Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By rocsta
PeterPan έγραψε:ο ιμάντας που φορά το νέο golf 7 σύμφωνα με λεγόμενα της αντιπροσωπίας έχει διάρκεια ζωής 210.000 χλμ ή 8 χρόνια.

Mα και οι αλλαγές καδένας της προηγούμενης σειράς, μπήκαν στην προγραμματισμένη συντήρηση οπότε είπαν απλά "βάλε ιμάντα να έχουμε και έναν λόγο που θα αλλάζεται". ΡΙΣΠΕΚ :lol:
Πάντως θέματα με αλλαγές καδένας/τεντωτήρα που θεωρητικά είχαν διάρκεια ζωής όση και το μοτέρ έχουν πολλοί κατασκευαστές, φυσικά οι Ιταλοί πρώτοι απ΄όλους :thumbsdown: . Απαράδεκτοι. Ομοίως, αν και σε μικρότερο βαθμό και το GM και η MB. Αντίθετα, η bmw και η ford πρέπει να σώζονται όσον αφορά τις καδένες τους.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
dimik έγραψε:
mirage έγραψε:Και λαδακια 10w-40 που ειναι ιδανικα για Ελλαδα. Ο 122αρης ειναι γνωστο πως ειναι καλυτερη επιλογη και δεν χανει και παρα πολυ σε σχεση με τον 160 σε επιδοσεις κλπ.

< >

Το 10w-40 από που προκύπτει ως ιδανικό για τους TSI? :hmmm: Έχω την εντύπωση ότι είναι εκτός προδιαγραφών της VW το 10w-40 ενώ το 5w-40 τις καλύπτει.

τα 10-40 δεν κάνει. από 0-30 μέχρι 5-40 μπορεί να βάλει κανείς.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
popolaros έγραψε:μολις γυρισα απο την αντιπροσωπεια.

με τα πολλα με τα λιγα ο τεχνικος συμβουλος αφησε να εννοηθεί οτι ο 160αρης ειναι αισθητα πιο επιφοβος απο τον 122αρη ο οποιος ειναι πιο safe επιλογη.
ελεγχο της καδενας δεν γινεται απο οτι μου ειπε γιατι πρεπει να ξηλωθει πολυ πραμα απο τον κινητηρα για να φανει...

παρολα αυτα, τα περισσοτερα προβληματα για τον 160αρη συμφωνα με τον τυπο προερχονταν απο misfires / κακη ποιοτητα βενζινης.

Εμ εγώ γιατί είπα χειροκίνητο 122?Και πάει μια χαρά,ειδικά για αυτό που το θες. Πάντως εγώ Castrol edge 5w40 έβαζα στο δικό μου

.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
rocsta έγραψε:Αντίθετα, η bmw και η ford πρέπει να σώζονται όσον αφορά τις καδένες τους.

Βέβαια Δημήτρη ξέρω και περίπτωση όπου Χ5 με 130.000 μίλια έκοψε καδένα στην Εθνική και έγινε σαν το 43... :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
dimik έγραψε:
mirage έγραψε:Και λαδακια 10w-40 που ειναι ιδανικα για Ελλαδα. Ο 122αρης ειναι γνωστο πως ειναι καλυτερη επιλογη και δεν χανει και παρα πολυ σε σχεση με τον 160 σε επιδοσεις κλπ.

< >

Το 10w-40 από που προκύπτει ως ιδανικό για τους TSI? :hmmm: Έχω την εντύπωση ότι είναι εκτός προδιαγραφών της VW το 10w-40 ενώ το 5w-40 τις καλύπτει.

10-40 ειναι υπερατου ελληνικου συνεργειου για λαδια οπως η κακη βενζινη για τα διαφορα προβληματα... Συγνωμη που η ειρωνεία μου δεν εγινε κατανοητή.

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
REALZEUS έγραψε:
rocsta έγραψε:Αντίθετα, η bmw και η ford πρέπει να σώζονται όσον αφορά τις καδένες τους.

