Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#204773 Που πήγες Scotch ; HBS ;
Εγώ την πρώτη φορά έγραψα 164/170(10%) στο GRE , προσπάθησα άλλη μια μπας και γράψω καλύτερα, και τελικά έγραψα 162 :lol:

Μην σε αγχώνει Σωκράτη το θέμα των συστατικών, αλλά ίσως είναι πιο μπελαλίδικο από ότι πίστευες :iconcool:
Σου είχα πεί πάντως, ότι ένα καλό GMAT/GRE βοηθάει αρκετά, πιο χαμηλούς ΜΟ.

Έχω στείλει και 'γω 3 αιτήσεις, και μέσα στο μήνα θα φύγουν άλλες 5-6 :ninja:
Γυρνάω στον Bernanke μου τώρα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#204774 Ναι τα ειχαμε πει και το φθινοπωρο ,απλα τελικα αλλαξαν καποια πλανα,μεσολαβησε κ η ορκομωσια και ουσιαστικα εφτασε Δεκεμβριος για να ξεκαθαρισει το κλιμα σχετικα με το τι σκοπευω να κανω.Anyway,εντελως yolo κανω καποιες αιτησεις για την ωρα σε ο,τι μ αρεσει καπως μηπως και μπω καπου,διαφορετικα τελειωνουμε με GMAT και αγγλικα και εχω αλλη βαση μετα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#204780 Μια που πιάσατε κουβέντα για μεταπτυχιακά ,τι γνώμη έχετε για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο?Αξίζει τον κόπο για μεταπτυχιακό ή είναι μονο για να λες ότι έχεις?

.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Scotch έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Το GMAT υπολόγισε ότι θέλει ένα 6μηνο καλή προετοιμασία (ίσως και φροντιστήριο).
Εγώ με φροντιστήριο και μετά 2μηνη εντατική προπόνηση με Αλέφα και το βιβλίο-γομάρι με τα πολλά τεστ έγραψα 680.
Με γενναία δόση κωλοφαρδίας εννοείται αφού το συγκεκριμένο τεστάκι είναι γαμημένο πράγμα και σε δεδομένο βαθμό λαχείο.

Τι να πουν κι άλλοι που πιάσανε 760; :innocent:

< >

Το GMAT για μένα είναι συνδυασμός προπόνησης και τύχης.
Θέλει λύσιμο ολοκληρωμένων τεστ ακριβώς για να συνηθίσει ο εαυτός σου να στροφάρει και να λύνει ασκήσεις ακόμα και όταν ο εγκέφαλος σου έχει γίνει κουραμπιές και δυσκολεύεσαι να υπολογίσεις 1+2.

Έχω δει άτομα με πολύ καλές γνώσεις Αγγλικών να πατώνουν επειδή έκαναν 1-2 ασκήσεις λάθος στην αρχή με αποτέλεσμα το σύστημα να τους πετάξει σε πολύ χαμηλή βαθμολογική βαθμίδα.

Νομίζω το 800 είναι το άριστα.
Σωστά;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
pierce21 έγραψε:Που πήγες Scotch ; HBS;
GLA
Eddie ναι, 800 νομίζω είναι το max.
Ο μικρός αδελφός μου πήρε 760 στο GMAT όταν ψαχνόταν για Αμερική (και μας κοκορεύεται). Εγώ βολεύτηκα με TOEFL.

< >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
socratesn έγραψε:Παιδια αυτο για τη χλιαροτητα το ξερω κ εγω.Αλλα δε το φοβαμαι,γιατι κανενας δε με ξερει αμεσα και κανεναν δε ξερω.

:hmmm:

Το γεγονός ότι "κανένας δεν με ξέρει άμεσα και κανέναν δεν ξέρω", κανονικά θα έπρεπε να είναι λόγος να μην σου δώσει κανένας συστατική.
Συστατική σημαίνει ότι ο άλλος για τον χ-ψ λόγο σε γνώρισε προσωπικά και έχει κάτι παραπάνω να πει για εσένα συγκεκριμένα.

socratesn έγραψε:Πρακτικα απο τους 4 καθηγητες που σκεφτομαι να παω,οι 2 το πολυ πολυ να με θυμουνται επειδη παρακολουθουσα.Οποτε δε βλεπω λογο γενικα καποιος αν δεχτει να μου δωσει να γραψει κατι κακο ή εστω χλιαρο εφοσον το μονο που ξερουν για μενα ειναι το 8-9-10 που μπορει να τους εγραψα.

