Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#202122
REALZEUS έγραψε:Υπηρεσιακή Αναφορά στον άμεσα διοικούντα (π.χ. τον Δκτη του Τμήματος). Αν δεν επιλυθεί, Υπηρεσιακή Αναφορά στο Ανώτερο Κλιμάκιο (π.χ. στην Διεύθυνση). Σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίσημη απάντηση ή η απάντηση κριθεί από τον φίλο σου ως ανεπαρκής, επίσκεψη στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας και κατάθεση.


Ε καλά, και εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά, και το το έπραξε μερικώς. Δεν έγινε επίσημη καταγγελία, αλλά ενεπλακησαν ανώτατα κλιμάκια = connections λόγω πρωτερου επαγγελματικού βίου.
Ενώ αρχικά φάνηκε ότι θα βοηθήσει το escalation , a) αρχίσαμε τα αντίποινα. Ο τύπος έχει οικογένεια, παιδιά και γυναίκα, το μέρος είναι μικρό, δεν είναι εύκολο, λέμε για καταστάσεις πλέον οριακά επικίνδυνες.
b) το σοκ ήρθε όταν ενεπλάκησαν τα μεσαία κλιμάκια που ανέφερες υπέρ της υπάρχουσας κατάστασης, δεν μιλάμε για τους άμεσα προϊσταμένους μόνο.

Κάνει μια προσπάθεια μπας και τα βρούνε δείχνοντάς τους να καταλάβουν ότι πήγε στην επαρχία να έχει μια ήσυχη ζωή και τίποτα άλλο, αν μπορεί να συνεχίσουν ο καθένας το δρόμο τους, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί να ψάξει η να εκθέσει την κατάσταση.
Εγώ του είπα αν χοντρινει και άλλο το θέμα να πάει all the way Στο internal affairs, δε παίζουνε με αυτά, κάπως πρεπει να προστατευθεί.

Μιλάμε για άνθρωπο 25 χρόνια στο σώμα με άψογο record, ήσυχο που δεν προκαλεί κανέναν. Πήγανε επαρχία Μετά απο πολύ σκέψη για ποιότητα ζωής. Μόνο που δεν είχαν υπολογίσει αυτό το ενδεχόμενο. Απίστευτη περιπέτεια, από το πουθενά
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#202135 Εικόνα

Συγνώμη, δεν κρατήθηκα :ninja: :lol:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#202149
KiloMeater έγραψε:Σπάνια πλέον μπορώ να πω ότι μαθαίνω κάτι που με ανησυχεί τόσο πολύ, χωρίς να μπορώ να δω a way out, που να σε κάνει να απελπίζεσαι.
Συναντήθηκα και μίλησα με φίλο μου, που είχα να δω κάποιο καιρό. Μετά που έφυγα εγώ έξω, πήρε την απόφαση και αυτός και πήγανε στην ελληνική επαρχία με μετάθεση, δουλεύει πολλά χρόνια στα σώματα Ασφαλείας (εσκεμμένα ασαφές εδώ).

Λοιπόν το παλικάρι βρέθηκε σε μια κατάσταση όπου επικρατεί μια μικρή μαφια με τα όλα της, η οποία κάνει κουμάντο την τοπική κοινότητα. Δεν θέλησε να συμμετάσχει και βρέθηκε σε ανοικτό πόλεμο πλέον με τους λίγους υπόλοιπους οι οποίοι προφανώς νιωσαν κάποια απειλή. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις, αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες πίστευα. Προσπάθησε υπηρεσιακά να βγάλει άκρη, αλλά δεν φαίνεται φως.
Απελπισία, δεν βλέπω τι μπορεί να γίνει εκτός από το να σηκωθεί να φύγει, αν και ήδη προσπάθησαν πολύ να εγκατασταθούν εκεί, κάνανε έξοδα με σπίτια κτλ… το χειρότερο είναι ότι εκτός από μια αφόρητη καθημερινότητά, Δεν ξέρω σε τι άκρα μπορεί να φτάσει αυτό…



Δεν θα βρεί άκρη ποτέ και πουθενά όπου και να πάει, είναι όλο το κύκλωμα έτσι και στο τέλος θα βρεθεί μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια και αν το χοντρύνει υπάρχουν και χαντάκια για να βρεθεί εκεί, έμπλεξε και καλά θα κάνει να κάνει πίσω όσο μπορεί και να ξεχαστεί, πάντως είναι στιγματισμένος πια και όπου και να πάει θα τον δείχνουν οι συνάδελφοι του με το δάχτυλο πίσω από την πλάτη του.

