Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Από καινούργια με οροφή budget 60K
BMW X3 xdrive 28i
Mercedes GLC 250
και από μεταχειρισμένα με οροφή budget 30K
Audi A4 Allroad
Porsche Cayenne e-pop :)

Γνώμες και προτιμήσεις επ΄αυτών ?

:s_bored
Σοβαρά, τώρα, θέλεις να αραδιάσεις τόσα λεφτά σε τέτοια αυτοκίνητα; Ειδικά στα καινούργια...
Καταλαβαίνω ότι μάλλον βαρέθηκες το εβο, όσο καλό και να είναι και θες κάτι διαφορετικό. Συμβαίνει. Σίγουρα όμως θέλεις να φας όλο το μπάτζετ σου σε ένα τετοιο πράμα;

Προσωπικά, θα έπαιρνα ένα τέτοιο μπαουλάκι:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7236224/
για τα καταναγκαστικά έργα και όχι μόνο... και θα κρατούσα το ρευστό για όταν θα μου το καβάτζωνε, το τουότα, η γυναίκα μου (κάποια στιγμή πάντοτε γίνεται αυτό), με άγριες διαθέσεις...
Μετά την κρίση οικογενειακού πανικού, ξέρεις, το επόμενο βήμα είναι το midlife crisis και είναι αμαρτία να καταλήξεις με κανα κόκκινο μτχ mx5 και το μπαούλο στο γκαράζ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#202747 Χ5Μ

Τραβάει τα βλέμματα λιγότερο από την Πόρσε και της ρίχνει τσάι παντού.

Καλή ώρα:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6941392/

Είναι όμως πιο ακριβή από την Πόρσε. Σε αντίστοιχα χρήματα παίρνεις την 4.8.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#202774 Mα το Evo θα το κρατησει ο nass...

< >
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
mirage έγραψε:Mα το Evo θα το κρατησει ο nass...

Αλήθεια; :lipsealed: Και σκέφτεσαι, ρε nass, όλα αυτά τα θηρία με τα τεράστια μοτέρ; Τι να πω, σε ευχαριστούμε όλοι οι πολίτες της χώρας δλδ... :lol:

Να σου πω τη γνώμη μου τότε για τα παραπάνω. Μολονότι πιστεύω στο μτχ, δε νομίζω ότι είναι καλή κίνηση το cayenne. Σίγουρα είναι ανώτερο από όλα στη λίστα σου και σίγουρα έχει φάει το μεγαλύτερο μέρος της απαξίωσης της τιμής του (αν και όχι όλο, βλέπω να πέφτουν και στο δεκάρικο με καμια 200Κ χλμ στην πλάτη τους), θα πρέπει να καθήσεις να σκεφτείς που θα πας να το συντηρήσεις και τι θα κάνεις από ανταλλακτικά σε περίπτωση ενός χαζοτρακαρίσματος ή χαζοζημιάς (γιατί μη μου πεις ότι έχεις το χρόνο να τρέχεις να ψάχνεις στη λιοσίων και να βρεις ανεξάρτητο συνεργείο να σου περάσει τα μτχ). Οι επιλογές σου είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οπωσδήποτε ακριβές.

Όχι ότι στη GLC δε σου στοιχίζουν όλα αυτά πανάκριβα, απλά επειδή σκέφτεσαι να κάνεις κανονική αγορά σαν ιδιώτης, από ό,τι κατάλαβα, πέρα από τις λιγότερες πιθανές ζημιές τα πρώτα χρόνια, έχεις να περάσεις από το μελοφέγγαρο της εγγύησης, ενώ ή ΜΒ έχει και ένα σωρό προγράμματα συντήρησης (από εγγύηση εργασιών με δωρεάν αντικατάσταση ανταλλακτικών μέχρι προκοστολογημένα συμβολαια συντήρησης για 10 χρόνια) όπως φυσικά και ένα μεγάλο δίκτυο για να διαλέξεις ποιος σου κάνει για συνεργατζής.

