Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#202758 Συγνώμη για το σχόλιο που θα κάνω: δεν έχω ξεκινήσει να διαβάζω, παρά μόνο ότι πρόκειται για ένα Fiesta. Σκρολάρω, σκρολάρω και βλέπω αμέτρητες σειρές γραπτού. Λογικά πρέπει να είναι ΓΑΜΑΤΟ.
Ξεκινώ την ανάγνωση. Λες να πέφτω έξω;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Giuseppe Busso έγραψε:Συγνώμη για το σχόλιο που θα κάνω: δεν έχω ξεκινήσει να διαβάζω, παρά μόνο ότι πρόκειται για ένα Fiesta. Σκρολάρω, σκρολάρω και βλέπω αμέτρητες σειρές γραπτού. Λογικά πρέπει να είναι ΓΑΜΑΤΟ.
Ξεκινώ την ανάγνωση. Λες να πέφτω έξω;
Χμμ, θα δείξει... :hmmm:
Γαμάτο το γραπτό ή το αυτοκίνητο.... ή μήπως γάματο....
Δυστυχώς μου βγήκε σεντονάκι...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#202768 Μια παρατήρηση απλά. Χιλιάρι τουρμπάκι είναι, λογικό να πνίγεται στο ρελαντί σε συνδυασμό με τις μακριές σχέσεις του. Λίγο γκάζι παραπάνω θέλει απλά στο ξεκίνημα. Κατά τα άλλα για μένα είναι από τα πιο ενδιαφέρονται σβέλτα superminis.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Dimsabas έγραψε:Φαντάσου πώς θα σέρνεται το Mondeo με το ίδιο μοτέρ. Πολύ αναλυτικός, ευχαριστούμε.

Παντως στο Focus ο 125αρης ταιριαζει γαντι...Απο αυτα που διαβαζα, πιθανολογω οτι το αστρωτο-φρεσκο μοτερ, δεν εδειξε τα "δοντακια" του, αλλα και η γενικοτερη λειτουργια του 3κυλινδρου επειδη ετσι κι αλλιως εχει -συγκριτικα- με 4κυλινδρους ιδια ς αποδοσης, λιγο πιο...on-off χαρακτηρα στο πατα-ασε, και θελει επισης λιγο περισσοτερες στροφες στο ξεκινα, αν κιολας ο sknipper οδηγει καθημερινα τον βελουδινο 6αρη διλιτρο της E39, πιθανοτατα το μοτερ του fiesta θα του φανηκε νευρικη...πορδη... :svivhaha:

Τα ειχα γραψει παντως παλαιοτερα...Σε ενα ατυπο κηνυγι απο Σουνιο επιστροφη Λαγoνησι, με 40 βαθμους, κλιματιστικο στο full, ενα διλιτρο σχεδον διπλασιας ιπποδυναμης μπροστα μου, με την εξατμιση του να ξεφυσαει συνεχεια, και τα λαστιχα να ζοριζονται σε καθε στροφη, ΔΕΝ μπορεσε να ξεφυγει απο το 125αρι Focus... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#203032 Σχεδόν διπλάσιας ισχύος; Δηλαδή ένα Astra OPC πούμε; Και νομίζεις ότι ευθύνεται το μοτέρ του 125 για αυτό;
Σίγουρα τα μικρά μοτέρ είναι κούφια χαμηλά. Συνηθισμένος από το 2.5άλιτρο του Vitara, όπου λόγω άθλιου σασμάν ξεκινάω με 2α και στα 50 βάζω 5η, μπαίνω στο Fiesta 1.4 της συζύγου και πάω να κάνω τα ίδια. Δράμα, δεν μπορεί με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#203045 To τελευταίο καιρό ψάχνοντας για ένα φθηνό μικρό που να χωράει 4 ανθρώπους έκανα test drive ένα Seat Ibiza 1.0 TSI 95 (hp), ενώ πιο πριν είχα δει ένα Suzuki Swift 1.2 lt ( 94 hp). Οπότε θα γράψω συγκριτικές εντυπώσεις:

