- 09 Ιαν 2016, 11:33
socratesn έγραψε:Το θεμα του βιογραφικου με αγχωσε απο τη στιγμη που διαβαζα κατι μυστηριες αποψεις σε μια συζητηση που ειχε γινει εδω μεσα.Βεβαια τοτε μιλουσαν για βιογραφικα που θα παιρνουσαν απο HR εταιριων κ οχι απο τη γραμματεια στο Πα.Μακ οποτε κακως αγχωνομαι.
Ακριβώς.
socratesn έγραψε:Για τις συστατικες θα κανω τηλεφωνο στη γραμματεια να δω τι χρειαζονται.
Aν θυμάμαι καλά, στο ΜΒΑ είχαν δική τους φόρμα για να συμπληρώσουν οι καθηγητές. Απλά επειδή εγώ ήμουν ήδη στο ΠαΜακ φοιτητής και οι καθηγητές που ζήτησα ήταν του ΠαΜακ (προφανώς) μου είπαν και οι δύο ότι θα μιλήσουν κατευθείαν με τη γραμματεία του μεταπτυχιακού και θα τους τη δώσουν κατ' ευθείαν.
socratesn έγραψε:GMAT δεν εχω κανει,ειναι ομως στα αμεσα σχεδια αν δω οτι δε τα καταφερνω στα πρωτα 2-3 μεταπτυχιακα που θα αιτηθω.(Αληθεια ποσο περιπου χρονο χρειαζεται,τι κοστος και τι δυσκολια εχει?
)
Στο ΜΒΑ το GMAT ήταν το 65% των μορίων που μάζευες για την εισαγωγή σου και ήθελε σαν ελάχιστο νομίζω κάπου στα 580-600. Οπότε με ένα καλό GMAT (εγώ είχα 690, το άριστα είναι 800) ουσιαστικά έχεις μπει, όσο χάλια κι αν είναι τα υπόλοιπα. Εγώ με εργασιακή εμπειρία 1 χρόνο (κάτι μετρούσε) + αξιοπρεπές πτυχίο (7,47, για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΠαΜακ, στο πάνω 20% των βαθμών) + καλή συνέντευξη (το 5% των μορίων σου) πέρασα 2ος και είχα 100% υποτροφία.
Εγώ έκανα την προετοιμασία για GMAT χαλαρά 1 ακαδημαϊκό έτος (Σεπτέμβριο με Μάιο) 1 μάθημα / εβδομάδα γιατί δούλευα, αλλά είχα εξαιρετικό δάσκαλο. Κόστος δεν θυμάμαι (πέρασαν και πάνω από 10 χρόνια

), αλλά δεν ήταν κάτι το τρελό...
Το GMAT δεν εξετάζει βασικά τις γνώσεις των αγγλικών σου, αλλά την ικανότητά σου να λύνεις προβλήματα και να σκέφτεσαι δημιουργικά. Πχ (πρόβλημα που μου έτυχε στις εξετάσεις):
Έχεις τους αριθμούς από το 1 έως το 64.000. Ποιο είναι το άθροισμά τους (τα νούμερα πάνω κάτω αυτά, δεν θυμάμαι ακριβώς):
α) 33.000
β) 12.000
γ) 64.000
δ) πάνω από 84.000
Μιας και δεν έχεις κομπιουτεράκι, απλά σκέφτεσαι ότι δεν μπορεί το άθροισμα των 1000+2000+...+64000 να είναι μικρότερο των 64Κ και άρα η απάντηση είναι η μόνη που σου δίνει αριθμό πάνω από 64Κ...
Τέτοιου στυλ ερωτήσεις έχει (μαζί βέβαια με κάποιες ενότητες που σε δοκιμάζουν για γνώση αγγλικών, όχι κάτι φοβερό όμως).
Επιπλέον το GMAT στέλνει αυτό τα αποτελέσματα στο ίδρυμα που θέλεις. Αν θέλεις και για άλλο ίδρυμα τους λες και το στέλνουν.
Ποια είναι τα κριτήρια εισαγωγής στο μεταπτυχιακό που ψάχνεις;;;;
Αν έχει ως απαραίτητο το GMAT δεν προλαβαίνεις για φέτος...
socratesn έγραψε:To μεταπτυχιακο ειναι στο τμημα οργανωσης και διοικησης επιχειρησεων και λεγεται Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες για νεους πτυχιουχους.
Βρισκω απιθανο το να με δεχτουν γ αυτο δε ρωτησα αποψεις για το αν αξιζει ή οχι.
Μην κάνεις μεταπτυχιακό απλά για να έχεις το χαρτί. Ψάξ'το καλά και κάνε κάτι που σ' ενδιαφέρει πραγματικά ή που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει αργότερα.
Αν σκέφτεσαι για εξωτερικό, τότε καλύτερα να σφιχτείς λίγο (και οι γονείς) και να το κάνεις έξω το μεταπτυχιακό.
Μην βιάζεσαι χωρίς λόγο να κάνεις ΤΩΡΑ ένα μεταπτυχιακό και να κάνεις κάτι που θα χάσεις το χρόνο σου. Δες τι θέλεις και τι θα σε βοηθήσει και επέλεξε το σωστό (για εσένα) μεταπτυχιακό.
EDDIE_147 έγραψε:Με γενναία δόση κωλοφαρδίας εννοείται αφού το συγκεκριμένο τεστάκι είναι γαμημένο πράγμα και σε δεδομένο βαθμό λαχείο.
Διαφωνώ. Δεν πιστεύω πως είναι λαχείο. Με καλή προετοιμασία και τρόπο αντιμετώπισης των ερωτήσεων θα τα πας καλά. Θα δεις πχ ότι σχεδόν σε όλες τις πολλαπλής επιλογής ερωτήσεις μπορείς να αποκλείσεις 1-2 απαντήσεις χωρίς καν να ξέρεις τι σημαίνουν (πχ ψάχνεις για ρήμα και είναι ουσιαστικά).
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>