GLC, από εμένα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#202835 Το έχω γράψει ότι θα κρατήσω το Evo, για κρύες νύχτες του χειμώνα :ninja: Τώρα "τα τεράστια μοτέρ" είναι δίλιτρα ε ? :hmmm:

Απαντώντας στον D-Jet αλλά και γενικά, όταν λέμε "budget για αυτοκίνητο X ευρώ" εννοείται ότι είμαστε ενήλικοι και δε δίνουμε όλα τα λεφτά μας για αυτοκίνητο :rtfm:

Επίσης να εξηγήσω πως ξεκίνησε η εν λόγω αναζήτηση: στην αρχή έψαχνα για ένα workhorse για καθημερινό (να μη φθείρεται σπίτι-σχολείο το Evo) που να πηγαίνει στο χώμα και προφανώς ξεκίνησα από Forester 2.0Χ (όχι Turbo και το παλιό μοντέλο, το καινούργιο και δεν μου αρέσει και δεν είναι εξίσου καλό στο χώμα). Αλλά είδα αυτοκίνητα με 200Κ χλμ. να τα πουλάνε 10Κ ευρώ :dizzy: Και επίσης το Forester δεν είναι αναβάθμιση από πλευράς χώρων. Οπότε το σκέφτηκα λίγο πιο σφαιρικά, να προσθέσω πράγματα που δεν έχω, και αυτά είναι: (α) χώμα (β) χώροι (γ) premium-σύνη -αυτό το τελευταίο δεν είναι καλαμοκαβαλίκεμα :lol: απλά τόσα χρόνια είχα homologation specials (από 106R έως Evo), τηρουμένων των αναλογιών το πιο premium που είχα ποτέ ήταν το Punto GT :lol: οπότε ήθελα κάτι ας πούμε πιο αναβαθμισμένο, να έχει βρε παιδί μου μαξιλαράκι για τα γόνατα που λέει και ο bibendum στο άλλο θέμα :lol:

Αρα το προταθέν Rav-4 είναι επιστροφή εκεί απ΄όπου ξεκίνησα, αν είναι έτσι πάω και παίρνω το Forester και τέλος η ιστορία (που μπορεί να το κάνω κιόλας αλλά είναι άλλο θέμα).

Επίσης σε ό,τι αφορά την Cayenne το κόστος συντήρησης είναι όντως μια σοβαρή ανησυχία, αν ό,τι και να σκάσει (και θα μιλάμε για αυτοκίνητο 100Κ χλμ και 10 ετών πλέον...) θέλει χιλιάρικο πολύ γρήγορα η χαρά από την εξοικονόμιση χάνεται. Εννοείται βέβαια ότι παίρνεις αυτοκίνητο μία τουλάχιστον κλάση από τα υπόλοιπα.

Τέλος ως προς την Χ3: η ανησυχία μου είναι το θέμα του χώματος, ποτέ οι Χ δεν είχαν καλές κριτικές για το χώμα, ενώ αντιθέτως οι Merc έχουν παράδοση στον τομέα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε: Τώρα "τα τεράστια μοτέρ" είναι δίλιτρα ε ? :hmmm:.