Βέβαια Δημήτρη ξέρω και περίπτωση όπου Χ5 με 130.000 μίλια έκοψε καδένα στην Εθνική και έγινε σαν το 43...

Νταξ οκ, περιπτωσεις υπαρχουν παντου. Ειμαι ο τελευταιος που θα υπερασπιζοταν τα Βαυαρά.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By edmond
dimik έγραψε:Ουσιαστικά αντικατέστησαν το λάδι ειδικών προδιαγραφών που είχε μέσα με απλό ορυκτέλαιο γιατί διαπίστωσαν ότι το ειδικό λάδι δημιουργούσε διάβρωση στις βαλβίδες του μεκατρόνικ. Αυτό στα 7αρια DSG.

το dsg7 δεν είναι ξηρού τύπου, χωρίς λάδια? :hmmm:
εν αντιθέση με το 6άρι που είναι υγρού?
Άβαταρ μέλους
By koubeast
edmond έγραψε:
dimik έγραψε:Ουσιαστικά αντικατέστησαν το λάδι ειδικών προδιαγραφών που είχε μέσα με απλό ορυκτέλαιο γιατί διαπίστωσαν ότι το ειδικό λάδι δημιουργούσε διάβρωση στις βαλβίδες του μεκατρόνικ. Αυτό στα 7αρια DSG.

Τσέκαρε εδώ.

@ PeterPan

Δεν έχω δει αυτα τα διαστήματα που λες για τον ιμάντα στους νέους tsi. Νομίζω κιολας το manual δεν αναγράφει καθολου αντικατάστασή τους, τσέκαρέ το εκεί, γιατί υποψιάζομαι ότι ο καθένας λέει τα δικά του (πχ για τους 2λιτρους fsi/tfsi το manual λεει ελεγχο στα 120k, στα 160κ και αντικατάσταση στα 180k.)
Άβαταρ μέλους
By dimik
edmond έγραψε:

Θεωρητικά, απλά το 7ρι έχει 1,5 περίπου λίτρα ενώ το 6ρι 3+.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#204853 Ο τύπος αυτός είναι έμπορος δηλαδή; :lol:
Αν δεν μπορεί να βγάλει μια καλή φωτογραφία, ας δώσει ένα 50άρι (ή και λιγότερο) σε έναν άνθρωπο να το φωτογραφίσει. Χάλια φωτογραφίες, χάλια αγγελία, χάλια περιγραφή, ας ελπίσουμε το αυτοκίνητο να είναι όντως καλό και όχι στα χάλια των υπολοίπων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#204862 Δεν με ενδιαφέρει να το αγοράσω, και ούτε λέω πως δεν ισχύει αυτό που λες, οι παρατηρήσεις όμως νομίζω πως είναι σωστές.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#204888 Για όσους δεν διαβάσανε, η διαφορά ξηρού-υγρού αφορά στο τμήμα του συμπλέκτη και μόνο, το υπόλοιπο κιβώτιο (βασικά το κυρίως κιβώτιο) και στις δύο περιπτώσεις έχει λιπαντικό.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
popolaros έγραψε:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7245825/

για καποιον που ισως ψαχνει, το συγκεκριμενο ειναι καλο.

+1

Aυτος ο συνδυασμος (6ης γενιας, με το μικρο turbo 1,400αρι, manual) εχει αποδειχτει οτι εχει τις μικροτερες πιθανοτητες -σε σημειο που να τεινει στο μηδεν :lol: - σε θεματα-προβληματα αξιοπιστιας που ειχε το group.
Γενικοτερα και η ποιοτητα των καλοεξοπλισμενων Golf VI, προσεγγιζει πολυ την συνολικη αισθηση που εχει ενα αντιστοιχης χρονολογιας Α3 sportback.

Eιναι imo μια απο τις ιδανικες περιπτωσεις γενικοτερα για Golf , η συγκεκριμενη...