Τα παραπάνω βέβαια δεν ισχύουν για τους ρομαντικούς που νομίζουν ότι μπορεί να βρεί άκρη, η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από τη φαντασία και έπρεπε να το είχε καταλάβει τι συμβαίνει στις μικρές τοπικές κοινωνίες πριν ζητήσει μετάθεση.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#202167 Δεν ξέρω πώς μπορείς να το αποδέχεσαι έτσι απλά αυτό, ότι ζεις σε μια κοινωνία που επικρατούν τέτοιες συνθήκες.

Δεν δέχομαι ότι ήταν ρομαντικός ούτε ότι έκανε κάτι λάθος, ότι δεν έψαξε δε ρώτησε κτλ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#202174 Καλά, ειλικρινά πιστεύεις πως αυτού του τύπου η διαφθορά είναι ελληνικό φαινόμενο;
Το ότι όλες οι αστυνομίες του κόσμου έχουν υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σου λέει κάτι;
Άβαταρ μέλους
By elteo
#202177 Τον εμποδίζουν τα αυστριακά γυαλιά. Ρε κιλομιτερ ήλεος.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#202184
Anonymous Founder έγραψε:Καλά, ειλικρινά πιστεύεις πως αυτού του τύπου η διαφθορά είναι ελληνικό φαινόμενο;
Το ότι όλες οι αστυνομίες του κόσμου έχουν υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σου λέει κάτι;



Απλα να υπενθυμισω οτι οι Ε.Υ της ΕΛ.ΑΣ επιλαμβανονται σε ολες τις περιπτωσεις διαφθορας δημοσιων λειτουργων... :oops:
Άβαταρ μέλους
By vice246
#202189 σχετικο με την συζητηση…
Σύζυγός πρωτης μου εξαδέλφης που έφτανε στα ακρα υπευθυνοτητας… (πλεον αρκετα χρονια συνταξιούχος…) το μονο που καταφερε… ηταν να ταλαιπωρείται ολη η οικογένειά του με πολλες διαδοχικές δυσμενείς μεταθέσεις….
Αυτος βεβαια ενοιωθε (και ηταν) ακέραιος… η γυναικα του και περισσοτερο τα 3 τους παιδια, τράβηξαν μεγαλο λουκι μεχρι να γυρισουν στο δικο τους σπιτι στη θεσσαλονικη…
Στη γεωγραφία ομως ηταν αριστουχα…. :)
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#202203 Μετά λέμε ότι μας καταστρέφουν οι κσένοι και οι επενδύσεις που δεν έρχονται, τα σκατά που τρώμε στα μούτρα καθημερινά από τους δικούς μας είναι αρκετά για την όποια καταστροφή.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#202216 Αγαπητε φιλε KiloMeater πες στον φιλο σου οτι εν τη ενωσει η ισχυς.......Ας μετρησει και ας πραξει....
Άβαταρ μέλους
By gianik
#202218 Παντως με αφορμη το ποστ του Kilo για τον φιλο του κ την υπηρεσιακη του ζωη στην επαρχια , περαν του θεματος διαφθορας που κατ εμε ειναι αδιαπραγματευτο και κατακριτεο οσο δεν παει , πολλοι συναδελφοι , οι οποιοι εχουν καταγωγη απο επαρχια και ζουσαν εκει μεχρι τα 17-18 τους , οταν επιστρεφουν για να εργαστουν εκει παραπονιουνται . Δεν αναφερομαι επαναλαμβανω σε ακραιες περιπτωσεις διαφθορας , αλλα σε νοοτροπια συναδελφων αλλα και λοιπων κατοικων σε καθημερινα πραγματα..Εχω πολλες περιπτωσεις που συναδελφοι μου επεστρεψαν στην Αθηνα , αρον αρον , μετα απο 2-3 χρονια..
Προσοχη , δεν κατακρινω τους επαρχιωτες , πλην ομως βλεπω ανθρωποι "ντοπιοι" , οι οποιοι εχουν ζησει και δουλεψει σε ρυθμους Αθηνας για μια 10ετια , δεν μπορουν με τπτ να προσαρμοστουν σε εργασιακες συνθηκες επαρχιας..
Άβαταρ μέλους
By dimik
#202223
giannik1977 έγραψε:Παντως με αφορμη το ποστ του Kilo για τον φιλο του κ την υπηρεσιακη του ζωη στην επαρχια , περαν του θεματος διαφθορας που κατ εμε ειναι αδιαπραγματευτο και κατακριτεο οσο δεν παει , πολλοι συναδελφοι , οι οποιοι εχουν καταγωγη απο επαρχια και ζουσαν εκει μεχρι τα 17-18 τους , οταν επιστρεφουν για να εργαστουν εκει παραπονιουνται . Δεν αναφερομαι επαναλαμβανω σε ακραιες περιπτωσεις διαφθορας , αλλα σε νοοτροπια συναδελφων αλλα και λοιπων κατοικων σε καθημερινα πραγματα..Εχω πολλες περιπτωσεις που συναδελφοι μου επεστρεψαν στην Αθηνα , αρον αρον , μετα απο 2-3 χρονια..
Προσοχη , δεν κατακρινω τους επαρχιωτες , πλην ομως βλεπω ανθρωποι "ντοπιοι" , οι οποιοι εχουν ζησει και δουλεψει σε ρυθμους Αθηνας για μια 10ετια , δεν μπορουν με τπτ να προσαρμοστουν σε εργασιακες συνθηκες επαρχιας..



