εναν κανενας αλλος δεν ηθελε να συμπληρωσει το εντυπο που χρειαζοταν για το μεταπτυχιακο,παρα μονο μου συντασσαν μια τυπικη επιστολη στο word την οποια υπογραφαν μαζι μ ενα φακελο.Μαλιστα δεν τις σφραγισαν καν ,εγω θα τις βαλω σε φακελο και θα κλεισω τον φακελο :lol: :yahoo:
Κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ασχετως αν εγω στο εκαστοτε μαθημα του ταδε καθηγητη ειχα γραψει καλα ,ειχα κανει καλη εργασια κλπ ολοι κολλουσαν ή σχολιαζαν τον μετριο βαθμο πτυχιου μου.Μπορω να καταλαβω οτι δε θελουν να προτεινουν εναν φαινομενικα μετριο φοιτητη,αλλα εφοσον απεναντι τους ημουν ενας καλος φοιτητης γιατι να μη ''βοηθησουν''?
Anyway,θα επισυναψω μια επιστολη οπως την ηθελε το προγραμμα (με το εντυπο) και μια τυπικη που μου δωσε ενας αλλος σε φακελο.Ελπιζω να μην εχω θεμα,wish me luck(χλωμο το βλεπω παντως) :ninja:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#206912 Να θυμάσαι ότι είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.....παίζει χρήμα στην μέση και δεν νομίζω να αφήνουν θέσεις κενές, απλά πρέπει να είσαι και τυχερός ώστε τα δικαιολογητικά σου να είναι καλύτερα από των υπολοίπων στην κατάταξη.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#206916 πολύ ενδιαφέρον το άρθρο της ernst & young, έχω δει πολύ κόσμο να κομπλάρει μπροστά σε συναδέλφους με πτυχία και ιστορίες η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
socratesn έγραψε:Να ριξω κ εγω ενα update,τελικα οι συστατικες αποδειχθηκαν αρκετα εκνευριστική διαδικασία.Κανείς δεν αρνηθηκε αμεσα να μου δωσει αλλα ηταν τρομερα δυσκολο να εντοπισω καθηγητες και οταν τους εντοπιζα με εξαιρεση εναν κανενας αλλος δεν ηθελε να συμπληρωσει το εντυπο που χρειαζοταν για το μεταπτυχιακο,παρα μονο μου συντασσαν μια τυπικη επιστολη στο word την οποια υπογραφαν μαζι μ ενα φακελο.Μαλιστα δεν τις σφραγισαν καν ,εγω θα τις βαλω σε φακελο και θα κλεισω τον φακελο :lol: :yahoo:
Κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ασχετως αν εγω στο εκαστοτε μαθημα του ταδε καθηγητη ειχα γραψει καλα ,ειχα κανει καλη εργασια κλπ ολοι κολλουσαν ή σχολιαζαν τον μετριο βαθμο πτυχιου μου.Μπορω να καταλαβω οτι δε θελουν να προτεινουν εναν φαινομενικα μετριο φοιτητη,αλλα εφοσον απεναντι τους ημουν ενας καλος φοιτητης γιατι να μη ''βοηθησουν''?
Anyway,θα επισυναψω μια επιστολη οπως την ηθελε το προγραμμα (με το εντυπο) και μια τυπικη που μου δωσε ενας αλλος σε φακελο.Ελπιζω να μην εχω θεμα,wish me luck(χλωμο το βλεπω παντως) :ninja:

απλά έχε τες επειδή πρέπει να της έχεις και κάνε τη προσπάθεια σου, μη τρελαίνεσαι με το τι |λογοκρισία| γράφουν μεταξύ τους οι καθηγητές τυπικά τις έχεις αυτές
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:πολύ ενδιαφέρον το άρθρο της ernst & young, έχω δει πολύ κόσμο να κομπλάρει μπροστά σε συναδέλφους με πτυχία και ιστορίες η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική

Μα τελείως όμως :lol: Οι μόνοι που έχω εντοπίσει να κάνουν διαφορά είναι από κάτι LSE κλπ κορυφαία πανεπιστήμια, αλλά αυτοί είναι πολύ λίγοι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#206925 να σου πω κάτι βρε dimik εγώ εκτιμώ πολύ ένα αρκετά μορφωμένο άτομο μιας και πιστεύω πολύ στη μόρφωση ο,τι κι αν είναι αυτή

αυτό όμως δε σε κάνει κάτι το φοβερό αν έχεις άλλα μειονεκτήματα με το να την έχεις ψωνίσει να βρίσκεται στη κορυφή της λίστας

