Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dimik
JasonLouk έγραψε:Και πάλι. Ατάκες του στυλ δεν είναι για όλους, είναι για αυτούς που γουσταρουν είναι το λιγότερο υπερβολικές.

< >

Αν δεν ξέρεις τι αγοράζεις και δεν το κάνεις συνειδητά γιατί αυτό θέλεις (γουστάρεις) φυσικά και θα σου κακοφανεί μετά όταν σου πούνε χάλασε και θέλει 2000€ να φτιαχτεί. Thats the point και ισχύει για όλα τα προϊόντα φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#205267 (Ξανα) μιλάμε για ένα προϊόν μαζικής παραγωγής.

Ναι θα κακοφανει γιατί δεν νομίζω κανένας πωλητής VAG να αναφέρει σε επίδοξο αγοραστή για αντικατάσταση mechatronic, πολυδισκου σε αγνωστα χλμ, ίσως εκτός εγγυησης και με άγνωστο ακριβές κόστος επισκευής.

Δεν μπορώ να καταλάβω την ανάγκη μερικών να επιβεβαιωσετε τις επιλογές σας. Μπράβο που επιλέξατε δλδ πληρωσατε DSG αλλά το να θεωρείται ενα έξοδο της τάξης του χιλιαρικου+ πέραν της τακτικής συντήρησης του ήδη ακριβοπληρωμενου αυτοκινήτου σας με ξεπερνάει. Ότι μπορείτε και το πληρώνετε είναι διαφορετικό απο το είναι ευρέως αποδεκτό.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#205268 Εγώ μια χαρά το ήθελα το dsg, και μια χαρά το απόλαυσα αλλά όταν το αγόρασα κανείς δεν ήξερε τι προβλήματα βγάζει. Συνειδητά το πούλησα λοιπόν όταν κατάλαβα ότι αυτή η ιστορία θα γινόταν ένα ακριβό χόμπι και συνειδητά μπορώ να πω πλέον ότι έκανα λάθος που το πούλησα...

.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#205272 Έχει στο τελευταίο car and Driver αφιέρωμα στα αυτόματα κιβώτια. Φυσικά αφορά νέα μοντέλα αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά θα καταλάβεις τα χαρακτηριστικά κάθε είδους μετάδοσης

.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
elteo έγραψε:Kantoniou ούτε στον εχθρό μου δεν θα πρότεινα jazz με cvt.

Γιατι; Μια χαρα ειναι για το αμαξακι.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#205284 Και στο CIvic IMA είναι μια χαρά. Θέλει μια προσαρμογή γιατί έχουμε μάθει στο ανεβοκατέβασμα των στροφών και μας φαίνεται αφύσικο. Είναι όμως πολύ πιο λογικό από το πάνω-κάτω. Θες να πας με αυτόν τον ρυθμό; Θα έχεις τόσες σαλ. Θες πιο γρήγορα; Περισσότερες σαλ. Κι όταν θες να γκαζώσεις, το σανιδώνεις και μένει στις 5.500 σαλ. Ειδικά για ηλικιωμένους/ανθρώπους που δεν απολαμβάνουν την οδήγηση, το συγκεκριμένο σασμάν είναι ιδανικό. Προφανώς και δεν ταιριάζει σε ένα S2000.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#205285 Εχω οδηγησει Nissan Altima με CVT στο Αμιουρικα για κανα 20αρι μερες. Μια χαρα μου ειχε φανει.

< >
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Dimsabas έγραψε:Ειδικά για ηλικιωμένους/ανθρώπους που δεν απολαμβάνουν την οδήγηση, το συγκεκριμένο σασμάν είναι ιδανικό.

:lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#205288 Δεν ειναι ζμπορ αλλα αυτο το ξερουμε και δε νομιζω πως ψαχνει κατι τετοιο ο kantoniou. Στην τελικη θα το οδηγησει και θα δει. Τωρα για το dsg, επειδη εχω πηξει στην αυτοματιλα, δεν μπορω να πω σε τι ειναι καλυτερο απο ενα συγχρονο 6αρι αυτοματο κιβωτιο στην καθημερινη χρηση. Απο την αλλη ειναι σαφως ανωτερο απο κατι παλιακα 4αρια και 5αρια.

< >
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#205290 Εχω οδηγησει αρκετα και το Jazz και το παλιοτερο Punto με το CVT, μου ειχαν αρεσει.