Τα ίδια μου έλεγε το καλοκαίρι παιδικός φίλος που επέστρεψε επαρχία μετά από μια 5ετία στην Θεσ/νίκη, ο ωχαδερφισμος και το "κάνω τα στραβά μάτια" γιατί είναι ο ταδε γνωστός-φίλος-συγγενείς του ανάβουν τα λαμπάκια, συν το ότι τηρούν τους δικούς τους άγραφους νόμους και κανονισμούς και σε στραβοκοιτάζουν όταν τους υποδείξεις το σωστό.

Από την μια η περισσότερο προσωπική σχέση και η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων σε "ανεπίσημο" επίπεδο δεν είναι κάτι το άσχημο αλλά όταν τα παραπάνω γίνονται αφορμή για να ευνοούνται κάποιοι τότε είναι εξοργιστικό.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#202296
Anonymous Founder έγραψε:Καλά, ειλικρινά πιστεύεις πως αυτού του τύπου η διαφθορά είναι ελληνικό φαινόμενο;
Το ότι όλες οι αστυνομίες του κόσμου έχουν υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σου λέει κάτι;


Όχι βέβαια, σίγουρα εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα παντού στον κόσμο, τόσες και τόσες ταινίες έχουμε δει με αυτό το θέμα.
Αλλά δεν μπορώ να χονεψω εύκολα ότι δεν υπάρχουν δομές να βρεις το δίκιο σου και ότι θεωρείται αποδεκτή συμπεριφορά, ο κανόνας στην επαρχία.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#202297
elteo έγραψε:Τον εμποδίζουν τα αυστριακά γυαλιά. Ρε κιλομιτερ ήλεος.

Για ποιο πράγμα; Εσύ είσαι cool δηλαδή με το φαινόμενο; Ποια Αυστρία και ποια Αυστραλία....
Έλα έχετε βρει μια μ@λ@κια συνέχεια και την πετατε παντού.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#202320 Επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος αυτό που θα κάνει ο γνωστός σου είναι το εξής: επιστροφή στην Αθήνα και την ανωνυμία και υπομονή να πάρει σύνταξη. Δεν αλλάζει ΤΊΠΟΤΕ και όπου κι αν απευθύνεται θα βρίσκει νέα γρανάζια του συστήματος.

Το να μείνει εκεί του εξασφαλίζει 100% καταστροφή. Ακόμη κι αν μπει στο κύκλωμα θα τον καρφώσουν για να μείνουν αυτοί απέξω για λίγο ακόμη. ΠΟΤΕ δε θα τον εμπιστευτούν και ποτέ δεν θα τον αποδεχτούν.

Ευχαριστώ.

* Δκτης ΑΤ ετοιμάζει έφοδο σε μαγαζί που γνωρίζει ότι έχει παρανομίες (ας πούμε μπόμπες, γυναίκες κτλ). Το βρίσκει κλειστό = μίλησε κάποιος. Επαναλαμβάνει το εγχείρημα σε ανύποπτη στιγμή χωρίς ενημέρωση κανενός πλην του Εισαγγελέα. Κλειστό το μαγαζί... ποιος κάρφωνε τις επιχειρήσεις οεο;;;
Για τις Αρχές: φανταστική ιστορία που μου ήρθε στο κεφάλι πριν λίγο.
Για τους λοιπούς: επειδή είναι φανταστική ιστορία την περιέγραψα ατελώς και όχι με τον τρόπο που έγιναν τα πράγματα και με ακρίβεια ενεργειών.