Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:Κι εγώ πήρα έξυπνο player και κάνει όλες τις εξυπνάδες (internet browser, youtube κλπ κλπ screen mirroring του κινητού ή του tablet) και το βλέπω από την χαζή τηλεόραση και το ακούω από ένα απλό στερεοφωνικό ενισχυτή με 2 ηχεία (ο ψηφιακός ήχος από την optical έξοδο της τηλεόρασης περνάει από έναν μικρό DAC και από εκεί αναλογικός πλέον με RCA στον ενισχυτή).

Με το ηχοσύστημα που λέτε ο ήχος πώς περνάει από την τηλεόραση στο ηχοσύστημα;

Ωραίο πράμα τα ασύρματα ηχεία, αρκεί να έχεις αρκετές μπρίζες εκεί που πρέπει....

O ήχος περνάει με το HDMI ARC (audio return channel) http://hdguru.com/what-is-hdmi-arc-and- ... your-hdtv/ και με αυτόν τον τρόπο ελέγχεις τον ήχο μόνο με το τηλεκοντρολ της τηλεόρασης.

Τα ασύρματα ηχεία χρειάζονται στην ουσία μια πρίζα πίσω ή δίπλα στον καναπέ όπου ενώνεται ο αναμεταδότης και πάνω σε αυτόν τα 2 ηχεία.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#201851 καλή φάση τα ασύρματα ηχεία αλλά σχεδόν διπλασιάζεται το budget σε σχέση με τα ενσύρματα. Αλλά για να πω την αλήθεια, τα ασύρματα είναι πολύ πιο βολικά...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:Τα ασύρματα ηχεία χρειάζονται στην ουσία μια πρίζα πίσω ή δίπλα στον καναπέ όπου ενώνεται ο αναμεταδότης και πάνω σε αυτόν τα 2 ηχεία.
Οπότε δεν είναι ακριβώς ασύρματα, είναι συμβατικά ηχεία και δέχονται σήμα από τον αναμεταδότη που είναι στην μπρίζα. Ο οποίος είναι και ενισχυτής.
Εκτός αν τα ηχεία είναι αυτοενισχυόμενα οπότε τότε θέλεις 3 μπρίζες και καλώδια ήχου... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:
dimik έγραψε:Τα ασύρματα ηχεία χρειάζονται στην ουσία μια πρίζα πίσω ή δίπλα στον καναπέ όπου ενώνεται ο αναμεταδότης και πάνω σε αυτόν τα 2 ηχεία.
Οπότε δεν είναι ακριβώς ασύρματα, είναι συμβατικά ηχεία και δέχονται σήμα από τον αναμεταδότη που είναι στην μπρίζα. Ο οποίος είναι και ενισχυτής.
Εκτός αν τα ηχεία είναι αυτοενισχυόμενα οπότε τότε θέλεις 3 μπρίζες και καλώδια ήχου... :dizzy:

Ναι ακριβώς έτσι, δεν είναι ασύρματο το κάθε ηχείο ξεχωριστά γιατί θα χρειαζοντουσαν ξεχωριστό ενισχυτή ενσωματωμένο, αντίθετα έχουν έναν ασύρματο ενισχυτή αναμεταδοτη σε μέγεθος router με το οποίο συνδέονται με συμβατικά καλώδια. Βέβαια με την λογική ότι συνήθως μπαίνουν πίσω από τον καναπέ τα καλώδια δεν φαίνονται, όπως επίσης και ο ενισχυτής αναμεταδοτης τον οποίο επίτηδες δοκίμασα και εκρυψα πίσω από τον καναπέ και λειτουργεί μια χαρά.

Το βασικό είναι ότι γλιτώνεις καλώδια που πρέπει να διατρεχουν το σαλόνι, τα 2-3 καλώδια πίσω από το έπιπλο τηλεόρασης και τον καναπέ δεν είναι πρόβλημα και συνήθως ούτε ορατά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#206373 Βρήκα λίγο χρόνο να κάνω μια παρουσίαση του home cinema με όλο τον εξοπλισμό που έχω στήσει.

Δε θα μιλήσω τόσο για την ποιότητα εικόνας (ίσως σε μελλοντικό ποστ) όσο για την εγκατάσταση ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει μια ιδέα τι χρειάζεται ένα home cinema.

Ξεκινάμε από τον εξοπλισμό:

Ενισχυτής

Εικόνα

Media player

Εικόνα

Nas drive με 1,5 ΤΒ σκληρό

Εικόνα

Switch

Εικόνα

Πανί ηλεκτρικό rf

Εικόνα

Και ο προβολέας

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

(Θέλει λίγο βάψιμο εκεί το σημείο, δεν έχω προλάβει ακόμα).