Αν αρκούσε ο βαθμός για μια συστατική, δεν θα ζητούσαν συστατική. Θα ζητούσαν την αναλυτική βαθμολογία.
Υπάρχει λόγος που είναι τελείως διαφορετικά αυτά μεταξύ τους.

Το να παρακολουθείς, υπό ΚΣ επίσης δεν θα έπρεπε να λέει και πολλά.
Δες το δλδ σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. "Ναι ήταν καλός, ερχόταν κάθε μέρα στη δουλειά του :lol: ".

Αν συμμετείχες ενεργά και έκανες κάτι παραπάνω, τότε ναι.

pierce21 έγραψε:Για διδακτορικά πάντως , μέτρια συστατική είναι στα όρια του αποτρεπτικού για την επιτροπή να σε πάρει.

Γενικά ισχύει αυτό.
Επειδή δεν είναι ηλίθιοι οι άνθρωποι, και επειδή στην ελλάδα (τουλάχιστον, δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει και έξω) συστατικές δίνονται δεξιά κι αριστερά, και οι παραλήπτες τους ξέρουν πολύ καλά ότι παίζει χοντρά ο άλλος απλώς να μην σε ξέρει καν.
Οπότε αναζητώνται διαφορετικά keywords στις συστατικές για να καταλάβουν αν ήταν στ' αλήθεια σοβαρή ή τυχαία.

Εξαιρούνται φυσικά καθηγητές οι οποίοι δεν δίνουν συστατική αν δεν σε ξέρουν ακόμα και 10 να είχες γράψει.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#204807 Εμενα παντως στο μαθηματικο μου ειχαν δωσει πολυ ευκολα συστατικες 3-4 καθηγητες (βεβαια τους εδειξα κατι 10αρια που ειχα γραψει σε μαθηματα τους και μαλιστα βαρβατα - πχ μιγαδικη αναλυση) και με λιγη ψιλοκουβεντουλα.
Μαλιστα ο ενας μονο με ρωτησε αν ημουν στο μαθημα γιατι δε με θυμοταν...
Δεν ειχα πατησει σε κανενα μαθημα ουτε μια φορα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε:Το θεμα του βιογραφικου με αγχωσε απο τη στιγμη που διαβαζα κατι μυστηριες αποψεις σε μια συζητηση που ειχε γινει εδω μεσα.Βεβαια τοτε μιλουσαν για βιογραφικα που θα παιρνουσαν απο HR εταιριων κ οχι απο τη γραμματεια στο Πα.Μακ οποτε κακως αγχωνομαι.

Ακριβώς. :iconcool:

socratesn έγραψε:Για τις συστατικες θα κανω τηλεφωνο στη γραμματεια να δω τι χρειαζονται.

Aν θυμάμαι καλά, στο ΜΒΑ είχαν δική τους φόρμα για να συμπληρώσουν οι καθηγητές. Απλά επειδή εγώ ήμουν ήδη στο ΠαΜακ φοιτητής και οι καθηγητές που ζήτησα ήταν του ΠαΜακ (προφανώς) μου είπαν και οι δύο ότι θα μιλήσουν κατευθείαν με τη γραμματεία του μεταπτυχιακού και θα τους τη δώσουν κατ' ευθείαν.

socratesn έγραψε:GMAT δεν εχω κανει,ειναι ομως στα αμεσα σχεδια αν δω οτι δε τα καταφερνω στα πρωτα 2-3 μεταπτυχιακα που θα αιτηθω.(Αληθεια ποσο περιπου χρονο χρειαζεται,τι κοστος και τι δυσκολια εχει? :hmmm: )

Στο ΜΒΑ το GMAT ήταν το 65% των μορίων που μάζευες για την εισαγωγή σου και ήθελε σαν ελάχιστο νομίζω κάπου στα 580-600. Οπότε με ένα καλό GMAT (εγώ είχα 690, το άριστα είναι 800) ουσιαστικά έχεις μπει, όσο χάλια κι αν είναι τα υπόλοιπα. Εγώ με εργασιακή εμπειρία 1 χρόνο (κάτι μετρούσε) + αξιοπρεπές πτυχίο (7,47, για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΠαΜακ, στο πάνω 20% των βαθμών) + καλή συνέντευξη (το 5% των μορίων σου) πέρασα 2ος και είχα 100% υποτροφία.