Έχεις εμπιστοσύνη, ρε Nass; :oops:
Άβαταρ μέλους
By nass
#202845 Οχι καμία. Και αυτός είναι βασικός λόγος που με προβληματίζει το Cayenne, όταν λένε οι φίλοι εδώ "πάρτο και με τη διαφορά θα πληρώνεις τέλη για 10 χρόνια" δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι μπορεί αύριο το τεκμήριο για 3.6 να πάει 50000 από 18000 που είναι σήμερα και να πληρώσω τη διαφορά σε φόρο σε 3 χρόνια.
Ούτε όταν πήρα το TypeR σε εποχές παχέων αγελάδων είχα. Απλά βάζω το πάντα στην εξίσωση και δεν υποθέτω τίποτα θετικό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#202850 Εκτός αυτού μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία ενός τέτοιου αυτοκινήτου? Ζημιά και χιλιάρικο θα πηγαίνει. Μτχ είναι και με χλμ και ηλικία στην πλάτη του. Χωρια που γίνεται συζήτηση για off roading και όλα αυτά να θυμίσω φοράνε sport ασφάλτινα λάστιχα που δεν είναι ούτε για πεζοδρόμιο του Κολωνακίου.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
nass έγραψε:Οχι καμία. Και αυτός είναι βασικός λόγος που με προβληματίζει το Cayenne, όταν λένε οι φίλοι εδώ "πάρτο και με τη διαφορά θα πληρώνεις τέλη για 10 χρόνια" δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι μπορεί αύριο το τεκμήριο για 3.6 να πάει 50000 από 18000 που είναι σήμερα και να πληρώσω τη διαφορά σε φόρο σε 3 χρόνια.
Ούτε όταν πήρα το TypeR σε εποχές παχέων αγελάδων είχα. Απλά βάζω το πάντα στην εξίσωση και δεν υποθέτω τίποτα θετικό.

Ελπίζω να μη με παρεξήγησες, δεν υπονόησα ότι δεν έχεις κάνει σωστά τους προϋπολογισμούς σου και δεν ξέρεις τι θα κοστίσει, αλλά σε περίπτωση που θα κρατήσεις το εβο, θα έχεις 2 δίλιτρα, όχι ένα! :help: Και ναι μεν, είμαι βέβαιος ότι και να σου φορέσουν ένα καπέλο "έκτακτο φόρο" , ό,τι τους τη βαρέσει για να μαζέψουν τάκα τάκα φράγκα, θα έχεις να το πληρώσεις αλλά υπάρχει η πιθανότητα να χαλαστείς. Και το παν, όταν πας για να κάνεις την πλάκα σου (του παραπάνω από το αναγκαίο δλδ) είναι να μη χαλαστείς...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#202853 Κι εγώ πιστεύω ότι, αν και καλύτερο αυτοκίνητο, η Cayenne δεν συμφέρει με τίποτα. Θα είσαι συνέχεια με το χέρι βαθιά στην τσέπη. Σε 5-6 χρόνια θα σου έχει κοστίσει παραπάνω και θα έχεις πλέον ένα παμπάλαιο αμάξι. Συν ότι θα πρέπει να εμπιστευτείς τον κάθε μαντρά.

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#202858 Εγώ δεν θα έπαιρνα την Cayenne και μάλλον δεν θα έπαιρνα και δεύτερο δίλιτρο...
Πάρε ένα καινούριο full extra suvλάκι, diesel, αυτόματο και θα έχεις το κεφάλι σου και την τσέπη σου ήσυχη.
Ειλικρινά, μην μπλέξεις. Έχεις το evo που είναι σμαξάρα, δώσε ξέρω εγώ 30Κ και πάρε ένα Qasqhai ή κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#202861 Ωραιο φαινεται το X trail. Δεν ξερω περισσοτερα γιαυτο ομως.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#202863 Κι εγώ ένα diesel full extra 4χ4 Qashqai θα επαιρνα. Στο τσακιρ κέφι κι αν ήθελα οπωσδήποτε κάτι πιο πριμιουμ θα έδινα 40+ για την αντίστοιχη Χ1.

.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#202864 Αν QQ τοτε Kadjar. Simple as that. Το Xtrail ειναι καλη φαση αλλα γιατι να μην παρει την glc να τελειωνει ο ανθρωπας...

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#202868 Προφανώς αν φτάνουν τα λεφτά για Mercedes δεν το συζητάμε.. Φτάνουν όμως ή θα πρέπει να εκταμιεύσει πάνω από 60; QQ και Kadjar τα ίδια δεν είναι;

.