Απλα εχω κολλησει στην επομενη κατηγορια, μου φαινονται μικρα τα σουπερ μινι.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#205291 Εάν στο μέλλον θα χρειαστώ μικρομεγαλο πόλης, το πρώτο που θα κοιτάξω θα είναι το συγκεκριμένο.

Χονταρα με αγχολυτικο κιβώτιο :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimik
JasonLouk έγραψε:(Ξανα) μιλάμε για ένα προϊόν μαζικής παραγωγής.

Ναι θα κακοφανει γιατί δεν νομίζω κανένας πωλητής VAG να αναφέρει σε επίδοξο αγοραστή για αντικατάσταση mechatronic, πολυδισκου σε αγνωστα χλμ, ίσως εκτός εγγυησης και με άγνωστο ακριβές κόστος επισκευής.

Δεν μπορώ να καταλάβω την ανάγκη μερικών να επιβεβαιωσετε τις επιλογές σας. Μπράβο που επιλέξατε δλδ πληρωσατε DSG αλλά το να θεωρείται ενα έξοδο της τάξης του χιλιαρικου+ πέραν της τακτικής συντήρησης του ήδη ακριβοπληρωμενου αυτοκινήτου σας με ξεπερνάει. Ότι μπορείτε και το πληρώνετε είναι διαφορετικό απο το είναι ευρέως αποδεκτό.

< >

Κόλλημα με το VAG και την ανάγκη επιβεβαίωσης των επιλογών μας...ήμαρτον :dizzy:

Δεν είδες τα quotes που έβαλα πριν μου φαίνεται για το 6αρι της ZF που μπαίνει σε ένα σωρό αυτοκίνητα διαφορετικών κατασκευαστών και διαφορετικής προέλευσης.

The 6HP26 is a 6 speed automatic transmission made by ZF in Germany. When it was originally put into production in 2001, it was the first 6 speed automatic installed into a passenger car. It was used in a variety of cars, including BMW, Land Rover, Roll-Royce, Ford, Maserati, Kia, Hyundai and Jaguar vehicles

Λέει κανένας πωλητής από τους παραπάνω κατασκευαστές ότι ξέρεις παίζει να αλλάξεις μεκατρόνικ ή να περάσουν νερά μέσα στο κιβώτιο ή να χαλάσει από την υψηλή θερμοκρασία?

σου ξαναβάζω το Link για τα προβλήματα στις BMW http://www.bmwlogicseven.com/?p=3738

και ξαναλέω καλώς ή κακώς αυτά τα κιβώτια, μαζικής παραγωγής ή όχι παραμένουν η αιχμή της τεχνολογίας και είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν προβλήματα από κάποια απλούστερα στην λειτουργία ή που κυκλοφορούν 30 χρόνια στην αγορά οπότε ο αγοραστής πρέπει να το ψάξει, να μάθει 5 πράγματα και να το αγοράσει γνωρίζοντας ότι εμπεριέχεται κάποιο ρίσκο. Τουλάχιστον μέχρι αυτά να ωριμάσουν τεχνολογικά και να σταθεροποιηθεί η αξιοπιστία τους.

Τα ουουουου...666...αυτόματα που ανατινάζονται, VAG μπρίκια, γερμανική αξιοπιστία κλπ είναι φανφάρες και μόνο. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο και να αγοράσει κάποιος σε κάποια φάση θα βγάλει μια μικρή ή μεγαλύτερη βλάβη, από εκεί και πέρα όσο ακριβότερο το αυτοκίνητο και με σύγχρονη τεχνολογία τόσο ακριβότερα θα την πληρώσει, προφανώς ένα Matiz θα βγάλει φτηνότερες βλάβες από μια 630 ακόμα κι αν πρόκειται για ακριβώς τα ίδια ανταλλακτικά. Όποιος παίρνει αυτοκίνητο με ένα κάρο μπιχλιμπίδια και ουαου φακτορ δεν μπορεί να περιμένει να έχει κόστος συντήρησης και βλάβες όσο το παπάκι που είχε πιτσιρικάς και μετά να γκρινιάζει για την αξιοπιστία του. Δεν μπορείς να περιμένεις την ίδια αξιοπιστία π.χ από ένα Auris ατμοσφαιρικό 1.33l 99ps με CVT και από ένα Golf 1.4l 160ps με DSG, τις διαφορές θα τις πληρώσεις και στην αγορά και στην συντήρηση χωρίς να σημαίνει ότι κάποιο από τα 2 είναι κακό αυτοκίνητο, απλά απευθύνονται σε διαφορετικούς αγοραστές.