Εγώ έκανα την προετοιμασία για GMAT χαλαρά 1 ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριο με Μάιο) 1 μάθημα / εβδομάδα γιατί δούλευα, αλλά είχα εξαιρετικό δάσκαλο. Κόστος δεν θυμάμαι (πέρασαν και πάνω από 10 χρόνια :lipsealed: :omg: :vava: ), αλλά δεν ήταν κάτι το τρελό...

Το GMAT δεν εξετάζει βασικά τις γνώσεις των αγγλικών σου, αλλά την ικανότητά σου να λύνεις προβλήματα και να σκέφτεσαι δημιουργικά. Πχ (πρόβλημα που μου έτυχε στις εξετάσεις):

Έχεις τους αριθμούς από το 1 έως το 64.000. Ποιο είναι το άθροισμά τους (τα νούμερα πάνω κάτω αυτά, δεν θυμάμαι ακριβώς):

α) 33.000
β) 12.000
γ) 64.000
δ) πάνω από 84.000

Μιας και δεν έχεις κομπιουτεράκι, απλά σκέφτεσαι ότι δεν μπορεί το άθροισμα των 1000+2000+...+64000 να είναι μικρότερο των 64Κ και άρα η απάντηση είναι η μόνη που σου δίνει αριθμό πάνω από 64Κ...

Τέτοιου στυλ ερωτήσεις έχει (μαζί βέβαια με κάποιες ενότητες που σε δοκιμάζουν για γνώση αγγλικών, όχι κάτι φοβερό όμως).

Επιπλέον το GMAT στέλνει αυτό τα αποτελέσματα στο ίδρυμα που θέλεις. Αν θέλεις και για άλλο ίδρυμα τους λες και το στέλνουν.

Ποια είναι τα κριτήρια εισαγωγής στο μεταπτυχιακό που ψάχνεις;;;; :hmmm:

Αν έχει ως απαραίτητο το GMAT δεν προλαβαίνεις για φέτος...

socratesn έγραψε:To μεταπτυχιακο ειναι στο τμημα οργανωσης και διοικησης επιχειρησεων και λεγεται Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες για νεους πτυχιουχους.
Βρισκω απιθανο το να με δεχτουν γ αυτο δε ρωτησα αποψεις για το αν αξιζει ή οχι.

Μην κάνεις μεταπτυχιακό απλά για να έχεις το χαρτί. Ψάξ'το καλά και κάνε κάτι που σ' ενδιαφέρει πραγματικά ή που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει αργότερα.

Αν σκέφτεσαι για εξωτερικό, τότε καλύτερα να σφιχτείς λίγο (και οι γονείς) και να το κάνεις έξω το μεταπτυχιακό.

Μην βιάζεσαι χωρίς λόγο να κάνεις ΤΩΡΑ ένα μεταπτυχιακό και να κάνεις κάτι που θα χάσεις το χρόνο σου. Δες τι θέλεις και τι θα σε βοηθήσει και επέλεξε το σωστό (για εσένα) μεταπτυχιακό.

EDDIE_147 έγραψε:Με γενναία δόση κωλοφαρδίας εννοείται αφού το συγκεκριμένο τεστάκι είναι γαμημένο πράγμα και σε δεδομένο βαθμό λαχείο.

Διαφωνώ. Δεν πιστεύω πως είναι λαχείο. Με καλή προετοιμασία και τρόπο αντιμετώπισης των ερωτήσεων θα τα πας καλά. Θα δεις πχ ότι σχεδόν σε όλες τις πολλαπλής επιλογής ερωτήσεις μπορείς να αποκλείσεις 1-2 απαντήσεις χωρίς καν να ξέρεις τι σημαίνουν (πχ ψάχνεις για ρήμα και είναι ουσιαστικά). :)
Άβαταρ μέλους
By socratesn
mjacob έγραψε::hmmm:

Το γεγονός ότι "κανένας δεν με ξέρει άμεσα και κανέναν δεν ξέρω", κανονικά θα έπρεπε να είναι λόγος να μην σου δώσει κανένας συστατική.
Συστατική σημαίνει ότι ο άλλος για τον χ-ψ λόγο σε γνώρισε προσωπικά και έχει κάτι παραπάνω να πει για εσένα συγκεκριμένα.