μπορεί να έχεις κουραστεί/προσπαθήσει/κλάψει/αγαπήσει/παπαγαλίσει/αντιγράψει για να αποκτήσεις ένα χαρτί και αυτή η εμπειρία σε αλλάζει σίγουρα από τότε που ήσουν 18 (συνήθως προς το καλύτερο), όμως αυτό δε σε κάνει καλό και ικανό παντού και σίγουρα δε σε κάνει καλό ή ακόμα και κατάλληλο για κάθε δουλειά

αν αυτό το κατάλαβαν κάποιοι μπράβο τους, αλλά είναι αρκετά αυτονόητο :lol:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#206974 ΙΜΟ, αυτό έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε χώρες που τα πανεπιστήμια για οποιονδήποτε χωρίς φράγκα είναι απλησίαστα. Εκεί πολλά αξιόλογα παιδιά αδυνατούν να σπουδάσουν.

Και αυτό είναι κάτι που όσο νά ναι λείπει ακόμα απ την ευρώπη, αν και δυστυχώς βαδίζουμε ολοταχώς προς τα εκεί.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
QsisVTS έγραψε:απλά έχε τες επειδή πρέπει να της έχεις και κάνε τη προσπάθεια σου, μη τρελαίνεσαι με το τι |λογοκρισία| γράφουν μεταξύ τους οι καθηγητές τυπικά τις έχεις αυτές

Γενικα fail ομως.Το μεταπτυχιακο ζητάει σαν συστατικη συγκεκριμενο χαρτι κ εγω θα παω να δωσω αυτες που γραψαν οι καθηγητες απο μονοι τους.Θα με περασει για χαζο οποιοσδήποτε εξετασει τα χαρτια μου.

Αφου αποφασιζεις ρε καθηγητη να με βοηθησεις,καντο οπως το χρειαζομαι τουλαχιστον. :thumbsdown:
Αλλα νταξ χωρις βυζγια ή εμπλοκη με καμια ΝΔ ή Συριζα που παω κ εγω.. :help:
Τελευταία επεξεργασία από socratesn και 14 Ιαν 2016, 18:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
rx8_drifter έγραψε:ΙΜΟ, αυτό έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε χώρες που τα πανεπιστήμια για οποιονδήποτε χωρίς φράγκα είναι απλησίαστα. Εκεί πολλά αξιόλογα παιδιά αδυνατούν να σπουδάσουν.

Και αυτό είναι κάτι που όσο νά ναι λείπει ακόμα απ την ευρώπη, αν και δυστυχώς βαδίζουμε ολοταχώς προς τα εκεί.

Ποιες χωρες είναι αυτές; Μην μου πεις στην Αμερική ή στην Αγγλια. Υπαρχουν αξιολογα πανεπιστημια που δεν πληρωνεις καθολου διδακτρα αν εισαι απορος ή το εισοδημα της οικογενειας σου είναι μικρο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
rx8_drifter έγραψε:ναι, γι αυτό παίρνουν όλοι δάνεια ίσα με το πουλί μου.

Ασε μας να χαρεις :s_roses

Τα δανεια τα περνουν γιατι θελουν να πανε σε συγκεκριμενο πανεπιστημιο για ΧΨ λογους. Δεν ισχυει όμως αν εισαι φτωχος δεν θα σπουδασεις. Αν εισαι κατ' ελαχιστο μετριος/καλος μαθητης μια χαρα θα σπουδασεις στα πολιτειακα πανεπιστημια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
socratesn έγραψε:
QsisVTS έγραψε:απλά έχε τες επειδή πρέπει να της έχεις και κάνε τη προσπάθεια σου, μη τρελαίνεσαι με το τι |λογοκρισία| γράφουν μεταξύ τους οι καθηγητές τυπικά τις έχεις αυτές

Γενικα fail ομως.Το μεταπτυχιακο ζητάει σαν συστατικη συγκεκριμενο χαρτι κ εγω θα παω να δωσω αυτες που γραψαν οι καθηγητες απο μονοι τους.Θα με περασει για χαζο οποιοσδήποτε εξετασει τα χαρτια μου.

Αφου αποφασιζεις ρε καθηγητη να με βοηθησεις,καντο οπως το χρειαζομαι τουλαχιστον. :thumbsdown:
Αλλα νταξ χωρις βυζγια ή εμπλοκη με καμια ΝΔ ή Συριζα που παω κ εγω.. :help:

Είναι αρκετά συχνό αυτό, μη σου κάνει έντυπωση... Πολλοί θέλουν να τα γράφουν μόνοι τους, οι περισσότεροι σαν τις δικές σου θα φέρουν