Γενικά οδήγησα με πολύ γκάζι να δω πως επιταχύνουν και πως πάνε από "δύναμη" οι κινητήρες μέχρι τον κόφτη.
Ο 3κίλυνδρος TSI κινητήρας του Ibiza έδινε μια αίσθηση επάρκειας περισσότερο από του swift. Αρνητικό ότι στο ξεκίνημα πέρναγε μια φάση πολύ έντονου θορύβου - σαν να πήγαινε να "διαλυθεί", σαν να χτύπαγε πυράκια - αλλά ήταν ο θόρυβος του 3κίλυνδρου. Σε ψηλές στροφές ήταν αρκετά ομαλός και σχετικά αθόρυβος. Δεν αισθάνθηκα όμως πουθενά κάτι ιδιαίτερο, ένα "τράβηγμα".
Παρόμοια αδιάφορος κι ο κινητήρας του Swift με μόνη διαφορά ότι καθώς ανέβαζε στροφές ανέβαινε πολύ ο θόρυβος και κάπως έτσι αισθανόσουν ότι κάτι γίνεται!

Όσον αφορά στις αναρτήσεις-στήσιμο, μάλλον δεν έχω και πολλές απαιτήσεις σε άνεση, οπότε και τα δύο μου φάνηκαν μια χαρά ως προς αυτό!
Η σημαντική διαφορά ήταν στην αίσθηση ελέγχου σε στροφές, όπου το σασί του Ibiza έχει μια χαλαρότητα - κουνιέται ή και γέρνει λίγο - σε συνθήκες που το swift εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη.
Test 1: Έχω μια ανηφορική στροφή/καμπή 90 μοιρών που αφού μπω πατάω γκάζι μέχρι να ψιλο-αρχίσει να γλυστράει με τους 4 τροχούς το αυτοκίνητο. Με το swift το έκανα, στο Ibiza το φοβήθηκα.
Test 2: Σε κάθετη διασταύρωση με 2 λωρίδες σε κάθε δρόμο, σε αριστερή στροφή (πάλι 90 μοίρες ψιλο-ανηφορικά), φεύγω από το φανάρι με τέρμα γκάζι για να μπω πρώτος στον κάθετο δρόμο αριστερά. Με το Ibiza χρειάστηκε να να φρενάρω πριν το ισιώσω, μάλλον λόγω αυτού που λέμε υποστροφή, ενώ το swift πέρασε χωρίς καμία έννοια. Να σημειώσω όμως ότι ένας με Qasqhai που ήταν αριστερά του Ibiza στο φανάρι και βάλθηκε να πατήσει για να μπει πρώτος μετά τη στροφή στο δρόμο αριστερά, έμεινε πίσω κανα-δυό αυτοκίνητα.
Συμπέρασμα, δεν είναι άσχημο κανένα από τα δύο για να κινηθείς γρήγορα, αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά στην ακρίβεια οδήγησης υπέρ του swift.

Το Ibiza έχει hill assist που κρατάει 2 δευτερόλεπτα στην ανηφόρα μόλις αφήσεις το φρένο. Αυτό καλό θα είναι για νέους οδηγούς και γυναίκες.

Κάτι που με ξένισε είναι ότι αφήνοντας γκάζι δεν αισθανόμουν να κόβει το Ibiza όπως περίμενα αλλά έπρεπε να πατήσω φρένο (που κανονικά δεν θα έκανα). Δεν έχω εμπειρία από turbo, αναρωτιέμαι μήπως αργεί να "κόψει" ο κινητήρας τους στο άφημα του γκαζιού?

Στο Swift κάτι που δεν μου άρεσε ήταν ότι το πεταλ του φρένου είχε μια μεγάλη διαδρομή χωρίς να κάνει σχεδόν τίποτα και μετά έπιανε σχετικά απότομα.
Υπήρχε κι ένα λαμπάκι αναμμένο για έλεγχο πίεσης ελαστικών.

Από χώρους και τα δύο προβληματικά είναι. Στο swift λείπει χώρος αποσκευών, στο Ibiza δεν χωράνε σε ύψος πίσω άνθρωποι πάνω από 1.80.
Για να μεταφέρεις 4 ανθρώπους καλύτερο το swift.

