Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
bibendum έγραψε:Εν τω μεταξυ μου χε πει καποτε ενας ασφαλιστης και για 15000 να το ασφαλισεις πχ αν η τρεχουσα αξια ειναι 5000, 5000 θα σου δωσει η εταιρεια. !

Ισχύει αυτό, (γενικά στις ασφάλειες, όχι μόνο αυτοκινήτου) και έχει λογική.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#205306 Σιγουρα εχει λογικη, επομενως ειναι ολιγον τι πουστι@ να σου λενε "ωωω ξεχασα να αναπροσαρμοσω προς τα κατω την τιμη"
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#205316 Εμένα πάντως η ασφαλιστρια μου με ρωτάει πάντα αν θέλω να κατεβάσουμε την τιμή και πόσο, σε κάθε ανανέωση

.
Άβαταρ μέλους
By sakis_m
mjacob έγραψε:
bibendum έγραψε:Εν τω μεταξυ μου χε πει καποτε ενας ασφαλιστης και για 15000 να το ασφαλισεις πχ αν η τρεχουσα αξια ειναι 5000, 5000 θα σου δωσει η εταιρεια. !

Ισχύει αυτό, (γενικά στις ασφάλειες, όχι μόνο αυτοκινήτου) και έχει λογική.

Η ουσία όμως είναι πως η ασφαλιζόμενη αξία του αυτοκινήτου, επηρεάζει τα ασφάλιστρα. Γι'αυτό ξεχνάνε να τα αναπροσαρμόσουν και :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#205409 Αν έχεις όρεξη/χρήμα/χρόνο τους πας στα δικαστήρια και παίρνεις την αποζημίωση που δικαιούσαι βάσει των ασφαλίστρων που πλήρωνες (αν και συνήθως οι ασφαλιστικές κάνουν πίσω θεωρώντας δεδομένο πως θα χάσουν την υπόθεση). Αυτά τουλάχιστον έχω ακούσει από γνωστό μου ασφαλιστή.

< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
belgarion έγραψε:Εμένα πάντως η ασφαλιστρια μου με ρωτάει πάντα αν θέλω να κατεβάσουμε την τιμή και πόσο, σε κάθε ανανέωση

.

Παρομοίως! Μου τηλεφωνεί ένα μήνα πριν την λήξη του συμβολαίου και με ρωτάει για την αξία.
Μπαίνει στον κόπο μάλιστα να μου υπολογίσει και τα ασφάλιστρα με διαφορετικές αξίες για να έχω μια ιδέα πρίν αποφασίσω.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#205974 Τα ασφαλιζετε με αξία που εσείς επιλέγετε; Δε βγαίνει απο το συστημα της ασφαλιστικής βάσει μοντέλου;

Απο την αλλη, πρεπει να πω δυο λογακια με την ασφάλιστρα μου που το είχε αφήσει στον αυτόματο για δύο χρόνια!!
Άβαταρ μέλους
By Serf
Serf έγραψε:Την ερχόμενη εβδομάδα λήγει η ασφάλεια του Type R. Το ανανεωτήριο που μου ήρθε ανέφερε αξία €10500, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Λέω πολλά είναι, ας το κατεβάσω. Οπότε μιλάω με την ασφαλίστριά μου. Στην αρχή προβληματίζεται που δε γινόταν αυτόματα τόσο καιρό αναπροσαρμογή της αξίας. Μου λέει θα το κοιτάξει. Μου τηλεφωνεί σήμερα και μου λέει ότι τελικά το σύστημα εμφανίζει το αυτοκίνητο με αξία €4100-5500 :dizzy: Όπα της λέω, ήταν πολλά τα €10500, αλλά όχι κι έτσι!!! Της λέω ότι στο autotriti το μοντέλο του 2007 το έχει €9800-10700, οπότε κανά 1000άρικο λιγότερο για το δικό μου που είναι του 2007. Πάει να καταχωρήσει αξία €8500 στο σύστημα και τρώει πόρτα!!! Οπότε πρέπει να μιλήσω με πραγματογνώμονα (;), να του δείξω τι αναφέρει και το autotriti για να βγάλουμε άκρη... Ήμαρτον!!!

Τελικά και σε αλλη ασφαλιστική που ρώτησα το αποτιμούν στις €4300!!! Ε ρε κατρακύλα οι τιμές... και κλοπή στα ασφάλιστρα τόσο καιρό!!! Αναμενω και τον πραγματογνωμονα της εθνικής τι θα πει...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Serf έγραψε:Τα ασφαλιζετε με αξία που εσείς επιλέγετε; Δε βγαίνει απο το συστημα της ασφαλιστικής βάσει μοντέλου;

Απο την αλλη, πρεπει να πω δυο λογακια με την ασφάλιστρα μου που το είχε αφήσει στον αυτόματο για δύο χρόνια!!

Εμείς το κουβεντιάζουμε,μου λέει αυτή τι λέει το auto Τρίτη,λέω και εγώ τι νομίζω,μου λέει και πόσο αλλάζουν τα ασφάλιστρα και εν τέλει καταλήγουμε

.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#206008 Αυτό ακριβώς, χωρίς όμως το Auto Τρίτη... :lol:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#206010 Εμενα σε καθε ανανεωτηριο ασφαλισης (ετησιο) μου ερχεται απο μονη της μειωμενη η ασφαλιζομενη αξια κατα 10-15% :s_omg
Μαγικο :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Adriver
Serf έγραψε:Τελικά και σε αλλη ασφαλιστική που ρώτησα το αποτιμούν στις €4300!!! Ε ρε κατρακύλα οι τιμές... και κλοπή στα ασφάλιστρα τόσο καιρό!!! Αναμενω και τον πραγματογνωμονα της εθνικής τι θα πει...

Και όσο προσεγμένο και να έχεις ένας παλιό αυτοκίνητο είναι τελικά σαν ανασφάλιστο αν γίνει μια ζημιά 3-4 χιλιάδων ... δεν σου δίνουν για να το επισκευάσεις!
Άβαταρ μέλους
By Serf
#206041 Οι ασφαλιστές σας προσεγγίζουν από μόνοι τους πριν τη λήξη της ασφάλειας για επανακαθορισμό της τιμής; Ή επικοινωνείτε εσείς;
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Serf έγραψε:Οι ασφαλιστές σας προσεγγίζουν από μόνοι τους πριν τη λήξη της ασφάλειας για επανακαθορισμό της τιμής; Ή επικοινωνείτε εσείς;

Το εχω και εγώ στο μυαλό μου,συνήθως με παίρνει και αυτή καμιά εβδομάδα πριν

.