- 05 Οκτ 2014, 19:07
EDDIE_147 έγραψε:Sparticle η μνήμη σου είναι επιλεκτική αν και αυτό δεν μου δημιουργεί απορία.
Οι teammates του MS στη Ferrari ήταν ευνουχισμένοι βάσει συμβολαίου.
Ο Irvine (είπαμε ο συγκεκριμένος σε άλλη φάση) το 1996 χαμουρευόταν με γκόμενες (δεν υπήρχαν πόροι για να κάνει τόσες δοκιμές όσες ο MS), το '97 άρχισε να κάνει περισσότερες δοκιμές και το '98 είχε δική του ομάδα δοκιμών.
Θυμάσαι μήπως πως μεταβαλλόταν η απόδοση του σε αυτά τα 3 χρόνια;
Οι αντίστοιχοι maltezoi και sparticle της εποχής απαιτούσαν βέβαια αντικατάσταση του από τον Alesi από την αρχή του '97.
Αν και το μυαλό μας είναι αλλού αυτή τη στιγμή, σου απαντώ με καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας αυτό το ΣΚ και να για να μη νομίσεις ότι σε γράφω!
Προφανώς και θυμάμαι αρκετά καλά τα όσα γίνονταν εκείνη την εποχή στη Ferrari. Το ότι ο Schumacher απολάμβανε καθεστώς Νο1 πιλότου, είναι γεγονός (αν και η ιστορία με το τι πραγματικά γραφόταν στα συμβόλαια δε μου λέει τίποτα αφού ποτέ δεν θα τα διαβάσουμε)
Και σίγουρα είχε την ομάδα δοκιμών του, τους καλύτερους μηχανικούς, τις καλύτερες στρατηγικές, τις πιο γερές βίδες.
Εγώ δεν αμφισβήτησα αυτό. Εγώ είπα ότι τα δώσανε σ' αυτόν γιατί ήταν καλύτερος του Irvine, του Barrichello και του Massa. Όχι γιατί, ξέρω 'γω, πλήρωνε η Γερμανική κυβέρνηση, ή γιατί είχε θεληματικό πηγούνι.
Το αν θεωρείς "ευνουχισμό" ενός πιλότου τη συγκεκριμένη συμπεριφορά της Ferrari, είναι τελείως άλλο θέμα. Πάντως ήταν γνωστή η πρόθεση της ομάδας από την αρχή.
Κι αυτό που είπα ήταν, ότι αν παρά το καθεστώς Νο1 ο Schumi άρχιζε να "βαραίνει" και να τον φτάνουν ή και να τον περνάνε οι teammates του, ή έστω να μην είναι όσο μπροστά θα έπρεπε να είναι βάσει της προσοχής που του δίνει η ομάδα, τότε προφανώς θα έχανε όλα αυτά τα προνόμια.
Το πιο έντονο χαρακτηριστικό του Schumi όμως -ιν μάι χάμπλ οπίνιον- ήταν ότι έδωσε άλλη διάσταση στις έννοιες διάρκεια, πείσμα, αυτοπεποίθηση, δουλειά κι έτσι από ένας πολύ γρήγορος πιλότος (όπως είναι πολλοί στα νιάτα τους) έγινε φαινόμενο.
Για την απόδοση του Irvine θυμάμαι το Salo να του παραχωρεί νίκη. Θυμάμαι το Schumacher να επιστρέφει και να του ρίχνει δευτερόλεπτο στην άγνωστη τότε Μαλαισία (μήπως έκανε κρυφές δοκιμές με σπασμένα ποδάρια;) και να του ξαναπαραχωρεί τη νίκη, θυμάμαι να τερματίζει μισό λεπτό πίσω απ' το Hakkinen στην Suzuka (που είχε και τη φήμη ότι ήταν γρήγορος). Και όλα αυτά τα θυμάμαι για το 1999 που ήταν ο μόνος διεκδικητής του τίτλου, άρα είχε πάνω του την προσοχή της ομάδας, πιθανότατα στο βαθμό που την είχε όλα εκείνα τα χρόνια ο Schumacher.

Ok θυμάμαι κι ένα λάστιχο που τους το έφερε ένας δημοσιογράφος στο pit stop.
EDDIE_147 έγραψε:Περί Massa θα θυμίσω μόνο τη διετία 2007-8.
Το 2007 η Ferrari πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση να μην θέσει καθεστώς Νο1 και Νο2 με αποτέλεσμα ο Massa μέχρι τη Monza να είναι μέσα στο παιχνίδι του τίτλου.
Αποτέλεσμα: την επόμενη χρονιά που ο Σωτήρης το χασε στο 2ο μισό της χρονιάς, ο Massa έχασε τον τίτλο από μια μάνικα και από το Glock...
Εν συνεχεία θα πρεπε να είχε φύγει από τη Ferrari το 2010 ΑΝ ήθελε να διεκδικήσει κάποια στιγμή τίτλο.
Αυτός ήθελε να παίρνει ένα παχυλό συμβόλαιο για όσο το δυνατό περισσότερο... η συνέχεια γνωστή.
Η άλλη όψη του νομίσματος όμως λέει ότι κρίνοντας κι από τις φετινές επιδόσεις του Raikkonen, ο Massa δεν είχε να αντιπαρατεθεί σε έναν πιλότο επιπέδου Alonso τη διετία 2007-2008. Βέβαια, μπορούμε να ανοίξουμε το απύθμενο (που λέει κι ο ripper) κουτάκι με τις δικαιολογίες και για τους δύο.
Παρόλα αυτά γεγονός είναι ότι έχασε στο τσακ κι αυτός τον τίτλο το 2008.
Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι τον υπονόμευσε η ομάδα την τετραετία 2010-2014; Και γι' αυτό σκόραρε λιγότερο απ' τους μισούς βαθμούς του Alonso;
Γιατί εγώ αυτό που παρατήρησα, ήταν ότι και ο Alonso απολάμβανε καθεστώς Νο1 πιλότου (σε πολύ πιο light μορφη από αυτή του Schumacher) ακριβώς γιατί απέδειξε στην πίστα και με τις επιδόσεις του ότι το αξίζει κι όχι γιατί έχει κι αυτός θεληματικό. Κάτι που είπε κι ο Massa όταν μάλιστα έφυγε απ' τη Ferrari. Και δεν τον λες τον Massa και άνθρωπο που, όταν έχει πρόβλημα ή αισθάνεται ότι αδικείται με κάτι, κρατάει τις κουβέντες του και τη γκρίνια του...
Sorry για το σεντόνι
Γιάννης Δ