Όσον αφορά την καμπίνα, θέση οδήγησης κλπ. μια χαρά και τα δύο και στη βασική έκδοση.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#203318 Μιας και έχω δοκιμάσει διάφορα σουπερμίνι το τελευταίο διάστημα και είδα και αυτά που γράφετε ας γράψω και γω τις δικές μου εντυπώσεις.
Έχω οδηγήσει τα Fiesta 1.0 125ps,Clio 0.9 90ps,Polo 1.0 110ps,Corsa 1.0 115ps.
1.Φρένα.
Καλύτερα του Polo που μου φάνηκαν τα πιο αποτελεσματικά παρά τη σπογγώδη αίσθηση του πεντάλ.Μπρος-πίσω δισκόφρενα όπως και το Corsa,τα άλλα δύο έχουν πίσω ταμπούρα που είναι τρομερή τσιπιά για 2016 πλέον.Όλα τους όμως έχουν λίγο-πολύ αυτή τη σπογγώδη αίσθηση στο πεντάλ που δε μου αρέσει.
2.Κινητήρας-Κιβώτιο.
Κιβώτιο με μακριές διαδρομές για το Clio και ως προς το κούμπωμα μάλλον τελευταίο.Τα άλλα τρία έχουν επίσης σχετικά μακριές διαδρομές με καλύτερο όμως κούμπωμα πρώτα το Fiesta και μετά το Polo με διαφορά από τα άλλα δύο.Το Fiesta όμως χρειάζεται μια 6η.
Κατά την επιτάχυνση με τέρμα γκάζι τα Corsa και Polo μου φάνηκαν τα ίδια και ήταν τα πιο αθόρυβα.Στο ρελαντί όμως το Polo κάπου κάπου έτρεμε ελάχιστα μέχρι να.Το Corsa το πιο αθόρυβο όπως και σε πιο ήπιες επιταχύνσεις-cruising με σταθερή ταχύτητα.Τράβηγμα για Fiesta-Polo-Corsa πάνω κάτω το ίδιο μου φάνηκε όπως και το turbo lag αν είσαι στις 1500σ.α.λ. και πατήσεις γκάζι για να επιταχύνεις.Όλα μουγκρίζουν λίγο αρχικά μέχρι να ανεβάσει στροφές η τουρμπίνα με μια μικρή διαφορά υπέρ του Fiesta που ίσως αρπάζει πιο γρήγορα.Για τον 900άρη του Γάλλου δε γράφω κάτι γιατί αν και καλός υπολείπεται των άλλων.
3.Τιμόνι-Ανάρτηση.
Καλύτερη αίσθηση το τιμόνι του Fiesta με τα άλλα τρία να είναι το ένα πιο αναίσθητο από το άλλο.Ως προς την ανάρτηση όμως το Clio μου φάνηκε το πιο ισορροπημένο από άποψη απόσβεσης ανωμαλιών και μεταφοράς βάρους.Το Fiesta αν και είναι το πιο ωραίο αν θες να παίξεις και λίγο έχει τη χειρότερη απόσβεση από τα τέσσερα χωρίς όμως να εννοώ ότι αυτή είναι κακή σε καμία περίπτωση.Το Polo έχει την καλύτερη απόσβεση αλλά άμα πας να στρίψεις με λίγα παραπάνω χιλιόμετρα γέρνει απο τη μια μεριά στην άλλη.Το Corsa έχει ίδια απόσβεση με το Clio αλλά και αυτό άμα στρίψεις αν και δεν πλέει τόσο είναι ψιλοτραγικό.
Στην ευθεία όμως το Polo φάνηκε το πιο σταθερό και το Fiesta το πιο νευρικό.
4.Εσωτερικό-Χώροι-Ηχομόνωση.
Ειδικά για τους πίσω κανένα δεν έχει καλούς χώρους.Το Clio τουλάχιστον έχει πιο μεγάλο χώρο αποσκευών και το Polo διπλό πάτωμα.Μπροστά όλα καλά,δε μου άρεσε το ντουλαπάκι του Clio.Χειριστήρια δε με δυσκόλεψαν σε κανένα να πω την αλήθεια.Παντού τα βρήκα όλα εύκολα και γρήγορα.Γενικότερα καλύτερη ποιότητα εσωτερικού αλλά και ηχομόνωση είχαν τα Corsa & Polo.Του Fiesta ειδικά το ραδιόφωνο με όλα τα κουμπάκια ψιλοτραγικό εμφανισιακά ενώ και τα πλαστικά στις πόρτες δεν είναι τα καλύτερα.Καλή ορατότητα σε όλα μόνο που το Polo μου φάνηκαν μικρότεροι οι καθρέπτες και το Clio έχει σχετικά μικρό πίσω παράθυρο.Και από τα υπόλοιπα όμως δε βλέπεις και τίποτα παραπάνω από το πίσω παράθυρο.

Αυτά για την ώρα.Δυστυχώς το Clio απορρίφθηκε επειδή υπολείπεται στον κινητήτα και για το 1200άρη πρέπει να πάμε στην έκδοση GT μαζί με αυτόματο που και το φοβάμαι από άποψη αξιοπιστίας όπως και στο Polo και ανεβάζει αρκετά την τιμή.
Τα υπόλοιπα βγαίνουν με το κλειδί στο χέρι στα 500ευρώ διαφορά και μέχρι στιγμής δεν έχω καμιά ιδιαίτερη προτίμηση.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Dimsabas έγραψε:Σχεδόν διπλάσιας ισχύος; Δηλαδή ένα Astra OPC πούμε; Και νομίζεις ότι ευθύνεται το μοτέρ του 125 για αυτό;
Σίγουρα τα μικρά μοτέρ είναι κούφια χαμηλά. Συνηθισμένος από το 2.5άλιτρο του Vitara, όπου λόγω άθλιου σασμάν ξεκινάω με 2α και στα 50 βάζω 5η, μπαίνω στο Fiesta 1.4 της συζύγου και πάω να κάνω τα ίδια. Δράμα, δεν μπορεί με τίποτα.

Nα εξηγηθω λιγο περισσοτερο, γιατι παροτι στα χαρτια ισχυουν οσα ειπα, στην πραγματικοτητα οι διαφορες ειναι μικροτερες...
Το αυτοκινητο μπροστα μου ηταν το τελευταιο Saab 9-3 cabrio Aero. Απ' οτι θυμαμαι αυτο φοραει ενα διλιτρο στα 210ps.
Για το 125αρι τωρα μοτερ στο focus, εχουν βγει καποιες δυναμομετρησεις που κανουν λογο για μετριοπαθεις ανακοινωσεις απο το εργοστασιο, κοντολογοις, γυρω στα 135-138ps στο σφονδυλο...
Για το μοτερ του Saab αντιστοιχα δεν εχω τετοια πληροφορηση.
Εαν προσθεσουμε και τον παραγοντα βαρος, χοντρικα το Saab πρεπει να ειναι +300 κιλα (το 1,000αρι Focus 125 αν θυμαμαι καλα μετρημενο στην ζυγαρια των 4τροχων ειναι γυρω στα 1,330 κιλα)
Λιγο πιο ταλαιπωρημενη αναρτηση και ελαστικα να ειχε το Saab, η εικονα που περιεγραψα, φανταζει αρκετα πιο ρεαλιστικη...

Το παραδειγμα, το ανεφερα επειδη μου ετυχε, μου εκανε μεγαη εντυπωση αρχικα, αλλα ακομα και με την περεταιρω επεξηγηση, και παλι ειναι μια ευχαριστη...εξελιξη, ενα ψυχωμενο χιλιαρι μοτερακι, να μην μενει πισω σε στριφτερη διαδρομη απο ενα ξεκαθαρα πιο ισχυρο αυτοκινητο, με διπλασιο κυβισμο και turbo!

(ιδιες γραμμες ακολουθουσαμε και οι δυο, εξατμιση του και λαστιχα εδιναν...ξεκαθαρο πονο... :lol: Οχι οτι απο αυτα μπορω να ειμαι σιγουρος οτι εδινε συνεχεια τερμα γκαζι, αλλα σιγουρα δεν πηγαινε χαλαρα...)
Άβαταρ μέλους
By iceman
#203592 Οδήγησα απόψε το golf gt dsg του 2009 φίλου....
Ποσο κ@υλα είναι το dsg ρε γαμωτο!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#203593 όταν δουλεύει (όπως πρέπει), αρκετά.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#203598 στην δουλειά μου που έχουμε 2 Octavia και ένα Q3 με τέτοιο, απλά δεν θέλεις να γυρίσεις σε κάποιο χειροκίνητο μετά από οποιαδήποτε διαδρομή, ακόμα και αν αυτή είναι γύρω από το τετράγωνο. ακόμα και στο S που το γυρνάω καμιά φορά, σύντομα το βαριέμαι και επιλέγω το D.
Άβαταρ μέλους
By elteo
pierce21 έγραψε:όταν δουλεύει (όπως πρέπει), αρκετά.

Το σύνηθες είναι να μην δουλεύει. Μεγάλα μπ#υρδέλα. Από μακρυά και αγαπημένοι.
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#203672 Μέσα στην κίνηση πλέον, το έχω μόνιμα στο χειροκίνητο για αλλαγή 1η-2α-1η , μπας και παρατείνω την ζωή του πολύδισκου.