- 05 Οκτ 2014, 21:28
castigamatti έγραψε:ένα δεύτερο θέμα ίσως να είναι το καθεστώς παρκ φερμέ....που δεν επιτρέπει να αλλάξεις το σετ απ για να αντιμετωπίσεις τέτοιες συνθήκες βροχής.
Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι αν ο αγώνας κυρηχθεί "βρόχινος" από τον αλυτάρχη (= υποχρεωτική χρήση όχι σλικς, κόκκινο φανάρι πίσω, ενδεχομένως και rolling start), υπάρχει πρόβλεψη για χαλάρωση parc ferme και αλλαγή setup στο grid (με ό,τι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν επιτόπου χωρίς αλλαγή εξαρτημάτων, πχ. περισσότερο φτερό, μαλακότερες αντιστρεπτικές κτλ.)
Για τους γερανούς που λέτε, ο λόγος που χρησιμοποιούνται στο Μονακό είναι ότι δε γίνεται αλλιώς. Ομως πχ. και στο Yas Marina, που έχουν ένα κάρο λεφτά, πάλι JCB χρησιμοποιούν. Δεν είναι οικονομικό λοιπόν το θέμα.
Εγώ έχω την απλή ερώτηση: κάνουν καλά οι Αμερικάνοι, που δεν τρέχουν καν σε βροχή ? Δε νομίζω ότι θα απαντήσει κανείς μας θετικά σε αυτό (BTW θυμάστε το ατύχημα στη Daytona που έσκασε πίσω από το φορτηγό με την τουρμπίνα, που στέγνωνε την πίστα...)
Για τις κίτρινες σημαίες: προτιμώ 1000 φορές την κρίση ενός πιλότου σε μια δύσκολη στιγμή παρά ένα αυτόματο σύστημα, που θα πατήσει φρένο πάνω σε μια λίμνη με νερό και θα στείλει το μονοθέσιο να υδρολισθαίνει με 200+ (ό, τι συνέβη δηλ. με τα αποτελέσματα που είδαμε) ή δεν θα δίνει αρκετή ταχύτητα ώστε να λειτουργούν τα φτερά για έναν πχ. ελιγμό αποφυγής ενός κομματιού μέσα στην πίστα.
Και ένα τελευταίο: το ατύχημα έγινε στον επόμενο γύρο από την έξοδο του Sutil, άρα ίσως (μάλλον ?) έτσι και αλλιώς το SC δεν θα άλλαζε κάτι.
EDIT:
Ωστόσο ο Lewis Hamilton φαίνεται να υποστηρίζει την απόφαση των κριτών να βγάλουν τον γερανό να μαζέψει το μονοθέσιο του Γερμανού υπό το καθεστώς των κίτρινων σημαιών.
(Από το msfree)
Ο Lewis δεν ήταν, που στη Γερμανία έλεγε, ότι έπρεπε να βγει το SC για το ατύχημα στην τελευταία στροφή ?