Τι μου αρέσει παρά πολύ ειναι ο τρόπος που μπορώ να ελέγξω όλες τις συσκευές (εκτός προβολέα) κι έτσι δεν ασχολείσαι με 3 τηλεκοντρόλ, αλλά μόνο με το κινητό σου.

Για παράδειγμα ο ενισχυτής έχει το δικό του app

Εικόνα

Εικόνα

Το ίδιο και ο media player απ´οπου βλέπεις κανονικά τα περιεχόμενα του drive

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Και φυσικά τα τραγούδια

Εικόνα

Ο media player μόλις του φορτώσεις ταινίες κατεβάζει cover και υπόθεση μαζί με IMDb ratings.

Φοβερό ειναι το nas drive synology DS 713+ το οποίο βασικά ειναι και προσβάσιμο εκτός home network, λειτουργεί και ως cloud server και γενικώς μπορώ απ´οπου θέλω να έχω πρόσβαση στο οικιακό μου drive, download, upload, view κλπ.

Εικόνα

Όποτε πολύ χρήσιμα τα apps

Εικόνα

Πολύ ευχαριστημένος, ίσως θα ήθελα λίγο καλύτερο πανί αλλά θα ανέβαινα πολύ. Μπορεί στην αναβάθμιση για 4Κ.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να δώσω κι άλλες πληροφορίες, όποτε ερωτήσεις καλοδεχούμενες. :)

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#206402 Πολύ ωραία κατάσταση. Ο έλεγχος του ενισχυτή από app χλίδα ανκαι στην πράξη είναι πολύ πιο άμεσο με το τηλεκοντρόλ του.
Με έναν κοινό υπολογιστή που τρέχει Plex (ή αντίστοιχο) δεν θα μπορούσες να έχεις αντίστοιχο αποτέλεσμα; Γιατί και αυτό κατεβάζει εικόνες και υπόθεση και αυτό σου δίνει πρόσβαση από παντού σε όλες τις συσκευές και έλεγχο από το κινητό. Μήπως είναι μάλιστα πιο πασπαρτού; Το ρωτάω για οικονομία μια και το να έχεις ανεξάρτητη πλατφόρμα μόνο για το Home theatre σου είναι ωραία ευκολία.
Και ναι, βάψε τον τοίχο γύρω από τον προβολέα. Και γρήγορα γιατί μετά από λίγο το συνηθίζεις και δεν σου κακοφαίνεται!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#206407 Ναι το τηλεκοντρόλ ειναι πιο άμεσο.

Εμένα με βολεύει το app γιατί λόγω των παιδιών το σύνθετο έχει φιμέ τζάμι από το οποίο δε περνάει το IR.

Το media player ηταν το πιο φθηνό απ´ολα. Ένα 200αρι έκανε. Τη δουλειά τη κάνει ο σκληρός.

Το plex ίδιο πράγμα δεν ειναι;

Ο υπολογιστής έχει κάποια αρνητικά όπως ότι χρειάζεται να κάνει boot, να επιλέξεις το προγραμμα να τον σβήσεις μετά κλπ. Εδώ είσαι on/off με τον player.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#206476 Εξαιρετική δουλειά. Φαίνεται οτί έχει σχεδιαστεί προτού ξεκινήσει η υλοποίηση και δεν είναι το κλασσικό "κομμάτι-κομμάτι" που φτιάχνουν οι περισσότεροι. Βέβαια υποψιάζομαι ότι το κόστος φλερτάρει με αυτό ενός μικρού αυτοκινήτου αλλά ότι πληρώσεις παίρνεις σ' αυτή τη ζωή.
Άβαταρ μέλους
By nass
#206559 Ωραίο Nikos! αυτό με τα τηλεκοντρόλ μου έκανε κλικ :lol:
Οταν είχα δει τις πρώτες φωτο απορούσα πως αερίζεται ο προβολέας (βγάζει ζέστη!) αλλά τώρα κατάλαβα το κόλπο :)
Δεν κρύβεις και εκείνο το καλώδιο ρεύματος του προβολέα, φαίνεται από μπροστά.
Προσωπικά προτίμησα να δώσω κάτι παραπάνω στην ίδια την οθόνη από το να είναι motorized (αλλά το σπίτι μου είναι σχετικά χαμηλοτάβανο, δε γίνεται παντού)