Καταλαβαινω οτι ειναι λιγο οξυμωρο αυτο που ειπα,αλλα πιστευω-ελπιζω οτι στο τμημα μου θα ισχυει.Πρωτα πρωτα κάθε χρονο μπαινουν πανω απο 300 παιδια το οποιο σημαινει οτι σε πολλες διαλεξεις παιζουν 100 ή και 200 ατομα εντος του αμφιθεατρου = οσο και να συμμετασχεις οι περισσοτερες πιθανοτητες ειναι να μη γνωρισει ποτε ο καθηγητης καποιους περα απο ''φατσικα''.Επισης πολλα μαθηματα τα κανουν 2-3-4 καθηγητες διαφορετικοι ή θεωρητικα τα κανει ενας ο οποιος βαζει τους βοηθους του να διδασκουν.Αν σε τετοιο μαθημα εγραψα 9 ή 10 ,μιση ντροπη δικη του που δε με ξερει γιατι ποτε δε διδαξε ,μιση ντροπη δικη μου που ξερω οτι δε διδασκε και παω και του ζηταω συστατικη.Τελος ,λογω αντικειμενου στη σχολη μου δυσκολα εβρισκε κανεις εργασιες ή εργαστηρια ,οποτε και απο αυτη την αποψη ηταν δυσκολο καποιος να ξεχωρισει.Αν το παμε με τη στενη(και σωστη) εννοια του ορου τοτε συστατικη πρεπει να δωθει μονο σε 3-4-5 συμφοιτητες μου απο τους συνολικα 320 που μπηκαμε. :s_dunno
Σαφως παιζει και οντως να φαω τα μουτρα μου και σαφως ντρεπομαι λιγο να ζητησω συστατικη απο καποιον που δε με εχει δει ποτε στη ζωη του,αλλα και σ αυτους που θα παω και συμμετειχα κιολας αμφιβαλλω οτι θα με θυμουνται,συνεπως πρεπει να το κανω σε ολους και ας φαω ακυρα.

Αν αρκούσε ο βαθμός για μια συστατική, δεν θα ζητούσαν συστατική. Θα ζητούσαν την αναλυτική βαθμολογία.
Υπάρχει λόγος που είναι τελείως διαφορετικά αυτά μεταξύ τους.

Το να παρακολουθείς, υπό ΚΣ επίσης δεν θα έπρεπε να λέει και πολλά.
Δες το δλδ σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. "Ναι ήταν καλός, ερχόταν κάθε μέρα στη δουλειά του :lol: ".

Αν συμμετείχες ενεργά και έκανες κάτι παραπάνω, τότε ναι.

Εξηγησα παραπανω,εχεις απολυτο δικιο προφανως, απλα μαλλον δε τελειωσα σχολη κανονικων συνθηκων :lol:
(ή δε θα παρω καμια συστατικη απο κανεναν :ninja: :ninja: :ninja: )
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#204833 @Markvag, θενκς για τα περι GMAT. :thumbsup:
Στο συγκεκριμενο αναφερει οτι λαμβανεται υποψιν στην αξιολογηση αλλα δεν απαιτειται.Καπου νομιζω ειχα βρει και το ποσοστο της αξιολογησης ,αλλα αυτη τη στιγμη δε το εχω προχειρο.Θυμάμαι παντως οτι ηταν αρκετα μικροτερο απο το νουμερο που αναφερεις εσυ.

Γενικα για τα μεταπτυχιακα :
Δεδομενου οτι υπαρχει μια σχετικα στρωμενη δουλεια , μπηκα καπως στο τρυπακι να παρω απλα ενα χαρτι απο καλο ελληνικο πανεπιστημιο.Το συγκεκριμενο μου φανηκε ενδιαφερον και θεωρησα οτι μπορει και εξω (μετεπειτα, για εργασια) να εχει μια αξια,αλλα μπορει να κανω και λαθος. :s_dunno
Το εξωτερικο για σπουδες, στην παρουσα κατασταση ειναι απαγορευτικο αν και θα το ηθελα (οχι παρα πολυ αλλα τελος παντων αν υπηρχε σοβαρη οικονομικη ανεση σιγα μη καθομουν εδω).Εφοσον το εξω αποκλειεται στενευει τρομερα το ευρος των επιλογων μου σε αντικειμενο και ενδιαφεροντα.
Ο χρονος τωρα ειναι ουτως ή αλλως χαμενος ,με την εννοια οτι δεν υπαρχει δουλεια με κανονικες απολαβες,δεν μπηκα φανταρος και τελειωσα με τη σχολη αρκετα γρηγορα.Ουσιαστικα τωρα το μονο που μπορω να κανω για να αξιοποιησω τον χρονο ειναι ή Gmat και αγγλικα ή αυτα τα δυο + καποιο μεταπτυχιακο.
Άβαταρ μέλους
By dimik
belgarion έγραψε:Μια που πιάσατε κουβέντα για μεταπτυχιακά ,τι γνώμη έχετε για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο?Αξίζει τον κόπο για μεταπτυχιακό ή είναι μονο για να λες ότι έχεις?

