- 13 Ιαν 2016, 15:13
Deleted User 1 έγραψε:Εξαιρετική δουλειά. Φαίνεται οτί έχει σχεδιαστεί προτού ξεκινήσει η υλοποίηση και δεν είναι το κλασσικό "κομμάτι-κομμάτι" που φτιάχνουν οι περισσότεροι. Βέβαια υποψιάζομαι ότι το κόστος φλερτάρει με αυτό ενός μικρού αυτοκινήτου αλλά ότι πληρώσεις παίρνεις σ' αυτή τη ζωή.
Ναι, όταν έκανα ανακαίνιση το σπίτι το είχα σχεδιάσει. Το μόνο λάθος που έκανα ήταν ότι δε πέρασα καλώδια ηχείων (θα εξηγήσω πιο κάτω το γιατί).
Το σημαντικό σε τέτοια έργα, αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά, είναι το σωστό project management. Χρειάζεσαι μια εταιρία να σου δώσει μια ολοκληρωμένη λύση, οπότε έτσι δούλεψα εγώ.
Το κόστος, ναι μπορεί αλλά είναι σχετικό. Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις και που θέλεις να το φτάσεις.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται, τα λέμε με ΡΜ για συγκεκριμένες τιμές. Αυτό που θα δώσω όμως είναι οι τιμές λιανικής όλων των μηχανημάτων και από εκεί και πέρα μετά παίζουν εκπτώσεις.
Πανί: 400
Προβολέας: 3.200
Ενισχυτής: 700
Ηχεία: 3.500
NAS Drive: 550 (με 1,5ΤΒ σκληρό)
Media Player: 200
Καλώδια: 200
Εγκατάσταση: 150
RXristos έγραψε:Πολύ ωραία εγκατάσταση Νίκο!!!!
Ερώτηση, το ethernet καλώδιο στον προβολέα τι εξυπηρετεί; Για firmaware update;
Ευχαριστώ Χρήστο.
Όχι, f/w update παίρνει μέσω USB. To ethernet είναι για trigger, ώστε μελλοντικά να μπορώ να τον ελέγχω μέσω Control 4 (αυτοματισμό).
Οπότε όπως κατάλαβες, το επόμενο βήμα είναι αυτοματισμός, σε όλο το σπίτι (home cinema, φώτα, θέρμανση κλπ).
Ίσως σήμερα κάνω και μια παρουσίαση λίγο την εικόνα στα διαφορετικά modes, γιατί τον πείραξα λίγο.
nass έγραψε:Ωραίο Nikos! αυτό με τα τηλεκοντρόλ μου έκανε κλικ 
Οταν είχα δει τις πρώτες φωτο απορούσα πως αερίζεται ο προβολέας (βγάζει ζέστη!) αλλά τώρα κατάλαβα το κόλπο 
Δεν κρύβεις και εκείνο το καλώδιο ρεύματος του προβολέα, φαίνεται από μπροστά.
Προσωπικά προτίμησα να δώσω κάτι παραπάνω στην ίδια την οθόνη από το να είναι motorized (αλλά το σπίτι μου είναι σχετικά χαμηλοτάβανο, δε γίνεται παντού)
Thanks.
Ο στόχος είναι να γίνει ακόμα πιο εύκολος ο τρόπος χειρισμού, μέσω Control 4...δηλαδή ΕΝΟΣ app στο τηλέφωνο. Από εκεί ελέγχεις τα πάντα και το προγραμματίζεις. Δηλαδή πατάς ένα κουμπί και σβήνουν φώτα, κατεβαίνει πανί (οπότε χρειάζεσαι motorized), ανάβει media player, ανάβει ο προβολέας, ανάβει ενισχυτής στο source που θέλεις και είσαι έτοιμος.
Αερίζεται εντάξει, μάλιστα εκεί που έχει περισσότερο χώρο είναι το σημείο που τραβάει αέρα, οπότε είναι εντάξει.
Για το καλώδιο έχεις δίκιο. Βασικά χρειάζεται ένα πιο κοντό, θα πάω να πάρω ένα λευκό.
H οθόνη να σου πω την αλήθεια με έχει απογοητεύσει. Δε τη περίμενα τόσο χάλια. Δεν έχει θέμα στην εικόνα που βγάζει, αυτό είναι οκ. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πέφτει δεν είναι επίπεδη και κάνει κάποιες μικροανωμαλίες αν τη κοιτάξεις από το πλάι. Σε ένα σημείο είναι και λίγο έντονο. Δε ξέρω τι θα κάνω γιατί δύσκολα βγαίνει από εκεί που είναι.
Αν φτιάχνεις το σπίτι εξ΄αρχής και άρα έχεις το option να περάσεις καλωδιώσεις (ή έστω απλά κανάλια για αργότερα, που δεν στοιχίζουν και τίποτα) κάτω από πατώματα ώστε να γλυτώσεις αργότερα σκαψίματα ή κανάλια είσαι άρχοντας! (βέβαια θέλει και επίβλεψη, έδωσα στο βλάκα τον ηλεκτρολόγο να μου περάσει τα καλώδια των ηχείων και στο LF μου τα άφησε 20 πόντους από τον τοίχο, ίσα-ίσα φτάνουν να τα βιδώσω στο ηχείο
)
Ε κι εδώ έκανα βλακεία. Δεν πέρασα καλώδια ήχου (μόνο HDMI & ethernet) όταν έκανα την ανακαίνιση πέρσι γιατί είχαμε κλείσει γυψοσανίδες. Ευτυχώς τα καλώδια τα έκρυψε και δε φαίνεται τίποτα. Γιαυτό είναι σημαντικό να έχεις καλό project manager.
Όλα καλά, τώρα ψάχνω λίγο χρόνο να το απολαύσω.
Όχι, εντάξει το χρησιμοποιώ αρκετά είναι η αλήθεια.