Αν φτιάχνεις το σπίτι εξ΄αρχής και άρα έχεις το option να περάσεις καλωδιώσεις (ή έστω απλά κανάλια για αργότερα, που δεν στοιχίζουν και τίποτα) κάτω από πατώματα ώστε να γλυτώσεις αργότερα σκαψίματα ή κανάλια είσαι άρχοντας! (βέβαια θέλει και επίβλεψη, έδωσα στο βλάκα τον ηλεκτρολόγο να μου περάσει τα καλώδια των ηχείων και στο LF μου τα άφησε 20 πόντους από τον τοίχο, ίσα-ίσα φτάνουν να τα βιδώσω στο ηχείο :rant: )
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Deleted User 1 έγραψε:Εξαιρετική δουλειά. Φαίνεται οτί έχει σχεδιαστεί προτού ξεκινήσει η υλοποίηση και δεν είναι το κλασσικό "κομμάτι-κομμάτι" που φτιάχνουν οι περισσότεροι. Βέβαια υποψιάζομαι ότι το κόστος φλερτάρει με αυτό ενός μικρού αυτοκινήτου αλλά ότι πληρώσεις παίρνεις σ' αυτή τη ζωή.

Ναι, όταν έκανα ανακαίνιση το σπίτι το είχα σχεδιάσει. Το μόνο λάθος που έκανα ήταν ότι δε πέρασα καλώδια ηχείων (θα εξηγήσω πιο κάτω το γιατί).

Το σημαντικό σε τέτοια έργα, αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά, είναι το σωστό project management. Χρειάζεσαι μια εταιρία να σου δώσει μια ολοκληρωμένη λύση, οπότε έτσι δούλεψα εγώ.

Το κόστος, ναι μπορεί αλλά είναι σχετικό. Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις και που θέλεις να το φτάσεις.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται, τα λέμε με ΡΜ για συγκεκριμένες τιμές. Αυτό που θα δώσω όμως είναι οι τιμές λιανικής όλων των μηχανημάτων και από εκεί και πέρα μετά παίζουν εκπτώσεις.

Πανί: 400
Προβολέας: 3.200
Ενισχυτής: 700
Ηχεία: 3.500
NAS Drive: 550 (με 1,5ΤΒ σκληρό)
Media Player: 200
Καλώδια: 200
Εγκατάσταση: 150

RXristos έγραψε:Πολύ ωραία εγκατάσταση Νίκο!!!!

Ερώτηση, το ethernet καλώδιο στον προβολέα τι εξυπηρετεί; Για firmaware update;

Ευχαριστώ Χρήστο.

Όχι, f/w update παίρνει μέσω USB. To ethernet είναι για trigger, ώστε μελλοντικά να μπορώ να τον ελέγχω μέσω Control 4 (αυτοματισμό).

Οπότε όπως κατάλαβες, το επόμενο βήμα είναι αυτοματισμός, σε όλο το σπίτι (home cinema, φώτα, θέρμανση κλπ).

Ίσως σήμερα κάνω και μια παρουσίαση λίγο την εικόνα στα διαφορετικά modes, γιατί τον πείραξα λίγο.

nass έγραψε:Ωραίο Nikos! αυτό με τα τηλεκοντρόλ μου έκανε κλικ :lol:
Οταν είχα δει τις πρώτες φωτο απορούσα πως αερίζεται ο προβολέας (βγάζει ζέστη!) αλλά τώρα κατάλαβα το κόλπο :)
Δεν κρύβεις και εκείνο το καλώδιο ρεύματος του προβολέα, φαίνεται από μπροστά.
Προσωπικά προτίμησα να δώσω κάτι παραπάνω στην ίδια την οθόνη από το να είναι motorized (αλλά το σπίτι μου είναι σχετικά χαμηλοτάβανο, δε γίνεται παντού)

Thanks.

Ο στόχος είναι να γίνει ακόμα πιο εύκολος ο τρόπος χειρισμού, μέσω Control 4...δηλαδή ΕΝΟΣ app στο τηλέφωνο. Από εκεί ελέγχεις τα πάντα και το προγραμματίζεις. Δηλαδή πατάς ένα κουμπί και σβήνουν φώτα, κατεβαίνει πανί (οπότε χρειάζεσαι motorized), ανάβει media player, ανάβει ο προβολέας, ανάβει ενισχυτής στο source που θέλεις και είσαι έτοιμος.

Αερίζεται εντάξει, μάλιστα εκεί που έχει περισσότερο χώρο είναι το σημείο που τραβάει αέρα, οπότε είναι εντάξει.

Για το καλώδιο έχεις δίκιο. Βασικά χρειάζεται ένα πιο κοντό, θα πάω να πάρω ένα λευκό.

H οθόνη να σου πω την αλήθεια με έχει απογοητεύσει. Δε τη περίμενα τόσο χάλια. Δεν έχει θέμα στην εικόνα που βγάζει, αυτό είναι οκ. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πέφτει δεν είναι επίπεδη και κάνει κάποιες μικροανωμαλίες αν τη κοιτάξεις από το πλάι. Σε ένα σημείο είναι και λίγο έντονο. Δε ξέρω τι θα κάνω γιατί δύσκολα βγαίνει από εκεί που είναι.

Αν φτιάχνεις το σπίτι εξ΄αρχής και άρα έχεις το option να περάσεις καλωδιώσεις (ή έστω απλά κανάλια για αργότερα, που δεν στοιχίζουν και τίποτα) κάτω από πατώματα ώστε να γλυτώσεις αργότερα σκαψίματα ή κανάλια είσαι άρχοντας! (βέβαια θέλει και επίβλεψη, έδωσα στο βλάκα τον ηλεκτρολόγο να μου περάσει τα καλώδια των ηχείων και στο LF μου τα άφησε 20 πόντους από τον τοίχο, ίσα-ίσα φτάνουν να τα βιδώσω στο ηχείο :rant: )

Ε κι εδώ έκανα βλακεία. Δεν πέρασα καλώδια ήχου (μόνο HDMI & ethernet) όταν έκανα την ανακαίνιση πέρσι γιατί είχαμε κλείσει γυψοσανίδες. Ευτυχώς τα καλώδια τα έκρυψε και δε φαίνεται τίποτα. Γιαυτό είναι σημαντικό να έχεις καλό project manager.

Όλα καλά, τώρα ψάχνω λίγο χρόνο να το απολαύσω. :lol:

Όχι, εντάξει το χρησιμοποιώ αρκετά είναι η αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#206595 Πάντως είναι θέμα χρόνου να χρειαστείς αποθηκευτικό χώρο (ΟΚ αμελητέο ποσό σχέση με τη μέχρι τώρα επενδυση) και προσωπικά βρίσκω λίγο overkill αυτά τα ηχεία γι' αυτόν τον ενισχυτή. Ή αν θες το όλο πακέτο σήκωνε κάτι πιο high end σε ενισχυτή.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
nass έγραψε:Πως και δεν πήρες και BD player ?

Έχω το PS3. Παίζω BD από εκεί. Σκέφτηκα ότι δε χρειάζεται να πάρω BD player.

Deleted User 1 έγραψε:Πάντως είναι θέμα χρόνου να χρειαστείς αποθηκευτικό χώρο (ΟΚ αμελητέο ποσό σχέση με τη μέχρι τώρα επενδυση) και προσωπικά βρίσκω λίγο overkill αυτά τα ηχεία γι' αυτόν τον ενισχυτή. Ή αν θες το όλο πακέτο σήκωνε κάτι πιο high end σε ενισχυτή.

Κοίτα, ο ενισχυτής είναι πάρα πολύ καλός και παίζει high-rez audio. Είναι 7.1 και υποστηρίζει 4Κ, οπότε είναι και future proof. Δηλαδή μην τον βλέπεις έτσι, είναι πάρα πολύ καλός για τα χρήματά του.

Σαν σύνολο παίζει πάρα πολύ καλά. Overkill δεν είναι. Μάλλον τα ηχεία θα τα έλεγα ακριβά (άσχετα αν δε πλήρωσα αυτή τη τιμή), παρ'όλα αυτά σε αποζημιώνουν με τον ήχο τους. Ειδικά το sub είναι :inlove:

Το nas drive έχει και δεύτερο bay που μπορεί να πάρει κι άλλο σκληρό. Αν δεις μόνο στο ένα έχω σκληρό. Νομίζω ότι το κάθε bay παίρνει μέχρι 4ΤΒ, οπότε 8 ΤΒ είναι more than enough. :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Nikos! έγραψε:
Σαν σύνολο παίζει πάρα πολύ καλά. Overkill δεν είναι. Μάλλον τα ηχεία θα τα έλεγα ακριβά (άσχετα αν δε πλήρωσα αυτή τη τιμή), παρ'όλα αυτά σε αποζημιώνουν με τον ήχο τους. Ειδικά το sub είναι :inlove:

Το nas drive έχει και δεύτερο bay που μπορεί να πάρει κι άλλο σκληρό. Αν δεις μόνο στο ένα έχω σκληρό. Νομίζω ότι το κάθε bay παίρνει μέχρι 4ΤΒ, οπότε 8 ΤΒ είναι more than enough. :lol:

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γαμεί το αποτέλεσμα. Απλά 700€ ενισχυτής, όσο καλός και να είναι, λογικά δεν θα εξαντλεί τις δυνατότητες των ηχείων. Λεπτομέρειες να χαμε να λέγαμε.

Πάντως τώρα με τέτοιο σύστημα είναι να κατεβάζεις ταινιάκια στα 8-10GB οπότε γι' αυτό είπα ότι θα χρειαστείς χώρο.