.

Αυτή την στιγμή κάνω μεταπτυχιακό στο ανοικτό πανεπιστήμιο Κύπρου από φίλους στο ελληνικό και συζητήσεις που κάναμε νομίζω είναι καλύτερο. Μπαίνεις πιο εύκολα, τα μαθήματα γίνονται διαδυκτιακα, υπάρχει καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία και εξετάσεις γίνονται και στην Ελλάδα Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς οι περισσότεροι φοιτητές είναι από Ελλάδα. Αν προπληρωσεις δε έχει καλή έκπτωση κάπου ένα χιλιάρικο κάτω. Το δικό μου είναι ενάμιση χρόνο με 6 μαθήματα και 1 εργασία στο τελευταίο εξάμηνο και κόστος κάπου στα 4500 με την έκπτωση. Σύγκρινε με το ελληνικό και δες. Α και οι καθηγητές είναι από Ελλάδα οι περισσότεροι, καθηγητές ελληνικών πανεπιστημιων. Εμένα είναι 2 από τους 3 από το πανεπιστήμιο Πάτρας. Επίσης τα μαθήματα ηχογραφουνται και τα παρακολουθεις οπότε θέλεις οπότε αν δεν έχεις χρόνο λόγω δουλειάς κλπ βολεύει αφάνταστα. Το παλουκι είναι οι ασκήσεις και εργασίες που πρέπει να παραδιδεις κάθε εβδομάδα τις οποίες αν δεν τις περάσεις δεν μπορείς να δώσεις εξετάσεις. Άρα θες δεν θες μαθαίνεις χωρίς να παρακολουθεις και δεν χρειάζεται τρελό διάβασμα στην εξεταστική.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#204846 Βασικά έχω ήδη κληρώθει και μέσα στις επόμενες μέρες πρέπει να ολοκληρώσω την διαδικασία της εγγραφής. Είναι 3 χρόνια μινιμουμ, 4 ενότητες και διπλωματική με κόστος 650 ευρώ το καθένα. Τα χρήματα πληρώνονται τώρα για του χρόνου. Από ότι διάβασα θέλει 5 συναντήσεις με αντίστοιχες εργασίες για κάθε ενότητα. Οι συναντήσεις γίνονται Θεσσαλονίκη για μένα που είμαι από Γιάννενα. Επειδή δουλεύω, και είμαι και αρκετά χρόνια εκτός εκπαίδευσης λέω να ξεκινήσω με μια ενότητα για του χρόνου και βλέπουμε. Βασικά η απορία μου ήταν πιο πολύ αν αναγνωριζεται έξω και στον ιδιωτικό τομέα. Για την υπηρεσία μου έτσι και αλλιώς θετικό θα είναι. Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως.

.
Άβαταρ μέλους
By pierce21
Scotch έγραψε:
pierce21 έγραψε:Που πήγες Scotch ; HBS;
GLA
Eddie ναι, 800 νομίζω είναι το max.
Ο μικρός αδελφός μου πήρε 760 στο GMAT όταν ψαχνόταν για Αμερική (και μας κοκορεύεται). Εγώ βολεύτηκα με TOEFL.

< >

Εξού και το Scotch , αχα.
Ο μικρός αδερφός που πήγε; :lol:
(για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, γιατί φίλος που είχε 740 του έστειλε το Μπέρκλει (!!) ότι τον θέλει , οπότε με τέτοιους βαθμούς πας όπου θες)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
pierce21 έγραψε:Εξού και το Scotch , αχα.
Ο μικρός αδερφός που πήγε;
(για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, γιατί φίλος που είχε 740 του έστειλε το Μπέρκλει (!!) ότι τον θέλει , οπότε με τέτοιους βαθμούς πας όπου θες)

Ακριβώς (για το nick).
Πράγματι, όπου ήθελε πήγαινε (λεπτομέρειες δε θυμάμαι). Τελικά αποφάσισε να πάει στο Leeds (κάποιο master σχετικό με περιβάλλον - ntua 1ο πτυχίο) και μετά mba στο Alba.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε: μονο που μπορω να κανω για να αξιοποιησω τον χρονο ειναι ή Gmat και αγγλικα ή αυτα τα δυο + καποιο μεταπτυχιακο.

Έχε απλά υπόψη για το GMAT ότι έχει διάρκεια 2 χρόνια. :iconcool: